Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

DUMITRU GRECU, REACȚIE DURĂ după decizia ÎNCHIDERII TRANSFĂGĂRĂȘANULUI: Incredibil! CNAIR are ca obiectiv distrugerea turismului românesc

Avatar

Publicat

in

CNAIR a anunțat închiderea circulației pe DN7C (Transfăgărășan) și DN67C (Transalpina), începând de mâine, de 20 octombrie 2020. În mod curios, date fiind condițiile meteo prielnice, anul acesta, Transfagarasanul se inchide cu aproape doua saptamani mai devreme, spre disperarea hotelierilor din zonă.

Astfel, de mâine, circulația rutieră va fi închisă pentru toate categoriile de autovehicule sectoarul DN 7C între km 104+000 ( Piscu Negru ) şi km 130+800 (Cabana Bâlea Cascada ), asta in condițiile in care in anii precedenti, acelasi sector se inchidea oficial la data de 1 noiembrie. Potrivit CNAIR, măsura închiderii circulației rutiere pe aceste sectoare de drum a fost luată pentru siguranța participanților la trafic, având în vedere fenomenele meteorologice imprevizibile ce pot apărea în orice moment în aceste zone.

GRECU: “CNAIR are ca obiectiv distrugerea turismului românesc

Firesc, reactiile nu au intârziat să apară. Omul de afaceri Dumitru Grecu critica in termeni duri decizia CNAIR, acuzand că o firmă a statului încalcă legea. “Este incredibil în ce țară trăim și ce înseamnă respectarea legii în România. CNAIR, o firmă a statului, își permite să încalce legea care o obligă să ia toate măsurile necesare pentru buna desfășurare a traficului rutier pe drumurile publice (aspect consemnat și în decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție a României) și închide circulația fără nici o justificare (pe principiul drobului de sare), pe Transfăgărășan și Transalpina începând cu 20 octombrie, in condițiile în care toamna de-abia acum începe. Cred că este evident că acest organism al statului are ca obiectiv distrugerea turismului românesc, nu este suficient impactul provocat de covid, trebuie să venim cu măsuri suplimentare pentru distrugerea firmelor românești“, este de părere omul de afaceri Dumitru Grecu

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Aplicația care te avertizează dacă ai intrat în contact cu o persoană infectată cu COVID-19. Cum funcționează

Avatar

Publicat

in

De

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

OMS, noi detalii despre noul coronavirus: Este posibil să existe mai mulți

Avatar

Publicat

in

De

Organizația Mondială a Sănătății spune că este posibil să existe mai mulți pacienți zero, deoarece coronavirusul a fost identificat în mai multe țări diferite.

Pacientul zero se numește prima persoană infectată cu o boală.

În ciuda faptului că se împlinește un an de la primele cazuri de coronavirus confirmate, încă nu este încă clar dacă virusul a trecut de la animale la oameni, și dacă da, atunci care sunt aceste animale.

Potrivit unui raport Lancet, primul caz identificat a fost raportat la 1 decembrie. Nu sunt disponibile însă prea multe detalii despre pacientul respectiv.

Pe baza unor documente secrete, o agenție de presă din Hong Kong a raportat că primul caz confirmat de COVID 19 datează încă de la 17 noiembrie 2019. Pacientul era un om infirm, în vârstă de 55 de ani din regiunea Hubei, fără vreo legătură cu piața animalelor. Aceasta înseamnă că este puțin probabil ca el să fie „pacientul zero”.

Pe de altă parte, cercetătorii sunt din ce în ce mai convinși că este posibil să existe mai mulți pacienți zero, în cazul în care virusul provine de la animale.

Wall Street Journal a urmărit un astfel de pacient zero, la sfârșitul anului trecut. Femeia, în vârstă de 57 de ani, identificată ca Wei Guixian, vindea creveți la piața de fructe de mare Huanan. Însă pe data de 10 decembrie, acesteia i-au apărut primele simptome de răceală.

Fac gripă în fiecare iarnă, așa că am crezut că și anul acesta este la fel”, a spus Wei Guixian. Aceasta a mers la o clinică locală, unde i s-a făcut o injecție și a fost trimisă acasă.

A doua zi, când a văzut că simptomele i se agravează, a mers la spitalul Eleventh Hospital din Wuhan, unde a primit un nou tratament. Însă nici acesta nu a avut niciun rezultat, astfel încât următoarea zi a mers la un alt spital.

La spitalul Union, una dintre cele mai mari unități medicale din Wuhan, Wei a fost informată de un medic că alte câteva persoane de la Huanan Seafood Market au ajuns la spital cu simptome similare. Se credea inițial că infecția s-a răspândit în timp ce vânzătorii de pe piață foloseau toaletele comune.

La sfârșitul lunii decembrie, Wei a fost pusă în carantină atunci când medicii au suspectat legătura dintre coronavirus și piața animalelor. Femeia și-a revenit abia în ianuarie, după un tratament de o lună.

La data de 27 decembrie, Zhang Jixian, medic la Spitalul Provincial Hubei de Medicină Integrată Chineză și Occidentală, a informat autoritățile sanitare din China că noua boală este provocată de coronavirus. La acel moment, peste 180 de persoane fuseseră deja infectate. Majoritatea prezentau pneumonie, febră și tuse.

Piața animalelor a fost închisă la 1 ianuarie 2020. În câteva săptămâni virusul s-a răspândit rapid în toate provinciile din China, precum și în alte țări.

„Pacientul zero ar fi putut fi cineva în afara Chinei și de aceea trebuie să gândim deschis”, a declarat oficial al OMS în august anul acesta, sugerând că Wuhan ar putea să nu fie sursa epidemiei.

„Pacientul zero nu se găsește neapărat în primul grup de cazuri de coronavirus”, a adăugat acesta.

Mai multe studii sugerează că mulți pacienți din afara Chinei contractaseră COVID-19 înainte ca China să confirme primul său caz, scrie thedialogue.co.in.

Citește și:

SURSE A fost scandal la întocmirea listelor USR-PLUS! Liderul PLUS care a lucrat în Poliție, dar ar fi omis să le spună colegilor de alianță de acest job

Veste bună pentru angajații cu datorii la creditori. De ce beneficii ar putea avea parte

Veste mare! O nouă categorie de angajați va avea parte de condiții de muncă speciale

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend