Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

DUMITRU GRECU continuă: candidează pentru a deveni deputat de Argeș – Bogdan Ivan deschide lista PRO România Argeș pentru Camera Deputaților

Avatar

Publicat

in

PRO România Argeș a depus ieri listele de candidați pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie. Lista de la Camera Deputaților este deschisă chiar de președintele filialei, Bogdan Ivan.
“Mă bucur că PRO România Argeș reușește să vină ȋn fața alegătorilor cu propuneri de candidați buni, profesioniști și integri, la fel ca și la alegerile locale. Ȋncă de la ȋnființare, ne-am propus să fim alternativa la actuala clasă politică, la partidele care s-au rotit până acum la guvernare, fără prea mari rezultate pentru români și pentru România. Atât la Camera Deputaților, cât și la Senat, avem mulți candidați serioși, bine pregătiți, cu experiență atât ȋn mediul privat, cât și ȋn administrație, care vor și pot să schimbe modul ȋn care s-au făcut lucrurile.
Ne dorim ca Parlamentul să nu mai fie una dintre instituțiile ȋn care cetățenii au cea mai puțină ȋncredere, să demonstrăm că aleșii lor merită să ȋi reprezinte. Viitori parlamentari ai PRO România merg ȋn Legislativ să facă treabă, nu să doarmă sau să chiulească”, a declarat Bogdan Ivan.


Pe locul doi la Camera Deputaților, după președintele filialei, se află Dumitru Grecu, consilier Județean și Vicepreședinte al Federației Patronatelor din Turism.

Pe locul trei este Ionuț Olariu, fost consilier local al Piteștiului, un militant pentru protejarea mediului ȋnconjurător, care, ȋn mandatul său, a avut drept inițiativă instituirea regimului de arie naturală protejată de interes național și declararea ca rezervație natural a pădurii Trivale, pentru ca aceasta să nu fie afectată de interesele imobiliare.


Lista la Senat este deschisă de de Claudiu Daniel Catană, președintele Organizației Naționale de Tineret ALDE. Fost secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului, Claudiu Catană consideră că Pro România este singura formațiune politică ce poate să facă o opoziție reală la actuala guvernare.
“Vrem să demonstrăm că suntem o adevărată forță în politica românească. Noi suntem singurii capabili să facem o reală opoziție la actuala guvernare condusă de PNL și aliații, care se dovedește a fi dezastruoasă pentru România, și care după 6 decembrie trebuie să plece acasă. Cu un PSD care doar mimează opoziția, Pro România este singura variantă viabilă și credibilă care se luptă pentru drepturile românilor. Suntem Pro Romania și ținem doar cu România. Suntem o echipă tânără cu forță de muncă și dorința de a schimba în bine România. Suntem tineri, determinați și dornici de a a face treabă, de a iniția și promova legi care să ducă la un trai mai bun pentru toți românii”, a afirmat Claudiu Daniel Catană.
Lista de la Senat este completată de Nicolae Stroescu, fost director regional APIA și Marian Fulga, fost vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Aplicația care te avertizează dacă ai intrat în contact cu o persoană infectată cu COVID-19. Cum funcționează

Avatar

Publicat

in

De

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

OMS, noi detalii despre noul coronavirus: Este posibil să existe mai mulți

Avatar

Publicat

in

De

Organizația Mondială a Sănătății spune că este posibil să existe mai mulți pacienți zero, deoarece coronavirusul a fost identificat în mai multe țări diferite.

Pacientul zero se numește prima persoană infectată cu o boală.

În ciuda faptului că se împlinește un an de la primele cazuri de coronavirus confirmate, încă nu este încă clar dacă virusul a trecut de la animale la oameni, și dacă da, atunci care sunt aceste animale.

Potrivit unui raport Lancet, primul caz identificat a fost raportat la 1 decembrie. Nu sunt disponibile însă prea multe detalii despre pacientul respectiv.

Pe baza unor documente secrete, o agenție de presă din Hong Kong a raportat că primul caz confirmat de COVID 19 datează încă de la 17 noiembrie 2019. Pacientul era un om infirm, în vârstă de 55 de ani din regiunea Hubei, fără vreo legătură cu piața animalelor. Aceasta înseamnă că este puțin probabil ca el să fie „pacientul zero”.

Pe de altă parte, cercetătorii sunt din ce în ce mai convinși că este posibil să existe mai mulți pacienți zero, în cazul în care virusul provine de la animale.

Wall Street Journal a urmărit un astfel de pacient zero, la sfârșitul anului trecut. Femeia, în vârstă de 57 de ani, identificată ca Wei Guixian, vindea creveți la piața de fructe de mare Huanan. Însă pe data de 10 decembrie, acesteia i-au apărut primele simptome de răceală.

Fac gripă în fiecare iarnă, așa că am crezut că și anul acesta este la fel”, a spus Wei Guixian. Aceasta a mers la o clinică locală, unde i s-a făcut o injecție și a fost trimisă acasă.

A doua zi, când a văzut că simptomele i se agravează, a mers la spitalul Eleventh Hospital din Wuhan, unde a primit un nou tratament. Însă nici acesta nu a avut niciun rezultat, astfel încât următoarea zi a mers la un alt spital.

La spitalul Union, una dintre cele mai mari unități medicale din Wuhan, Wei a fost informată de un medic că alte câteva persoane de la Huanan Seafood Market au ajuns la spital cu simptome similare. Se credea inițial că infecția s-a răspândit în timp ce vânzătorii de pe piață foloseau toaletele comune.

La sfârșitul lunii decembrie, Wei a fost pusă în carantină atunci când medicii au suspectat legătura dintre coronavirus și piața animalelor. Femeia și-a revenit abia în ianuarie, după un tratament de o lună.

La data de 27 decembrie, Zhang Jixian, medic la Spitalul Provincial Hubei de Medicină Integrată Chineză și Occidentală, a informat autoritățile sanitare din China că noua boală este provocată de coronavirus. La acel moment, peste 180 de persoane fuseseră deja infectate. Majoritatea prezentau pneumonie, febră și tuse.

Piața animalelor a fost închisă la 1 ianuarie 2020. În câteva săptămâni virusul s-a răspândit rapid în toate provinciile din China, precum și în alte țări.

„Pacientul zero ar fi putut fi cineva în afara Chinei și de aceea trebuie să gândim deschis”, a declarat oficial al OMS în august anul acesta, sugerând că Wuhan ar putea să nu fie sursa epidemiei.

„Pacientul zero nu se găsește neapărat în primul grup de cazuri de coronavirus”, a adăugat acesta.

Mai multe studii sugerează că mulți pacienți din afara Chinei contractaseră COVID-19 înainte ca China să confirme primul său caz, scrie thedialogue.co.in.

Citește și:

SURSE A fost scandal la întocmirea listelor USR-PLUS! Liderul PLUS care a lucrat în Poliție, dar ar fi omis să le spună colegilor de alianță de acest job

Veste bună pentru angajații cu datorii la creditori. De ce beneficii ar putea avea parte

Veste mare! O nouă categorie de angajați va avea parte de condiții de muncă speciale

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend