Conecteaza-te cu noi

ECONOMIC

Dumitru Grecu a promovat Argeşul la Târgul Internațional de Turism de la Varșovia

Publicat

in

– Omul de afaceri argesean si Transfagarasanul, adevarati magneti pentru polonezi

In plina campanie electorala mai exista si oameni care se lupta pe cu totul alte planuri decat cele politice sa contribuie la dezvoltarea judetului. Un exemplu concret este cunoscutul om de afaceri Dumitru Grecu. Intr-un judet in care turismul ar trebui sa fie motorul economiei locale, alaturi de industria constructoare de masini, intr-un judet vaduvit de prea multi ani de investitii majore in turism, Dumitru targ-turism-2-grecuGrecu este unul dintre acei argeseni care se zbat sa contrabalanseze dezinteresul guvernantilor locali prin atragerea permanenta a turistilor in aceasta zona minunata. Astfel, la sfarsitul saptamanii trecute Dumitru Grecu a partcipat la cea de-a 24 ediție a Târgului Internațional de Turism “TTWarsaw” (24 – 26 noiembrie 2016), manifestară expozițională la care România este țară parteneră. Sute de polonezi dar si altii participanti din alte tari, au vizitat uriașul stand al României interesându-se în principal de turismul de aventură, gazde fiind, printre altii, Dumitru si Vlad Grecu. Acestia au prezentat la modul profesionist zona montana a Argesului, polonezii fiind incantati de oportunitatile turistice oferite. ” Am avut surpriza sa descopar agitatie mare la standul Romaniei si mai ales sa ii gasesc acolo pe argesenii nostri, alaturi de domnul Grecu. M-am bucurat sa vad cat interes exista pentru zona Argesului dar cel mai mult m-am bucurat sa vad acolo argeseni care promoveaza fantastic si cu atata suflet judetul nostru”, ne-a spus Emilia Preda, o pitesteanca angajata a unei companii ce activeaza in Mioveni si aflata la Varsovia in interes de serviciu. Reprezentanții României au prezentat la Târgul de la Varșovia destinațiile turistice din țară, standul românesc, în suprafață de 200 metri pătrați fiind desemnat cel mai frumos stand al târgului. De ce participare la un targ in Polonia ? Pentru ca, evident, numărul polonezilor în România a crescut în ultimii ani, numai în 2015 fiind înregistrați 170.000 de turiști.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Guvernul Orban- necesar record de împrumuturi. Pentru prima dată când necesarul de finanțare trece de 100 de miliarde de lei

Publicat

in

De

Necesarul de împrumut al statului pentru anul 2020 a urcat la 120 miliarde de lei (24,7 miliarde euro), o sumă record, echivalentă cu peste 10% din PIB, după ce Guvernul a revizuit ținta de deficit bugetar de la 3,6%, cât anticipa anterior, la 6,7%, în contextul în care statul alocă tot mai multe resurse pentru sistemul de sănătate și pentru sprijinirea economiei, iar veniturile scad din cauza restricțiilor impuse pentru a limita răspândirea coronavirusului. La un deficit estimat la 3,6%, necesarul de împrumut era de 87 miliarde de lei pentru anul acesta.

Trebuie menționat că mulți economiști consideră prea optimist chiar și nivelul de 6,7%, bazat pe o scădere economică estimată la numai 1,9%. FMI estimează pentru România o scădere a PIB de 5%. Este pentru prima dată când necesarul de finanțare trece de 100 de miliarde de lei. Anul trecut, necesarul de finanțare a fost de 91,6 miliarde de lei, din care 48,3 miliarde de lei pentru deficitul bugetar și restul pentru rostogolirea datoriei, adică pentru plata datoriilor mai vechi care ajung la scadență în cursul acestui an. O creștere atât de puternică a necesarului de împrumut ar fi ridicat probleme de finanțare și într-o perioadă normală, dar, în actualul context, situația este cu mult mai dificilă. De altfel, Finanțele caută deja bani și pe la instituțiile internaționale, de unde, dacă reușesc să ia bani, aceștia sunt de obicei la dobânzi mult mai mici comparativ cu ce poate obține România direct din piață. După rectificarea bugetară, Guvernul a anunțat că are nevoie de 72,5 miliarde de lei pentru a acoperi deficitul din acest an. Anterior, pentru deficit planificase 40,5 miliarde de lei. Rămâne neschimbată suma pe care statul trebuie să o împrumute pentru plata datoriilor ajunse la scadență, de 47 miliarde de lei (suma aceasta exprimată în lei poate înregistra variații ușoare, din cauza componentei în valută).

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Patronii de hoteluri se pregătesc să dea în judecată Guvernul

Publicat

in

De

Mai mulți patroni de hoteluri din România anunță că vor da în judecată statul român. Aceștia își doresc recuperarea pierderilor și daune în lipsa unor măsuri care să îi sprijine în această perioadă. „Deocamdată suntem în curs de a forma un consorțiu procesual din 15 patroni de hoteluri. Săptămâna viitoare voi face anunțurile. Ei sunt deciși să dea statul român în judecată, pe de o parte prelungirea nejustificată a stării de urgență sub numele de stare de alertă, în condițiile în care toate țările din jur și au deschis turismul. Și mai doresc să dea în judecată statul pentru că nu există o motivație reală pentru care să se păstreze această închidere a economiei României, ceea ce îi va duce în curând în faliment”, a declarat Ghoerghe Piperea.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend