Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Dumitriţa Gliga (PSD Mureş): Se impune susţinerea producătorilor locali şi a firmelor româneşti

Publicat

in

Preşedintele PSD Mureş, deputatul Dumitriţa Gliga, consideră că este nevoie urgentă de asistenţă şi de acordarea de stimulente pentru relansarea activităţii economice din ţara noastră, în special în sectoarele direct productive, anunță AGERPRES.

“Avem nevoie urgent de asistenţă şi stimulente pentru relansarea activităţii economice din ţara noastră, care să pună accentul pe susţinerea firmelor româneşti, sau având capital majoritar românesc, în special cele din sectoarele direct productive. Dacă preocuparea pentru ajutorarea şi stimularea propriilor economii naţionale ocupă un loc central în toate celelalte state membre ale UE, în România nu se poate observa, din păcate, acelaşi lucru. Partenerii noştri europeni alocă un procent considerabil mai mare din PIB pentru susţinerea mediului de afaceri autohton, în condiţiile suspendării de către Bruxelles a aplicării Pactului de Stabilitate şi Creştere Economică (…) În acelaşi timp, pare că noi încurajăm, prin măsurile adoptate de Guvern, trimiterea în şomaj a zeci şi sute de mii de români, punându-i în imposibilitatea de a mai asigura minimum necesar pentru întreţinerea sau chiar pentru asigurarea subzistenţei familiilor lor”, a declarat, pentru AGERPRES, deputatul Dumitriţa Gliga.

Potrivit deputatului PSD, în anul care a trecut de la izbucnirea pandemiei de COVID-19, întreaga societate românească a fost grav afectată de măsurile restrictive adoptate de autorităţi, pentru combaterea crizei epidemiologice.

“Dar, prin comparaţie cu alte ţări europene, maniera de gestionare a crizei la nivel naţional s-a depărtat şi se depărtează în mod periculos de bunele practici în domeniu, în special în ceea ce priveşte politicile de susţinere a mediului de afaceri autohton. (…) Devine din ce în ce mai evident faptul că, până la această oră, Guvernul nu a fost interesat sau, pur şi simplu, nu a fost capabil să elaboreze o strategie articulată pentru relansarea activităţii economice din ţara noastră, care să pună accentul pe susţinerea firmelor româneşti şi pe capitalul autohton din sectoarele direct productive ale economiei. În acelaşi timp, constatăm cu stupoare că, în condiţiile noilor restricţii anunţate şi a intensificării crizei sanitare, eventualele măsuri de asistenţă financiară, precum şi stimulentele fiscale de care mediul de afaceri românesc are atâta nevoie, se lasă aşteptate”, a afirmat deputatul PSD Mureş.

Citește și: Noi MĂRTURII despre crimele de la spitalul din Sibiu: Angajații ATI mizau pe internații fără aparținător

Dumitriţa Gliga a susţinut că nici pentru industria turistică din România nu există măsuri compensatorii şi că prin suspendarea voucherelor de vacanţă şi condiţiile de funcţionare a sectorului HORECA, în care activează aproape jumătate de milion de români, “putem concluziona că Guvernul pune serios sub semnul întrebării supravieţuirea acestui sector esenţial relansării economiei româneşti”.

“Toată această lipsă flagrantă de reacţie a guvernanţilor în raport cu nevoile mediului de afaceri a avut, din păcate, un impact negativ atât asupra firmelor româneşti care încă produc, cât şi asupra situaţiei pieţei de muncă din ţara noastră. De aceea, mă întreb şi vă întreb stimaţi colegi: oare de ce se lasă aşteptată o strategie concretă a Guvernului pentru susţinerea capitalului autohton şi înfiinţarea de noi locuri de muncă şi de ce pare din ce în ce mai mult în fiecare zi, că executivul nostru nu urmăreşte o relansare economică reală”, a arătat deputatul PSD Dumitriţa Gliga.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Certificatul verde COVID-19, obligatoriu: De unde și cum se poate obține documentul

Publicat

in

De

Certificatul verde este necesar doar în localităţile unde incidenţa este cuprinsă între 3 şi 6 la mie. Documentul care va deveni vital în zilele viitoare.

Certificatul verde care poate fi descărcat aici: https://certificat-covid.gov.ro/login

Va atesta că persoanele sunt:

– vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare

– au un rezultat negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore

– între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Potrivit deciziei luate de Guvern organizatorii/operatorii economici care desfăşoară activităţi potrivit Hotărârii Guvernului nr. 932/2021 (nn: ref prelungirea stării de alertă) au obligaţia de a scana codul QR de pe certificatul digital al Uniunii Europene privind COVID-19 folosind secţiunea „Verificare reguli interne” din aplicaţia mobilă „Check DCC” pentru verificarea autenticităţii, valabilităţii şi integrităţii certificatului, fără a se reţine niciun fel de date sau informaţii din certificatul verificat.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Dan Puric, Filomelos şi Ribale Wehbé la ‘Zilele Sf. Ier. Dionisie Erhan’, în Parohia Sascut Sat

Publicat

in

De

Manifestările „Zilele Sf. Ier. Dionisie Erhan” de la Parohia Sascut Sat – Schineni din judeţul Bacău se vor încheia vineri cu o conferinţă şi un concert de muzică psaltică, notează Basilica.ro.

Evenimentele încep de la ora 18:00 și vor fi transmise live pe pagina oficială de Facebook a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Conferinţa „Mărturisitorii Ortodoxiei” va fi susţinută de actorul și scriitorul Dan Puric, iar concertul, de Corul Psaltic „Filomelos” din Borzești şi Ribale Wehbé din Liban.

„Nădăjduim ca manifestările culturale şi liturgice organizate de Zilele Sf. Ier. Dionisie Erhan să fie un urcuş duhovnicesc pentru cei care vor lua parte la ele, totodată, rugându-i pe sfinţii ocrotitori – Nicolae, Vasile cel Mare şi Donisie – să fie mijlocitori înaintea tronului dumnezeiesc pentru mântuirea sufletelor noastre”, a declarat Părintele paroh Alexandru Grigoraş.

„Zilele Sf. Ier. Dionisie Erhan” au început în parohia băcăuană, miercuri, 15 septembrie 2021. Parohia Sascut Sat îl cinstește în acest fel pe sfântul basarabean întrucât a avut bucuria de a primi recent un fragment din moaștele sale.

În cadrul manifestării, la patrimoniul parohiei s-au adăugat două racle cu fragmente din moaştele „Sf. Ier. Nicolae” și „Sf. Ier. Vasile cel Mare”. Acestea au fost primite joi în dar de la Parohia „Sf. Irodion de la Lainici” – Padova din Italia.

„Darul vine ca urmare a bunei colaborări şi a înfrăţirii dintre cele două parohii”, a precizat Părintele Alexandru Grigoraş.

Biserica parohială din Schineni este monument istoric clasa B, datând din 1809. A fost construită de boierul Petrache Sturza pe un vechi amplasament monastic. În biserica parohială a slujit Părintele Teodor Atanasiu (+1893), tatăl Episcopului Teodosie (Atanasiu) al Romanului. Părintele Alexandru Grigoraș slujește din 2019 ca paroh al acestei parohii.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend