Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Duma de Stat adoptă o lege care interzice străinilor să folosească mame surogat din Rusia. „Va împiedica traficul cu copiii noştri sau să ajungă în cupluri LGBT”

Publicat

in

Deputaţii ruşi au adoptat joi o lege care le interzice cuplurilor străine să recurgă la sarcina surogat, afirmând în special că vrea să îi „protejeze” pe copii contra familiilor LGBT+ şi a traficului de organe, relatează AFP și Agerpres.

copii nascuti din mame surogatFoto: Rodrigo Abd / AP – The Associated Press / Profimedia Images

În ultimii ani, autorităţile ruse au adoptat mai multe măsuri criticate pentru că ar fi îndreptate împotriva comunităţii LGBT+, interzicând de exemplu orice „propagandă” în favoarea relaţiilor „non-tradiţionale”.

„Legea a fost adoptată. Sarcina surogat este interzisă pentru străini”, a salutat pe Telegram preşedintele camerei inferioare a parlamentul rus (Duma de Stat), Viaceslav Volodin.

„Acest lucru va împiedica traficul cu copiii noştri, îi va proteja pe cei mici de situaţii în care ar ajunge în cupluri LGBT sau ar deveni victime ale infracţiunilor, în special traficului de organe”, a dat el asigurări.

Amendamentele la Codul Familiei din Rusia, votate joi de deputaţi în a treia şi ultima lectură, precizează că sarcina surogat nu mai este posibilă acum decât dacă unul sau ambiţii părinţi care recurg la această procedură sunt cetăţeni ruşi.

Textul mai trebuie adoptat de camera superioară a parlamentului şi promulgat de preşedintele Vladimir Putin, ceea ce este în general o formalitate.

O înăsprire a direcţiei conservatoare a Kremlinului care însoţeşte ofensiva militară din Ucraina

Până acum, în legislaţia rusă nu figura nicio menţiune la naţionalitatea părinţilor care pot recurge la sarcina surogat în Rusia.

Decizia survine la mai puţin de o lună după adoptarea unor amendamente care au extins considerabil zona de aplicare a unei legi care interzice „propaganda” LGBT+, în plină înăsprire a direcţiei conservatoare a Kremlinului care însoţeşte ofensiva militară din Ucraina.

De mai mulţi ani, Kremlinul se prezintă ca apărător al valorilor „tradiţionale” în faţa unui Occident descris ca decadent, această politică întărindu-se odată cu declanşarea operaţiunii ruse din Ucraina, denunţată de ţările occidentale.

Legea privind interzicerea sarcinii surogat pentru străini este de asemenea adoptată cu mai puţin de o săptămână înainte de începerea la Moscova a primului proces asupra unui presupus caz de „trafic” legat de sarcina surogat.

Patru medici şi două mame surogat sunt în banca acuzaţilor şi riscă până la 15 ani de închisoare, în urma morţii unui bebeluş găsit într-un apartament din Moscova în 2020.

Între timp, mii de copii ucraineni au fost duși în Rusia

Executivul de la Kiev afirmă că Rusia a deportat cu forța peste 12.000 de copii ucraineni de la invadarea Ucrainei, în timp ce peste 440 au murit în război și sute sunt dați dispăruți.

Rusia neagă deportările forțate, spunând că deplasarea persoanelor în Rusia din Ucraina a avut ca scop protejarea civililor de soldații ucraineni.

___

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

S-a jucat de-a Dumnezeu modificând genetic 3 copii. A fost condamnat la pușcărie. Singurul regret: Am făcut-o prea repede

Publicat

in

Cercetătorul care a modificat genetic trei copii spune că s-a grăbit. Dar nu-și cere scuze. Omul de știință este în mijlocul unui scandal în legătură cu primii copii modificați genetic din lume. Ulterior, el a fost demis de la universitatea din Shenzhen și a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare.

Citeste mai mult

NATIONAL

Comisia Europeană publică raportul despre `stadiul incipient` al reformelor în R. Moldova – În audiovizual, s-au făcut chiar regrese

Publicat

in

Comisia Europeană a dat publicității un mult anticipat raport despre adoptarea și aplicarea legislației europene de către trio-ul țărilor care au primit statutul de candidate, vara trecută, constatându-se că nivelul de pregătire al Republicii Moldova se află în multe privințe la un stadiu incipient.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend