Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

Drum de legătură de 19 km între Centura Oradea și Autostrada A3 (Biharia): A fost desemnat câștigătorul – Strabag pentru 110 mil. euro

Publicat

in

Constructorul Strabag va proiecta și executa drumul de legătură de circa 19 km de la Centura Oradea către Autostrada A3 pentru circa 545 de milioane de lei (circa 1140 mil euro). Câștigătorul licitației a fost anunțat la 13 luni de la depunerea ofertelor, însă contractul va putea fi semnat doar după expirarea perioadei pentru contestații. Odată semnat contractul, termenul va fi de 6 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție.

Vineri, 18.06.2021, au fost transmise adresele de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire a contractului pentru PROIECTARE ȘI EXECUȚIE „Legătura Centura Oradea (Girație Calea Sîntandrei) – Autostrada A3 (Biharia)”, anunță CNAIR.

Ofertantul desemnat câștigător este S.C. STRABAG SRL cu preţul de 545.910.100,02 Lei fără TVA, iar durata contractului este de 30 luni, din care 6 luni perioada de proiectare și 24 luni perioada de execuție a lucrărilor.

Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și respectiv după soluționarea tuturor contestaților/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire, mai notează CNAIR.

Depunerea ofertelor pentru licitația pentru drumul de legătură Oradea – A3 a fost tocmai în mai 2020.

Proiectul drumului de legătură are o lungime de 18,96 km, 12 poduri noi și pasaje (inclusiv peste Crișul Repede și peste șoseaua Borșului), dar și 3 noduri rutiere. Acesta urmează să facă legătura dintre Centură și autostradă, din zona sensului giratoriu cu Calea Sântandrei spre Sântandrei – Borș – Biharia.

Conform informațiilor din caietul de sarcini, profilul drumului va fi unul cu patru benzi pe sens și cu separator de fluxuri de circulație pe mijloc, cu o platformă totală de 23,5 metri lățime.


Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Nicuşor Dan, despre un al doilea mandat ca primar al Capitalei: Pentru orice oraş din România, un mandat de patru ani e prea puţin

Publicat

in

De

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, luni seară, la B1 TV, că îşi doreşte un al doilea mandat de edil şi a subliniat că patru ani e prea puţin, mai ales pentru un oraş ca Bucureşti. Dan a subliniat că încearcă să le comunice bucureştenilor, nu să se ”învârtă” pe la televizor cum făceau primarii de dinaintea sa, potrivit News.ro.

Nicusor DanFoto: Agerpres

Întrebat, luni seară, la B1 Tv dacă îşi doreşte un al doilea mandat de primar al Capitalei, Nicuşor Dan a declarat că îşi doreşte acest lucru şi că patru ani sunt insuficienţi pentru un oraş cu multiple probleme, cum e Bucureşti.

”Eu îmi doresc, da, desigur. Pentru orice oraş din România un mandat de patru ani, în condiţiile în care nu găseşti documentaţiile deja pregătite pentru lucrările de investiţii, 4 ani e prea puţin. Pentru Bucureşti e cu atât mai mult, un oraş cu multiple probleme”, a declarat Nicuşor Dan.

Întrebat, de asemenea, dacă e ferm în această decizie, Nicuşor Dan a răspuns că le comunică bucureştenilor ”exact situaţia de fapt” şi este optimist că ei vor înţelege.

”Da, da, am început un lucru, încerc să le comunic bucureştenilor, să le spun exact situaţia de fapt, nu să mă învârt pe la televizor să le spun ce grozav sunt eu, cum au făcut predecesorii mei. Sunt foarte optimist că ei vor înţelege că mergem într-o direcţie corectă şi că viteza este cea pe care ne-o permite contextul”, a mai afirmat Dan.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Rușii au atacat cu rachete calea ferată din regiunea Dnipro – oficial ucrainean

Publicat

in

De

Valentin Reznicenko, șeful administrației militare regionale Dnipropetrovsk, a declarat luni că rachetele rusești au lovit infrastructura feroviară din regiune, provocând pagube serioase, relatează CNN.

cale ferata UcrainaFoto: Viktor Antonyuk / Sputnik / Profimedia Images

Potrivit acestuia, petru rachete au lovit deodată luni seară infrastructura.

„O zi tulbure cu alarme nesfârșite”, a spus Reznicenko pe Telegram. „Rachetele au lovit infrastructura feroviară din districtele Pavlograd și Synelnykiv. Există daune grave la calea ferată și liniile electrice. Nu este clar când ne vom relua circulația acolo.”

Forțele ruse au vizat infrastructura feroviară a Ucrainei într-o încercare aparentă de a întrerupe aprovizionarea forțelor ucrainene.

Pe de altă parte, Mikola Lukașuk, șeful consiliului regional, a declarat că nu au fost raportate victime.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend