Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

Drum de legătură de 19 km între Centura Oradea și Autostrada A3 (Biharia): A fost desemnat câștigătorul – Strabag pentru 110 mil. euro

Publicat

in

Constructorul Strabag va proiecta și executa drumul de legătură de circa 19 km de la Centura Oradea către Autostrada A3 pentru circa 545 de milioane de lei (circa 1140 mil euro). Câștigătorul licitației a fost anunțat la 13 luni de la depunerea ofertelor, însă contractul va putea fi semnat doar după expirarea perioadei pentru contestații. Odată semnat contractul, termenul va fi de 6 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție.

Vineri, 18.06.2021, au fost transmise adresele de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire a contractului pentru PROIECTARE ȘI EXECUȚIE „Legătura Centura Oradea (Girație Calea Sîntandrei) – Autostrada A3 (Biharia)”, anunță CNAIR.

Ofertantul desemnat câștigător este S.C. STRABAG SRL cu preţul de 545.910.100,02 Lei fără TVA, iar durata contractului este de 30 luni, din care 6 luni perioada de proiectare și 24 luni perioada de execuție a lucrărilor.

Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și respectiv după soluționarea tuturor contestaților/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire, mai notează CNAIR.

Depunerea ofertelor pentru licitația pentru drumul de legătură Oradea – A3 a fost tocmai în mai 2020.

Proiectul drumului de legătură are o lungime de 18,96 km, 12 poduri noi și pasaje (inclusiv peste Crișul Repede și peste șoseaua Borșului), dar și 3 noduri rutiere. Acesta urmează să facă legătura dintre Centură și autostradă, din zona sensului giratoriu cu Calea Sântandrei spre Sântandrei – Borș – Biharia.

Conform informațiilor din caietul de sarcini, profilul drumului va fi unul cu patru benzi pe sens și cu separator de fluxuri de circulație pe mijloc, cu o platformă totală de 23,5 metri lățime.


Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Criza semiconductorilor – Toyota își reduce producția globală cu 100.000 de unități

Publicat

in

De

Toyota Motor Corp își va reduce planul global de producție cu aproximativ 100.000 de automobile, până la aproximativ 850.000 de vehicule în luna iunie, din cauza penuriei de semiconductori, a anunțat marți compania, conform Reuters.

Compania nu și-a modificat estimarea de a produce aproximativ 9,7 milioane de vehicule la nivel mondial până în martie 2023.

Constructorul auto a anunțat, de asemenea, suspendarea suplimentară a unor linii de producție din cauza problemelor de aprovizionare declanșate de restricțiile COVID-19 din Shanghai. Suspendarea suplimentară va fi de până la cinci zile între miercuri și 3 iunie, afectând în total 16 linii de la 10 fabrici pentru lunile mai și iunie.

Compania plănuiește să producă în medie aproximativ 850.000 de vehicule pe lună la nivel global din iunie până în august, a declarat, adăugând că lipsa chip-urilor și izbucnirea epidemiei COVID-19 și alți factori fac dificile estimările.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Video | Zelenski, în deja tradiționalul mesaj de la miezul nopții: ‘Ocupanții vor să ne ia nu doar ceva, ci tot ce avem. Eliberați-ne pământul și poporul’

Publicat

in

De

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, afirmă în mesajul său video de luni seara că următoarele săptămâni de război vor fi dificile.

„Ocupanții ruși încearcă din răsputeri să arate că nu vor renunța la zonele ocupate din regiunea Harkov, regiunea Herson, teritoriul ocupat al regiunii Zaporojie și Donbass”, a subliniat Zelenski.

În același timp, a remarcat el, ucrainenii nu au altă alternativă decât să lupte.

„Să lupte și să câștige. Eliberați-ne pământul și poporul nostru. Pentru că ocupanții vor să ne ia nu doar ceva, ci tot ce avem. Inclusiv dreptul la viață al ucrainenilor”, a spus el.

Potrivit Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, în seara zilei de 23 mai, invadatorii ruși din direcția Severodonetsk au suferit pierderi și s-au retras .

În direcția Donețk, unitățile inamice nu au încetat să încerce să străpungă apărarea trupelor noastre pentru a le înconjura și a ajunge la granițele administrative ale regiunii Luhansk.

În special, în direcția Bakhmut, inamicul a încercat să lanseze o ofensivă, dar nu a avut succes.

În direcția Luhansk, inamicul a efectuat recunoașteri prin luptă, nu a avut succes, s-a retras.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend