Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

DREPT LA REPLICĂ AL COMPANIEI KARCHER

Publicat

in

Am primit la redacție următorul drept la replică al Grupului Karcher față de articolul publicat de ziarul nostru la data de 05.05.2020 sub titlul „EXCLUSIV! Ce n-a reuşit COVID, reuşeşte neamţul: Electroargeş, în impas major generat de grija statului român faţă de o companie germană” .

Drept la replică,

Publicitate

În scopul rectificării informaţiilor eronate şi jignitoare utilizate pentru a descrie conduita comercială a companiilor din grupul Karcher pe piaţa românească şi al postării pe site-ul www.zirulprofit.ro a următorului răspuns:

1.Având în vedere că articolului intitulat „EXCLUSIV! Ce n-a reuşit COVID, reuşeşte neamţul: Electroargeş, în impas major generat de grija statului român faţă de o companie germană” postat pe site-ul wwvw.ziarulprofit.ro la data de 05.05. 2020 (Articolul”) a încălcat dreptul Karcher la imagine şi la o bună reputaţie, prin diseminarea unor afirmaţii false şi informaţii scoase din context prezentate ca fiind adevărate, Kărcher transmite acest drept la replică pentru a prezenta situația reală şi obiectivă.

2.În consecinţă, acest drept la replică are menirea de a clarifica raportul contractual dintre Karcher şi Electroargeş SA şi faptul că Karcher nu a primit niciun ajutor de stat în România. In fapt, o societate românească constituită cu 14 ani în urmă, respectiv CER Cleaning Equipment SRL a primit două ajutoare de stat în cadrul procedurii publice guvernate de Hotărârea Guvernului nr. 807/2014 care reglementează schemele de ajutor de stat pentru investiţiilor cu impact major în economie („HG 807/2014”). Cer Cleaning Equipment SRL a fost constituită in anul 2006 ca o societate românească de servicii şi logistică. Asociaţii Cer Cleaning Eqipment SRL sunt Alfred Kărcher SE fi CO. KG şi Kărcher Betelllgungs Gmbh BETEIUGUNGS – GMBH.

3.Contribuţia Kărcher în cadrul colaborării cu Electroargeş a fost întotdeauna foarte importantă: Kărcher procură şi împrumută Electroargeş echipamente de producţie, cum ar fi unelte pentru piese turnate prin injecţie, linii de producţie şl dispozitive de testare, astfel ca Electroargeş să poată produce pentru Karcher. În plus, Kărcher furnizează know-how-ul pentru producţie, susţinând în mod constant pe teren ingineri de test şl Ingineri de calitate, iar Electroargeş se poate folosi de toţi furnizorii Karcher şi astfel beneficiază de preţuri de cumpărare avantajoase. în total, Kărcher a investit o sumă de aproximativ 5,3 milioane EUR în unelte şl echipamente în decursul anilor pentru a permite Electroargeş să producă pentru Kărcher. De asemenea, Karcher a plătit în mod constant anual în plus pentru întreţinerea mulajelor şi a echipamentelor.

4.În mod fals şi cu rea-credinţă un subtitlu al Articolului menţiona: „Ajutor… de stat pentru companie germană, de înmormântare a unei firme româneşti cu tradiţie”. Ajutorul de stat nu a fost acordat niciunei societăţi germane, ci unei societăţi româneşti, respectiv Cer Cleaning Equipment SRL, care oricum fusese activă pe piaţa românească timp de 10 înainte de acordarea ajutorului de stat. Ajutorul de stat nu a fost acordat pentru a prejudicia Electroargeş, ci a fost acordat deoarece Cer Cleaning Equipment SRL a solicitat acest ajutor pentru propria dezvoltare comercială şi a îndeplinit toate condiţiile legale.

5. Ca o precizare, întreaga procedură de obţinere a ajutorul de stat a fost depusă la şi verificată, analizată şi aprobată de către autorităţile competente începând cu Ministerul de Finanţe, fiind respectate toate obligaţiile comerciale şi fiscale care guvernează această procedură. Contractul de ajutor de stat a fost semnat în decembrie 2016. în acest context, Cer Cleaning Equipment a primit o sumă totală de 7.600.000 EUR, dar a si investit o sumă de 17.400.000 EUR.

6. Pentru a fi foarte clar, susţinerea conform căreia majorarea de capital de 4.000.000 EUR în Cer Cleaning Equipment SRL a determinat în orice fel un avantaj nedrept în favoarea obţinerii ajutorului de stat este incorectă. în primul rând, suma corectă a majorării de capital a fost 8.900.000 EUR şl a fost efectuată conform planului de afaceri depus de CER Cleaning Equipment S.R.L. pentru ajutorul de stat. In al doilea rând, majorarea de capital a însemnat literalmente o majorare de capital a unei societăţi româneşti (Cer Cleaning Equipment SRL), ceea ce nu reprezintă nimic altceva decât o investiţie. Si In al treilea rând, într-adevăr majorarea de capital a fost făcută în mod specific pentru investiţii viitoare pe piaţa românească.

7. Pe baza noii Investiţii şl, de asemenea, pe baza ajutorului de stat, CER Cleaning Equipment a creat peste 300 de locuri de muncă.

8. Contrar susţinerii false din Articol, ajutorul de stat nu a încălcat politica de concurenţă a pieţei interne, ci s-a întemeiat pe aceasta. Astfel, ajutorul de stat acordat societăţii româneşti, Cer Cleaning Equipment SRL In 2016 are la bază Regutomentul 651/2014 în aplicarea articolelor 107 şl 108 din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene.

9. Mai mult, in Articol se invoca faptul că Cer Cleaning Equipment SRL a solicitat şi obţinut un ajutorul de stat secundar în sumă de 7.180.000 EUR. Şi acest ajutor de stat o urmat procedura stabilită prin HG 807/2017, pentru un termen de cinci ani, implicând acordul de finanţare pentru ajutor de stat nr. 158/ 23.12.2019 emis de Ministerul de Finanţe. Acest al doilea ajutor de stat a fost acordat cu condiţia ca Cer Cleaning Equipment SRL să efectueze şi investiţii suplimentare, respectiv în sumă de 11.650.000 EUR.

10. Articolul a invocat de asemenea că investiţia viitoare a Cer Cleaning Equipment SRL ar fi realizată într-un imobil deţinut Iniţiat de Electroarges. Acest lucru este neadevărat. Imobilul nu a aparţinut niciodată Electroarges. în mod evident, vânzarea acestui Imobil a fost încheiată în conformitate cu toate cerinţele legale, iar Electroarges nu a invocat niciodată contrariul.

11. Mai mult, un alt subtitlu al Articolului menţiona că ajutorul de stat acordat este plătit din taxele companiilor româneşti, sugerând deturnări de fonduri. Pe de-o parte, reamintim ca Cer Cleaning Equipment SRL este o companie românească plătitoare de taxe, care a contribuit cu aproximativ 26.000.000 RON (impozite locale, impozite pe profit şi contribuţii oferente salariilor). Pe de altă parte, Cer Cleaning Equipment SRL a fost auditată şi supusă mai multor rapoarte de inspecţie, concluzia fiind aceea că obligaţiile sale fiscale au fost îndeplinite conform legii.

12. O altă afirmaţie falsă este că Kărcher şi-a încălcat promisiunile faţă de Electroarges. Promisiunile pot fi verbale şi uneori nici nu au efecte obligatorii, însă raporturile juridice dintre Kdrcher şi Electroarges au fost asumate şl obligatorii.

13. Mai mult, Articolul a inclus de asemenea un extras al unei adrese din data de 09.04.2017, emisă de Karcher, care, desigur era destinată Electroarges şi care intra sub incidenţa cerinţelor de confidenţialitate. In Articol se sugerează în mod eronat că Karcher ar acţiona cu rea-credinţă prin transferarea producţiei de la Electroarges la Cer Cleaning Equipment SRL. Insa o societate (Cer Cleaning Equipment SRL) nu poate fi acuzată că a devenit competitivă pe baza propriilor investiţii de 29.050.000 EUR din totalul Investiţiilor aferente ajutorului de stat şi a ajutorului de stat în sine de 14.780.000 EUR, deoarece acesta este scopul ajutorului de stat.

Declaraţie generală:

  • Grupul Kdrcher este foarte încrezător în relaţia sa cu România şi calitatea produselor realizate de angajaţii români a fost întotdeauna bună.
  • Cer Cleaning Equipment SRL este o societate românească cu angajaţi români care plătesc taxe m România.
  • Cer Cleaning Equipment SRL nu a primit ajutor de stat în mod gratuit, Cer Cleaning Equipment SRL – fiind o societate românească – plăteşte taxe în România şl angajează lucrători români.
  • Chiar dacă producţia de aspiratoare pentru sediul central Karcher din 2021 va fi executată de Cer Cleaning Equipment SRL, crearea valorii şi taxele vor rămâne în România. În plus, Cer Cleaning Equipment SRL a angajat peste 300 de lucrători in ultimii ani şi este un angajator de încredere.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Alina Gorghiu, reacție furibundă la adresa PSD: ‘Au spus că blochează dezbaterea pe legea carantinei și a izolării’

Publicat

in

De

Senatoarea PNL Alina Gorghiu a lansat un atac dur la adresa PSD: ”Încât au spus că blochează dezbaterea pe legea carantinei și a izolării, o dovadă de miopie politică cum mie rar mi-a fost dat să văd în politica românească”.

Alina Gorghiu critică atitudinea PSD, care blochează legea carantinei și izolării la Senat: „Dacă PSD s-ar fi luptat pentru sănătatea publică cum s-a luptat pentru cei acuzați de corupție, aveam legea asta în două ore (…). Suntem singura țară din Europa în care Guvernului îi sunt luate toate pârghiile pentru apărarea sănătății cetățenilor și mai suntem singura țară care are un partid numit PSD, un partid de Opoziție, care pune piedici Guvernului, în condiții de pandemie”.

Senatoarea PNL acuză PSD-ul de miopie politică:

„Am văzut luni la ședința CEX de la PSD ceva ce nu credeam că o să mai văd, o ședință ținută la 48 de ore după ce Senatul primise inițiativa legislativă și ar fi trebuit să dezbată, o ședință la care PSD a văzut totul atât de roz și luminos, încât au spus că blochează dezbaterea pe legea carantinei și a izolării, o dovadă de miopie politică cum mie rar mi-a fost dat să văd în politica românească (…). În aceste vremuri de mari încercări, PSD a tratat într-o manieră incalificabilă nevoia de a avea un cadru legislativ care să ajute autoritățile publice să intervină în această criză sanitară”.

Publicitate

Întrebată dacă nu a greșit și Guvernul Orban, pentru că a intervenit prea târziu, în condițiile în care bilanțul Covid-19 a crescut constant în ultimele săptămâni și dacă Executivul a ezitat să fie mai ferm, pentru că este an electoral, Alina Gorghiu a răspuns:

„S-au dat zeci de mii de amenzi (…), s-au făcut zeci de controale (…). Guvernul a arătat imposibilul în aceste luni (…). Au fost suficiente provocări prin care Guvernul PNL a trecut și nu a lăsat deloc garda jos. Nu cred că s-a gândit nici măcar o secundă la alegeri”.

Citește și:

EXCLUSIV Cutremur între Servicii! Șeful SPP câștigă dublu față de șeful SRI! Salariul generalului Pahonțu a explodat în ultimul an fiscal declarat

Lovitură devastatoare pentru Academia Română! Sume de bani încasate într-un mod de-a dreptul șocant

Nelu Tătaru a dat lovitura! Afacerea soției sale aduce familiei sume impresionante

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

ACUM! Incendiu la Vâlcele, în Argeș

Publicat

in

De

În urmă cu puțin timp, un apel la 112 a anuntat un incendiu in comuna Merisani. Potrivit primelor informații este vorba de un incendiu la un fânar din Vâlcele provocat de neatentia proprietarilor.
La fata loului intervin pompierii cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă.

Revenim cu detalii…

Publicitate

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend