Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Drama unui băieţel de 3 ani diagnosticat cu cancer. Un SMS de 2 Euro la 8832 cu textul “Bogdan” îl ajută în lupta cu cancerul!

Avatar

Publicat

in

Fetelor sunt dărmată, a căzut cerul pe mine, băiețelul cel mare de 3 ani mi-a fost diagnosticat cu tumoare la ficat!”. Aşa sună mesajul unei mame care, până la vârsta de 3 ani şi o lună, şi-a crezut primul născut perfect sănătos.

Totul a pornit pe fondul unei febre ridicate, iar la primele analize a reieşit o infecție urinară. Totuşi, de la consultul pediatric, au fost trimişi la un ecograf abdominal, unde avea să primească teribila veste. Diagnosticul de „hepatoblastom în gradul 4 cu metastaze la plamâni” a fost pus la Galați şi confirmat la Cluj, cu recomandarea tratamentului chimioterapeutic şi transplant de ficat.

Publicitate

Deoarece la Cluj nu se poate face operația, părinții au optat să se deplaseze într-un centru medical în care să se poată face tratamentul şi operația deopotrivă. Recomandările cu şansele cele mai mari de tratament au fost din Turcia, iar cazul a fost acceptat de echipa de la American Hospital. Biopsia şi investigațiile făcute în Istanbul, nu numai că au reconfirmat diagnosticul dar au relevat şi că tumora malignă este de formă agresivă, fapt pentru care s-a decis începerea chimioterapiei imediat. Se încearcă, totuşi, salvarea ficatului printr-un protocol personalizat micuțului pacient.

Donează pentru Bogdan!

Deoarece costurile sunt mari, mult peste puterile şi resursele părinților – aproximativ 100.000 de Euro, aceştia au mare nevoie ajutorul nostru ca să-şi salveze copilul. Asociaţia “Salvează o inimă” a răspuns prompt la strigătul de ajutor al familiei Popa şi au demarat o campanie de strângere de fonduri pe platforma sa de donaţii – https://salveazaoinima.ro/campaigns/bogdan-popa/, unde peste 7500 de români au dăruit din puţinul pe care-l au pentru a-l salva pe Bogdan. Până în prezent s-au donat în total aproximativ 40.000 de Euro. De asemenea, donaţiile mai pot fi făcute şi prin SMS, la 8832, cu textul “Bogdan” sau prin transfer bancar în consturile Asociaţiei: RO05BTRL00701205W82870XX (cont în lei), RO28BTRLEUR CRT00W8287001 (cont în Euro), RO68BTRLUSDCRT00W8287001 (cont în dolari).

Asociația “Salvează o inimă”, înființată pe data de 17 decembrie 2012, a reușit să salveze, până în prezent, peste 350 de copii cu malformații grave. La campaniile umanitare organizate de Asociație, s-au alăturat peste 80.000 de persoane și companii românești și internaționale, înregistrându-se pe platforma online donații peste 2.895.000 de Euro şi peste 900.000 de Euro din campanii de donaţii prin SMS. Pentru merite deosebite, Asociația “Salvează o inimă” a fost nominalizată la mai multe gale importante dedicate ONG-urilor, printre care amintim: Gala “Oameni pentru Oameni” (2014, 2015 și 2016), Gala “Societății Civile” (2016 şi 2017), Gala “Oamenii Timpului” (2015) și Gala “Zece Oameni de Valoare” (2016).

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Gabriela Firea: ‘De vineri deschidem spitalul modular din Pipera, destinat tratării cazurilor de COVID-19’

Avatar

Publicat

in

De

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că de vineri va fi deschis spitalul modular – secţie externă a Spitalului Victor Babeş, destinat tratării cazurilor de COVID-19.

“Am găsit cadre medicale care să îi trateze pe pacienţii cu coronavirus şi de vineri deschidem spitalul modular COVID din Pipera, care va funcţiona ca secţie externă a Spitalului Victor Babeş. Avem 400 de locuri pentru pacienţi şi o zonă foarte generoasă pentru cadrele medicale”, a precizat primarul general, pentru România Tv, potrivit agerpres.ro.

Publicitate

Citește și: După uciderea lui Emi Pian, membrii clanului Rinu încep să dispară de pe rețelele de socializare

Ea a menţionat că Primăria Capitalei a făcut demersurile necesare pentru asigurarea personalului medical, deşi a solicitat şi sprijinul Ministerului Sănătăţii în acest sens.

“Am respectat tot ceea ni s-a solicitat, ca dotări. Spitalul modular din Pipera are standarde civilizate şi îi poate primi pe pacienţii cu forme uşoare care se internează iniţial la spitalul Victor Babeş. Sunt condiţii de tratament şi de cazare foarte bune. Sunt saloane cu maximum două paturi, baie proprie, toalete, boiler, televizoare, wi-fi; contract cu o firmă de catering – deci o alimentaţie corespunzătoare. Dar vreau să vă spun un lucru – şi este realmente strigător la cer. Noi am comunicat Ministerului Sănătăţii că facem toate aceste eforturi, deşi bugetul nostru a fost masacrat realmente – şi este posibil să avem în curând conturile pur şi simplu blocate de către omul de afaceri Costică Costanda, pentru decizii de acum 16-17 ani – dar măcar să facă minimul de gest să ne sprijine cu cadre medicale. Nici până în ziua de azi…”, a spus Gabriela Firea.

Pe 30 iulie, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că urmează să fie operaţionalizate 100 din cele 500 de paturi din spitalul modular.

Citește și: Violeta Alexandru a comis-o! Gafă uriașă referitoare la Legea pensiilor

“Ventilatoare avem, s-au şi adaptat la spitalele modulare pe care le avem, avem obţinut aviz pentru acel spital pe care-l avem în Chitila, se operaţionalizează astăzi primele 100 de paturi, se vor operaţionaliza tot în zilele următoare şi 100 din cele 500 de paturi din spitalul modular ce ţine de Victor Babeş din Pipera, avem spitalul Elias cu acel spital din incintă, tot spital modular, care este operaţional în acest moment şi avem şi unităţile mobile de terapie intensivă pe care în acest moment le avem trimise către Piteşti, Prahova, Galaţi şi Timişoara. Noi adaptăm aceste unităţi mobile, după cum ştiţi avem nişte judeţe care în acest moment au o creştere ridicată: Dâmboviţa, Argeş, Prahova, Braşov, Galaţi şi municipiul Bucureşti. Adaptăm unităţile medicale din judeţele limitrofe şi din judeţele aflate la distanţă pentru a putea acoperi necesarul atât de paturi de terapie intensivă, ventilatoare, şi de spitale suport COVID”, a spus Tătaru.

Pe 20 iulie, Primăria Capitalei anunţa că Gabriela Firea a decis activarea, în regim de urgenţă, a spitalului modular – secţie externă a Spitalului Victor Babeş – construit de Compania Municipală de Consolidări a Primăriei Capitalei.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Țara în care ar fi 10 milioane de infectați, deși cifrele oficiale arată doar 37.000: Are cea mai mare imunizare de turmă din lume

Avatar

Publicat

in

De

Aproape o treime din populaţia afgană, reprezentând 10 milioane de persoane, a fost infectată cu noul coronavirus, estimează un studiu realizat de Ministerul Sănătăţii din această ţară, ale cărui rezultate au fost publicate miercuri, informează AFP.

Studiul se bazează pe teste serologice, care măsoară prezenţa anticorpilor sintetizaţi de organismul uman împotriva acestui virus. Testele au fost realizate pe un eşantion de 9.500 de persoane din întreaga ţară cu sprijinul tehnic al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a explicat ministrul afgan al Sănătăţii, Ahmad Jawad Osmani, într-o conferinţă de presă.

Publicitate

Citește și: SURSE Cine l-ar fi ucis pe Emi Pian – Este membru al unui clan care acționează în Colentina

Autorii studiului au ajuns la concluzia că 31,5% din populaţia afgană a fost contaminată cu SARS-CoV-2, cea mai mare rată de infectare fiind înregistrată la Kabul (jumătate din totalul de 5 milioane de rezidenţi sunt infectaţi).

Cu toate acestea, Afganistan, o ţară cu capacităţi de testare foarte limitate, a raportat în mod oficial doar 37.000 de cazuri pozitive şi peste 1.200 de decese, scrie agerpres.ro.

Citește și: Foto – Cum arată ucigașul lui Emi Pian

“Un al doilea val de infectare se manifestă peste tot în lume şi noi nu putem să fim o excepţie. Vom utiliza rezultatele acestui studiu pentru a ne pregăti mai bine pentru un posibil al doilea val”, a declarat ministrul Osmani.

Pandemia de COVID-19 a început să se răspândească în Afganistan atunci când migranţi infectaţi au revenit din Iranul învecinat, cea mai afectată ţară din regiune.

Citește și: Update! Pian senior n-a murit, susține ANP

Guvernul afgan a încercat să limiteze răspândirea maladiei COVID-19 prin măsuri de izolare, însă acestea au fost foarte puţin respectate de populaţie, în special din cauza sărăciei extreme care afectează marea majoritate a cetăţenilor afgani.

Potrivit autorităţilor sanitare, principala provocare din această ţară rămâne convingerea populaţiei în legătură cu pericolul reprezentat de noul coronavirus.

Citește și: EXCLUSIV Emi Pian putea fi salvat! Cum îl puteau scăpa cei aflați la fața locului

Un studiu care analizează rata de mortalitate cauzată de noul coronavirus este în curs de desfăşurare în Afganistan.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend