Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

DRAGOSTEA MEA

Publicat

in

Asistam consternati, unii mai putin si altii de tot, cum ni se varsa pe banda rulanta mascarade dupa mascarade.

In mijlocul celei din urma, care trebuia sa inceapa toamna tarziu, dar s a amanat pentru primavara devreme, a inceput in Romania campania pentru prezidentiale. Printre rachete din jocuri video, inainteaza cu pieptul dezgolit pe linia frontului, Dragostea Mea!

Asemenea tuturor “razboaielor” din lumea aceasta, “alegerile” prezidentiale din tarile de sclavi sunt fara exceptie, spectacole cu actori cunoscuti, ale unor regizori “necunoscuti”.

Aparent singur, facand cristiane printre podcasturi, brichete printate din campania de acum cincisprezece ani, emisiuni cu punctaj si video uri puerile pe instagram, Dragostea Mea mai are un pas si se autodenunta!

Secretarul adjunct NATO, pe care nimeni din presa nu l a intrebat despre retragerea din Afganistan, nici macar dupa ce am urlat eu, ci infinit mai tarziu si tangential, candideaza la alegerile prezidentiale din 2024! Oare? Nu!

Dragostea Mea poate candida maximum la niste anticipate in 2023, ca doar n a inceput campania primul dezlegat si o tine langa doi ani! Asadar, mai in gluma, mai in serios,  cred ca ne pregatim cu ajutorul disperat al lui Hohha (caruia ii urez fire intinse in decembrie 2023, dar mai e pana atunci si mai are timp sa si puna dorinta de N ori noaptea la nani) de niste campanii pentru niste iesiri la vot inainte de termen, corect? La cate guverne si batai de joc am asistat in ultimii aproape trei ani, nici nu mai conteaza ce e corect si ce nu!

Suspect insa, mi se pate ca in spatele Dragostei Mele nu s a pozitionat absolut nimeni in afara de domnul Dan Voiculescu (neoficial, insa macar a facut o primul, asumat si concret, pentru cine intelege si vede ce se intampla), al carui partid i a fost alaturi si pe brichetele, pardon alegerile din 2009.

In 2009, am votat la Nisa, eram si atunci la bogati si se vota la propriu intr o galeata, insa nu cred ca asta are vreo importanta astazi, nu e ca si cand cineva nu stie cum se voteaza una mie una sie in diaspora. Atunci ne am culcat cu mana in galeata si ne am trezit cu galeata n cap, ceea ce se va intampla si acum!

De ce? Pentru ca alaturi de toata sustinerea externa clara a marii aliante salvatoare, fara PSD si PNL (a caror intelegere pe orice candidat e castigatoare), ne vom trezi a doua zi cu tomberonul pe ochi luptand cu “coruptia”. Dragostea Mea, oricat de mare se crede si oricat de aliat, nu poate muta din loc masele. De ce? Pentru ca in Romania “IT S A WRAP!” nu inseamna nimic! Asa suntem noi mai “BASIC”! Nu ne place in engleza! Engleza e pentru prajitii retelelor sociale si atat!

Dragostea s a nascut la SAT si acolo a ramas, nu s a metamorfozat pe FACEBOOK si INSTAGRAM! Neterminatii spalati pe creier la care se viseaza ca fiind generatia tanara, nu voteaza Dragostea Mea!

Nici eu nu votez Dragostea Mea!

De ce? Pentru ca nu cred nici in NATO nici in UE! Nu am incredere in aceste doua organizatii nici de aici pana la colt! Credeti ca dupa ultimii doi ani mai are cineva, Dragostea Mea? Va spun eu: NU! Si e firesc!

PSD ul nu s a pozitionat pana acum in raport cu toata Dragostea si asta inseamna ca undeva este o fractura ori de timp ori de spatiu! Fara PSD, nu exista vreo noua sansa pentru visul american, iar cu PSD in spate, fara o constitutie schimbata, nu mai exista nicio sansa pentru statul de drept!

Corect? Corect!

Probabil nici n o sa am cu cine sa votez si sper ca pana atunci Presedintele sa conteze cat mai putin si de asta sa se ocupe acum parlamentul! Romania a fost ingropata de Presedintii jucatori si cred ca a venit vremea ca acestia sa devina doar spectatori!

DRAGOSTE CU DE A SILA NU SE POATE!

un comentariu de Dana Budeanu

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Clotilde Armand anunță investiții în premieră în Capitală – Vor pune capăt accidentelor rutiere

Publicat

in

De

Clotilde Armand a anunţat că a fost finalizată construirea primelor două intersecţii supraînălţate din Sectorul 1, iar până la finalul acestui an vor fi 35 de astfel de intersecţii supraînălţate.

„Am finalizat construirea primelor două intersecţii supraînălţate din Sectorul 1. Ceea ce vedeţi este o premieră pentru Capitală. Până la sfârşitul anului vom avea 35 de astfel de intersecţii supraînălţate, primele vor fi construite în zonele unde avem raportate accidente rutiere şi în apropierea unităţilor de învăţământ. Sunt măsuri luate pentru a descuraja şoferii care circulă cu viteză peste limita legală”, a scris Clotilde Armand, luni pe Facebook.

Ea a mai spus că au fost adaptate trotuarele la trecerile de pietoni şi asigurat sistemul de scurgere al apelor pluviale. „După cum vedeţi din imagini, am adaptat trotuarele la trecerile de pietoni, am asigurat sistemul de scurgere a apelor pluviale şi am montat stâlpi de protecţie delimitare acces pietonal între trotuar şi partea carosabilă. În paralel, continuăm cu construcţia de treceri de pietoni supraînălţate şi montarea de limitatoare de viteză din mixtură asfaltică. Aştept feedback de la locuitorii Sectorului 1 cu privire la măsurile luate şi pentru sugestii de a ne îmbunătăţi activitatea. Pentru mine, siguranţa tuturor participanţilor din trafic (şoferi, pietoni, biciclişti etc) este pe primul loc”, a explicat Armand.

Edillul Sectorului 1 a adăugat că „aceste lucrări fac parte din Planul de siguranţă rutieră pe care vreau să-l implementez în Sectorul 1 şi sunt realizate sub supravegherea şi cu consultanţa Brigăzii de Poliţie Rutieră”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Augustin Zegrean, despre supraimpozitarea contractelor part-time: Orice om afectat se poate adresa Instanţei / Este o încălcare a libertății muncii

Publicat

in

De

Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale Augustin Zegrean este de părere că orice om afectat de supraimpozitarea contractelor part-time se poate adresa instanţei de judecată.

Augustin ZegreanFoto: Agerpres

El a precizat la B1 TV că această ordonanţă este o încălcare a libertăţii muncii şi că nu este normal ca un om care lucrează două ore să plătească taxe egale cu un alt om care lucrează opt ore, potrivit News.ro.

Augustin Zegrean a explicat că nu Avocatul Poporului trebuie să sesizeze Curtea Constituţională în privinţa ordonanţei privind supraimpozitarea contractelor part-time, ci orice om afectat de prevederile acesteia.

”Nu Avocatul Poporului este singurul care poate să sesizeze Curtea cu o ordonanţă neconstituţională. Orice cetăţean care este afectat printr-o ordonanţă poate să se adreseze Justiţiei pentru apărarea drepturilor şi intereselor sale legitime şi este chiar o procedură specială pentru a ajunge cu o astfel de sesizare la Curtea Constituţională.

Mai întâi se adresează la instanţa de contencios, cere anularea ordonanţei de către instanţa de contencios administrativ şi, în cadrul acelei proceduri, poate să sesizeze şi Curtea Constituţională. S-a practicat de câteva ori în România această modalitate şi uneori chiar a reuşit”, a declarat Zegrean.

Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale a României a precizat că în Constituţie este un articol care se referă la obligaţiile fiscale.

”În ce priveşte impozitarea aceasta a contractelor part-time, este un Articol 56 în Constituţie care spune că legislaţia trebuie să asigure o aşezare justă a sarcinilor fiscale, deci unde se vorbeşte despre obligaţiile fiscale ale cetăţenilor este un alineat care spune despre aşezarea justă a sarcinilor fiscale, ori nu cred că un om care lucrează două ore, să zicem, poate fi obligat să plătească taxe şi impozite egale cu un om care lucrează opt ore.

Sigur, taxele şi impozitele se calculează la venitul obţinut, în niciun caz la durata muncii. E imposibil să spui că, dacă lucrezi la un angajator două ore şi la altul alte două, fiecare dintre ei trebuie să plătească integral ca şi cum ai lucra opt ore, nu se poate.

Este greşită şi sigur nu se va aplica în felul acesta, nu cred că va rămâne aşa pentru că, totuşi, Justiţia funcţionează în România. Eu cred că nici nu va trebui să ajungă la Justiţie, cred că îşi vor da seama că nu e posibil să facă aşa ceva”, a adăugat Zegrean.

Augustin Zegrean a mai spus că în Cosntituţie se precizează că avem dreptul la muncă, nu avem o obligaţie.

„Dacă tot vorbim de muncă, noi avem în Constituţie un articol la drepturile fundamentale, acolo este amplasat Articolul 41 (…). Noi nu avem obligaţia de a munci, noi avem doar dreptul (…).

Avem dreptul la muncă şi acest articol spune, nimeni nu poate fi împiedicat să îşi aleagă munca pe care el o doreşte, deci dacă omul doreşte să muncească la doi patroni sau la patru, sau la 10, este problema lui. Este o încălcare a libertăţii muncii, a articolului care reglementează libertatea muncii.

Statul nu are obligaţia să îţi asigure un loc de muncă, nu a îndrăznit statul român să îşi asume prin Constituţie o astfel de obligaţie pentru că e greu în condiţiile de astăzi când există şi atâţia şomeri, dar nici libertatea muncii nu poate fi îngrădită”, a mai declarat Augustin Zegrean.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend