Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Dragnea, întrebat dacă i-a reproșat fostei neveste pentru că a plătit prejudiciul în dosarul DGASPC: ‘Niciodată nu pot să fiu supărat’

Publicat

in

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a declarat duminică, la Kanal D, că nu i-a reproșat și nici nu este supărat că fosta sa soție a plătit prejudiciul în dosarul DGASPC.

„Categoric, nu. (…) Eu nu am considerat și nici ea nu a considerat că, prin plata acelei părți din prejudiciu pe care puteam să o fac și eu dar am hotărât să nu o fac, se recunoaște vreo vină. Ea, în primul rând, nu putea să recunoască că le-a plătit pe acele fete, pentru că nu făcea plata, nu avea o astfel de funcție. În al doilea rând, nu a spus vreodată acest lucru. (…) Niciodată nu pot să fiu supărat pe soția mea că a cedat atunci, pentru că erau foarte multe presiuni pe care nu le putea suporta”, a spus Liviu Dragnea.

El a mai spus printre altele că are în continuare o relație bună cu fosta soție, la fel și iubita lui.

„Irina are o relație bună cu fosta soție. Ne vedem destul de des, aproape săptămânal la Alexandria, și nu numai nu”, a mai spus Dragnea.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Tatăl fetiței UCISE de un polițist s-a DEZLĂNȚUIT: Dumnezeu va face ca el să plătească TOT cu viața

Publicat

in

De

Tatăl Raisei, fetiţa de 11 ani care a murit după ce un poliţist a lovit-o cu maşina pe trecerea de pietoni, a declarat că speră ca autorităţile din România să îşi facă datoria în acest caz. ”Dumnezeu face în aşa fel încât şi acest poliţist o să plătească şi el tot cu viaţa, pentru fata mea”, a afirmat bărbatul. ”A fost greu, a fost foarte greu (…) Suntem în ianuarie şi ar trebui să fie numai zăpadă şi ger, dar soarele ăsta a ieşit numai pentru ea, ca să îi lumineze calea. Să ştiţi că Dumnezeu face în aşa fel încât şi acest poliţist o să plătească şi el tot cu viaţa, pentru fata mea”, a declarat tatăl Raisei, pentru Antena 3.

Citește și:  SURSE Apărarea polițistului care a UCIS o fată pe trecere: susține că NU a văzut fetele și a verificat cadavrul cu piciorul din cauza șocului

Bărbatul a adăugat că speră ca autorităţile să îşi facă datoria şi să nu muşamalizeze cazul. ”Eu sper că autorităţile o să-şi facă treaba şi datoria, pentru că totuşi e un copil de 11 ani care nu ar fi trebuit să plece aşa repede pentru un nenorocit care aleargă ca disperatul. Eu sper că o să fie bine, dar toţi trebuie să ne gândim că trăim în România. Şi trăind în România s-ar putea ca totul să fie muşamalizat, toţi să se spele pe mâini. Dar, noi sperăm să fie bine. Să facă dreptate! Să plătească pentru că asta e”, a mai declarat bărbatul, conform News.ro.

Raisa şi o altă fetiţă au fost lovite de o maşină a Poliţiei, în timp ce traversau strada pe trecerea de pietoni. În autospecială se afla un singur poliţist, care, potrivit procurorilor, nu se afla în misiune şi avea pornite doar semnalele luminoase, nu şi pe cele acustice. Procurorii au stabilit că maşina circula cu viteză peste limita legală, fiind dispusă o expertiză pentru a stabili exact viteza cu care rula maşina în momentul impactului. Poliţistul care a provocat accidentul a fost plasat sub control judiciar.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Un celebru neuropsihiatru francez îl îndeamnă pe preşedintele Macron să-i repatrieze pe copiii de jihadişti din Siria

Publicat

in

De

Un celebru neurolog şi psihiatru francez, Boris Cyrulnik, l-a îndemnat duminică pe preşedintele Emmanuel Macron să-i repatrieze pe cei circa 200 de copii francezi de jihadişti deţinuţi în Siria, precum şi pe mamele lor, apreciind că ei constituie acolo “o ameninţare pentru securitatea” francezilor, informează AFP.

“Cu cât mai mult vor rămâne ei acolo, cu atât mai puţin vor iubi Franţa. Ei sunt recuperabili dacă de ei s-ar ocupa cineva imediat”, afirmă Boris Cyrulnik.

“Cred că preşedintele (Macron) se teme că aceşti copii repatriaţi ar putea deveni jihadişti. Însă eu afirm că nu, iar ideea mea nu vine din cer, ea se fondează pe observaţii ştiinţifice (…), dacă de ei se va ocupa cineva foarte curând, ei nu vor deveni periculoşi”, a adăugat medicul de 84 de ani.

Preşedinte al comisiei asupra “Primelor 1.000 de zile ale copilului”, care a înaintat în septembrie 2020 un raport şefului statului asupra acestei perioade cruciale – de la concepţie până la vârsta de doi ani – pentru dezvoltarea copilului, Boris Cyrulnik pledează şi pentru repatrierea mamelor împreună cu copiii lor.

“Pentru aceşti copii, mama este singura lor bază de securitate. A-i repatria singuri constituie o agresiune şi o izolare suplimentare. Ei vor ajunge probabil să urască ţara care le-a produs atâta suferinţă. Aceasta este o fabrică de delincvenţi, foarte uşor de recuperat de ideologii extremiste. Riscăm să facem din ei bombe”, explică Cyrulnik.

Potrivit lui, a repatria mamele şi copiii “ar putea declanşa (la copii) procesul de rezilienţă neuronală”, prin care creierul poate surmonta un traumatism. Şi “cu cât mai devreme are loc aceasta, cu atât e mai uşor”, a subliniat el.

Circa 80 de femei franceze, care s-au raliat organizaţiei Stat Islamic, şi 200 de copii sunt deţinuţi în lagăre kurde din nord-estul Siriei. Avocaţi, parlamentari, ONG-uri şi Comisia naţională consultativă pentru drepturile omului cer în mod regulat autorităţilor franceze să-i repatrieze.

Însă autorităţile franceze menţin o politică de repatriere de la caz la caz pentru aceşti copii şi consideră că adulţii ar trebui judecaţi în Siria. Până acum, Franţa a repatriat 35 de copii, majoritatea orfani.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend