Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Dragnea ‘i-a dat una peste bot’ lui Ponta de dragul lui Iohannis

Avatar

Publicat

in

Desfăşurarea suprinzătoare a evenimentelor de luni, când sesiunea extraordinară a Parlamentului pentru readoptarea Codului Fiscal a fost anulată în ultimul moment, l-a determinat pe jurnalistul Ion Cristoiu să reia teza “Liviu Dragnea – cal troian al lui Klaus Iohannis în PSD”. Potrivit lui Cristoiu, Dragnea îl subminează pe Ponta pentru a obţine bunăvoinţa binomului SRI-DNA şi a Liviei Stanciu, în perspectiva sentinţei definitive din Dosarul Referendumul (unde Dragnea a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendate în prima fază).

“S-a întors Liviu Dragnea din Brazilia.  Și, întors din Brazilia, și-a pus mîinile-n cap la ce-a găsit în România, unde șoricelul Victor Ponta jucase pe masă, profitînd de faptul că pisica numită președintele PSD era plecată de acasă:

Premierul decisese fără să-i ceară voie lui, lui Liviu Dragnea, noul Jupîn al PSD, și prin asta și al Coaliției, să treacă prin Parlament Codul fiscal în varianta agreată cu Klaus Iohannis.

Și dacă asta se întîmpla, el, Liviu Dragnea, ce le spunea „Băieților” care-l proțăpiseră în fruntea PSD, deși e condamnat penal, cu misiunea clară de a-l îngropa pe Victor Ponta, de a-l călca în picioare cu orice prilej, pentru a-l face să demisioneze din postul de premier? C-a fost plecat și în absența sa, subordonatul Victor Ponta și-a făcut de cap?!

Drept pentru care Liviu Dragnea a decis, avîndu-l aliat pe Gabriel Oprea, cel care abia așteaptă să demisioneze Victor Ponta pentru a sări în barca PNL, să ia în mîini negocierile pentru Codul fiscal, după ce manevrele lui Victor Ponta lăsaseră impresia că premierul ajunsese la un acord cu Președinția pentru rezolvarea disputei.

N-avea importanță că Parlamentul fusese convocat deja în Sesiune extraordinară. N-avea importanță că în comisiile senatoriale se discutase deja Codul fiscal. N-avea importanță imaginea de neseriozitate a PSD, care pînă luni dimineața insistase pe necesitatea unei dezbateri în sesiune extraordinară, pentru ca acum să anunțe că nu e nevoie de așa ceva. N-avea importanță imaginea PSD de al doilea Partid ale Meu al lui Klaus Iohannis și de partid care a încins cu PNL, adversarul politic, o partidă de înbrățișări și pupături băloase.

Lui Liviu Dragnea, aflat într-o cursă nebună pentru a se da important, nu numai în vederea alegerilor din PSD, dar și în vederea Procesului din 28 septembrie 2015 (cum să trimiți la pușcărie un Napoleon al partidului de Guvernămînt?!), nu i-a picat deloc bine preluarea inițiativei de către Victor Ponta. Dacă nu intervenea, exista riscul ca adversarul său numărul unu – premierul – să-și asume un succes care l-ar fi lăsat în umbră pe Liviu Dragnea.

De aici și apostrofarea lui Teodorovici pentru poziția adoptată la consultări. Luați seamă la țîfna de ciocoi de Teleorman a lui Liviu Dragnea, care-l tratează pe ministrul Finanțelor mai rău decît pe cel care-i curăță lui umblătoarea de la Palatul întins pe două străzi! Înainte de a pleca în Brazilia, unde nici un serviciu nu i-a pus microfoane în fund, cum s-a întîmplat cu Victor Ponta (ar fi fost culmea ca „Băieții” să-și spioneze omul, cînd acesta le spune el tot, fără să fie nevoie de interceptări!), Liviu Dragnea i-a dat un mandat lui Eugen Teodorovici. Mandatul se dă, potrivit Statului, de către BPN. Ciocoiul PSD, obișnuit cu felul de a se purta pe moșia de la Teleorman, nu știe asta sau nu vrea să știe.

El dă mandate, el ordonă, el decide, el zbiară. Nevoia de a se da important e secundară în decizia lui Liviu Dragnea de a întoarce din drum Codul fiscal intrat deja în dezbaterea Parlamentului. Importantă, crucială, rămîne nevoia lui Liviu Dragnea de a fi pe placul Stăpînului de la Cotroceni.

Dispărutului – eu am mai departe dubii că Klaus Iohannis există și că în locul lui nu conduce țara un Consiliu alcătuit din generali din Servicii – i-a picat greu la stomac agitația mediatică stîrnită de susținerile lui Victor Ponta c-ar fi ajuns la o înțelegere cu Klaus Iohannis. Imediat, au apărut în spațiul public puneri la îndoială ale gestului lui Klaus Iohannis de a se întîlni și a negocia cu Penalul Victor Ponta. Lipsind cel cu cheița, Rața mecanică n-a putut măcăni. A primit misune să-i salveze onoarea Liviu Dragnea. Și acesta, cu satîrul unei condamnări deasupra capului, e în stare de orice. Și să lingă cu limba bocancii sergenților majori mesianici!

Prin urmare, anulînd tot ce făcuse Victor Ponta în absența sa, Liviu Dragnea a spulberat capitalul politic obținut de premier prin imaginea de om acceptat de Președinte ca partener de dialog și de salvator a Codului fiscal prin negocierea cu Președintele.

Prin tot ce a făcut luni, 21 august 2015, Liviu Dragnea a confirmat suspiciunile că, de dragul unei sentințe care să nu-l ducă la Pușcărie – sentință care depinde exclusiv de colaboratoarea sîrguincioasă a Binomului SRI-DNA, numita Livia Stanciu – e în stare să sacrifice orice.

Inclusiv, dacă nu mai ales, PSD, partid care trebuie îngropat electoral încetul cu încetul în perspectiva anului 2016, pentru ca triplele alegeri să aducă victoria indiscutabilă a PNL, Partidul Prezidențial, dar și partidul de care Sistemul are nevoie la guvernare pentru a conduce țara”, scrie Cristoiu pe blog.

Source Article from http://www.stiripesurse.ro/cristoiu-dragnea-i-a-dat-una-peste-bot-lui-ponta-de-dragul-lui-iohannis_965066.html

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Alegeri parlamentare: Interzis la vot pentru aproape 20.000 de români

Avatar

Publicat

in

De

Autoritatea Electorală Permanentă informează că numărul total de cetățeni cu drept de vot înscriși în Registrul electoral la data de 2 decembrie 2020 este de 18.191.396.

Registrul electoral a fost actualizat atât prin importuri de date de la Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date și de la Direcția Generală de Pașapoarte, cât și prin radieri ale persoanelor efectuate de către primări.

Astfel, după efectuarea tuturor actualizărilor, situația numărului de alegători valabil  pentru alegerea Senatului și a Camerei Deputaților din data de 6 decembrie 2020 este următoarea:

  • Numărul total al persoanelor care au dreptul de vot interzis este de 19.604 cetățeni;
  • Numărul total de cetățeni români cu domiciliul în străinătate care figurează cu drept de vot la acest scrutin este 740.367 de persoane;
  • Numărul total al alegătorilor români din străinătate care au optat pentru votul prin corespondență prin înregistrarea pe site-ul votstrainatate.ro este de 35.808 cetățeni;
  • Numărul total al alegătorilor români din străinătate care au optat pentru votul la secția de votare prin înregistrarea pe site-ul votstrainatate.ro este de 3.078 cetățeni.

Precizăm că alegătorii care au domiciliul în România și care au optat să voteze în străinătate, atât pentru votul prin corespondență, cât și pentru votul la o secție de votare, în număr de 34.192, au fost radiați din listele electorale permanente din România pentru acest scrutin.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

COVID-19 – Merck profită de creşterea acţiunilor Moderna şi îşi vinde participaţia

Avatar

Publicat

in

De

Grupul farmaceutic american Merck & Co a anunţat miercuri că şi-a vândut participaţia deţinută la Moderna Inc, după ce a beneficiat anul acesta de creşterea preţului acţiunilor Moderna Inc, firma care dezvoltă vaccinuri anti-COVID-19, transmite Reuters.

Merck nu a dat publicităţii valoarea tranzacţiei şi a precizat că se aşteaptă la un mic câştig în urma vânzării în trimestrul patru din 2020. În 2015, Merck a investit 50 de milioane de dolari în Moderna, iar miercuri a confirmat că îşi va menţine indirect expunerea la companie prin investiţia în fonduri de risc.
Titlurile Moderna au crescut de peste şapte ori în 2020, evaluând compania la 55,80 miliarde de dolari, la preţul acţiunilor de la închiderea şedinţei bursiere de marţi.

Moderna este una din companiile aflate în fruntea cursei pentru dezvoltarea de vaccinuri anti-COVID-19, iar luni a cerut Agenţiei Americane pentru Medicamente (FDA) să îi autorizeze vaccinul împotriva COVID-19.

Moderna este o societate cu sediul în SUA care desfăşoară o activitate de pionierat în vederea dezvoltării unei clase noi de vaccinuri bazate pe ARN mesager (ARNm), transportat în celule de nanoparticule lipidice. Platforma vaccinului a fost dezvoltată în cursul ultimilor zece ani. Principiul de bază constă în utilizarea acestei molecule ca suport de date cu ajutorul căruia organismul însuşi poate produce proteine şi poate activa o imunitate durabilă la COVID-19.

Luna trecută, Comisia Europeană a aprobat un al şaselea contract în cadrul strategiei UE privind vaccinurile cu societatea farmaceutică Moderna. Contractul prevede achiziţionarea iniţială a 80 de milioane de doze în numele tuturor statelor membre ale UE, plus o opţiune de a solicita până la 80 de milioane de doze suplimentare, care urmează să fie furnizate odată ce vaccinul s-a dovedit a fi sigur şi eficace împotriva COVID-19.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend