Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Dragnea dă vina pe Iohannis pentru raportul MCV

Avatar

Publicat

in

Dragnea a ieșit la rampă. Liderul PSD susține că temerile mari din România sunt altele. Comisia Europeană a prezentat, marți, raportul MCV despre modificarea legislației în domeniul justiției.

„Eu, ca un român simplu, dar nu umil, consider că pentru România temele mari sunt altele. Temele mari ale acestei ţări sunt, au fost şi vor rămâne dincolo de orice rapoarte şi MCV-uri. Vorbim de sănătate, educaţie, infrastructură, agricultură, dezvoltare economică, venituri mai mari pentru români, reforma marilor sisteme, astea sunt temele, de care noi ne-am ocupat şi am făcut şi personal şi instituţional apeluri permanente către dl Preşedinte de a lucra împreună, numai că le-am făcut degeaba”, a declarat marţi, liderul PSD Liviu Dragnea, întrebat la Parlament cum va fi relaţia României cu UE după raportul MCV şi rezoluţia Parlamentului European, conformMediafax.

Parlamentul European a adoptat, marţi, proiectul de rezoluţie prin care exprimă preocupare privind modificarea legislaţiei penale şi judiciare în România. Textul rezoluţiei semnalează îngrijorarea Parlamentului European privind modificarea legislaţiei penale şi judiciare, avertizând că există riscul subminării independenţei justiţiei şi a acţiunilor anticorupţie.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Momente rare surprinse în Parcul Național Călimani: Un urs descoperă și studiază o cameră de monitorizare VIDEO

Avatar

Publicat

in

De

Un urs descoperă și analizează o cameră video de monitorizare a faunei din Parcul Național Călimani. Imaginile au fost înregistrate chiar de camera analizată care aparține Romsilva. Ursul a fost atras de mirosul omului care a instalat echipamentul, potrivit Mediafax.

În imaginile înregistrate de camera amplasată într-o pădure din Parcul Național Călimani apare un urs în căutare de hrană. Probabil, el simte urmele lăsate de angajatul Romsilva care a instalat echipamentul și ajunge la cameră montată pe un copac. Ursul analizează camera și apoi pleacă în căutare de hrană.

„Cât de fin este mirosul unui urs. Putem să ne dăm seama din aceste imagini amuzante dintr-o pădure din Parcul Național Călimani, surprinse de o cameră de monitorizare a faunei instalată de colegul nostru Cristin Cireș. Urmele fine de miros uman de pe camera de monitorizare a faunei au fost detectate imediat de urșii aflați în căutarea hranei”, au explicat reprezentanții Romsilva pe Facebook.

Citește și: Olanda se opune ca România să intre în Schengen, dar cere o ‘minizonă Schengen’, pentru că tot mai mulți migranți o preferă

Specialiștii Romsilva spun că urșii detectează hrana de la câțiva kilometri distanță, având simțul olfactiv extrem de dezvoltat. Ei au fose nazale mari și mii de receptori ai mirosului, iar centrul mirosului din creierul ursului este de cinci ori mai dezvoltat decât al omului.

În căutarea hranei, ei fac deplasări lungi, folosindu-și toate simțurile dezvoltate. Urșii sunt animale omnivore, hrana lor fiind vegetală, dar și de origine animală. În meniul urșilor sunt de la pești și mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte.

Parcul National Calimani este unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. Parcul are o suprafață de 24.556 de hectare pe raza județelor Suceava, Mureș, Bistrița – Năsăud și Harghita.

Conform Planului de Management, în Zonele de Protecție Strictă și Integrală, unde intervenția umană este interzisă, sunt incluse 16.808,4 hectare, iar în Zona de Conservare Durabilă, „tampon”, se află 7.747,3 hectare.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Spectacolul ‘O scrisoare pierdută’ va fi transmis în direct de la Teatrul Naţional din Timişoara, pe 1 decembrie

Avatar

Publicat

in

De

Spectacolul ”O scrisoare pierdută”, de I. L. Caragiale, va fi transmis marţi, de la ora 18.00, în direct din Sala Mare a Teatrului Naţional din Timişoara, pe site-ul instituţiei, pe canalul YouTube şi pe pagina de Facebook.

“O scrisoare pierdută este o mostră de umanitate într-un moment când viaţa este transferată pe online, când oamenii se întâlnesc pe Skype, Zoom sau Whatsapp, iar deciziile par să curgă fie dintr-un soft, fie dintr-un mediu virtual care a înlocuit supranaturalul. Să jucăm spectacolele din repertoriu în transmisiune directă este o formulă perfect funcţională în această perioadă în care activitatea cu publicul este interzisă. Teatrul Naţional rămâne activ şi implicat chiar şi în această perioadă şi îşi îndeplineşte misiunea în comunitate, prin faptul că rămâne în permanenţă conectat la publicul său şi, în sens mai larg, la cetăţean”, transmite Ada Hausvater, managerul Teatrului Naţional din Timişoara, potrivit news.ro.

Citește și: Medicul Adrian Marinescu: ‘Pas cu pas vor fi luate măsuri. Vom vedea că din ce în ce mai multe zone, le vom avea în varianta de lockdown’

“O scrisoare pierdută” este o declaraţie importantă pe care dramaturgia românească o face prin vocea lui Caragiale. “În foarte scurt timp în România sunt alegeri parlamentare şi, mai mult decât atât, pentru că trebuie să înţelegem cu toţii până la urmă că avem de asumat zi de zi decizii pe care le urmăm, pe care le respectăm. În fond, povestea rezumată a „Scrisorii pierdute” este exemplul perfect: un mic gest personal, o scrisoare de dragoste ajunsă în mâna opoziţiei va duce la acceptarea unui compromis copleşitor pentru ţară”, a mai declarat managerul Teatrului Naţional din Timişoara.

”Scrisoarea” naţionalului timişorean este un spectacol modern care păstrează integral replicile, modul de adresare al lui Caragiale, reînţelegându-l însă în sensurile zilei de azi. Spectacolul rămâne fidel ideii lui Caragiale, reiterează şi insistă asupra responsabilităţii individuale şi asupra faptului că neasumarea acesteia duce la repercusiuni grave asupra comunităţii, asupra ţării.

Montarea poartă semnătura regizorală a Adei Lupu Hausvater, iar în distribuţie sunt: Claudia Ieremia, Ion Rizea, Matei Chioariu, Doru Iosif, Romeo Ioan, Victor Manovici, Cătălin Ursu, Adrian Jivan, Bogdan Spiridon, Andrei Zgăbaia, Ionuţ Iova. Scenografia este semnată de Zsolt Fehervari, costumele au fost alese de Alina Lăţan, muzica îi aparţine lui Tibor Cari, iar lightdesign-ul este conceput de Lucian Moga.

Spectacolul poate fi vizionat în live stream pe site-ul www.tntimisoara.com, pe pagina de Facebook/ Teatrul Naţional Timişoara şi pe YouTube.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend