Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Dr. Dorel Săndesc: ‘Suntem într-un dezastru! Riscăm să selectăm o tulpină și mai rezistentă și riscăm un nou val’

Publicat

in

Dorel Săndesc, vicepreședintele Societății Române de Terapie Intensivă, a vorbit de situația gravă din aceste zile din spitale și despre amânarea internării în cazul celor care se îmbolnăvesc, nevaccinați fiind. Medicul ATI a făcut acuzații grave la adresa politicienilor, a parlamentarilor, pe care îi consideră principalii vinovați de „dezastrul” COVID-19 din România.

„Suntem într-un dezastru! Ce este mai trist e ca autoritatile se obisnuiesc cu această situație. Nu se prea moare acasă, pentru că oamenii apelează la spitale.

Noi tratăm în terapiile intensive peste 95% de pacienti nevaccinați, oameni dezinformați, manipulați, n-au crezut în boală, în vaccin. Ei vin foarte convinși că nu au nimic. Unii cer imperativ să nu primeasca oxigen, să nu primească anumite tratamente. Dar sub ochii noștri, vazând că boala avansează, situația seschimbă și, pe ultima sută, ei cer vaccinul. Un pacient a scris pe foaie că refuză orice tratamente, și, în final, a cerut intubare, dar a fost prea târziu”, a relatat medicul ATI Dorel Săndesc, miercuri, la Realitatea PLUS, în exclusivitate, în emisiunea „Raport de Zi” cu Ana Maria Păcuraru.

Vicepreședintele Societății Române de Terapie Intensivă acuză autoritățile de situația catastrofală în care se află țara noastră din cauza epidemiei de COVID-19, condamnând lentoarea adoptării certificatului verde în Parlament.

„Cred ca lipsa de responsabilitate a autoritatilor e una din cauzele principale ale acestui dezastru.

După anunțul cu certificatul verde, imediat s-a pus lumea la coadă (la vaccinare – n.red.). Acum, când sunt iar ezitări, jocuri penibile în Parlament, vedem ca numărul celor care vin la vaccinare scade. Asta arata ca, daca am fi avut niste autoritati cu masuri clare, ferme, am fi avut alta rata de vaccinare. Ăsta e mecanismul si in celelate state, unde niște autorități și-au făcut treaba.

Este trist ca si acum noi ezitam. Statele europene au impus această măsură (certificat COVID-nred.) din vară, și vedem la ce rate au ajuns. Cazurile critice sunt incomparabil mai putine decât la noi.

Asta e tabloul trist, sigur, știm de problemele cu educația, dar principalele cauze, lipsa de responsabilitate și autoritate, ele au dus la asta”, a avertizat Dorel Săndesc.

Întrebat despre finalul valului 4, medicul ATI a spus că „valul se va incheia in ATI. Noi vom vedea ultimii stingerea valului.

Acum vin mai mulți. E acea categorie de nevaccinați care nu cred în tratamente, îi consideră pe medici criminali si amână venirea in spital, si cu 2 saptamani. Numarul va fi mare in următoarele două săptămâni, scăderea abia peste câteva săptămâni” a concluzionat vicepreședintele SRATI.

„Faptul că nu suntem vaccinati ne expune la fenomene ce vor transforma România într-un caz-școală. Riscăm să selectăm o tulpină și mai rezistentă și riscăm un nou val”, a atenționat din nou Dorel Săndesc, informează realitatea.net

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Din SUA ar putea pleca o nouă revoluție? Comunitatea LGBT, în vizorul Curții Supreme a Statelor Unite. Judecătorul Clarence Thomas alimentează temeri cu privire la anularea căsătoriei între persoane de acelaşi sex

Publicat

in

De

Cresc tensiunile publice în SUA! Hotărârea prin care Curtea Supremă a Statelor Unite a ”îngropat” dreptul la avort relansează speculaţii cu privire la soarta altor drepturi dobândite de către americani recent – inclusiv dreptul la căsătorie între persoane de acelaşi sex -, alimentate de argumentele prezentate de către unul dintre cei mai conservatori magistraţi ai Curţii, 

”În viitoare dosare” care privesc şi ele respectarea vieţii prvate, ”trebuie să revizuim toate jurisprudenţele”, scrie judecătorul Clarence Thomas, în argumentul său personal al hotărârii, relatează AFP.

Un fapt notabil este că el citează trei hotărâri – şi anume „Griswold v. Connecticut” din 1965, care consacră dreptul la contracepţie şi „Lawrence v. Texas” din 2003, care face neconstituţionale legle care pedepsesc relaţiile sexuale între persoane de acelaşi sex.

Clarence Thomas citeazăîn al trelea rând „Obergefell v. Hodges”, o hotărâre din 2015 care protejează căsătoria între persoane de acelaşi sex la nivel federal şi care este o ţintă proritară a dreptei religioase.

PĂREREA UNUI JUDECĂTOR

Clarence Thomas consideră că aceste jurisprudenţe au la bază aceeaşi dispoziţie din Consttuţie ca cea invalidată vineri şi care proteja dreptul la avort, iar Curtea ”trebuie să corecteze greşeala” pe care a făcut-o.

El vrea apoi să se analizeze dacă şi alte pasaje din Constituţie ”garantează miriada de drepturi” astfel ”generate”, precizează el.

Pentru moment este vorba doar despre părerea unui judecător – dintre cei nouă de la templul dreptului american -, iar nimic nu spune că acesta va reuşi să o impună celorlalţi magistraţi.

Însă remanierea profundă a Curţii Supreme de către Donald Trump, care numit trei judecători şi le-a dat astfel o majoritate zdrobitoare conservatorilor – îi face pe democraţi, jurişti şi pe multe asociaţii să se teamă că şi alte drepturi – inclusiv cel al căsătoriei între persoane de acelaşi sex – pot fi anulate în curând.

Clarence Thomas face parte din Curte din 1991, când a fost numit de către George Bush tatăl.

În urma unei divulgări care a anunţat în avans hotărârea cu privire la avort, Joe Biden a avertizat că ”toate hotărârile” cu privire la ”viaţa privată” a americanilor şi ”o întreagă serie de alte drepturi” riscă să fie puse în discuţie.

Un semn al acestor îngrijorări chiar în cadrul Curţii este faptul că cei trei magistraţi progresişti s-au disociat de majoritatea conservatoare care, acuză ei, ”pune în pericol alte drepturi la viaţă privată, precum contracepţia sau căsătoriile între persoane de acelaşi sex”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

S-ar putea încheia războiul? Boris Johnson: ‘Prea multe țări spun că este vorba de un război european care nu este necesar. Presiunea va crește pentru a-i forța pe ucraineni către o pace rea’

Publicat

in

De

Boris Johnson, prim-ministrul Regatului Unit, şi-a exprimat îngrijorarea că Ucraina ar putea fi obligată să încheie cu Federația Rusă o ”pace rea”.

Consecinţele economice ale războiului creează o presiune asupra Kievului, a arătat prim-ministrul Regatului Unit la summitul din Rwanda al Commonwealthului, transmite Reuters.

Prea multe ţări spun că este vorba de un război european care nu este necesar (…) deci presiunea va creşte pentru a-i încuraja, poate pentru a-i forţa pe ucraineni către o pace rea„, a spus Johnson.

El a apreciat că dacă preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, va reuşi să îşi atingă obiectivele din Ucraina, vor fi consecinţe periculoase pentru securitatea internaţională şi va avea loc „un dezastru economic pe termen lung„, informează agerpres.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend