Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

Campulung

Două treimi dintre aleşi n-au ce căuta în Consiliu

Publicat

in

bb25eaf609688c16318fafbeb09b8644.jpgÎn 2013, s-a simţit, poate, mai mult ca niciodată, cât de departe sunt consilierii municipali – cu câteva excepţii – de interesul cetăţeanului, ale cărui drepturi s-au angajat să le apere. Au fost puşi într-o situaţie în care au făcut dovada ori că nu le pasă, ori că o căpăţână plecată în faţa amicilor primarului le asigură încă un mandat şi o indemnizaţie încasată doar dacă fac figuraţie în Consiliu, de subiectul deşeurilor periculoase care se aduc de ani buni în oraş. Nici măcar în asemenea momente delicate, cu care niciun alt Consiliu nu s-a mai confruntat, n-au făcut front comun, ci, dimpotrivă, i-au pus la zid pe colegii care n-au acceptat o tăcere la nesfârşit şi s-au luat de singurii investitori ai municipiului. Este cazul să pomenim că, anul trecut – afirmaţie valabilă, în general, în cazul majorităţii aleşilor, pentru întreaga durată a mandatului – n-au avut nicio iniţiativă, n-au propus niciun proiect de hotărâre, n-au venit cu nicio idee la aplicarea căreia să lucreze Executivul?! Nimic, nimic, nimic! Iar pentru acest „nimic” le plătim indemnizaţie, în jur de 60 de milioane de lei vechi pe an. Noi am încercat o analiză, în mare, a unei activităţi slabe spre mediocre a Consiliului Local în 2013, iar concluzia întăreşte o previziune a ziarului din vara lui 2012, de după alegeri: chiar avem cel mai slab Consiliu de la Revoluţie încoace.

CONSILIERI BUNI

Nicolae Dumitrescu
Nici nu-şi începuse activitatea noul Consiliul Local, după alegerile din vara lui 2012, când Nicolae Dumitrescu, membru PSD cu state vechi, a declarat public că nu va ţine cont că face parte dintr-o alianţă politică supusă preşedintelui PNL Câmpulung, care s-a nimerit să fie chiar primarul municipiului. În primul rând, că nu va ţine cont de USL, care, în Consiliul nostru, i-a aliniat ca pe soldaţi şi pe rivalii politici, care numai rivali nu sunt, iar, în al doilea rând, va interveni ori de câte ori va simţi că interesul cetăţeanului este în pericol. Şi chiar a făcut acest lucru, neiertând niciunul dintre subiectele lăsate de administraţie într-o lălăială scuzată de neputinţa de a le rezolva, din ce miri ce impas legislativ, proces pe rol ori veşnica lipsă a fondurilor, motivul cel mai des invocat. De la locuinţe, firmele falimentare care au dat găuri de miliarde bugetului local, lipsa preocupării, oricât de firave, de a-i face pe investitori să vină în oraş, până la fotbal şi mormanele de gunoi, care au schimbat până şi aerul, nemaivorbind de imaginea ruşinoasă, toate au fost abordate de Nicolae Dumitrescu, şedinţă după şedinţă. Deşi aflat cel dintâi mandat, a fost primul consilier local, de la Revoluţie încoace, care a avut curajul de a vorbi despre pericolul pentru sănătatea noastră reprezentat de cei doi operatori de deşeuri primiţi cu braţele deschise de administraţiile locale de la Câmpulung şi Valea Mare: Global Eco Center, pe fosta platforma ARO, şi Ecovalor, pe platforma Holcim, unde se ard deşeuri periculoase şi nepericuloase la o azvârlitură de băţ de oraş. În vara anului 2013, Nicolae Dumitrescu a dat tonul unui subiect tabu până la acel moment, de dragul sponsorizărilor oferite de Holcim şi Landmark Management la organizarea chermezei anuale care l-a consacrat pe Călin Andrei în rândul organizatorilor de spectacole profesionişti.

Dan Şipoteanu
În timp ce colegul pesedist nu ţine cont de alianţa cu Andrei şi oamenii acestuia, Dan Şipoteanu, pe care nu-l obligă nicio uniune să-şi ţină gura, nu ţine cont de faptul că primarul nostru este un sfânt al câmpulungenilor, iubit, adulat, votat şi para-votat, oricât şi-ar chinui amigdalele peremistul pe la şedinţe. Şi e păcat, pentru că alesul PRM chiar a venit în faţa Consiliului cu probleme reale, grave şi lăsate baltă mandat după mandat: infracţionalitatea în creştere, scandalurile provocate de bandele de interlopi şi ţigani, nepăsarea Primăriei în faţa acestui fenomen şi faptul că nu se învredniceşte să monteze camerele video, atacurile câinilor maidanezi şi câte şi mai câte. Odată deschisă cutia Pandorei cea plină de otrăvuri, Dan Şipoteanu a fost de neoprit. Chiar dacă mesajul său a fost luat în derâdere de „culţii” din Consiliu, din cauză că şi-a adaptat limbajul pe înţelesul omului simplu şi din cauza stilului vulcanic în care se manifestă, Şipoteanu este printre puţinii care au făcut dovada că n-au ajuns degeaba în Consiliu. Şi este bine că-l avem în Consiliu, de trei mandate, întrucât cu tonul său ridicat îi menţine treji pe adormiţii perpetuaţi de la un mandat la altul.

George Bălan
Faţă de temperamentalul coleg, peremistul George Bălan (trei mandate de consilier local şi unul de primar), şi el constant în luări de cuvânt, face parte dintre cei care se străduiesc să menţină o opoziţie în Consiliu în faţa maşinii de vot useliste, care i-a antrenat şi pe pedelişti, şi pe pepededişti. George Bălan vine la şedinţe întotdeauna documentat şi este cel care remarcă greşelile din materialele de şedinţă, calcule eronate, explicaţii sumare, schiţe neclare, făcute parcă special să nu înţelegi nimic din ele, şi alte inadvertenţe din materialele de şedinţă.

Ionel State
Aflat la primul mandat de ales local, Ionel State s-au alăturat consilierilor activi, nefiind şedinţă la care să nu participe la dezbateri cu întrebări sau cu remarci deranjante pentru Executiv. Sau cu propuneri la secţiunea „diverse”, la care se prezintă cu doleanţe de la cetăţeni, semn că-şi face temele înainte.

Ionică Udrea
Se află printre consilierii activi, deoarece pepededistul Ionică Udrea, chiar dacă nu este cel mai bun orator pe care l-a avut Consiliul, este singurul care face treabă pe teren. Într-un an şi jumătate, de când este în Consiliu, a cosit vegetaţia sălbatică şi a făcut curăţenie în câteva zone din Vişoi, pe malurile Râului Târgului, la intrarea în Câmpulung, la Piaţă, în Parcul Jurământului, a plantat conifere lângă calea ferată, în dreptul Staţiei PECO de la Apa Sărată, a pus bănci şi ghivece de flori prin Vişoi, a construit cuşti pentru câini şi lista rămâne deschisă, fiindcă omul a anunţat că va continua acţiunile de voluntariat şi în acest an.

CONSILIERI MEDII

Maria Cotenescu
Dacă la toate şedinţele de Consiliu pesedista ar păstra la aceeaşi înălţime ştacheta ridicată de ea însăşi, prin punctele de vedere pertinente, la obiect, Maria Cotenescu ar putea fi inclusă în categoria aleşilor activi. Autoritară, bătăioasă, experimentată, ajunsă la al patrulea mandat, Maria Cotenescu ar putea conduce municipiul cu mână de fier, nu doar Consiliul Local, ea fiind cel mai des aleasă să prezideze şedinţele Legislativului câmpulungean. Anul trecut, aproape de fiecare dată când colegul Dumitrescu a abordat tema substanţelor toxice deşertate pe teritoriul localităţii, Maria Cotenescu l-a completat cu exemple dramatice din Spitalul Municipal. A fost singura care a vorbit deschis despre boala care face ravagii în rândul populaţiei, cancerul de toate felurile, în contextul subiectului care a generat cele mai mari tensiuni la nivelul administraţiei.

Bogdan David
Despre Bogdan David, aflat la al treilea mandat de consilier, am auzit, de mai multă vreme, că este pregătit de Călin Andrei să-i ia locul în funcţia de primar. Din păcate pentru el, n-are nici a zecea parte din carisma şi discursul cuceritor al şefului său de la partid, care, înainte de a ajunge primar, „muşca” din duşmanul Bălan şi pesediştii lui. David participă activ la dezbateri, chiar le provoacă, aşa cum făcea pe vremuri Călin Andrei, însă nu se apropie de calităţile care l-au făcut pe acesta din urmă primar cu trei mandate: un orator fără pereche, un vrăjitor al vorbelor, care domină cu vocea puternică orice dialog, indiferent de interlocutor. Bogdan David a ajuns, deocamdată, la stadiul de cel mai căpos membru al Legislativului, chiar antipatic uneori, salvat, însă, de momentele (şi nu puţine) în care are dreptate. Păcat că a “feştelit-o” la finalul lui 2013, când s-a supărat ca văcarul pe sat, votând împotriva iniţiativei lui Emil Hagi de a înfiinţa un muzeu al maşinii ARO, fără să ofere niciun motiv serios pentru care se opune.

Lucian Ionescu
S-a remarcat doar ca ecou al primarului Călin Andrei, datorită căruia ocupă, de două mandate, un loc în Consiliu şi, din 2013, şi funcţia de director al Clubului Sportiv „Muscelul”. Este adevărat că au fost destule situaţii, când Luci Ionescu a fost vocea unor câmpulungeni, ale căror probleme sociale au ajuns în discuţia Legislativului datorită intervenţiilor acestuia.     

Daniel Dutcă
A avut un început bunicel, dar i-a trecut repede. Singura ieşire din starea de plictis a fost în toamna anului trecut, la şedinţa cu deşeuri, când a cerut vehement ca moldoveanul să plece din oraş şi să-şi ia şi otrăvurile cu el. Apoi, a mai cerut socoteală şefilor Primăriei când l-a deranjat pe el ceva şi anume: apa rece şi frigul de la bazinul de înot. În rest, din păcate, mai nimic notabil în 2013, despre care ne place să credem că a fost o pasă proastă pentru Daniel Dutcă. Păcat că aceşti politicieni aflaţi la început de carieră nu-şi folosesc tinereţea şi energia pentru a construi o opoziţie firească într-un întreg format din mai multe partide! Păi, ce pretenţii să avem de la decanii Iustinian Stănescu (PNL) ori Ion Dumitraşcu (PDL)?!

CONSILIERI SLABI

Iuliana Hirică
Dacă partidului nu-i este ruşine s-o pună pe liste pe tânăra pesedistă care n-a scos un sunet în cele două mandate şi jumătate, s-ar cuveni ca Iuliana Hirică, o fată cu bun simţ, după cum ne-a lăsat impresia, să nu mai candideze ea, de ruşine, văzând că o depăşeşte calitatea de membru al Consiliului Local. Dar, pesemne, după aproape zece ani de când încasează indemnizaţie, ca să picotească lângă soba sălii de şedinţe, la al patrulea mandat, intervine obişnuinţa.

Cristi Creţu
Deşi potenţial de a face treabă pentru câmpulungeni s-ar găsi la fostul aspirant la scaunul de primar, Cristi Creţu a dezamăgit în calitate de consilier local. A fost cea mai mare dezamăgire, deoarece Creţu voia să fie primar, când el nu merită să ocupe nici locul de consilier local. Singura chestiune pentru care a luptat a fost, mai degrabă, un interes personal, nu unul al comunităţii: bani pentru echipele de fotbal de la „Dinicu Golescu”. În rest, a stat cuminţel în banca lui, ca să nu-l supere pe primar. Tocmai pentru că aşteptările noastre erau mari de la Cristi Creţu, un politician care şi-a dorit să conducă municipiul, însă care lasă de dorit şi din postura de consilier local, îl trecem în categoria aleşilor cu prestaţie mediocră.

Emilian David
Şase ani ne-am întrebat: ce-o fi căutând omul acesta în Consiliu? Sau dacă s-au terminat liberalii cu care Călin Andrei să meargă la alegeri de-a ajuns Emilian David în Consiliu. Nu că el n-ar putea să „clocească”, aidoma colegei Hirică, şi să mai ia şi bani pentru asta. „Tăcerea e de aur” este principiul după care s-a ghidat în primul său mandat şi, după ce l-am auzit vorbind de curând, mai că ne pare rău că nu şi-a păstrat principiul şi în al doilea. Artistul plastic, despre care multă vreme am crezut că participă la şedinţe în căutarea vreunei muze, s-a remarcat (negativ) abia la finele lunii decembrie, votând împotriva înfiinţării unui muzeu al maşinii ARO la Câmpulung. Probabil, şi-ar dori un muzeu al figurilor de ceară, unde să fie expuse „momâile” din Consiliu.

Marin Ciobanu
Colegul de partid al lui Ionică Udrea n-a reuşit să-şi înfrângă timiditatea, după un an şi jumătate de mandat, prin urmare, nu l-am auzit scoţând vreun sunet în intervalul iulie 2012 – decembrie 2013. E bine, însă, pentru psihicul lui că a fost ales în Consiliu, căci aşa omul mai iese din casă, mai socializează, mai bea o apă, o cafea din protocolul Primăriei, scutind banii de consumaţie la terasa de la Turn.    

Manuel Zenovie
Afirmaţia privitoare la „muţenia de politician” este valabilă şi în cazul conservatorului, azvârlit de trambulina uselistă direct în Consiliul Local şi pe un scaun de şef la Îmbunătăţiri Funciare Argeş. Nu de idei duce lipsă Manuel Zenovie, după cum meliţează la şedinţele de Consiliu, dar nu cu voce tare, ca să audă toată lumea, ci pe sub masă, bruind înregistrările ziariştilor cu sporovăiala şi bună dispoziţia provocată de şedinţele de Consiliu.

Anca Dumitrescu
Un medic foarte bun şi o doamnă din toate punctele de vedere, locul Ancăi Dumitrescu, aflată la al doilea mandat, era la conducerea Spitalului TBC, nu în Consiliul Local, datorită senzaţiei de fragilitate şi de teamă pe care o dă celor din jur. Iar politica şi administraţia publică nu se potrivesc deloc cu sensibilitatea şi bunul simţ excesiv al posesorului acestor calităţi.

Ion Dumitraşcu

Îl trecem în categoria consilierilor care ar trebui să elibereze scaunele, din două motive. Primul: a fost destul timp consilier local, mai precis trei mandate, şi era cazul de la alegerile din 2012 să se retragă în favoarea unor colegi mai motivaţi, cu chef să se facă remarcaţi. Al doilea: de vreme ce se află în opoziţie, atunci opoziţie să fie. Iar ca membru al opoziţiei, cât şi ca lider (declarat sau nedeclarat) al grupului PDL din Consiliu el trebuia să aibă iniţiativa atacării subiectelor deranjante, nu colegul de alianţă politică al primarului sau colegul de partid abia intrat în Consiliu.

Iustinian Stănescu
Dacă Ion Dumitraşcu mai are câte ceva de spus, fie la ordinea de zi, fie la „diverse”, în schimb, în cei zece ani, Iustinian Stănescu s-a molipsit de boala tăcerii care domină latura dinspre “blocul rechinilor” a sălii de şedinţă. Sau i-a molipsit el pe ceilalţi, fiind cel mai vechi dintre aleşii inactivi.   

Constantin Chiţulescu
Proaspăt intrat în Consiliu, liberalul îngroaşă rândurile aleşilor „tămâie”, singurele intervenţii de reţinut fiind „înţepăturile” la adresa şefului ADP, Liviu Popescu, extinse, la un moment dat, şi la administratorul de la „Flămânda”, părintele Marian Diniţoiu. Dacă n-ar fi avut o pensie bună, ca fost cadru militar, l-am fi bănuit că „vânează” una dintre cele două funcţii.

Liviu Ţâroiu

L-am păstrat pe final pe Liviu Ţâroiu, ales viceprimar din rândul consilierilor locali. Prestaţia secundului lui Călin Andrei în Consiliul Local nu i-o prea putem aprecia nici bună, nici medie, nici slabă, fiindcă acesta nu s-a comportat ca un consilier local, ci, mai degrabă, a fost purtătorul de cuvânt al primarului, atunci când acesta a lipsit, ori ecoul primarului, când acesta a fost prezent. De altfel, şi colegii l-au obligat să fie orice altceva decât consilier local, făcând din el „ciuca bătăilor” pentru toate nenorocirile din oraş. Asta pentru că de Călin Andrei le e teamă.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

VEȘTI BUNE! Aviz pozitiv primit pentru Cetatea Poenari – De la 1 iunie ar putea începe lucrările de consolidare

Publicat

in

De

După patru luni de întârziere, lucrările de conservare și reabilitare la Cetatea Poenari vor începe în cel mai scurt timp. Recent, a fost primit avizul pozitiv din partea Ministerului Culturii. Luni, Proiectul Tehnic va fi  transmis la verificator, după care urmează ca primăria din Arefu să elibereze autorizația de construire.
„În sfârșit am primit acel aviz de la Ministerul Culturii care ne-a ținut pe loc timp de patru luni de zile. Se lucrează acum la obținerea autorizației de construire la Primăria Arefu. Sperăm ca de 1 iunie să putem începe efectiv lucrările acolo. Sigur, pentru vizitatori accesul este interzis și anul acesta și anul viitor, pentru că lucrările au ca termen de finalizare finele anului viitor. Valoarea totală a contractului de proiectare şi execuție lucrări este de 20.133.693 lei cu TVA. Lucrările sunt finanțate din fonduri europene, a precizat Marius Nicolaescu”, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș. Cetatea Poenari este printre cele mai importante obiective turistice din Argeș. În vremuri normale, la Cetatea Poenari urcau peste 100.000 de turiști pe an, iar în 2020, în ciuda restricțiilor impuse de pandemia de COVID, au fost în jur de 80.000 de turiști.Pe perioada execuției lucrărilor, accesul turiștilor va fi restricționat.  Cetatea Poenari a fost ridicată în perioada de întemeiere a statelor medievale Ţara Românească şi Moldova (secolele XIII – XIV), cel mai probabil construită de primii Basarabi, consemnează surse din istoria Evului Mediu.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

VIDEO | Fost prefect de Argeș: „Nu am văzut în viața mea un primar atât de hăituit, de vânat, cum este Elena Lasconi”

Publicat

in

De

Prezent, aseară, în emisiunea CHESTIUNI ARZĂTOARE de la PROFI 24 TV, fostul prefect PNL al Argeșului, Emanuel Soare, s-a declarat șocat de atacurile furibunde ale PSD și, mai nou, ale PNL la adresa primariței Elena Lasconi de la Câmpulung. „Vă spun sincer că eu nu am văzut in viața mea un primar al unei localități care să fie atât de vînat, atât de hăituit cum este Elena Lasconi. N-am văzut așa ceva, mai ales că este și femeie. Eu îi doresc succes și sper să reziste, mai ales că este un primar foarte bun”, a declarat în direct Emanuel Soare, fost prefect de Argeș, pe fondul discuției despre situația lucrărilor la Bulevardul Pardon, lucrări care ar trebui blocate după acțiunea în instanță a Prefecturii Argeș..

Video cu declaratia, de la min 51

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend