Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Doua eleve din Mioveni au primit burse de studiu in China

Publicat

in

În baza bunelor relații de prietenie și cooperare, dezvoltate în ultima perioadă între administrația orașului Mioveni și Ambasada Republicii Populare China în România, prin bunăvoința Excelenței Sale, Domnul Ambasador Xu Feihong, am beneficiat de două burse de studiu, valabile la oricare dintre prestigioasele universități din China, burse suportate în integralitate de statul chinez.
Un asemenea gest de prietenie și respect, a reprezentat pentru noi nu doar o bucurie ci și o mare responsabilitate, în ceea ce a însemnat identificarea celor mai capabili candidați pentru a studia, vreme de 5 ani într-o universitate din China. După o serie de întâlniri și discuții cu reprezentanții secției învățământ din cadrul Ambasadei și după parcurgerea unor etape obligatorii de evaluare și înregistrare în sistemul de învățământ superior din China, zilele trecute aceste proceduri au fost încheiate, iar candidații finali acceptați.
Mulțumită Ambasadei R.P. Chineze la București și cu sprijinul Asociației CHINARO, pentru comunitatea din Mioveni se deschide astfel, o nouă oportunitate, iar această cale va fi urmată de Eliza și Andreea, două tinere de 19 ani, care au mai avut contacte cu ceea ce înseamnă limba și cultura chineză. Eliza va absolvi în iunie Colegiul „Zinca Golescu” și a optat pentru a studia Economia, iar Andreea va absolvi Colegiul „I.B. Brătianu” și a optat pentru Studii Internaționale și Diplomație.
„Sperăm că este doar începutul acestei colaborări în domeniul educației, iar pe viitor și alți copii din Mioveni și din Județul Argeș să poată beneficia de asemenea oportunități.
Le urez mult succes, am încredere că vor reprezenta mândre și că vor face față cu brio tuturor cerințelor!” spune primarul Mioveniului, Ion Georgescu.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

O elevă și-a sacrificat nota la bacalaureat pentru a le demonstra profesorilor că ceea ce se predă în liceu, la română, e inutil.

Publicat

in

Nu e nimic nou că în liceu la limba și literatura română, materia care se predă e aproape inutilă. În cei patru ani de liceu, la română, elevilor li se predă literatură, mai precis operele autorilor români le sunt explicate detaliat elevilor chiar dacă majoritatea tinerilor nu sunt interesați de acestea.

Nu suntem noi cei care spunem că liceul nu le oferă elevilor șansa de a se dezvolta și de a dobândi diferite calități sau de a îi ajuta să se cunoască mai bine, ci chiar și parlamentarii și cei din Ministerul Educației recunosc faptul că avem un sistem de educație care ține elevii pe loc.

„Zeci de miniştri şi sute de schimbări de legislaţie nu au făcut nimic pentru a îmbunătăţi situaţia învăţământului românesc. Mai rău, am ajuns în situaţia în care, atunci când se publică rezultate oficiale la nivel european, să citim concluzii dureroase de tipul “elevii slabi au devenit şi mai slabi”, precizează partidul condus de Dan Barna.

„Sunt de acord, că şcoala românească nu este o şcoală care să ajute copilul sau tânărul.” a spus ministrul Educației, Monica Anisie, într-un comunicat.

O elevă care anul acesta a susținut examenul de bacalaureat, Greta Ciubuc-Szabo, absolventă a Colegiului Național „Mihail Cantacuzino” din Sinaia a ales ca la proba de Limba și Literatura Română, la subiectul III, să le explice profesorilor printr-un eseu de aproximativ 400 de cuvinte că ceea ce a învățat în cei patru ani de liceu la respectiva materie „nu mai este în pas cu vremurile pe care le trăim”.

Eleva a criticat și faptul că se pune accentul pe memorarea eseurilor predate iar structura este aceeași ca pe vremea părinților ei. În eseul redactat, aceasta a menționat „Cum poate un tânăr de 18-19 ani din 2020 să se identifice cu condiția țăranului român din opera lui Rebreanu din secolul trecut? Cum poate el învăța și înțelege că arta poate fi o îmbinare a utilului cu plăcutul când literatura este prezentată într-un mod atât de depășit și neatractiv în programă?”

Foto: SpyNews

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ludovic Orban, despre prelungirea stării de urgență! Ce decizie ar lua premierul

Publicat

in

De

Premierul Ludovic Orban afirmă că dată fiind creșterea numărului de cazuri de infectare ar decide prelungirea stării de alertă dacă ar trebui ca astăzi să ia această hotărâre pentru mâine, conform Hotnews.

Citește și:  Salarii mai mari doar pentru’șmecheri’! Cine sunt cei care vor încasa mai mulți bani

EXCLUSIV Victorie mare pentru Dumitru Coarnă! Se majorează salariile polițiștilor! Cine va beneficia de mărire

VIDEO Cum au ajuns clanurile să dețină monopolul pe piața măștilor medicale. Nume grele implicate

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend