Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Două comune din judeţul Argeş au intrat în carantină

Avatar

Publicat

in

Comunele Bălileşti şi Dârmăneşti din judeţul Argeş au intrat în carantină pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, iar la intrările şi ieşirile din localităţi au fost, deja, instiuite filtre, echipele mixte fiind formate din poliţişti şi jandarmi, potrivit news.ro.

Prefectura Argeş a anunţat sâmbâtă, într-un comunicat de presă, că în localităţile carantinate sunt permise intrarea şi ieşirea pentru transportul de marfă, pentru persoanele care merg la serviciu, care realizează activităţi agricole, pentru asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu disabilităţi, decesul unui membru de familie şi pentru deplasarea la medic.

Publicitate

„La intrările şi ieşirile din localităţi au fost, deja, instuite filtre, echipele mixte fiind formate din poliţişti şi jandarmi, care verifică îndeplinirea condiţiilor legale pentru intrarea şi, respectiv ieşirea din localităţile care fac obiectul măsurii de carantinare zonală. În interiorul localităţilor vor acţiona atât echipaje de poliţie, cât şi echipaje de jandarmi, care vor asigura ordinea şi liniştea publică, precum şi respectarea recomandărilor medicale în vederea limitării răspândirii infecţiilor cu coronavirus”, arată sursa citată.

Prefectura a precizat că în localităţile caratinate este strict interzisă intrarea sau ieşirea prin alte zone şi căi de acces decât cele deschise circulaţiei publice.

Citește și: Șefii Grupului Naval Sulina, cei datori să supravegheze ce intră din Marea Neagră, SCAPĂ ‘basma curată’ în dosarul drogurilor pierdute în larg

Autorităţile locale recomandă şi variantele ocolitoare pentru cele două localităţi.

Astfel, variantele ocolitoare pentru Dârmăneşti sunt: dinspre Piteşti către Domneşti, Pietroşani şi Coşeşti: dinspre Câmpulung către Domneşti, Pietroşani şi Coşeşti.

Pentru localitatea Bălileşti, rutele alternative sunt: dinspre Piteşti, spre localităţile Aninoasa şi Vlădeşti, accesul dinspre DN 73C Câmpulung, spre Godeni, urmat de Berevoieşti, până la intersecţia cu DJ 732A spre Vlădeşti (urmat de Aninoasa), iar dinspre Câmpulung, accesul dinspre DN 73C către Godeni, urmat de Berevoieşti, până la intersecţia cu DJ 732A spre Vlădeşti (urmat de Aninoasa).

În judeţul Argeş masca de protecţie este obligatorie pentru toate persoanele, începând de la vârsta de cinci ani, în spaţiile închise şi deschise, pentru grupuri mai mari de două persoane care nu locuiesc la aceeaşi adresă. De asemenea, autorităţile au restrâns programul activităţilor comerciale de tip fast-food, drive-in, jocuri de noroc, case de pariuri, cazinouri, dar şi organizarea evenimentelor private, până la orele 22:00 în cursul săptămânii şi 23:00 în zilele de sâmbătă şi duminică.

În judeţul Argeş, de la începutul pandemiei au fost confirmate cu noul coronavirus peste 3.300 de persoane.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Coronavirus: Cum am putea avea încredere în vaccinul anti-Covid al Rusiei fără datele studiului, întreabă cercetătorii

Avatar

Publicat

in

De

Anunțul președintelui Rusiei, Vladimir Putin, că va aproba un vaccin împotriva Covid-19 după mai puțin de două luni de testare pe oameni a provocat îngrijorare printre experții din sănătate de la nivel mondial. Aceștia spun că, fără datele întregului studiu, este greu să ai încredere în acest vaccin, relatează Reuters.

Cu intenția de a fi prima în cursa pentru dezvoltarea vaccinului împotriva Covid-19, Rusia încă nu a făcut teste la scare largă cu acest vaccin pentru a produce date care să arate dacă funcționează – ceva ce experții infecționiști consideră a fi un pas ”nechibzuit”.

Publicitate

”Rusia face la propriu un mare experiment la nivelul populației”, a spus Ayfer Ali, specialistă în cercetarea pe medicamente la Warwick Business School din Marea Britanie.

Ea a spus că o asemenea aprobare, pe repede înainte, ar putea însemna că nu pot fi detectate posibilele efecte adverse ale vaccinului. Acestea, în timp ce e posibil să fie rare, ar putea fi grave, a avertizat ea.

Francois Balloux, un expert la University College London’s Genetics Institute, a spus că este ”o decizie nesăbuită și prostească”.

”Vaccinarea în masă cu un vaccin testat impropriu nu este etic”, a spus el. ”Orice problemă în campania de vaccinare ar putea fi dezastruoasă atât prin efectele negative asupra populației, cât și din cauză că ar crește nivelul de respingere a vaccinării de către populație”.

“Ea a participat la experiment”, a spus Putin, adăugând că a făcut puțină febră “și asta a fost tot”.

Danny Altmann, profesor de imunologie la Imperial College London, a spus că ”daunele colaterale” în implementarea oricărui vaccin care nu este sigur și eficient ”ar putea exacerba problemele noastre curente în mod insurmontabil”.

Chiar în timp ce Rusia a declarat victorie, mai mulți producători de medicamente din lume se află în plin proces de testare la scare largă, teste clinice avansate pe potențialele lor vaccinuri anti-Covid, pe zeci de mii de participanți voluntari.

Printre cei fruntași sunt Moderna, Pfizer și AstraZeneca, care spun că speră ca vaccinurile lor să afle dacă vaccinurile lor funcționează și sunt sigure până la finalul anului.

Toți așteaptă să își publice rezultatele testelor clinice pentru a trimite datele instituțiilor de reglementare din SUA, Europa pentru evaluare înainte să li se dea aprobarea pentru folosirea în masă.

Aprobarea vaccinului rus de către Ministerul Sănătății vine înaintea unor teste care ar fi implicat în mod normal mii de participanți, cunoscută ca teste clinice Faza III.Astfel de teste sunt considerate esențiale pentru aprobare.

Experții au spus că lipsa datelor publicate cu privire la vaccinul rus – inclusiv despre cum este făcut și cât de sigur este, răspunsul imun și dacă poate preveni infectarea cu Covid-19 – lasă cercetătorii, autoritățile din sănătate și publicul în întuneric.

Citește și:

Coronavirus: Berlin are îndoieli în privința “calității, eficienței și securității” vaccinului rusesc

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

CM Snooker: Judd Trump, campionul en-titre, a fost eliminat în sferturi de Kyren Wilson

Avatar

Publicat

in

De

Judd Trump (lider mondial și campion en-titre) a fost învins în sferturile Campionatului Mondial de Snooker, scor 13-9, de Kyren Wilson (locul 8 mondial).

Diferența stabilită înaintea ultimei sesiuni de jocuri (10-6 în favoarea lui Wilson) s-a dovedit a fi decisivă, chiar dacă Trump a deschis ziua cu un break de 72 de puncte.

Publicitate

Pentru Wilson, aceasta este a doua prezență în semifinalele competiției de la Crucible (în 2018 a fost învins de John Higgins).

Pentru un loc în finală, Kyren Wilson se va duela cu învingătorul partidei dintre Anthony Gill (locul 39 mondial) și Kurt Maflin (locul 43 mondial). Înainte de ultima sesiune, scoțianul Gill conduce cu 10-6.

În alt sfert de finală, Mark Williams (locul 3 mondial) și Ronnie O’Sullivan (locul 6 mondial) se află la egalitate, scor 8-8.

În sferturi, se joacă după sistemul cel mai bun din 25 de frame-uri (n.r. primul la 13).

Program semifinale:

Selby vs Williams / O’Sullivan

Wilson vs Maflin / McGill.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend