Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Două asociații care apără drepturile persoanelor LBGT se revoltă împotriva unui proiect de lege: ‘Este o rușine pentru România’

Publicat

in

Două asociații care apără drepturile comunității LGBT din România au condamnat vineri un proiect de lege aprobat de Senat, care interzice propagandă gay în școli. Ar legitima discriminarea împotriva comunității LGBT, asemenea unor măsuri întâlnite în Ungaria și Rusia, susțin cele două asociații, relatează Mediafax.

Cele două asociații au îndemnat camera inferioară a Parlamentului, care are ultimul cuvânt, să respingă proiectul de lege ce interzice utilizarea în școli a materialelor considerate ca promovând homosexualitatea și schimbarea de sex, relatează Reuters. Proiectul de lege a fost promovat de către mai mulți parlamentari ai UDMR, care au spus că acesta va preveni abuzurile asupra copiilor. O legislație similară din Ungaria a atras critici aspre din partea Comisiei Europene, care a dat Budapesta în judecată.

„Cenzura din sistemul educațional de la Budapesta nu trebuie să fie aplicată la București”, a declarat grupul pentru drepturile LGBT ACCEPT: „Adoptarea unei legislații explicit homofobe și transfobe prin cenzurarea informațiilor despre orientarea sexuală și identitatea de gen este o rușine pentru România. Camera Deputaților trebuie să voteze pentru a opri această incitare la discriminare”.

ACCEPT și organizația MozaiQ au avertizat că măsurile vor duce la cenzurarea filmelor și a știrilor despre comunitatea LGBT, precum și la limitarea marșurilor și a evenimentelor publice. „Îndemnăm camera inferioară să dea dovadă de responsabilitate și decență și să respingă orice propuneri legale care au ca scop marginalizarea comunității LGBT”, a declarat MozaiQ: „În contextul invaziei Rusiei în Ucraina, credem că adoptarea unui astfel de proiect de lege în România ar alimenta propaganda rusă și campaniile de dezinformare ale Moscovei”.

România, conservatoare din punct de vedere social, a dezincriminat homosexualitatea în 2001, cu zeci de ani mai târziu decât alte părți ale Uniunii Europene, și interzice căsătoria și parteneriatele civile pentru cuplurile de același sex.

O interdicție generală a studiilor privind identitatea de gen în 2020 a fost în cele din urmă anulată.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Tragedie în Armata Română: militar mort la doar 37 de ani; a decedat în fața prietenilor

Publicat

in

De

Un militar din Șimleu, județul Sălaj, a murit la 37 de ani, în timp ce juca fotbal, informează Monitorul de Sălaj. Un militar din Șimleu Silvaniei a murit la 37 de ani, după ce i s-a făcut rău în timp ce juca fotbal cu prietenii. Adrian era căsătorit și avea o fetiță de 7 ani.

Adrian Gui, sergent angajat la Unitatea Militară din Şimleu Silvaniei, Sălaj, a murit sub ochii amicilor săi cu care ieșise la fotbal, după ce i s-a făcut rău.

Totul a avut loc joi seara, în jurul orei 21.30, la o bază sportivă din Şimleu Silvaniei. Bărbatul a primit primele îngrijiri medicale la faţa locului, însă ajuns la spital a suferit un atac de cord.

În zadar medicii au efectuat manevre de resuscitare timp de aproape după ore. Inima lui Adrian s-a oprit pentru totdeauna.

Mesajele au împânzit rețelele de socializare.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO Descoperire misterioasă a 20 de cadavre într-un club de noapte din Africa de Sud

Publicat

in

De

Cadavrele a 20 de tineri, care au murit fără răni aparente, au fost descoperite duminică într-un club de noapte din cartierul East London din Africa de Sud, a anunțat poliția locală, care investighează cauza acestor decese în masă, potrivit AFP. politie

Morti misterioase in Africa de SudFoto: captura tv

Victimele au fost descoperite la primele ore ale dimineții într-un bar improvizat, amenajat în orășelul Scenery Park, a declarat un corespondent AFP.

„Investigăm în continuare circumstanțele deceselor”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al poliției provinciale, generalul Thembinkosi Kinana.

Victimele au vârste cuprinse între 18 și 20 de ani, a adăugat ofițerul de poliție, fără să se aventureze să emită o ipoteză pentru moartea lor.

Purtătorul de cuvânt al poliției anunțase inițial un bilanț de 17 morți, dar în cursul dimineții bilanțul a crescut la 20 de morți.

Oficialul provincial pentru sănătate Unathi Binqose a exclus posibilitatea unei îmbulzeli produse din anumite motive.

„Este dificil să ne gândim că este vorba de o debandadă, deoarece niciuna dintre victime nu are răni deschise vizibile”, a declarat el pentru AFP prin telefon de la locul incidentului.

Victimele, a spus el, erau probabil studenți care sărbătoreau sfârșitul examenelor și al anului școlar.

Potrivit ziarului local DispatchLive, „cadavrele sunt împrăștiate, pe mese, pe scaune și pe jos”, fără „semne aparente de rănire”.

Pe rețelele de socializare, unele persoane au menționat posibilitatea unei otrăviri cu gaz sau a unei otrăviri în masă. Imaginile neautentificate arătau cadavrele întins pe jos, fără răni vizibile.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend