Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Două afaceri din Sectorul 5 primesc finanțare de până la 25.000 de euro

Publicat

in

În a doua sesiune a concursului de Planuri de afaceri, în perioada 25 mai – 14 iulie 2021, pe platforma informatică dedicată proiectului la adresa https://rua.sector5.ro/ , s-au înscris cinci planuri de afaceri – pentru a obține o finanțarea nerambursabilă de până la 25.000 de euro, în vederea deschiderii unei afaceri proprii în Sectorul 5 al Municipiului București, în cadrul Proiectului Regenerare Urbană Amurgului, finanțat în cadrul programului “Reducerea numărului de comunități marginalizate în care există populație aparținând minorității rome aflate în risc de sărăcie și excluziune socială, prin implementarea de măsuri integrate”.

În urma evaluării eligibilității solicitanților și a planurilor de afaceri, trei dintre acestea au trecut în etapa următoare a verificării tehnico-economice. În cadrul evaluării tehnico-economice, două dintre planurile înscrise au obținut peste punctajul minim necesar.

Astfel, în etapa de selecție a planurilor de afaceri în vederea finanțării, au fost selectate următoarele:

– ”Plan de afacere pentru bar-cafenea” cu 79,66 puncte;

– ”Fructe și legume” cu 59 puncte.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Presidential Administration marks World Patient Safety Day; Cotroceni Palace to be illuminated in orange

Publicat

in

De

The Cotroceni Palace will be illuminated in orange, on Friday evening, the Presidential Administration marking this way the World Patient Safety Day, agerpres reports.

A release from the Presidential Administration points out that as the pandemic nears the end of its second year, its impact on vulnerable groups is significant.
“Women and children are no exception, being exposed to the risk of infection, but also to insecure care generated by the interruption of health services in a pandemic context. Thus, this year’s campaign, with the theme ‘Let’s talk openly about safety in health services for mother and newborn’ aims to increase the level of information and global awareness regarding the safety of care for women and newborns, as well as the promotion of actions aimed at reducing the risks avoidable to the associated medical act,” the release reads.

Starting with 2019, the international community marks, on September 17, the World Patient Safety Day.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

SUA aprobă un contract de mentenanţă a flotei de elicoptere a Arabiei Saudite

Publicat

in

De

Washingtonul a aprobat un contract de mentenanţă a flotei de elicoptere a Arabiei Saudite, primul contract încheiat cu regatul de la Golful Persic de când se află Joe Biden la putere, anunţă Departamentul de Stat american, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Acest contract – care ar putea atinge 500 de milioane de dolari – este menit să asigure mentenanţa flotei saudite de elicoptere americane – elicoptere de atac de tip Apache şi Black Hawk – şi a unei viitoare flote de elicoptere de transport de tip Chinook, a precizat într-un comunicat diplomaţia americană.

Contractul implică trimiterea în Arabia Saudită a doi fincţionari americani şi a 350 de angajaţi ai unor subcontractori pe o perooadă de doi ani, precizează departamentul.

Preşedintele democrat Joe Biden, care a promis în campania electorală că-i va face ”să plătească” pe liderii saudiţi cu privire la responsabilitatea pe care o au în asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi şi că-i va trata ca pe nişte ”paria”, a dispus, la începutul mandatului, o reexaminare a tuturor contractelor de înarmare încheiate de către predecesorul său republican Donald Trump cu Arabia Saudită.

Secretarul american al Apărării Lloyd Austin şi-a anulat, săptămâna trecută, în ultimul moment, o vizită în Arabia Saudită, din cauză că nu se putea întâlni cu prinţul moştenitor Mohammed bin Salman, supranumit MBS, care este în mod oficial ministrul saudit al Apărării.

MBS era interlocutorul privilegiat al lui Trump, însă Biden a anunţat că va comunica în mod direct cu regele Salman.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend