Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Dosarul Mită la Hidroelectrica – Condamnări sau achitări pentru Metehoiu, Vulparu şi Oprea ? 

Publicat

in

– Săptămâna aceasta, Metehoiu, Vulparu şi Oprea ar putea afla decizia magistraţilor în dosarul penal în care sunt acuzaţi de fapte de corupţie alături de alţi 7 inculpaţi

La aproape 4 ani de când Argeşul a fost zguduit de o serie de percheziţii şi reţineri intr-un dosar de corupţie la sucursala Hidroelectrica din Curtea de Argeş, săptămâna aceasta, cei 10 inculpaţi din dosar şi-ar putea afla sentinţele: CONDAMNAŢI sau ACHITAŢI. Astfel, după ce în luna iunie, pe rolul instanței Tribunalului Argeș, s-a desfășurat un nou termen de judecată în dosarul Mită Hidroelectrica, în care sunt cercetaţi inculpaţii Constantin Metehoiu, Vasile Oae, Ştefan Vulparu, Oprea Octavian Florian, Filoftia Oprea, Florian Nicolae Stoian şi Nicolae Arman, DIMA TEODOR şi DRAGU VLAD ALEXANDRU, magistraţii au decis amânarea judecării pentru data de 24 septembrie 2019. Dacă nu va fi o nouă amânare si se vor da primele sentinţe, condamnare sau achitare, de precizat ca acestea nu vor fi definitive, ele putand fi atacate la instanta superioară, Curtea de Apel Piteşti. Cele mai mari emotii par a le avea Octavian Oprea şi Ştefan Vulparu, ambii foşti şefi ai sucursalei Hidrocentrale Curtea de Argeș.

Acuzele procurorilor pentru care riscă ani grei de puşcărie

Aceştia sunt anchetaţi pentru o serie de contracte de achiziţii şi execuţie a unor lucrări de implementare a unor sisteme de monitorizare şi diagnosticare privind siguranţa instalaţiilor tehnologice la nivelul sucursalei Hidroelectrica din Curtea de Argeş. Dosarul a ajuns in instanţă după ce procurorii DNA Pitești au trimis , în august 2015, în judecată, șapte persoane, iniţial, din dosarul Hidroelectrica. Este vorba despre Octavian Oprea – director adjunct tehnic la sucursala Hidrocentrale Curtea de Argeș, Ștefan Vulparu – inginer în cadrul Serviciului Tehnic al sucursalei și asociat în cadrul unei societăți comerciale, Nicolae Florin Stoian – asociat la firma lui Vulparu, Nicolae Arman – director tehnic la S.C. Filiala pentru Reparații și Servicii Hidroserv Curtea de Argeș S.A, Vasile Oae – șef al laboratorului Metrologie – PRAM din cadrul S.C. Filiala pentru Reparații și Servicii Hidroserv Curtea de Argeș S.A., Emil Stăticescu Vasile – șef serviciu comercial în cadrul S.C. Filiala pentru Reparații și Servicii Hidroserv Curtea de Argeș S.A. și Filoftia Oprea. Ulterior, prin conexarea unui alt dosar de coruptie, in dosar au mai aparut trei persoane.

Iată care sunt și capetele de acuzare pentru foştii şefi ai Hidrocentrale:
OPREA OCTAVIAN FLORIAN, director adjunct (tehnic) al Sucursalei Hidrocentrale Curtea de Argeș, la data faptelor, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de:
– abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată;
– luare de mită și
– fals intelectual.
VULPARU ȘTEFAN, inginer în cadrul Serviciului Tehnic al Sucursalei Hidrocentrale Curtea de Argeș și asociat în cadrul unei societăți comerciale, la data faptelor, în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de:
– complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată;
– dare de mită;
– spălarea banilor, în formă continuată și
– instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.
ARMAN NICOLAE, director tehnic la S.C. Filiala pentru Reparații și Servicii Hidroserv Curtea de Argeș S.A., la data faptelor, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de:
-abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată;
-fals intelectual.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

ACCIDENT GRAV ÎN ARGEȘ – Un TIR plin cu marfă s-a răsturnat

Publicat

in

De

La putin timp după miezul nopții, pompierii argeseni au fost solicitați să intervină la un accident rutier în care un cap tractor cu remorcă s-a răsturnat în comuna Cotmeana, satul Lintești.
La fata locului au acționat pompierii pentru asigurarea măsurilor specifice de prevenire și stingere ale incendiilor, întrucât existau scurgeri de motorină din rezervor, precum și pentru acordărea primul ajutor calificat unei persoane de sex masculin în vârstă de 30 de ani, care s-a rănit la membrul superior stâng, însă nu a avut nevoie de transport la spital.

Citeste mai mult

ACTUAL

PNL cu gargara electorală, PSD cu lupta pentru salvarea turismului argeșean – Vicele CJ Argeș merge mâine la Ministerul Mediului pentru a bloca un proiectul controversat al ariei protejate Vidraru

Publicat

in

De

În timp ce PNL Argeș pozează electoral în salvatorul turismului argeșean, PSD conduce o delegatie de investitori la Ministerul Mediului pentru a bloca proiectul ariei strict protejate Vidraru

Un ordin recent publicat pe site-ul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) a stârnit controverse în județul Argeș. Ordinul prevede instituirea de zone stricte protejate, inclusiv în zona Vidraru, o zonă renumită pentru frumusețea sa naturală și potențialul turistic. Potrivit proiectului, activitatile economice in aceste zone vor fi strict interzise. Conform documentului, în viitoarea arie strict protejată se va afla și zona Molivișu dar și zonele de interes turistic maxim ce mărginesc barajul Vidraru. Potrivit surselor noastre, crearea acestei zone cu restrictii drastice care poate bloca turismul pe Transfagarasan a avut la bază interesele si intervențiile fundatiei Conservation Carpathia.

Miercuri, 17 aprilie 2024, o delegație formată la inițiativa PSD Argeș va merge la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor unde va avea o întîlnire cu ministrul liberal al mediului Mircea Fechet. Inițiativa de a incerca oprirea controversatului proiect al ariei strict protejate Vidraru aparține veicepreședintelui CJ Argeș, pesedistul Marius Nicolaescu. Alături de el vor fi oameni de afaceri si primari don zona de nord a judetului. Este vorba de primarul PNL de la Cicănești, primarul de la Brăduleț și cel de la Nucșoara și oamenii de afaceri Dumitru Grecu și Gheorghe Badea. Faptul ca PSD merge in curtea PNL pentru a rezolva o problema vitală pentru Argeș arată incapacitatea liberalilor argeșeni de a rezolva situații concrete care afectează mediul de afaceri local.

PSD merge in curtea PNL pentru a rezolva o problema vitală pentru Argeș

În timp ce pe site-ul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor (CLICK AICI PENTRU A CONSULTA DOCUMENTUL ) se află în dezbatere publică Ordinul privind instituirea de zone stricte protejate, inclusiv zona Vidraru, PNL Argeș se poziționează electoral ca salvator al turismului argeșean. Partidul a organizat o întâlnire cu investitori locali intr-un restaurant, promițând soluții pentru a relansa turismul în zonă, afectat, potrivit PNL, de implementarea regimului de protecție strictă. Cu toate acestea, demersul PNL pare a ignora complet dezbaterea publică în curs, menită să evalueze impactul real al instituirii zonelor protejate asupra turismului și a găsi soluții echilibrate care să protejeze mediul natural, dar să permită și dezvoltarea economică durabilă a regiunii. Mai mult, PNL invită la dialog reprezentanții Fundației Conservation Carpathia, o organizație non-guvernamentală cunoscută pentru implicarea sa activă în conservarea biodiversității și promovarea turismului durabil.

Gestul este criticat de unii activiști de mediu, care consideră că PNL încearcă să manipuleze opinia publică și să discrediteze organizațiile care pledează pentru protejarea mediului.

Este important de reținut că instituirea zonelor protejate nu este sinonimă cu interzicerea totală a activităților umane. Există numeroase modele de succes de gestionare a zonelor protejate care permit coexistența armonioasă a omului cu natura, stimulând totodată dezvoltarea economică locală prin turism durabil și alte activități compatibile cu conservarea mediului.

Dezbaterea publică privind Ordinul de instituire a zonelor protejate este o oportunitate importantă pentru a găsi soluții echilibrate care să satisfacă nevoile de protecție a mediului și cele de dezvoltare economică a regiunii Argeș. Este esențial ca toate părțile implicate să participe activ la acest proces și să își exprime opiniile într-un mod constructiv, bazat pe dovezi și argumente solide.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend