Conecteaza-te cu noi

Anchete

DOSAR GROS LA DNA – Procurorii cerceteaza o asfaltare mincinoasa a Consilului Judetean Argeş VIDEO

Publicat

in

– DJ 703H Curtea de Argeş – Sălătrucu, este neasfaltat pe o porţiune de 1 km, el figurând totuşi în actele CJ ca fiind modernizat în totalitate.
– Firma care s-a ocupat de reabilitare nu şi-a terminat treaba deşi banii s-au încasat şi, culmea, recepţia lucrării a fost semnată de oficiali.

În România europeană a anului 2017 totul este posibil mai ales când vorbim de drumuri. Mai rar însă se întâmplă ca un drum judeţean de o importanţă majoră să figureze în actele oficiale ca fiind modernizat şi asfaltat, dar în realitate lucrurile să stea cu totul altfel. Este şi cazul DJ 703H care face legătura dintre Curtea de Argeş şi Sălătrucu, vechiul drum de acces spre Sibiu. Dupa recenta condamnare la 8 ani puscarie a fstului sef al CJ Arges, Constantin Nicolescu, oamenii au prins curaj si, la capatul rabdarilor, au mers la DNA cu documente care arata negru pe alb cum s-au sifonat banii publici pe o lucrare platita si receptionata dar neterminata nici pana in ziua de azi, desi au trecut 11 ani. Surse judiciare au dezvaluit pentru ziarul nostru ca procurorii DNA ar putea incepe cercetarile intr-un nou dosar care s-ar putea lasa cu ani grei de puscarie. Iar daca informatia nu se confirma, le atragem atentia atat procurorilor cat si actualului sef al CJ Arges ca, umrare a viyitei redactorilor noistri din teren, lucrurile sunt cu mult mai grave decat in celkebrul dosar Cateasca.

 

Banii daţi de Consiliul Judeţean nu se regăsesc în lucrările efectuate

In urma cu mai bine de 10 ani, Consiliul Judeţean Argeş condus atunci de Constantin Nicolescu, în calitate de administrator al drumurilor judeţene aloca o importantă sumă de bani pentru asfaltarea unei porţiuni a DJ 703H, între satele Verneşti şi Cepari. Licitaţia a fost câştigată de o binecunoscută firmă cu strânse relaţii PSD-iste. Începutul lucrărilor dădea speranţe tuturor şoferilor că, în curând, pe DJ 703H nu vor mai fi zone în care se va circula pe macadam iar traseul va fi repopulat, ca altadata, de turisti. Executată treptat, de-a lungul a aproape doi ani, pe măsura alocării tranşelor de bani, lucrarea a avansat încet-încet şi când totul părea că se va finaliza, aşa cum prevedea proiectul, din nu se ştie ce motive, o porţiune de drum de aproximativ 1 km, între satele Verneşti şi Plaiul Oii a rămas ca şi acum 10, 20, 50 de ani. Mai grav este faptul că potrivit informaţiilor din interiorul Consiliului Judeţean Argeş lucrarea, în ansamblul ei, a fost recepţionată ca fiind conformă cu proiectul adică asfalt peste tot. Din aceste motive, DJ 703H a ajuns să figureze în actele oficiale inclusiv pe hărţi drept asfaltat în totalitate, un fals grosolan care afectează atât imaginea unei instituţii de rang înalt dar mai ales nervii şoferilor care trec prin zonă ghidaţi de o hartă în care sunt trecute minciuni. Nu în ultimul rând se pune problema cheltuirii miliardelor de lei din bugetul statului pentru o lucrare facută de mântuială.

Turistii sunt socati, localnicii injura de 10 ani

Cum drumul tradiţional spre Râmnicu Vâlcea este semnalizat la ieşirea din Curtea de Argeş ca fiind rupt în Burlusi- Varzaru iar alunecarile de teren masive din zona sunt o necunoscuta pentru politicienii Argesului, mulţi turişti, cu harta sau GPS-ul în mână, încrezători, aleg traseul puţin ocolitor prin Cepari şi care figurează ca fiind asfaltat. Odată ajunşi la intrarea în satul Plaiul Oii şoferii rămân muţi de uimire când constată că de fapt drumul este aproape impracticabil. Cu aceeaşi problemă se confruntă oricine care încearcă să ocolească drumul rupt de la Tigveni dar dau de un altul mai prăpădit la Plaiul Oii. Diferenţa este doar că unul este semnalizat iar celălalt nu. Nemulţumiţi de situaţia care aruncă într-o lumină proastă Consiliul Judeţean Argeş sunt şi locuitorii din comuna Valea Danului, Cepari, ca sa nu mai vorbim de cei din Valea Calului care, desi li s-a promis asfaltarea drumului inca de acum 20 ani, nici pana acum nu s-a vazut vreo lopata de asfalt. De când traficul a fost restricţionat pe DN 73C în zona Tigveni firesc traficul a crescut simţitor pe DJ 703H şoferii fiind induşi în eroare şi de hărţile în care acesta din urmă figurează ca fiind modernizat.

Paradoxul argesean – o afacere dubioasa a atras alte investitii in asa zisul turism

Vizita redactorilo nostri in teren a relevat doua aspecte majore. Primul ar fi ca drumul si traseul respectiv este magnific iar cadrul natural este unul de exceptie dar dus in derizoriu de halul in care arata drumul. Al doilea, ar fi ca aceasta afacere dubioasa si care pute a ilegal de mai bine de 10 ani, a atras si alte investitii. In tursm !!! Asa se face ca la intrarea pe DJ 703H, s+au tocat bani grei pentru constructia unui centru de informare turistica. Impozanta cladire inaugurata cu mare tam tam pesedist acum vreo 4 ani sta, ca si altele, mai mult pustie. Pe traseu, chiar la marginea macadamului care ar fi trebuit sa fie asfaltat, trneaya, de asemenea, un imens panou care avertizeaza turistul ca a intrat in mirifica Vale a Topologului. La doar cativa metri insa, incepe calvarul si ocazia de a simti ce inseamna mirific in acceptiunea Consilului Judetean Arges. Sa mai amintim ca in aceeasi zona si pe acelasi DJ 703 H, Victor Ponta, Constantin Nicolescu si Mircea Darghici se jucau de-a raliul, capatul cursei fiind chiar zona neasfaltata. „Da stiu povestea ! Nu mergem si pe acea portiune pentru ca masinile nu sunt pregatite pentru macadam!”, spunea zambind, la momentul respectiv fostul premier, promitand insa ca va face demersurile pentru a repara greseala lui Nicolescu.
Până ce actualul presedinte al Consiliul Judeţean va lua măsurile ce se impun, Drumul Judeţean 703 H rămâne un drum al groazei atât pentru turistii care vor sa viziteze acea magnifica zona, pentru locuitorii comunelor din zonă dar şi pentru şoferii păcăliţi de hărţi. Cert este că cineva trebuie să se implice urgent mai ales că toată această stare de fapt derivă din minciunile, din înscrisurile oficiale cate în care Dj 703H figurează eronat ca fiind asfaltat în totalitate, neadevaruri plătite cu miliarde din bugetul de stat, via Consiliul Judeţean Argeş.[fbvideo link=”https://www.facebook.com/profit.ziarul.5/videos/vb.100005860543132/663978070474205/?type=2&theater” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

Comenteaza cu profilul de FB

Editorialist, realizator TV, directorul si fondatorul publicatiilor PROFIT si a unei televiziuni. Cu o experienta de 20 ani in presa scrisa a colaborat de-a lungul timpului cu ziare nationale si agentii de presa pentru care a publicat nenumarate reportaje si anchete jurnalistice, multe dintre acestea devenind subiecte pe plan national. Este implicat in televiziune si realizeaza cunoscuta emisiune CHESTIUNI ARZATOARE. Contact e-mail iulian.uta@ziarulprofit.ro

Anchete

Achiziție cu năbădăi la Ministerul Educației! Nu Monica Anisie s-a ocupat de procedură! Omul este de negăsit

Publicat

in

De

Ministerul Educației se pregătește să achiziționeze măști de protecție pentru elevi și profesori, în contextul pregătirii pentru Examenul de Bacalaureat și pentru Evaluarea Națională. Astfel, la 19 mai, MEC a anunțat că va achiziționa între 15.000.000 și 17.000.000 de măști de protecție, în regim de urgență, prin procedura negocierii fără publicare prealabilă. În mod suspect, în Caietul de sarcini apare un termen-limită de depunere a ofertelor de doar 4 ore de la data transmiterii invitației de participare, dând naștere la ideea că ar fi o achiziție cu dedicație. Astfel, în spațiul public au apărut informații potrivit cărora Monica Anisie, șefa Educației, s-ar pregăti de un adevărat „tun”. Bugetul.ro a contactat-o luni pe Monica Anisie, iar șefa Educației ne-a precizat că nu ea este cea care se ocupă de această procedură. Informația a fost verificată și de reporterul Bugetul.ro, și, într-adevăr, responsabilul cu achiziția milioanelor de măști de protecție este Lucian Rădulescu, secretar de stat în Ministerul Educației și secretar general al PMP Prahova. Bugetul.ro a încercat să-l contacteze și pe Lucian Rădulescu. La un prim apel, acesta nu ne-a răspuns. Ulterior, ne-a răspuns o persoană care ne-a transmis că vom fi sunați, „în două-trei ore”, pentru că „domnul Rădulescu este într-o videoconferință”. Trebuie precizat că procedura de achiziție lansată în prima fază a fost anulată, iar azi a fost reluată.

Vezi și Cozmin Gușă, profeția care ar putea răsturna total scena politică! Candidatură-bombă pentru Marcel Vela

Despre ce este vorba? Ministerul Educației, prin lege, este obligat să le asigure elevilor, personalului auxiliar și cadrelor didactice care se vor întoarce la ore din 2 iunie măști de protecție. 

Ministerul Educației vrea să achiziționeze între 15.000 și 17.000 de măști de protecție, conform unui anunț făcut la 19 mai.

Achiziție de echipamente de protecție – Măști faciale de uz medical – tip II R – Cod CPV: 18143000-3 Echipamente de protecție – Caiet de sarcini (data publicării: 19.05.2020)”, se precizează în anunțul făcut pe site-ul oficial al Ministerului Educației.

În mod ciudat, ofertele trebuiau depuse în 4 ore de la data transmiterii invitației de participare.

„Țînând cont de urgența realizării achiziției, termenul limită de depunere a ofertelor să fie în 4 ore de la data transmiterii invitației de participare, iar depunerea ofertelor să se facă prin e-mail”, se precizează în Caietul de sarcini.

Achiziția a fost anulată vineri, 22 mai, și a fost reluată azi 25 mai.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, pentru Bugetul.ro, că nu ea se ocupă de achiziție.

Achiziția este de maximum 17.000.000 de măști de protecție. Este între 15.000.000 și 17.000.000”, a afirmat, pentru Bugetul.ro, ministrul Anisie.

Întrebată de reporterul Bugetul.ro cum comentează acuzația că se pregătește să dea un ultim tun, Monica Anisie a răspuns: „Nu sunt nici remaniată și nu mă pregătesc să dau niciun tun, pentru că nu fac eu achiziția”.

Caietul de sarcini este aprobat de secretarul de stat Luminița Barcari, iar cel care coordonează procedura de achiziție este Lucian Rădulescu, secretar de stat în Ministerul Educației și secretar general al PMP Prahova.

Achiziția a fost anulată vineri, 22 mai, și reluată azi 25 mai

Am anulat procedura [de achiziție de măști prin negociere fără publicare prealabilă, procedură accelerată prevăzută de legea achizițiilor publice – N.Red], de vineri, 22 mai, pentru că cei care au venit cu oferta de licitație inițial au spus că au pe stoc întreaga cantitate de măști [17 milioane de măști, potrivit primului Caiet de sarcini – N.Red.], după care au anunțat că au 6 milioane de măști, pentru ca la final să constatăm că din stocul pe care au anunțat că îl aveau nu există decât 1 milion 300 de măști. Procedura a fost anulată vineri și va fi reluată începând de astăzi, a declarat, pentru edupedu.ro, Monica Anisie.

Conform Scrisorii de intenție pprivind achiziția de măști faciale de uz medical – tip II – Cod CPV: 18143000-3 Echipamente de protecție, publicată azi, 25 mai, pe site-ul Ministerului Educației, data estimată pentru inițierea procedurii de negociere fără publicare prealabilă este de 26 mai, ora 10:00.

Lucian Rădulescu, de negăsit

Reporterul Bugetul.ro a încercat să-l contacteze și pe secretarul de stat Lucian Rădulescu, însă acesta a fost de negăsit până la ora publicării acestui material.

La un prim apel, acesta nu ne-a răspuns. Ulterior, ne-a răspuns o persoană care ne-a transmis că vom fi sunați, „în două-trei ore”, pentru că „domnul Rădulescu este într-o videoconferință”.

Vezi și

Se rupe lanțul de iubire dintre PNL și USR. Guvernul Orban tot mai singur și fără sprijin în Parlament

Scandal de proporții pe piața medicamentelor! Nume grele precum Gigi Becali și Streinu Cercel implicați în importul de medicamente din Rusia

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Anchete

EXCLUSIV Dezvăluirea care răstoarnă scandalul momentului: ‘De acolo a pornit, de fapt’

Publicat

in

De

Valer Kovacs, agentul de poliție care a fost executat de IPJ Timiș în timp ce se afla în concediu medical și care, ulterior, a fost repus în funcția de chestorul Liviu Vasilescu, șeful Inspectoratului General al Poliției Române, lansează noi acuzații. Kovacs a precizat, pentru Bugetul.ro, că persoanele care au comis acest abuz ar trebui să plătească, șeful IPJ Timiș, Alin Petecel, cel care a ordonat destituirea, fiind direct vizat.

Kovacs susține a intrat în scandal cu conducerea IPJ Timiș în momentul în care a cerut redeschiderea poligonului din curtea Inspectorului, în anul 2019, după uciderea polițistului Cristian Amariei.

Conform președintelui executiv al SNPR Decus Timiș, IPJ Timiș plătește bani la un poligon privat, pentru antrenamentele polițiștilor, în loc să refacă poligonul din curtea instituției.

Valer Kovacs a declarat, pentru Bugetul.ro, că în luna decembrie a anului 2019 a făcut o cerere la ministrul de Interne, Marcel Vela, pentru reabilitarea poligonului lăsat în paragină de conducerea Poliției Timiș.

În doar o lună, ministrul Vela a rezolvat problema, iar banii au fost virați în conturile IPJ Timiș, ne-a mai declarat Kovacs. Deși are banii din luna ianuarie, IPJ Timiș a început de-abia azi lucrările de reabilitare a poligonului.

Eu am făcut multe solicitări legate de poligonul de tragere din curtea IPJ Timiș. Astăzi, din câte am înțeles, au început să demareze lucrările pentru reabilitarea lui, că banii erau veniți din luna ianuarie. Acum suntem în luna a cincea. 

De acolo a pornit, de fapt, scandalul. Eu am cerut de anul trecut. Noi avem poligon în curte și nu putem să-l folosim, că era dezafectat de 15 ani. Nimeni nu s-a gândit că putem să ne antrenăm acolo.

Vezi și EXCLUSIV Dezvăluire-bombă: ‘Executat’ în timp ce era pe patul de spital, suspectat de coronavirus! ‘Am vorbit cu domnul Berbeceanu, sigur a ajuns la domnul Vela’

„Am ajuns, în luna decembrie, să fac hârtie la ministru”

Eu am făcut solicitare, cred că din luna a șaptea a anului trecut. Și am ajuns, în luna decembrie, să fac hârtie la ministru. I-am specificat în două pagini că e necesar poligonul, l-am rugat să ne ajute cu fonduri necesare, să găsească soluții și în 20 ianuarie, din câte îmi amintesc, erau banii în contul IPJ Timiș.

Noi efectuăm tragerile anuale la AJVPS Timiș (Asociația Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din județul Timiș), la un poligon privat. IPJ Timiș plătește bani pentru ca polițiștii să-și facă tragerea anuală sau tragerea de pregătire la un poligon privat, când noi avem în curte poligon. Se pot economisi niște bani (n.r. – facă tragerile se efectuează în poligonul din curtea IPJ Timiș). Asta a fost destinația poligonului din cadrul IPJ Timiș, trebuia doar reabilitat. Nu se făcea nimic acolo, era închis, iar clădirea, lăsată în paragină. Noi 15 ani am tras la poligon privat.

După ce a murit colegul meu, Cristian Amariei, am zis să fac demersul. În 2018 am avut o singură tragere și aia a fost de verificare, nicidecum de pregătire. Și am zis să facem poligonul, că mor colegii noștri cu pistolul în mână. Armamentul e învechit de 40 de ani și avem și pregătire precară. Am fost la două televiziuni locale, am vorbit despre dotare, despre Logan-uri.

Mi se pare aberant ca tu ca instituție să plătești la poligon privat, când ai poligon în curte”, a declarat, pentru Bugetul.ro, agentul de poliție Valer Kovacs.

Vezi și Scandalul de proporții care zguduie Poliția Română din temelii! Apel către Traian Berbeceanu și Marcel Vela

Repus în funcție de conducerea IGPR

La o săptămână după ce a fost dat afară de conducerea IPJ Timiș, chestorul Liviu Vasilescu l-a repus în funcție.

A contestat avocatul meu la IGPR, iar domnul Vasilescu a revocat sancțiunea privind destituirea. Nu știu dacă de la el a venit ordinul direct sau de la ministru, important e că au admis cererea avocatului meu. Acum, dacă s-a făcut un abuz, cineva trebuie să răspundă, pentru că avocatul meu mi-a spus că nu poți să dai două sancțiuni pentru aceeași faptă. Eu, pentru fapta că am intrat cu pistolul în unitate, am primit sancțiune cu proces-verbal de la Serviciul Arme, mi-au anulat permisul de port-armă, a trebuit să predau și pistoalele. Aia e o sancțiune și pe lângă aia mi-au făcut și cercetare disciplinară. Avocatul mi-a zis că nu poți să dai două sancțiuni pentru o singură faptă. Exact ca și cum treci drumul și primești două sancțiuni pentru că ai trecut drumul, două amenzi. E ilegal!”, a mai spus, pentru Bugetul.ro, Valer Kovacs.

Agentul de poliție Valer Kovacs a fost cel care a dezvăluit planul de amenzi existent în cadrul Poliției Române, pe perioada stării de urgență.

Ulterior, el a fost sunat de premierul Ludovic Orban, care i-a transmis că directivele sale și ale Guvernului au fost altele.

Pe finalul stării de urgență, Valer Kovacs a fost dat afară din Poliție, în timp ce era în concediu medical, pentru abateri disciplinare. Conform unui comunicat al IPJ Timiș, Kovacs s-a dus cu pistolul într-o ședință a Comisiei de Disciplină în care polițistul era anchetat.

Joi, 21 mai, la o săptămână de la destituirea sa, Valer Kovacs a fost repus în funcție, la ordinul șefului IGPR, Liviu Vasilescu.

Vezi și

Totul a fost o mascaradă! Încătușarea de Kaufland a fost regizată de adepții lui Gregorian Bivolaru

Noi vouchere pentru angajați! Unde le-ați putea folosi

Vechea gardă a lui Florian Coldea, mișcare în plină stare de urgență! Cum ar fi forțat mâna actualei conduceri a SRI

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend