Conecteaza-te cu noi

Anchete

DOSAR GROS LA DNA – Procurorii cerceteaza o asfaltare mincinoasa a Consilului Judetean Argeş VIDEO

Publicat

in

– DJ 703H Curtea de Argeş – Sălătrucu, este neasfaltat pe o porţiune de 1 km, el figurând totuşi în actele CJ ca fiind modernizat în totalitate.
– Firma care s-a ocupat de reabilitare nu şi-a terminat treaba deşi banii s-au încasat şi, culmea, recepţia lucrării a fost semnată de oficiali.

În România europeană a anului 2017 totul este posibil mai ales când vorbim de drumuri. Mai rar însă se întâmplă ca un drum judeţean de o importanţă majoră să figureze în actele oficiale ca fiind modernizat şi asfaltat, dar în realitate lucrurile să stea cu totul altfel. Este şi cazul DJ 703H care face legătura dintre Curtea de Argeş şi Sălătrucu, vechiul drum de acces spre Sibiu. Dupa recenta condamnare la 8 ani puscarie a fstului sef al CJ Arges, Constantin Nicolescu, oamenii au prins curaj si, la capatul rabdarilor, au mers la DNA cu documente care arata negru pe alb cum s-au sifonat banii publici pe o lucrare platita si receptionata dar neterminata nici pana in ziua de azi, desi au trecut 11 ani. Surse judiciare au dezvaluit pentru ziarul nostru ca procurorii DNA ar putea incepe cercetarile intr-un nou dosar care s-ar putea lasa cu ani grei de puscarie. Iar daca informatia nu se confirma, le atragem atentia atat procurorilor cat si actualului sef al CJ Arges ca, umrare a viyitei redactorilor noistri din teren, lucrurile sunt cu mult mai grave decat in celkebrul dosar Cateasca.

 

Banii daţi de Consiliul Judeţean nu se regăsesc în lucrările efectuate

In urma cu mai bine de 10 ani, Consiliul Judeţean Argeş condus atunci de Constantin Nicolescu, în calitate de administrator al drumurilor judeţene aloca o importantă sumă de bani pentru asfaltarea unei porţiuni a DJ 703H, între satele Verneşti şi Cepari. Licitaţia a fost câştigată de o binecunoscută firmă cu strânse relaţii PSD-iste. Începutul lucrărilor dădea speranţe tuturor şoferilor că, în curând, pe DJ 703H nu vor mai fi zone în care se va circula pe macadam iar traseul va fi repopulat, ca altadata, de turisti. Executată treptat, de-a lungul a aproape doi ani, pe măsura alocării tranşelor de bani, lucrarea a avansat încet-încet şi când totul părea că se va finaliza, aşa cum prevedea proiectul, din nu se ştie ce motive, o porţiune de drum de aproximativ 1 km, între satele Verneşti şi Plaiul Oii a rămas ca şi acum 10, 20, 50 de ani. Mai grav este faptul că potrivit informaţiilor din interiorul Consiliului Judeţean Argeş lucrarea, în ansamblul ei, a fost recepţionată ca fiind conformă cu proiectul adică asfalt peste tot. Din aceste motive, DJ 703H a ajuns să figureze în actele oficiale inclusiv pe hărţi drept asfaltat în totalitate, un fals grosolan care afectează atât imaginea unei instituţii de rang înalt dar mai ales nervii şoferilor care trec prin zonă ghidaţi de o hartă în care sunt trecute minciuni. Nu în ultimul rând se pune problema cheltuirii miliardelor de lei din bugetul statului pentru o lucrare facută de mântuială.

Turistii sunt socati, localnicii injura de 10 ani

Cum drumul tradiţional spre Râmnicu Vâlcea este semnalizat la ieşirea din Curtea de Argeş ca fiind rupt în Burlusi- Varzaru iar alunecarile de teren masive din zona sunt o necunoscuta pentru politicienii Argesului, mulţi turişti, cu harta sau GPS-ul în mână, încrezători, aleg traseul puţin ocolitor prin Cepari şi care figurează ca fiind asfaltat. Odată ajunşi la intrarea în satul Plaiul Oii şoferii rămân muţi de uimire când constată că de fapt drumul este aproape impracticabil. Cu aceeaşi problemă se confruntă oricine care încearcă să ocolească drumul rupt de la Tigveni dar dau de un altul mai prăpădit la Plaiul Oii. Diferenţa este doar că unul este semnalizat iar celălalt nu. Nemulţumiţi de situaţia care aruncă într-o lumină proastă Consiliul Judeţean Argeş sunt şi locuitorii din comuna Valea Danului, Cepari, ca sa nu mai vorbim de cei din Valea Calului care, desi li s-a promis asfaltarea drumului inca de acum 20 ani, nici pana acum nu s-a vazut vreo lopata de asfalt. De când traficul a fost restricţionat pe DN 73C în zona Tigveni firesc traficul a crescut simţitor pe DJ 703H şoferii fiind induşi în eroare şi de hărţile în care acesta din urmă figurează ca fiind modernizat.

Paradoxul argesean – o afacere dubioasa a atras alte investitii in asa zisul turism

Vizita redactorilo nostri in teren a relevat doua aspecte majore. Primul ar fi ca drumul si traseul respectiv este magnific iar cadrul natural este unul de exceptie dar dus in derizoriu de halul in care arata drumul. Al doilea, ar fi ca aceasta afacere dubioasa si care pute a ilegal de mai bine de 10 ani, a atras si alte investitii. In tursm !!! Asa se face ca la intrarea pe DJ 703H, s+au tocat bani grei pentru constructia unui centru de informare turistica. Impozanta cladire inaugurata cu mare tam tam pesedist acum vreo 4 ani sta, ca si altele, mai mult pustie. Pe traseu, chiar la marginea macadamului care ar fi trebuit sa fie asfaltat, trneaya, de asemenea, un imens panou care avertizeaza turistul ca a intrat in mirifica Vale a Topologului. La doar cativa metri insa, incepe calvarul si ocazia de a simti ce inseamna mirific in acceptiunea Consilului Judetean Arges. Sa mai amintim ca in aceeasi zona si pe acelasi DJ 703 H, Victor Ponta, Constantin Nicolescu si Mircea Darghici se jucau de-a raliul, capatul cursei fiind chiar zona neasfaltata. „Da stiu povestea ! Nu mergem si pe acea portiune pentru ca masinile nu sunt pregatite pentru macadam!”, spunea zambind, la momentul respectiv fostul premier, promitand insa ca va face demersurile pentru a repara greseala lui Nicolescu.
Până ce actualul presedinte al Consiliul Judeţean va lua măsurile ce se impun, Drumul Judeţean 703 H rămâne un drum al groazei atât pentru turistii care vor sa viziteze acea magnifica zona, pentru locuitorii comunelor din zonă dar şi pentru şoferii păcăliţi de hărţi. Cert este că cineva trebuie să se implice urgent mai ales că toată această stare de fapt derivă din minciunile, din înscrisurile oficiale cate în care Dj 703H figurează eronat ca fiind asfaltat în totalitate, neadevaruri plătite cu miliarde din bugetul de stat, via Consiliul Judeţean Argeş.[fbvideo link=”https://www.facebook.com/profit.ziarul.5/videos/vb.100005860543132/663978070474205/?type=2&theater” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

Comenteaza cu profilul de FB

Editorialist, realizator TV, directorul si fondatorul publicatiilor PROFIT si a unei televiziuni. Cu o experienta de 20 ani in presa scrisa a colaborat de-a lungul timpului cu ziare nationale si agentii de presa pentru care a publicat nenumarate reportaje si anchete jurnalistice, multe dintre acestea devenind subiecte pe plan national. Este implicat in televiziune si realizeaza cunoscuta emisiune CHESTIUNI ARZATOARE. Contact e-mail iulian.uta@ziarulprofit.ro

Anchete

EXCLUSIV VIDEO Cutremur major în Poliție! Scandal fără precedent: Mașini care circulă fără ITP valabil

Publicat

in

De

Surse au dezvăluit, pentru Bugetul.ro, că șapte mașini din cadrul IPJ Brașov nu ar deține ITP valabil. Poliția Brașov a infirmat, pentru Bugetul.ro, acest lucru, precizând că în parcul auto al instituției nu există mașini fără ITP la zi. Pe de altă parte, contactat de Bugetul.ro, șeful Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului, Sorin Susanu, a confirmat spusele surselor noastre.

Potrivit informațiilor intrate în posesia Bugetul.ro, șapte mașini care aparțin Poliției Brașov nu ar avea ITP valabil.

Comisarul-șef Sorin Susanu, șeful CRPC Brașov, a precizat, pentru Bugetul.ro, că Registrul Auto Român i-a comunicat că mai multe autoturisme ale IPJ Brașov nu dețin ITP valabil.

Ca urmare a informării și a solicitării instituției noastre către Registrul Auto Român, de a ne comunica dacă mașinile IPJ Brașov care prezentau coroziuni importante ale caroseriei dețin ITP valabil, ni s-a comunicat că șapte dintre ele nu dețin ITP valabil, fapt care este extrem de grav și dacă corelăm cu comunicatul IPJ Brașov, în care ni se spunea că aceste coroziuni la autoturisme pun în pericol participanții la trafic și persoanele din autoturism, situația devine și mai gravă.

Vezi și Lovitură pentru Poliție, în vreme de stare de urgență! ‘Nimeni nu este mai presus de lege’

Tot referindu-ne la comunicatul IPJ Brașov, sperăm că nu a fost un simplu populism faptul că ne anunța că, pentru Poliția Brașov, nu contează cine este deținătorul autoturismului și că legea este pentru toată lumea, sperăm ca măsurile să fie aplicate și în cazul lor.

Cu toate că nu am primit, până la momentul acesta, răspuns la adresele noastre înaintate în atenția comandantului Poliției Brașov, referitoare la această situație”, a confirmat, pentru Bugetul.ro, Sorin Susanu.

Mai mult, el ne-a comunicat că a informat instituțiile abilitate în acest sens.

Vezi și EXCLUSIV Marcel Vela a început marea rebranduire a Poliției Române! Au fost trimise în misiune!

IPJ Brașov ne asigură că nu există mașini fără ITP la zi și ne amenință voalat că putem fi sancționați prin lege

Comisarul de poliție Alina-Maria Ivan, din cadrul IPJ Brașov, ne-a comunicat că în parcul auto al instituției nu există mașini fără ITP la zi.

Mai mult, purtătorul de cuvânt al Poliției Brașov a spus, pentru Bugetul.ro, că, atunci când se constată că există autospeciale care nu mai reprezintă siguranță în exploatare, acestea sunt retrase din circulație în vederea casării.

Referitor la informațiile solicitate, vă comunicăm următoarele:

Autospecialele din dotarea Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, folosite în misiunile curente, au ITP-ul la zi.
Menționăm faptul că acestea sunt supuse inspecției tehnice periodice, conform legislației în vigoare și respectă condițiile tehnice pentru a fi admise în circulație pe drumurile publice. Atunci când se constată că există autospeciale care nu mai prezintă siguranță în exploatare, acestea sunt retrase din circulație în vederea casării.

Reamintim faptul că răspândirea de informații false este sancționată de legislația din România”, ne-a transmis comisarul de poliție Alina-Maria Ivan.

Filmare cu o mașină, aparținând IPJ Brașov, care, potrivit surselor Bugetul.ro, nu are ITP valabil

Comunicatul IPJ Brașov la care face referire Sorin Susanu

În luna aprilie, IPJ Brașov a intrat într-un conflict direct cu ANPC Brașov, după ce a reținut talonul unei mașini de la Protecția Consumatorului.

La vremea respectivă, Poliția Brașov a transmis că nimeni nu e mai presus de lege.

<<Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public cu privire la faptul că ”polițiștii brașoveni au reținut talonul mașinii ANPC, aflată în misiune, pentru că era prea ruginită…”, Compartimentul Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov este abilitat să comunice următoarele:

La data de 14 aprilie 2020, în jurul orei 12.40, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Brașov, aflați în executarea atribuțiilor de serviciu în cadrul unei acțiuni de amploare desfășurată pe raza județului Brașov, au oprit în trafic, pentru control, un bărbat, în vârstă de 45 ani, care conducea un autoturism pe DN10, pe raza localității Teliu, jud. Brașov.

Cu ocazia controlului efectuat asupra documentelor conducătorului auto și a autovehiculului condus, dar și asupra stării tehnice a autoturismului, polițiștii au constatat faptul că, vehiculul prezintă mai multe elemente ale caroseriei corodate excesiv cu străpungeri.

Constatarea efectuată a relevat o situație de pericol pentru persoanele transportate prin faptul că puteau interveni situații neprevăzute care ar fi condus la vătămarea acestora.

În cauză, polițiștii au procedat la sancționarea contravențională cu avertisment a conducătorului auto pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002-Rep. privind circulația pe drumurile publice, fiind dispusă și măsura complementară a retragerii certificatului de înmatriculare.

Fiind întrebat cu privire la existența unor mențiuni referitoare la cele consemnate în procesul-verbal de constatare a contravenției, conducătorul auto a precizat faptul că nu are obiecțiuni.

Precizăm faptul că legea nu se aplică discreționar în funcție de calitatea deținătorului auto, a conducătorului auto sau a stării de urgență în care România se află, aceasta fiind aplicată tuturor persoanelor.
În raport cu prevederile art. 16 din Constituția României „cetățenii sunt egali în fața legii și a autorităților publice, fără privilegii și fără discriminări”, „nimeni nu este mai presus de lege”.

Anexăm, alăturat, fotografiile efectuate cu ocazia controlului>>, a transmis IPJ Brașov.

Vezi și

Situație dezastruoasă în interiorul DNA. Este pe cale de a se prăbuși bastionul împotriva corupției din România?

Mega-lovitură! Contracte cu dedicație pentru ‘băieții deștepți’ din PNL

Mare atenție, șoferi! Lipsa acestui document vă poate aduce amenzi de mii de lei

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Anchete

EXCLUSIV Mare atenție! Se propagă un imens fake-news: ‘Se schimbă vârsta de pensionare de la 1 iulie’

Publicat

in

De

Bugetul.ro trage un semnal de alarmă și avertizează că în spațiul public circulă un fake-news de proporții: „Se schimbă vârsta de pensionare de la 1 iulie”.

Mai multe publicații anunță că, începând cu data de 1 iulie 2020, se schimbă vârsta de pensionare, în România, pentru femei.

„Vârsta standard de pensionare în cazul femeilor, care acum e de 59 de ani, va crește treptat până la 63 de ani, până în 2028. Stagiul de cotizare, care e de 32 de ani în momentul de față, va ajunge la 34 de ani”, transmit mai multe publicații care citează Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS), fără a PRECIZA că e, de fapt, vorba despre CNAS-ul din Republica Moldova.

Aceleași publicații scriu că vârsta standard de pensionare pentru bărbați este de 63 de ani, ceea ce este din nou FALS! Vârsta de pensionare pentru bărbații din România este de 65 de ani. 

Ce spune Legea

Vârsta standard de pensionare este 63 de ani pentru femei şi de 65 de ani pentru bărbaţi, stagiul minim de cotizare este de 15 ani şi stagiul complet de cotizare este de 35 de ani, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi. Atingerea acestor coordonate se realizează printr-o creştere graduală, conform eşalonării prevăzute în anexa nr. 5 la Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

Conform Anexei 5, în iunie și iulie 2020, vârsta standard de pensionare pentru femei este de 61 de ani și 4 luni. 

În ceea ce privește vârsta de pensionare a bărbaților, în prezent, în România, aceasta este de 65 de ani.

Ce spune CNAS-ul din România

Bugetul.ro a contactat, luni dimineața, Biroul de Presă al CNAS, care ne-a infirmat că ar fi emis un astfel de comunicat.

Vârsta de pensionare? N-avem treabă noi, Casa de Asigurări, cu vârsta de pensionare. Noi suntem cu asigurările de sănătate”, a precizat, pentru Bugetul.ro, o reprezentantă a CNAS.

Într-adevăr, se schimbă vârsta de pensionare pentru femei, dar în Republica Moldova

Casa Națională de Asigurări Sociale din Republica Moldova a emis un comunicat în care anunță „Noi reguli privind vârsta de pensionare intră în vigoare la 1 iulie”.

Pentru a beneficia de pensia pentru limită de vârstă, solicitantul trebuie să atingă vârsta standard de pensionare și să contribuie la sistemul public de pensii o anumită perioadă de timp.

Începând cu 1 iulie, curent, vârsta standard de pensionare pentru femei este de 59 de ani și va crește treptat până la 63 de ani până la 1 iulie 2028. Stagiul complet de cotizare pentru femei este de 32 de ani și va crește treptat până la 34 de ani.

În acelaşi timp, bărbaţii, care intenţionează să-şi perfecteze pensia pentru limită de vârstă, trebuie să aibă 63 de ani și stagiu de cotizare de 34 de ani, condiţiile respective fiind stabilite de la 1 iulie 2019.

De menționat, că atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei pensia pentru limita de vârstă se stabilește în condițiile unui stagiu minim de cotizare de cel puţin 15 ani.

Cu respectarea condițiilor specific prevăzute de lege, reduceri ale vârstei standard de pensionare se acordă femeilor care au născut şi au educat până la vârsta de 8 ani cinci şi mai mulţi copii. Ele pot să se pensioneze cu 3 ani înainte de vârsta standard de pensionare, respectiv, de la 01.07.2020 la vârsta de 56 de ani.

Conform legii, cei care au lucrat în condiţii deosebite de muncă pot să iasă la pensie mai devreme în funcție de durata stagiului de cotizare realizat în aceste condiții. Mai multe detalii pot fi găsite pe site-ul Casei Naţionale de Asigurări Sociale www.cnas.md la rubrica “Pensii”.

În sistemul public de pensii, cuantumul pensiei pentru limită de vârstă este calculat pe baza stagiului de cotizare realizat pe parcursul activității de muncă a solicitantului şi veniturilor care au constituit baza de calcul pentru contribuțiile de asigurări sociale.

Amintim, că la stabilirea pensiei nu se mai prezintă certificatele de salariu de la activităţile realizate până la 01.01.1999 deoarece pensia se calculează doar în baza venitului asigurat realizat după 01.01.1999, reflectat în contul personal de asigurări sociale al persoanei asigurate din Registrul de stat al evidenţei individuale în sistemul public de asigurări sociale. Totodată se ia în considerare stagiul de cotizare realizat în toată perioada de activitate confirmat prin carnetul de muncă.

Mai comunicăm, că pentru a beneficia de pensie de la data atingerii vârstei de pensionare cererea şi actele necesare se depun la Casa Teritorială de Asigurări Sociale de la locul de domiciliu în termen de 30 de zile de la această dată. În cazul depunerii cererii de pensionare cu depăşirea termenului de 30 de zile, pensia pentru limită de vârstă se va acorda de la data prezentării ultimului act necesar”.

Capturi de pe unele site-uri care transmit că se schimbă vârsta de pensionare în România

Vezi și

Un doctor român, teorie nouă în privința coronavirusului: ‘Ar trebui să ne bucurăm să fie cât mai mulți infectați pe zi’

EXCLUSIV Adevărul a ieșit la suprafață: Răsturnare situație în cazul polițistului care a aplicat ‘Legea pumnului’! A recunoscut!

Jocurile dure făcute de Klaus Iohannis pentru debarcarea lui Ludovic Orban. Cine este vârful de lance din PNL

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend