Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Donează pentru secțiile indispensabile din spitale. Este esențial să rămână necontaminate

Publicat

in

Cel mai negru scenariu ar fi ca virusul să pătrundă în spitale. Medici inimoși încearcă, prin propriile puteri, să ridice standardul cât mai sus. E nevoie de contribuții rapide, pentru a fi comandate imediat echipamentele care mai sunt în stocuri.

Anunț din partea Clincii de Chirurgie generală a spitalului Colentina

„Clinica de Chirurgie generală a spitalului Colentina, care a devenit spital COVID 19, are nevoie urgentă de o mașină de spălat cu temperaturi înalte și uscător, cât și de detergent pentru aceasta pentru a putea să ne decontaminăm uniformele.

  • Suntem expuși zilnic la riscul de contaminare atât a noastră, cât și a celor din familia noastră purtând pe haine virusul.
  • De asemenea, pentru igienizarea saloanelor și suprafețelor, avem nevoie de un aspirator cu abur profesional care să depășească 60 grade celsius temperatura.
  • Orice echipament de protecție individuală e binevenit (cizme de cauciuc, botoși de unică folosință, halate de unică folosință, bonete tip cagula, ochelari, viziere, mănuși, camere de termoviziune de uz medical).
  • Dacă cineva ne poate ajuta cu o donație de produse sau fonduri pentru a achizitiona cele necesare se poate adresa direct clinicii prin administrația spitalului sau prin Asociația Medical Innovation Horizons cont RO43BUCU1212235332875RON.
  • Orice contribuție ne poate ajuta în lupta noastră si poate stopa transmiterea virusului prin intermediul spitalului.”

Context

Menționăm că spitalele mari au o serie de dotări, însă acestea nu au fost concepute pentru intervenții într-o pandemie. De exemplu, la chirurgie sunt necesare, în condițiile speciale instituite: de la ecografele portabile care acum abia se mai livrează, la lucruri mai mărunte, dar esențiale, precum măștile de protecție pentru chirurgi adaptate chirurgiei (nu cele din plastic, care îi vin chirurgului în piept, aplecat fiind asupra operației) sau, pentru pacient, aparate pentru sonde specifice, pentru a da doar câteva exemple.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Ministerul Economiei a adoptat noi facilităţi pe perioada stării de alertă pentru beneficiarii programelor naţionale

Publicat

in

De

Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri a anunţat vineri că a adoptat, prin Ordin al ministrului publicat în Monitorul Oficial, măsuri pe perioada stării de alertă, care vin în sprijinul IMM-urilor beneficiare ale programelor naţionale destinate înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii derulate de minister.

Ordinul Ministrului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri dă posibilitatea beneficiarilor afectaţi de măsurile instituite de autorităţi pe perioada stării de alertă, să beneficieze de reglementările pe perioada pandemiei SARS-CoV-2, fără a se dispune rezilierea contractului de finanţare şi recuperarea ajutorului de minimis acordat, pentru aceste motive.

”Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri a adoptat, prin Ordin al Ministrului publicat în Monitorul Oficial, măsuri pe perioada stării de alertă, care vin în sprijinul IMM-urilor beneficiare ale programelor naţionale destinate înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii derulate de MEEMA”, arată ministerul într-un comunicat.

Măsurile constituie un sprijin pentru companii în relansarea activităţii şi revenirea lor pe piaţă, spune ministrul Virgil Popescu.

“Aceste seturi succesive de măsuri economice pe care le-a luat Guvernul României au avut ca punct de pornire şi permanent reper situaţia concretă din piaţă, pe care ne-au transmis-o firmele cu care am fost într-un dialog continuu. Aceste măsuri constituie un sprijin real pentru agenţii economici în relansarea activităţii şi revenirea lor pe piaţă, în noul context economic post-pandemie”, a declarat Virgil-Daniel Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

În conformitate cu ordinul Ministrului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, pe perioada stării de alertă, în domeniile în care se menţin restricţii, clauzele contractelor încheiate cu beneficiarii programelor gestionate de Ministerul Economiei se adaptează cu luarea în considerare a condiţiilor excepţionale generate de starea de alertă.

În plus, situaţiile generate de deciziile emise de autorităţi se analizează individual şi nu constituie motiv de încetare a contractului/recuperarea finanţării după ieşirea din starea de urgenţă, dacă beneficiarul respectă obligaţiile contractuale începând cu data încetării stării de alertă.

De asemenea, durata de implementare a contractelor încheiate în domeniile de activitate afectate şi pe perioada stării de alertă se poate prelungi cu perioada stării de alertă.

Iar contractul/acordul de finanţare se poate modifica, în condiţiile dispoziţiilor cuprinse în acesta şi în limitele legii, prin act adiţional semnat de ambele părţi;

Pe perioada stării de alertă administratorul programelor nu întreprinde nici un demers pentru recuperarea ajutorului de minimis acordat beneficiarilor care au fost afectaţi ca urmare a măsurilor impuse de autorităţi, arată ministerul.

”Aceste dispoziţii NU POT conduce la exonerarea de răspundere a beneficiarilor care nu şi-au îndeplinit obligaţiile până la data decretării stării de urgenţă”, precizează Ministerul Economiei.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Formula 1 – MP al Ungariei, pe locul al doilea în topul celor mai longevive grand prix-uri găzduite neîntrerupt de un circuit

Publicat

in

De

Organizatorii Marelui Premiu al Ungariei au reuşit să obţină prelungirea contractului de desfăşurare a cursei de la Hungaroring până în 2027, informează Reuters potrivit news.ro.

În condiţiile în care ediţia din acest an a Marelui Premiu de Formula 1 al Principatului Monaco a fost anulată, Hungaroring urcă pe locul al doilea în topul celor mai longevive circuite care găzduiesc neîntrerupt curse de Formula 1, după Monza, din Italia.

Istoria Formulei 1 începe în 1950 şi, de atunci, numai Marele Premiu al Italiei şi cel al Marii Britanii nu au lipsit din calendar.

Circuitul Autodromo Nazionale Monza, inaugurat în 1922, al treilea din lume cu destinaţie automobilistică permanentă, a fost aproape neîntrerupt gazdă a Formulei 1 şi a MP al Italiei. Cu o singură excepţie, ediţia din 1980, când Italian Grand Prix a avut loc la Imola, deoarece circuitul de la Monza se afla în renovare.

Marele Premiu al Marii Britanii se desfăşoară neîntrerupt pe circuitul de la Silverstone din 1987.

Acum, circuitul Hungaroring de lângă Budapesta, care a „debutat” în Marele Circ în 1986, devine al doilea ca longevitate privind găzduirea neîntreruptă de curse de Formula 1.

În acest an, la 19 iulie, MP al Ungariei urmează să fie a treia cursă dintr-un sezon scurtat de pandemia de coronavirus, după două evenimente găzduite fără spectatori de circuitul de la Spielberg, din Austria, la 5 şi 12 iulie.

CEO Hungaroring, Zsolt Gyulay, a declarat că au fost discuţii cu deţinătorii drepturilor comerciale ale Formulei 1, Liberty Media, cu privire la compensaţii pentru lipsa veniturilor din bilete.

„Am făcut tot posibilul în timpul discuţiilor pentru a obţine un acord bun, atât pentru ţară, cât şi pentru sport, chiar şi în aceste perioade provocatoare”, a declarat Gyulai pentru site-ul oficial al cursei.

„Nu putem spune sume exacte, dar taxa drepturilor este un fragment din cea pe care o plătim în cazul unui eveniment deschis. Mai mult, am obţinut o extindere a contractului nostru, deci acum este valabil până în 2027, în loc de 2026”, a mai spus el.

Şi Marele Premiu al Belgiei şi-a prelungit contractul de organizare cu un an, până în 2022, la fel MP al Italiei, până în 2025.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend