Conecteaza-te cu noi

Campulung

Donaţii de carte pentru Biblioteca „Ion Barbu” Câmpulung

Avatar

Publicat

in

Directorul Bibliotecii municipale „Ion Barbu” din Câmpulung, preotul Ştefan Ştefănescu a mai reuşit performanţa de a mai atrage încă o donaţie de carte, datorită bunei colaborări cu criticul de artă Dorana Cosoveanu. „Ne-au fost donate 458 de volume din domeniul literaturii şi al criticii literare. Acum, urmează să facem demersuri pentru încă o donaţie importantă de carte din toate domeniile de cunoaştere de la Editura Bucureşti, editură care este în bune relaţii de colaborare cu instituţia noastră. Fiecare carte aflată în biblioteca noastră are un cod de bare şi poate fi foarte uşor identificată, în timp ce tot fondul de carte existent poate fi accesat şi online.”, ne-a specificat directorul Ştefănescu.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

ULTIMA ORĂ ! Percheziții ale procurorilor DNA la sediile Jandarmeriei Române din țară – CE SE ÎNTÎMPLĂ ÎN ARGEȘ

Avatar

Publicat

in

De

Procurorii DNA efectuează, la ora transmiterii acestei știri, mai multe percheziții la sediul Jandarmeriei Române și la mai multe Inspectorate Județene ale aceleiași instituții. Potrivit primelor informații, procurorii DNA cercetează condițiile în care au fost organizate concursurile pentru trecere în corpul ofițerilor.

Jandarmeria Română a confirmat informația pe surse și a venit cu precizări.

„Instituția noastră este prima interesată în clarificarea tuturor suspiciunilor legate de organizarea unui concurs de trecere în corpul ofițerilor și va pune la dispoziția organelor abilitate toate datele și documentele solicitate”, transmite Jandarmeria Română 

Contactati de redactorii PROFIT, reprezentanții Jandarmeriei Argeș au declarat ca la Inspectoratul Județean Argeș nu sunt in desfasurare percheziții.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Amenzi pe banda rulantă date în Argeș pentru nerespectarea restricțiilor

Avatar

Publicat

in

Peste 150 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate, în ultimele 24 de ore, ca urmare a abaterilor constatate în urma verificărilor efectuate pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19.

Polițiștii au verificat, în cursul zilei de ieri, în total, 2.094 de persoane. Totodată, au fost verificate 129 de locații, din care 131 de societăți comerciale sau persoane fizice autorizate, cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru și în privința respectării măsurilor de protecție de către personal și clienți.

De asemenea, 112 mijloace de transport persoane au fost verificate, dintre care 96 au fost mijloace de transport public în comun.

Au fost organizate 28 de acțiuni punctuale (din care 25 de acțiuni independente ale polițiștilor, două acțiuni cu lucrători I.J.J. Argeș și o acțiune cu reprezentanți ai altor instituţii), fiind vizate, în special zonele aglomerate, zonele de agrement, centrele comerciale, restaurantele și mijloacele de transport în comun.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 151 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 25.250 de lei, astfel:
102 sancțiuni, în valoare totală de 16.250 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală;
48 de sancţiuni, în valoare de 7.000 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea restricţiilor privind deplasarea/libera circulație (în intervalul orar 22.00-05.00);
o sancţiune, în valoare de 2.000 de lei, pentru nerespectarea măsurii izolării/carantinei.

Nu a respectat măsura izolării/carantinei

În ziua de 12 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliţiei Oraşului Mioveni au depistat un bărbat de 30 de ani, din Mioveni, care nu a respectat măsura izolării la adresa declarată, în urma revenirii dintr-o țară pentru care este insitituită o astfel de măsură.
Cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeș și C.J.C.I. Argeș.

Astfel de acţiuni vor fi desfăşurate zilnic, şi în perioada următoare, pe raza întregului judeţ.

Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție, să nu se expună la riscuri!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend