Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Donația lui Ion Iliescu, conacul “Dinu Lipatti”, își deschide porțile ca Centru de Cultură – Fostul președinte, invitat la inaugurare

Avatar

Publicat

in

Șrful CJ Argeș, Dan Manu, a anunțat la ultima conferință de presă că mâine, luni, 8 iunie, are loc deschiderea oficială a Centrului de Cultură “Dinu Lipatti” din Ciolcești, comuna Leordeni. Este vorba despre o nouă instituție de cultură în subordinea Consiliului Județean. La eveniment a fost invitat să participe și fostul președinte al României, Ion Iliescu, însă acesta nu va participa la manifestare. Reamintim că, în anul 2017, fostul președinte al României, Ion Iliescu, a donat Casa Memorială “Dinu Lipatti” Consiliului Județean Argeș, după ce acesta a primit casa de la apreciatul diplomat Valentin Lipatti, fratele marelui pianist. “La evenimentul de deschidere a Centrului de Cultură “Dinu Lipatti”, ce va avea loc luni, 8 iunie, la ora 11.00, în locația de la Conacul Fundățeanca, actuala casă memorială de la Ciolceşti din comuna Leordeni, a confirmat prezența domnul senator Ionuț Vulpescu, fost ministru al Culturii, ca reprezentant al fostului președinte al României, domnul Ion Iliescu, dat fiind faptul că, din motive obiective, acesta nu poate participa. De asemenea, la eveniment va fi prezent și domnul academician Răzvan Theodorescu, vicepreședintele Academiei Române.”, anunță Consiliul Județean.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Europa revine la viata

Avatar

Publicat

in

Toate tarile europene renunta, treptat, la restrictii, pe fondul scaderii numarului de infectari cu SARS-CoV-2. In Franta, are loc marea redeschidere, dupa luni de zile de carantina, in care restaurantele, cafenelele si magazinele ne-esentiale au fost inchise. In Austria, se reiau activitatile sportive in interior, dar in anumite conditii: toate persoanele care vin trebuie sa aiba test negativ sau dovada vaccinarii. Si Italia renunta la unele restrictii si, in plus, pentru a stimula turismul, a eliminat obligativitatea carantinei pentru cetatenii veniti din tarile Uniunii Europene. Detalii despre ce masuri se iau la nivel european pentru revenirea la normalitate gasiti aici https://newsin.ro/europa-noi-pasi-spre-normalitate/

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, atrage atenția: ‘Măsurile de relaxare trebuie luate treptat’

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a precizat că susține ca măsurile de relaxare să fie luate treptat ”pentru a putea evalua impactul fiecărei măsuri din acest pachet asupra evoluției pandemiei”.

„Eu susţin că pentru cazurile şi situaţiile în care există risc redus, risc care este documentat de către medicul de medicina a muncii, se pot lua astfel de măsuri, precum limitarea purtării măştii în interior. Dar, de asemenea, susţin că măsurile de relaxare trebuie luate treptat, aşa încât fiecare dintre măsurile de relaxare să poată fi evaluată ca impact avut asupra incidenţei”, a spus Mihăilă la Palatul Parlamentului, întrebată dacă recomandă ca angajaţii dintr-un birou în care sunt toţi vaccinaţi să îşi dea jos masca.

Ea a adăugat că în acest moment, conform datelor privitoare la incidenţa cazurilor noi de COVID, „suntem într-o perioadă în care evoluţia pandemiei ne permite să avem măsuri de relaxare”.

„Nu s-a întâmplat să luăm măsuri de relaxare totală. Aşa cum prevede şi hotărârea de Guvern şi hotărârea CNSU, aceste măsuri sunt treptate, tocmai pentru a putea evalua impactul fiecărei măsuri din acest pachet asupra evoluţiei pandemiei”, a afirmat Mihăilă, informează agerpres.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend