Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Donald Trump spune că ar putea participa la parada militară a Rusiei de Ziua Victoriei în mai

Publicat

in

Președintele american Donald Trump a spus vineri că se gândește să participe la Ziua Victoriei din Rusia de pe 9 mai, după ce președintele Vladimir Putin a prelungit invitația, relatează Reuters.

”Apreciez invitația. Este fix în mijlocul sezonului politic, așa că voi vedea dacă pot, dar mi-ar plăcea să merg dacă aș putea”, a spus Trump reporterilor înainte să plece de la Casa Alba pentru evenimente legate de campania electorală.

Rusia organizează o paradă anuală pentru a celebra victoria Uniunii Sovietice din Al Doilea Război Mondial asupra Germaniei Naziste, dar Kremlin a spus că aniversarea de 75 de ani, de anul viitor, va fi organizată cu mare pompă.

Ministrul adjunct de externe de la Moscova, Sergei Ryabkov, a spus, citat de RIA, că invitația lui Putin către omologul său american a fost ”primită cu interes”, dar încă nu există un răspuns de la Casa Albă.

În timp ce relațiile SUA-Rusia au atins un nivel scăzut după ce agențiile de informații americane au concluzionat că Moscova s-a amestecat în alegerile prezidențiale din 2016 pentru a-l ajuta pe Trump, cei doi lideri au menținut ceea ce pare o relație bună.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

BOMBĂ Institutul Oncogen, care a anunțat că a produs vaccinul anti-coronavirus, a semnat acordul cu Institutul Cantacuzino

Publicat

in

De

Informație bombă de la Timișoara. Institutul Oncogen, care a anunțat că a produs vaccinul anti-coronavirus, a semnat acordul cu Institutul Cantacuzino.

Citește și: TRAGEDIE Accident cu ȘAPTE victime – Doi români au MURIT, în microbuzul care îi ducea la muncă, în Olanda

Centrul OncoGen din Timişoara a câştigat competiţia deschisă de Ministerul Educaţiei si Cercetării pentru dezvoltarea unui vaccin importriva virsului SARS-nCoV-2. Deşi mulţi s-au îndoit de competenţele cercetătorilor de la Timişoara, OncoGen a semnat şi acordul de colaborare cu Institutul Cantacuzino pentru producţi vaccinului. “La OncoGen susţinem dezvoltarea cercetării medicale şi creşterea competitivităţii României. Avem încredere în cercetătorii români şi în capacitatea lor de a schimba România în bine. În acest sens, am semnat un acord de colaborare cu Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Împreună facem tot posibilul pentru a dezvolta producţia de vaccinuri în ţara noastră, inclusiv a vaccinului împotriva Covid-19 dezvoltat de Centrul OncoGen. Avem convingerea că Institutul Cantacuzino poate contribui substanţial la materializarea acestor obiective prin reînceperea producţiei de vaccinuri”, a transmis Virgil Păunescu, directorul Oncogen din Timișoara, conform Adevărul.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Președintele AEP, Constantin-Florin Mitulețu-Buică, salută decizia CNCS în cazul Viorel Cataramă

Publicat

in

De

Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mitulețu-Buică, salută decizia Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) de a respinge petiția prin care Viorel Cataramă l-a acuzat de discriminare și tratament diferențiat, în urma unei declarații publice a referitoare la listele de semnături pentru alegerile prezidențiale din anul 2019.

„Hotărârea CNCD nr. 121/2020 stabilește că nu am comis discriminare prin declarațiile publice pe care le-am făcut pe tema suspiciunilor legate de validitatea unor semnături din listele mai multor candidați la alegerile prezidențiale, printre care și domnul Viorel Cataramă, a declarat Constantin-Florin Mitulețu-Buică.

De asemenea, CNCD a respins și acuzația de tratament diferențiat pe care aș fi aplicat-o în cazul domnului Cataramă, luând în considerare faptul că decizia de sesizare a organelor penale în cazul a domniei sale, dar și a altor opt candidați, a fost luată de Biroul Electoral Central (BEC), iar eu, ca membru al BEC, am explicat această măsură la solicitarea presei, a mai precizat președintele AEP. El a ținut să sublinieze că a respectat și va respecta întotdeauna legea, atât ca persoană privată, cât și ca demnitar.

Reamintim că în perioada electorală pentru alegerea Președintelui României, BEC a respins mai multe dosare de candidatură și a sesizat organele de urmărire penală cu privire la existența unor copii xerox și a numeroase similitudini în listele de susținători depuse de aceștia”, se arată într-un comunicat al președintelui AEP.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend