Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Donald Trump se ține de cuvânt. Trimite militari la granița cu Mexic

Avatar

Publicat

in

Numărul total al militarilor americani trimişi la graniţa cu Mexicul pentru a ajuta la oprirea unei caravane cu migranţi ar putea fi de ordinul miilor, dar nu există încă o cifră precisă, a declarat luni pentru Reuters un oficial american, oferind o estimare mult mai mare decât cea prevăzută iniţial de 800-1.000 de militari.

Pentagonul a refuzat să facă vreun comentariu referitor la un posibil număr de militari, precizând că se desfăşoară încă planificarea unei misiuni ce are drept scop impulsionarea eforturilor preşedintelui Donald Trump de a-i opri pe migranţii din America Centrală care se îndreaptă către Statele Unite ale Americii, informează Agerpres.

Publicitate

Săptămâna trecută, secretarul american al apărării, James Mattis, a autorizat folosirea de trupe şi alte resurse militare la graniţa dintre SUA şi Mexic. Responsabili americani afirmau atunci că autorizarea dată de Mattis nu include un anumit număr de militari, care va fi stabilit însă ulterior.

Oficiali americani au declarat pentru Reuters săptămâna trecută că numărul militarilor ar putea fi de cel puţin 800 şi că ei ar putea fi desfăşuraţi începând de marţi.

Trump, care a făcut campanie împotriva imigraţiei ilegale pentru a câştiga alegerile prezidenţiale în 2016, se foloseşte de această caravană în perspectiva alegerilor la jumătate de mandat pentru Congres, prevăzute pentru 7 noiembrie, pentru a impulsiona sprijinul pentru formaţiunea sa, Partidul Republican.

Estimările referitoare la dimensiunile caravanei de migranţi variază între circa 3.500 şi mai mult de dublul acestui număr. Unii migranţi au abandonat călătoria, din cauza dificultăţilor sau cu intenţia de a-şi începe o nouă viaţă în Mexic. Alţii s-au alăturat caravanei în sudul Mexicului.

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate

NATIONAL

Continuă veștile teribile: Încă un județ anunță că 3 elevi şi 3 cadre didactice sunt în spital, infectați cu COVID-19

Avatar

Publicat

in

De

Un număr de trei elevi şi trei cadre didactice din judeţul Giurgiu sunt spitalizaţi după ce au fost confirmaţi cu COVID-19, iar în carantină la domiciliu se află 45 de elevi şi şapte cadre didactice.

“La ora actuală, la nivelul judeţului Giurgiu trei elevi, trei cadre didactice şi o persoană din rândul personalului didactic auxiliar sunt spitalizaţi, iar 45 de elevi şi şapte cadre didactice sunt în carantină la domiciliu”, a informat, luni, Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Giurgiu.

Publicitate

Citește și: BREAKING – Dana Budeanu prezintă înregistrarea VIDEO cu Nicuşor Dan. Imaginile care aruncă în aer alegerile locale în Capitală

Această situaţie se înregistrează după ce la trei zile de la începerea noului an şcolar erau 11 cadre didactice şi patru elevi în carantină la domiciliu pentru că au fost contacţi direcţi cu persoane confirmate pozitiv, scrie agerpres.ro.

La Şcoala Postliceală FEG din municipiul Giurgiu şi în unităţile şcolare din comunele Găujani şi Oinacu cursurile se desfăşoară după scenariul roşu, adică exclusiv online.

Citește și: Un renumit jurnalist o desființează pe Clotilde Armand: ‘Dincolo de proces ea va deveni dușmanul meu pe viață’

În toate celelalte şcoli din municipiul Giurgiu şi din comunele Daia, Ghimpaţi, Stoeneşti, cursurile se desfăşoară după scenariul galben şi elevii vor veni la şcoală prin rotaţie.

În restul comunelor din judeţ elevii vin la şcoală cu respectarea tuturor măsurilor de prevenţie, conform scenariului verde.

Citește și: Marcel Ciolacu, lovitură pentru Guvernul Orban: Mâine vom vota în Parlament creșterea pensiilor conform legii .

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult

NATIONAL

UE cere Iranului să respecte pe deplin acordul nuclear

Avatar

Publicat

in

De

Iranul trebuie să pună capăt încălcării obligaţiilor cheie din acordul nuclear din 2015, în pofida presiunii din partea SUA, au afirmat luni statele UE într-o declaraţie comună, relatează dpa potrivit Agerpres.

UE este “grav preocupată de activităţile continue de îmbogăţire ( a uraniului – n.r.) care nu sunt în conformitate cu JCPOA (Joint Comprehensive Plan of Action)”, a precizat blocul comunitar în declaraţia comună, referindu-se la titulatura oficială a acordului nuclear.

Publicitate

Un oficial de rang înalt din Ministerul german al Economiei, Andreas Feicht, a prezentat declaraţia UE la reuniunea anuală a Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) de la Viena.

Declaraţia urmează anunţului Washingtonului din weekend că a iniţiat unilateral un proces pentru restabilirea aproape tuturor sancţiunilor ONU care fuseseră ridicate anterior ca parte a acordului.

UE “face apel cu tărie la Iran să revină fără întârziere la implementarea deplină a JCPOA”, a adăugat Feicht în mesajul său video.

În acelaşi timp, UE şi-a exprimat regretul profund în privinţa deciziei SUA asupra sancţiunilor şi s-a angajat să sprijine JCPOA.

Marea Britanie, Franţa şi Germania, care au negociat acordul iranian cu SUA, Rusia şi China, resping declanşarea de către Washington a procesului de reinstituire a sancţiunilor, atrăgând atenţia asupra faptului că SUA au părăsit acordul în 2018.

De atunci, Teheranul şi-a mărit stocul de uraniu dincolo de limitele convenite pentru a împiedica ţara să dezvolte arme atomice.

Totuşi, principalul oficial iranian din domeniul nuclear, Ali Akbar Salehi, a declarat la reuniune că există “aspecte pozitive reale în acest mediu politic sumbru”.

Salehi a menţionat respingerea de către Consiliul de Securitate al ONU a moţiunii SUA de reinstituire a sancţiunilor împotriva ţării sale şi recenta rezoluţie a Iranului privind un dezacord cu AIEA asupra unei inspecţii la siturile sale nucleare.

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend