Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Donald Trump în cădere liberă – Majoritatea americanilor nu vor să mai audă de el

Avatar

Publicat

in

Mai mult de două treimi dintre americani (68%) sunt de părere că Donald Trump nu ar trebui să mai fie în anii următori un personaj politic major la nivel naţional, indică un studiu realizat de Pew Research Center, transmite vineri dpa potrivit Agerpres.

Astfel, sprijinul popular pentru activitatea lui Trump a atins un nou nivel minim, de numai 29%, întrucât chiar şi susţinătorii săi afirmă tot mai des că sunt nemulţumiţi de comportamentul liderului de la Casa Albă după alegerile din noiembrie anul trecut.
Această scădere în sondaje survine după asaltul asupra Capitoliului, din 6 ianuarie, când mai multe persoane au decedat, inclusiv cel puţin un ofiţer de poliţie. Trump a fost ulterior pus sub acuzare de Camera Reprezentanţilor pentru incitare la revoltă.

O majoritate de 54% dintre americani susţin că ar fi mai bine pentru ţara lor ca Donald Trump să fie destituit, iar ultimele zile ale mandatului de preşedinte să fie asigurate de vicepreşedintele în exerciţiu Mike Pence. O proporţie de 45% apreciază că Trump ar trebui să fie lăsat să-şi încheie mandatul, până la 20 ianuarie, arată studiul publicat pe site-ul Pew Research Center.

Citește și: Raportul oficial al Ministerului de Interne îi contrazice pe polițiștii care zic că nu dau amenzi: 36.000 de amenzi, în ultimele 7 zile!

Doar aproximativ un sfert dintre cei intervievaţi în sondajul Pew au afirmat că Trump nu are vreo responsabilitate pentru violenţele din 6 ianuarie din capitala federală a SUA.

În schimb, alegătorii americani par să fie mulţumiţi de modul în care preşedintele ales Joe Biden a gestionat perioada trecută după alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie, 64% dintre cei intervievaţi afirmând că au o opinie pozitivă faţă de comportamentul politicianului democrat în ultimele două luni.

Sondajul a fost realizat în perioada 8 – 12 ianuarie, pe un eşantion de 5.360 de cetăţeni americani cu drept de vot, dintre care 4.400 au declarat că au votat în alegerile prezidenţiale din noiembrie 2020.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

TOPUL ZONELOR afectate de pandemie: 41% din cazuri sunt în CINCI județe

Avatar

Publicat

in

De

41,1% din cazurile noi de Covid-19, înregistrate în perioada 1-7 martie în România, au fost raportate în București, Timiș, Cluj, Brașov și Ilfov, arată datele Institutului Național de Sănătate Publică (INSP).

De asemenea, 33% din totalul deceselor au fost înregistrate în Timiș, București, Maramureș, Dâmbovița și Suceava, conform Mediafax.

Citește și: Vești EXCELENTE pentru români, în plină criză economică generată de pandemie: ce anunță patronii legat de salarii

De la începutul pandemiei până în prezent unul din 66 de cazuri a fost înregistrat la personal medical.

Totodată, INSP arată că 85.4% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 59.4% din decese au fost la bărbați.

Specialiștii Institutului mai arată că 95.3% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

China introduce un ‘paşaport de sănătate’ pentru călătoriile internaţionale

Avatar

Publicat

in

De

China a lansat pentru cetăţenii săi un paşaport digital care le va permite să-şi dovedească statutul sanitar în timpul călătoriei spre sau dinspre străinătate şi va putea contribui la o deschidere sporită a frontierelor chineze, relatează marţi AFP.

Acest “certificat de sănătate pentru călătorii internaţionale” este o aplicaţie pentru smartphone care afişează sau autentifică datele sanitare ale pasagerilor, cum ar fi testele lor pentru COVID (PCR şi anticorpi) şi statutul lor privind vaccinarea.

Pentru moment, aplicaţia nu este obligatorie şi este rezervată chinezilor.

Ea le “va oferi mai multă comoditate” în călătoriile lor “pe măsură ce acorduri de recunoaştere reciprocă a certificatelor de sănătate vor fi încheiate între China şi alte ţări”, potrivit Xinhua.

Aplicaţia are scopul “să promoveze relansarea economică mondială şi să faciliteze trecerea frontierelor”, a indicat Ministerul de Externe chinez, fără să precizeze care sunt beneficiile concrete la care ea dă dreptul şi nici dacă alte ţări intenţionează să o recunoască.

Vezi și: Membrii Familiei Regale Britanice, noapte albă pe fondul crizei provocate de interviul cu Prințul Harry și Meghan Markle – Va exista o declarație oficială?

SUA şi Marea Britanie intenţionează să lanseze sisteme similare. În Uniunea Europeană, ideea unui “paşaport verde” va fi prezentată de Comisie la Bruxelles la 17 martie.

Cu excepţia focarelor localizate, China s-a debarasat în mare parte de COVID-19 din primăvara anului 2020 datorită lockdown-urilor, testelor în masă, portului generalizat al măştii şi carantinei impuse la intrarea în ţară.

Lansat luni printr-un miniprogram integrat pe populara aplicaţie WeChat, noul paşaport de sănătate chinez va putea fi de asemenea imprimat şi pe hârtie.

De la sfârşitul lunii martie 2020, China nu autorizează intrarea pe teritoriul său decât chinezilor, precum şi unui număr limitat de cetăţeni străini. Ţara asiatică şi-a redus de altfel considerabil zborurile internaţionale.

Printre cetăţenii străini, doar diplomaţi, oameni de afaceri şi persoane deţinătoare de permis de sejur şi de muncă valid pot intra în ţară în anumite condiţii.

Toţi călătorii, chinezi şi străini, trebuie de altfel să efectueze la sosire o carantină de cel puţin 14 zile într-un hotel pe cheltuiala lor.

Lansarea acestui paşaport de sănătate digital lasă să se întrevadă posibilitatea unei generalizări pe termen mediu a acestui sistem pentru străini sau chiar o ridicare parţială a restricţiilor de călătorie la intrarea sau ieşirea din ţară.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend