Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Donald Trump anunță când va înceta epidemia de coronavirus: există o teorie în acest sens

Avatar

Publicat

in

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat vineri că există o teorie potrivit căreia epidemia de coronavirus ar putea înceta în primăvară, odată cu creșterea temperaturilor, însă oamenii de știință îl contrazic, informează CNN.

Citește și: Dacia lansează primul model de autovehicul electric produs în România

DE INTERES

Astfel, experții în boli infecțioase care studiază acest noul tip de coronavirus susțin că poate exista o variație sezonieră a acestui virus, dar că acest lucru nu este obligatoriu și nu a fost confirmat până în prezent. Mai mulți specialiști au declarat pentru CNN că acest virus a fost studiat mult prea puțin pentru ca cineva să poată să facă astfel de afirmații, informează Mediafax.

„Există o teorie care spune că în aprilie, când se încălzește, căldura va reuși să omoare virusul. Deci, încă nu știm. Nu suntem încă siguri”, a declarat Trump vineri la Casa Albă.

Pe de altă parte, directorul Centrului american pentru Controlul Bolilor (CDC), Robert Redfield, a explicat că nu este clar în acest moment dacă există variații de sezon în ceea ce privește noul tip de coronavirus și a adăugat că este nevoie de mai mult timp pentru fi trasă o concluzie.

În Statele Unite au fost confirmate 15 cazuri de infecție cu coronavirus până în prezent.

Comenteaza cu profilul de FB
DE INTERES
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Fifor Mihai: PNL a crescut cu 1,07 procente față de precedentele alegeri locale. Asta e marea victorie clamată de Iohannis

Avatar

Publicat

in

De

Liderul PSD Arad, senatorul Mihai Fifor, spune că scorul istoric revendicat de liberali, după alegerile locale din 27 septembrie, reprezintă o creștere cu 1,07 puncte procentuale față de precedentele alegeri locale.

Citește și: Se conturează un duel exploziv la parlamentare: Gabriela Firea VS Victor Ponta, posibili capi de listă în București / SURSE .

DE INTERES

„PNL și Iohannis sunt disperați să aibă toată puterea, să poată dicta și să ia orice decizii doresc fără ca cineva să-i mai poată opri. PSD este singurul partid care îi încurcă pentru că este capabil să le facă față și corectează ori anulează-n Parlament toate aberațiile ori prostiile pe care Guvernul Orban le comite. Românii nu pot fi însă păcăliți. In propagandei uriașe și a miliardelor irosite, a demonizării timp de 4 ani a PSD și a liderilor săi, PNL la aceste locale, nu a reușit decât un modest plus de 1,07 puncte procentuale, față de cele din 2016, de la 31,93 %, la 33. Aceasta este „marea victorie a PNL“, clamată de Iohannis. Mai mult cu 1 procent față de acum 4 ani. Patetic și ridicol, în același timp!”, a scris Mihai Fifor pe Facebook.

„Guvernul PNL lasă sute de mii de români pe drumuri! Încă 700.000 de locuri de muncă au dispărut din economia națională în ultimele 4 luni, timp în care guvernarea Iohannis-Orban a fost preocupată doar de campania electorală și de alegeri. Iar pensionarii au ajuns să protesteze-n stradă, față de cinismul cu care Guvernul Orban refuză aplicarea legii și majorarea cu 40% a punctului de pensie. Sunt probe elocvente că PNL nu guvernează pentru oameni, pentru cetățeni, ci doar pentru interesul său și al acoliților. NU economia, NU agricultura, NU turismul, NU SĂNĂTATEA, NU BUNĂSTAREA oamenilor și NICI dezvoltarea țării reprezintă priorități pentru Guvernul PNL, ci doar alegerile”, a mai scris social-democratul.

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, la Cotroceni, că alegerile locale au fost câştigate de PNL cu un scor politic de 34%, el punctând că este prima dată în istoria postdecembristă când PSD pierde alegerile locale.

“E şi o victorie simbolică a PNL. E prima dată după Revoluţie când un partid de dreapta câştigă net alegerile locale din România. Dar nimeni nu este perfect. Au fost situaţii unde rezultatele, din păcate, au fost departe de aşteptări, cum au fost şi situaţii interesante unde rezultatele au fost peste aşteptări”, a afirmat Klaus Iohannis.

Comenteaza cu profilul de FB
DE INTERES
Citeste mai mult

NATIONAL

10 școli din Capitală ar putea trece în scenariul roșu: Solicitarea a fost făcută de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti

Avatar

Publicat

in

De

Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) se reuneşte joi, de la ora 17.30, iar pe ordinea de zi figurează o solicitare a Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti de fi trecute în scenariul roşu 10 unităţi de învăţământ din Capitală, iar alte 4 să fie trecute în scenariul galben, potrivit informaţiilor obţinute de News.ro.

Pentru trecerea în scenariul roşu sunt propuse următoarele unităţi de învăţământ:

DE INTERES

1. Şcoala Gimnazială Nicolae Grigorescu – sectorul 1

Citește și: Gabriela Firea face noi acuzații: A fost un plan foarte bine pus la punct! S-au gandit la un plan diabolic

2. Colegiul Naţional Sf. Sava – sectorul 1

3. Liceul Teoretic Al. Ioan Cuza – sectorul 3

4. Şcoala Gimnazială Nicolae Labiş – sectorul 3

5. Colegiul Naţional Mihai Eminescu – sectorul 4

6. Şcoala Gimnazială nr. 129 – sectorul 4

7. Şcoala gimnazială Ionel Teodoreanu – sectorul 4

Citește și: Medicul Alexandru Rafila face noi recomandări! Ce trebuie sa faceți începând cu 15 octombrie

8. Grădiniţa nr. 178 – sectorul 5

9. Liceul Teoretic Marin Preda – sectorul 6

10. Colegiul Naţional Grigore Moisil – sectorul 6

Pentru trecerea în scenariul galben sunt propuse următoarele şcoli şi grădiniţe:

1. Grădiniţa nr. 185 – sectorul 5

2. Şcoala Gimnazială nr. 125 – sectorul 5

3. Şcoala Gimnazială I.G. Duca – sectorul 5

4. Grădiniţa Zâna Florilor

Ministerul Educaţiei a anunţat că un număr de 581 de unităţi de învăţământ sunt, miercuri, în scenariul roşu, care implică organizarea de cursuri exclusiv online pentru toţi elevii.

Sursa citată precizează însă că doar 139 din acestea sunt în acest scenariu din cauză că au înregistrat cazuri de infectare cu noul coronavirus, restul fiind ca urmare a ratei de incidenţă din localităţi sau a lucrărilor care se execută în şcoli.

Comenteaza cu profilul de FB
DE INTERES
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend