Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Donald Trump afirmă că Bloomberg va eşua în cursa pentru Casa Albă

Publicat

in

Preşedintele american Donald Trump a afirmat vineri că fostul primar al New Yorkului, Michael Bloomberg, va suferi un eşec dacă se va lansa în cursa pentru Casa Albă, aşa cum ar urma să facă, relatează AFP şi dpa potrivit Agerpres

„Micul Michael va eşua” pentru că „nu a făcut ce trebuie ca să reuşească”, a anticipat Trump, asigurând, pe de altă parte, că este candidatul pe care i-ar plăcea cel mai mult să-l învingă la scrutinul prezidenţial din 2020.

Omul de afaceri miliardar – locul 9 pe plan mondial, conform Forbes – a anunţat în martie că nu va lua parte la alegeri, având în vedere că în cursă se află deja circa 20 de democraţi şi în plus nu doreşte să submineze şansele fostului vicepreşedinte Joe Biden, care se situează, asemenea lui, pe o poziţie centristă.

Joi, apropiaţi ai lui Bloomberg (77 de ani) au indicat însă că acesta dispune deja de semnăturile necesare pentru a-şi înregistra candidatura în statul Alabama, termenul limită pentru înregistrare fiind în acest stat vineri seara.

„Nu va reuşi, dar cred că o să-i dăuneze lui Biden”, a mai apreciat vineri Trump. „Îl cunosc de mult pe Michael. A spus multe lucruri bune despre mine. Astăzi nu mai este acelaşi om”, a adăugat Trump, într-o serie de remarci făcute în grădina Casei Albe. „O să cheltuiască mulţi bani. Are probleme serioase. Unele probleme personale şi multe altele”, a menţionat preşedintele. „Nu are magia necesară să câştige”, a conchis Trump.

Bloomberg – care a fost multă vreme republican, în 2016 a avut în vedere să ia parte la prezidenţiale ca independent, iar în prezent este democrat – are o avere netă estimată la 52 miliarde de dolari. Comparativ, averea lui Trump se apropie de 3 miliarde

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Moțiunea simplă împotriva ministrului Educației, Monica Anisie, adoptată de Parlament

Publicat

in

De

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, moţiunea simplă împotriva ministrului Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie.

Deputații  au dat 172„pentru, 92 „împotriva”.

Citește și: Moment de cotitură în Parlament. Se insistă cu ‘autonomia’ comunității maghiare: ‘Este un proiect umilitor’

Strict juridic, adoptarea Moțiunii simple nu obligă Executivul la nimic – este doar un vor de blam dat de Camera Depuțaților la adresa ministrului și activității lui. Premierul poate decide propunerea revocării sale din funcție, dar poate la fel de bine să îi ceară să își continue activitatea.

Moţiunea, intitulată „Pas cu pas am ajuns în colaps educaţional – PNL a creat România NeEducată”, este semnată de 93 de deputaţi de la Pro România şi de la PSD..

Conform documentului, Pro România şi PSD solicită demisia ministrului Anisie, aceste formaţiuni acuzând „lipsă de viziune şi de strategie, care a făcut ca preşcolari, elevi, studenţi, părinţi, bunici şi personal din învăţământ să trăiască luni de zile în panică şi nesiguranţă”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Raport cu date interesante în Italia: 96% dintre cei care au murit de coronavirus aveau și alte comorbidități

Publicat

in

De

Aproape 96% dintre persoanele infectate cu noul coronavirus decedate în Italia aveau alte afecţiuni, arată datele Institutului italian de Sănătate Publică, conform agenţiei de presă Bloomberg.

Citește și: Se anunță o mare Coaliție a Opoziției la alegerile locale și parlamentare

„Cele mai noi date arată că noile cazuri şi decese au un profil comun: este vorba de mulţi vârstnici care aveau şi alte afecţiuni”, a declarat Silvio Brusaferro, directorul Institutului italian de Sănătate Publică.

Conform datelor Institutului italian de Sănătate Publică, media de vârstă a persoanelor decedate în Italia de coronavirus este de 80 de ani.

Aproximativ 60% dintre persoanele decedate aveau alte cel puţin trei boli, iar 20%, alte două afecţiuni. Peste 68% aveau hipertensiune, 30% sufereau de diabet, iar 28% boli cardiace. Doar 124 de victime nu aveau alte patologii.

Serviciul italian de Protecţie Civilă a comunicat, marţi seară, că bilanţul epidemic este de 32.955 de morţi, iar numărul total al cazurilor de infectare cu noul coronavirus raportate până acum a ajuns la 230.555.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend