Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Donald Trump a provocat un nou scandal! Boris Johnson taxează ieșirea controversată a liderului SUA: ‘Total inacceptabil’

Avatar

Publicat

in

Boris Johnson, fost ministru britanic de Externe, a declarat că atacul lui Donald Trump asupra celor patru membre al Congresului a fost „total inacceptabil”, adăugând că nu înţelege de ce preşedintele american a făcut acele afirmaţii, informează Politico, conform news.ro.

„Este total inacceptabil într-o ţară modernă, multirasială, pe care încerci să o conduci”, a declarat Johnson la o dezbatere a Partidului Conservator găzduită de tabloidul The Sun, deşi a refuzat să numească atacul ca fiind unul rasist.

Publicitate

Este ”atât de interesant să le văd pe alesele «progresiste» democrate din Congres (…) spunând de-acum sus şi tare şi în mod perfid populaţiei Statelor Unite, cea mai mare şi cea mai puternică naţiune de pe Pământ, cum trebuie condus Guvernul nostru”, a scris Trump pe Twitter.

Scrisoare tulburătoare – O judecătoare rupe tăcerea după ce DNA Ploiești a târât-o într-un calvar judiciar: ‘Funcționarea SIIJ este o necesitate imperativă’

El apreciază că aceste alese sunt ”originare din ţări ale căror Guverne sunt într-o situaţie total catastrofală, cele mai rele, cele mai corupte şi inepte din lume (dacă au un Guvern care funcţionează)”.
De ce nu se întorc ele în aceste locuri, total eşuate şi infestate de criminalitatea din care vin, pentru a ajuta la repararea lor?”, continuă şeful statului american, fără să citeze nume.

Se pare că el se referă la tinere alese în Congres precum Alexandria Ocasio-Cortez, la New York, la Ilhan Omar, în Minnesota, sau la Rashida Tlaib, în Michigan. Dintre acestea, doar Ilhan Omar nu s-a născut în SUA.

Imperiul unuia dintre cei mai bogați români se clatină – Problemele vin după ce a ieșit din închisoare

După ce a fost întrebat dacă aceste comentarii ale lui Trump sunt rasiste, Johnson a declarat: „Puteţi vedea din ce am spus ce părere am despre comentariile lui Trump. Pur şi simplu nu poţi folosi acest tip de limbaj”.

Dezbaterea dintre Boris Johnson şi Jeremy Hunt, rivalul său în cursa pentru conducerea Partidului Conservator şi automat pentru funcţia de premier britanic a fost una liniştită, în care candidaţii s-au aprobat reciproc mai mult decât s-au contrazis. Johnson a afirmat la un moment dat: „Îmi place cum vorbeşti Jeremy”. Hunt a răspuns: „Bun, bun. Alătură-te cabinetului meu, Boris”.

Johnson sugerase anterior că un acord comercial post-Brexit cu Statele Unite ar reprezenta o oportunitate pentru a ridica standardele agriculturii americane.

Johnson a precizat însă că nu ar accepta pui trataţi cu clor importaţi din SUA pe pieţele britanice, un subiect controversat printre votanţii britanici.

„Nu sunt în favoarea importării elementelor care implică standarde scăzute privind tratamentul animalelor sau al igienei”, a precizat el.

„Ar trebui să folosim un acord comercial pentru a ridica standardele lor pentru a le alinia cu ale noastre”, a afirmat Johnson.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Donald Trump încinge scena mondială: Explozia din Beirut a fost un atac! S-a folosit un fel de bombă

Avatar

Publicat

in

De

Preşedintele Trump a declarat că explozia din Beirut a fost probabil un „atac”, citând oficialii militari americani care „par să creadă” că explozia nu a fost întâmplătoare, în ciuda informaţiilor oficiale transmise de autorităţile libaneze.

Citește și: OFICIAL – S-au prelucrat mai puține teste, dar numărul de cazuri este aproape de record

Publicitate

Explozia s-a produs marţi într-un depozit portuar din capitala libaneză şi a ucis cel puţin 78 de persoane, în timp ce aproximativ 4.000 au fost rănite.

Deşi cauza exactă a exploziei nu a fost determinată şi niciun oficial libanez nu a etichetat incidentul ca fiind un atac, Trump a declarat într-o conferinţă de presă că Pentagonul consideră că a fost implicată o bombă în explozie.

„M-am întâlnit cu unii dintre marii noştri generali … par să creadă că a fost un atac, a fost un fel de bombă”, a declarat preşedintele american.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Franța se teme de valul al doilea de Covid: Tot mai multe orașe impun purtarea măștii în exterior

Avatar

Publicat

in

De

Oraşul francez Toulouse se va alătura unei liste de mai multe zeci de municipalităţi care impun purtarea măştii în exterior, într-un moment în care consiliul ştiinţific care îndrumă guvernul avertizează privind o posibilă recrudescenţă a epidemiei, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Începând de miercuri, în al patrulea oraş din Franţa, masca va fi obligatorie în mai multe cartiere foarte frecventate unde “măsurile barieră sunt puţin respectate”, a explicat prefectura din Haute-Garonne.

Publicitate

Citește și: Mutarea pandemiei! Gigantul Kaufland nu se sperie de coronavirus

Această decizie urmează după o creştere a numărului de cazuri de COVID-19 în departament, în special în rândul celor din segmentul de vârstă 20-30 de ani potrivit autorităţilor sanitare.

De luni, masca este obligatorie în exterior în numeroase oraşe franceze precum Nisa (sud-est), Lille (nord) sau în oraşele turistice Biarritz sau Saint-Malo, pe coasta de vest.

La Nisa au fost desfăşurate amplificatoare de sunet pentru a anunţa interzicerea adunărilor şi a reaminti această nouă obligaţie.

Citește și: Avocatul Gheorghe Piperea torpilează Guvernul Orban: ‘O prostie cât casa’

Marţi, consiliul ştiinţific care are misiunea de a îndruma puterile publice în gestionarea crizei legate de COVID-19 a avertizat în privinţa unei posibile recrudescenţe a epidemiei în Franţa.

“Virusul circulă într-un mod mai activ, în condiţiile unei pierderi accentuate a măsurilor de distanţare şi a măsurilor barieră. Echilibrul este fragil şi putem aluneca oricând într-un scenariu mai puţin controlat, precum cel din Spania, de exemplu”, avertizează instanţa.

“Franţa se află într-o situaţie controlată, dar fragilă”, a adăugat Consiliul, considerând “foarte probabil ca un al doilea val epidemic să fie observat în toamnă sau în iarnă”.

De la sfârşitul lunii iulie, pragul celor 1.000 de noi cazuri pe zi a fost depăşit în ţară.

În aceste ultime zile, numărul pacienţilor de la reanimare a crescut, o premieră din 9 aprilie, nu mai puţin de 384 de pacienţi fiind într-o stare gravă. În momentul de vârf al pandemiei peste 7.000 se aflau în această situaţie.

Noul coronavirus s-a soldat cu 30.294 de morţi în Franţa de la începutul epidemiei.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend