Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Donald Trump a cerut concretizarea unui program de investiţii de 2.000 de miliarde de dolari, pentru susţinerea costurilor scăzute la creditare

Publicat

in

Preşedintele SUA Donald Trump a cerut din nou marţi concretizarea unui program de investiţii de 2.000 de miliarde de dolari, care ar fi susţinut de costurile scăzute de creditare, pentru modernizarea infrastructurilor americane, relatează AFP, potrivit Agerpres.

„Cu ratele dobânzilor la zero în Statele Unite, a venit momentul pentru proiectul nostru de lege privind infrastructurile aşteptat de zeci de ani”, a scris Trump pe Twitter.

CITEȘTE ȘI: Tipul de haine pe care coronavirusul REZISTĂ cel mai mult/ STUDIU

Acest program, a cărui sumă de 2.000 de miliarde de dolari a fost deja avansată de preşedinte, trebuie să fie potrivit afirmaţiilor acestuia ”foarte vast şi ambiţios”.

Miliardarul republican susţine de la campania sa prezidenţială ideea unui efort naţional finanţat de sectorul public şi cel privat pentru renovarea infrastructurilor în Statele Unite.

Acest plan de investiţii ar viza drumuri, poduri, reţele de apă, resurse energetice şi internet de mare viteză. Cu toate acestea, mulţi aleşi republicani privesc acest mega-proiect cu o oarecare reticenţă.

Construite mai ales în anii ’50 -’70, infrastructurile americane au fost mai puţin sau chiar prost întreţinute şi numeroase dintre acestea se află în stare precară.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Forţele Guvernului de uniune naţională din Libia au preluat controlul asupra întregii părţi de vest a țării

Publicat

in

De

Forţele Guvernului de uniune naţională (GNA, recunoscut de ONU) au anunţat vineri că au preluat controlul asupra întregii părţi de vest a Libiei, învingând trupele rivale conduse de mareşalul Khalifa Haftar, alungate din ultimul lor bastion din regiune, oraşul Tarhuna, transmite AFP, potrivit Agerpres.

‘Forţele noastre eroice şi-au extins controlul asupra întregului oraş Tarhuna după ce au anihilat miliţiile teroriste ale lui Haftar’, la 80 km sud de capitala Tripoli, a transmis purtătorul de cuvânt al forţelor pro-GNA, Mohamad Gnunu, într-un scurt comunicat pe Facebook.

Pierderea acestui oraş marchează o cotitură în conflictul care opune cele două tabere din aprilie 2019, când mareşalul Haftar a lansat o ofensivă pentru cucerirea capitalei Tripoli, unde se află sediul GNA.

În ultimele luni, conflictul a cunoscut implicarea tot mai puternică a unor puteri străine, iar sprijinul militar al Turciei a permis GNA să obţină o serie de succese. La rândul său, mareşalul Haftar, omul-forte din estul Libiei, este sprijinit de Egipt, Emiratele Arabe Unite şi Rusia.

Citește și: Acuzații GRAVE: Florin Cîțu a DESFIINȚAT un departament din Ministerul de Finanțe care trebuia să se judece cu părinții săi

Începând de miercuri, GNA a anunţat succesiv preluarea aeroportului internaţional din Tripoli, care nu mai operează din 2014, controlul total al frontierelor administrative ale Marelui Tripoli şi preluarea oraşului Tarhuna.

Media libiene au arătat vineri desfăşurarea unor forţe pro-GNA în interiorul oraşului.

Miercuri, ONU a anunţat reluarea la Geneva a negocierilor comitetului militar 5+5, format din câte cinci membri pro-GNA şi pro-Haftar, şi care vizează încheierea unei încetării durabile a focului, după ce toate tentativele anterioare au eşuat.

De la lansarea ofensivei în aprilie 2019, sute de persoane, inclusiv numeroşi civili, au murit în cursul confruntărilor şi aproximativ 200.000 s-au refugiat.

Sprijinit local de grupări armate din vestul libian, în principale cele din Misrata, GNA controlează de acum ansamblul acestei zone.

În schimb, mareşalul Haftar controlează estul – inclusiv majoritatea terminalelor petroliere -, precum şi o parte din sud.

Aflat joi la Ankara, şeful GNA, Fayez al-Sarraj, s-a declarat hotărât ‘să învingă duşmanul’, în timp ce acesta, mareşalul Haftar, se găsea la Cairo. ‘Lupta noastră continuă’, a mai spus al-Sarraj după discuţiile cu preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, principalul său susţinător.

În schimb, Rusia şi-a exprimat ‘profunda îngrijorare faţă de evoluţiile din vestul Libiei’.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Franţa a dezminţit că şeful opoziţiei venezuelene Juan Guaido s-ar fi refugiat în ambasada sa din Caracas

Publicat

in

De

Franţa a dezminţit vineri că şeful opoziţiei venezuelene Juan Guaido s-ar fi refugiat în ambasada sa din Caracas, aşa cum a afirmat şeful diplomaţiei venezuelene Jorge Arreaza, conform AFP, potrivit news.ro.

„Juan Guaido nu se află la reşedinţa Franţei din Caracas. Noi am confirmat acest lucru în mai multe rânduri autorităţilor venezuelene”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe francez, Agnes von der Muhll.

Şeful diplomaţiei venezuelene a afirmat joi că opozantul se află acolo şi că un alt opozant, Leopoldo Lopez, se afla la reşedinţa ambasadorului Spaniei.

Preşedintele Nicolas Maduro sugerase deja luni că rivalul său Juan Guaido ar putea „să se fi ascuns într-o ambasadă”.

„Toate eforturile trebuie depuse astăzi pentru căutarea unei soluţii politice la criza politică venezueleană”, a declarat diplomata franceză.

Citește și: Acuzații GRAVE: Florin Cîțu a DESFIINȚAT un departament din Ministerul de Finanțe care trebuia să se judece cu părinții săi

„Doar o cale democratică şi alegeri libere, transparente şi credibile vor permite rezolvarea durabilă şi să pună capăt suferinţei populaţiei venezuelene”, a adăugat ea.

La fel ca Franţa şi Spania, circa 50 de ţări din lume l-au recunoscut pe Guaido ca preşedinte interimar, preferându-l lui Maduro, ales şef al statului – potrivit lor – prin grave fraude electorale.

Tensiuni diplomatice au apărut în luna mai între Paris şi Caracas cu privire la tratamentul rezervat ambasadorului Franţei, Romain Nadal. Din 2 mai, poliţişti venezueleni păzesc în permanenţă strada pe care locuieşte el şi reşedinţa sa este privată de apă şi electricitate.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend