Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Donald Trump a cerut concretizarea unui program de investiţii de 2.000 de miliarde de dolari, pentru susţinerea costurilor scăzute la creditare

Avatar

Publicat

in

Preşedintele SUA Donald Trump a cerut din nou marţi concretizarea unui program de investiţii de 2.000 de miliarde de dolari, care ar fi susţinut de costurile scăzute de creditare, pentru modernizarea infrastructurilor americane, relatează AFP, potrivit Agerpres.

“Cu ratele dobânzilor la zero în Statele Unite, a venit momentul pentru proiectul nostru de lege privind infrastructurile aşteptat de zeci de ani”, a scris Trump pe Twitter.

CITEȘTE ȘI: Tipul de haine pe care coronavirusul REZISTĂ cel mai mult/ STUDIU

Acest program, a cărui sumă de 2.000 de miliarde de dolari a fost deja avansată de preşedinte, trebuie să fie potrivit afirmaţiilor acestuia ”foarte vast şi ambiţios”.

Miliardarul republican susţine de la campania sa prezidenţială ideea unui efort naţional finanţat de sectorul public şi cel privat pentru renovarea infrastructurilor în Statele Unite.

Acest plan de investiţii ar viza drumuri, poduri, reţele de apă, resurse energetice şi internet de mare viteză. Cu toate acestea, mulţi aleşi republicani privesc acest mega-proiect cu o oarecare reticenţă.

Construite mai ales în anii ’50 -’70, infrastructurile americane au fost mai puţin sau chiar prost întreţinute şi numeroase dintre acestea se află în stare precară.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Poliţia din Moscova, ameninţări la adresa susținătorilor lui Navalnîi: Orice încercare de organizare a vreunui eveniment public reprimate fără întârziere

Avatar

Publicat

in

De

Poliţia Moscovei a ameninţat vineri că orice manifestaţie Ilegală ”va fi reprimată”, cu o zi înainte de adunări neautorizate anunţate în susţinerea liderului opoziţiei ruse Alksei Navalnîi, încarcerat de duminică, potrivit news.ro.

”Orice încercare de organizare a vreunui eveniment public neautorizat şi oricărei acţiuni provocatoare vor fi considerate o ameninţare la adresa ordinii publice şi vor fi reprimate fără întârziere”, a anunţat poliţia capitalei ruse.

Această ameninţare a fost publicată în urma ”difuzării în presă, pe reţele de Internet şi de socializare a unor îndemnuri la participare la acţiuni neautorizate la 23 ianuarie 2021”.

Ministerul rus al Educaţiei îi îndeamnă pe părinţi ”să se intereseze de planurile copiior lor şi să-i împiedice” să participe la manifestaţii.

”Nimeni nu are dreptul să antreneze tineretul în acţiuni politice şi provocări”, scrie ministerul pe pagina sa de VK, echivalentul rus al Facebook.

Citește și: Judecătorii CCR explică de ce nu pot crește pensiile cu 40%: victorie de etapă a Guvernului/ MOTIVARE

Ministerul recomadă – drept alternative la manifestaţii – ”privitul la filmul preferat, plimbări în pădure sau parc, patinajul sau săniuşul”, între alte activităţi.

Îndemnuri la minifestaţii în favoarea lui Aleksei Navalnîi sunt foarte împărtăşite pe reţele de socializare, mai ales de către tineri şi adolescenţi, pe diverse platforme, mai ales pe Tik Tok.

Moscova strâmge laţul în jurul susţinătorilor lui Nvalanîi cu o zi înainte de manifestaţiile prevăzute în întreaga ţară care cer eliberarea liderului opoziţiei.

Arestările se multiplică, de două zile, în rândul anturajului inamicului numărul unu al Kremlinului.

Vineri au fost arestate coordonatoarele din Vladivostok, în Extremul Orient, de la Tiumen, în Ural, o colaboratoare de la Novosibirsk, în Siberia, un colaborator din enclava Kaliningrad, la Marea Baltică şi un jurist de la Ufa, în Başkorostan.

Presa a anunţat de asemenea arstarea, la Novosibirsk, a lui Serghei Boiko, care a sfidat partidul loial Kremlinului în alegerile regionale, în septembrie.

Liubov Sobol, o reprezentantă în ascensiune a opoziţiei, urma să compară vineri în justiţie, la o zi după ce a fost arestată din cauză că a îndemnat la manifestaţii, catalogate drept ”ilegale”.

Kira Iarmîş, o purtătoare de cuvânt a lui lui Navalnîi, a fost de asemenea arestată.

Parlamantul European (PE) a îndemnat joi la impunerea unor noi sanţciuni oligarhilor ruşi.

Preşedintele Consiliului European Charles Michel a condamnat, în mumele Celor 27, încarcerea lui Navalnîi.

”Condamnăm detenţia lui Aleksei Navalnîi de către autorităţile ruse. Drepturile domului Navalnîi trebuie să fie respectate deplin şi necondiţionat. Cerem Rusiei să-l elibereze imediat şi să-i asigure securitatea”, a subliniat el.

La mai puţin de o săptămână de la întoarcerea lui Navalnîi în Rusia, amploarea manifestaţiilor de sâmbătă urmează să fie foarte urmărită.

”Jandarmul” rus al telecomunicaţiilor – Roskomnadzor – a ameninţat reţelele de socializare cuamenzi în urma unei multiplicări a îndemnurilor la manifestaţii, mai ales platformele Tik Tok şi Vkontakte (VK).

Mii de înregistrări video şi mesaje de susţinere a opozntului rus circulă, în ultimele zile, pe Tik Tok, o platformă deosebit de populară în rândul adolescenţilor – care postează apleuri la manifestaţii, dau sfaturi despre cum să nu fii arestat şi postează înregistrări video în care elevi înlocuiesc portretul lui Vladimir Putin cu portetul lui Aleksei Navalnîi în sala de clasă.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Nicuşor Dan, despre centrele de vaccinare: ‘Această chestiune să fie suportată de la nivel naţional pentru că în ţară avem localităţi mai bogate şi mai sărace’

Avatar

Publicat

in

De

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că este de părere că procesul de vaccinare împotriva COVID-19 trebuie să fie făcut uniform la nivel naţional, mai ales că sunt localităţi mai bogate care îşi permit să amenajeze spaţii, dar sunt şi localităţi mai sărace care nu îşi permit acest lucru.

”Cred că este nevoie ca această chestiune să fie suportată de la nivel naţional, pentru ca e nevoie ca procesul de vaccinare să fie făcut uniform la nivel naţional şi evident că avem localităţi mai bogate şi localităţi mai sarace. Dacă lăsăm la nivelul bugetului local, o să avem dificultăţi în anumite zone”, a declarat Nicuşor Dan, întrebat fiind, la B1 TV, dacă este necesară o reaşezare a atribuţiilor privind vaccinarea populaţiei împotriva COVID-19.

Citește și: Se modifică Platforma de Vaccinare: noi criterii de eligibilitate. Schimbare majoră pentru angajatori

Nicuşor Dan a mai adăugat că în timp, la nivelul Capitalei, vor fi mai bine definite atribuţiile primarului general şi ale viceprimarilor.

”În ceea ce priveşte atribuţiile între primarul general şi primarii de sectoare, ceea ce am început noi este o discuţie la nivel de prietenie, dar cred că în timp o să ajungem definim mult mai clar competenţele pe ce înseamnă străzi, parcări, parcuri, zona socială şi atunci o să fie mai clar care sunt responsabilităţile. Inclusiv pentru cetăţeni o să fie mai simplu să ştie către cine să se adreseze pe anumite chestiuni”, a mai declarat Nicuşor Dan.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend