Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Domnilor consilieri, aveţi averi de ascuns ? Nici acum aleşii locali nu şi-au fǎcut publice declaraţiile de avere

Avatar

Publicat

in

#Cǎlin Budan, vinovatul de serviciu, nu ia nici o mǎsurǎ

Sfidând pur şi simplu legea şi alegǎtorii, o parte dintre aleşii locali din Curtea de Argeş nu şi-au depus declaraţiile de avare. De asemenea, de sfidare şi dezinteres pot fi acuzaţi şi funcţionarii din cadrul primǎriei care se ocupǎ de acest aspect şi care, nici acum nu au fǎcut publice, nici mǎcar declaraţiile care au fost depuse. Singurele documente de acest gen de pe pagina de internet a primǎriei Curtea de Argeş sunt cele ale primarului şi ale viceprimarului.

A trecut de mult termenul

Conform legii, noii aleşi locali aveau obligaţia ca în maxim 15 zile de la depunerea jurǎmântului sǎ îşi depunǎ declaraţiile. Conform juristului consiliului local, sunt cel puţin patru persoane care nu le-au adus, drept pentru care nici restul nu au fost fǎcute publice. Dintre cei care nu respectǎ legea ar putea fi amintiţi PNL-istul Jan Chefani sau social democrata Maria Dicu.

Cǎlin Budan, vinovatul de serviciu ?

Persoanele responsabile cu implementarea prevederilor referitoare la declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese, în cazul municipiului Curtea de Argeş, Cǎlin Budan, asigurǎ afişarea şi menţinerea declaraţiilor de avere şi ale declaraţiilor de interese pe pagina de internet a instituţiei, dacǎ aceasta existǎ, sau la avizierul propriu, în termen de cel mult 30 de zile de la primire, prin anonimizarea adresei imobilelor declarate, cu excepţia localitǎţii unde sunt situate, adresei instituţiei care administreazǎ activele financiare, a codului numeric personal, precum şi a semnǎturii.
Amenzile sunt mari dar pe consilieri nu îi intereseazǎ
Rectificarea declaraţiei poate fi iniţiatǎ şi de cǎtre persoanele prevǎzute de lege în termen de 40 de zile de la depunerea iniţialǎ. Declaraţiile de avere şi de interese rectificate pot fi însotite de documente justificative.

Nedepunerea declaraţiilor de avere şi a declaraţiilor de interese în termenele prevǎzute de lege, precum şi nedeclararea cuantumului veniturilor realizate sau declararea acestora cu trimitere la alte înscrisuri constituie contravenţie şi se sanctioneazǎ cu amendǎ de la 50 lei la 2.000 lei. In aceastǎ situaţie, Agenţia poate declanşa din oficiu procedura de evaluare.

 

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Klaus Iohannis: ‘Lupta se desfășoară pe două fronturi, pe zona de prevenție și în spitale’

Avatar

Publicat

in

De

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că în prezent în spitalele din ţară sunt 3.065 de paturi de terapie intensivă pentru toţi pacienţii.

După discuții, președintele a declarat, în ziua în care au fost raportate încă 104 decese din cauza coronavirusului, că România are, în acest moment, are 3.065 de paturi de terapie intensivă, iar la nivelul Bucureștiului vor fi create, în următoarele 10 zile, încă 123 de paturi suplimentare pentru ATI.

”Lupta se desfășoară pe două fronturi, pe zona de prevenție și în spitale, acolo unde bolnavii au nevoie de îngrijire și de tratament de specialitate. Am dorit să am o discuție cu experți de terapie intensivă. Mi-au prezentat resursele de la ATI la nivel național, paturi dotate cu aparatură și personal.

Ministerul Sănătății a achiziționat paturi, ventilatoare și aparatură, iar acum avem 3.065 de paturi de terapie intensivă, pentru toți pacienții, 2.252 de ventilatoare.

Planul strategie pe perioada următoare prevede deschiderea de noi unități de terapie intensivă, în locații nou construite. Am solicitat date despre București și vom avea, în 7 spitale, o extensie a capacității de terapie intensivă, iar în maximum 10 zile vom avea 123 de paturi suplimentare de terapie intensivă. Așadar, autoritățile au acționat și au planuri bine puse la punct.”, a spus Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, la Palatul Cotroceni, o şedinţă de evaluare şi prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 cu ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, vicepreşedintele Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă, prof. dr. Dorel Săndesc, şi şeful Secţiei Anestezie şi Terapie Intensivă I, Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Carol Davila” Bucureşti, col. dr. Dan Corneci., informează stiripesurse.ro

Citește și:

SURSE Guvernul Orban ar pregăti o execuție!

Vești bune! Se dau bani pentru o nouă categorie de români

Întârzierea Guvernului, pe timp de criză, îi costă pe români! Băncile au început să pună popriri pe conturi, în plină pandemie

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Apartamente de închiriat în Cluj – Spațiul locativ trebuie să fie asigurat

Avatar

Publicat

in

Când cauți apartamente de închiriat în Cluj, ai o misiune destul de grea. Și asta pentru că oferta este variată, la fel ca și paleta de prețuri. Însă, unul dintre criteriile principale trebuie să fie asigurarea spațiului locativ.

Polița de asigurare obligatorie a locuinței (PAD) a stârnit numeroase controverse. Deși este un produs ușor de înțeles, aceasta poate aduce surprize, multe dintre ele neplăcute. Și neplăcerile apar la solicitarea despăgubirilor, la nevoie.

Ce este PAD și de ce este necesară

Asigurarea obligatorie, pentru apartamente de închiriat în Cluj și nu numai, prevede acoperirea daunelor provocate de calamități naturale, precum cutremurele, inundațiile sau alunecările de teren. Dar nu include și pagubele cauzate de furtuni, din punctul de vedere al asiguratorilor. Chiar dacă acestea distrug fațada sau acoperișul.

PAD se încheie exclusiv pentru locuințe, implicit pentru apartamente de închiriat în Cluj și în țară. Atenție! Dacă apartamentul a fost folosit ca punct de lucru sau sediu social al unei firme, este posibil să nu vă fie plătită despăgubirea! În plus, dacă aveți și un garaj exterior în proprietate, acesta nu este inclus în polița de asigurare obligatorie, decât numai dacă încheiați una separat cu acest scop.

Așa se face PAD pentru apartamente de închiriat în Cluj

Pentru apartamente de închiriat în Cluj sau în țară asigurate, la înstrăinarea imobilului există anumite condiții. La înstrăinarea imobilului, cumpărătorul va încheia o nouă PAD pe numele lui. Atunci, vânzătorul își poate recupera suma plătită până acel moment, după ce depune o cerere la societatea care l-a asigurat. Mai există și posibilitatea ca vânzătorul să-i solicite cumpărătorului contravaloarea primei de asigurare plătite. Apoi, vor merge la asigurator pentru a întocmi un act adițional prin care se precizează schimbarea beneficiarului poliței de asigurare.

Când vorbim despre apartamente de închiriat în Cluj și nu numai, PAD nu include și răspunderea față de vecini. Așa că cea mai vândută poliță facultativă se referă la răspunderea civilă față de terți. Aceasta presupune despăgubirea vecinilor în cazul unor evenimente provocate de asigurat.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend