Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Domnilor consilieri, aveţi averi de ascuns ? Nici acum aleşii locali nu şi-au fǎcut publice declaraţiile de avere

Publicat

in

#Cǎlin Budan, vinovatul de serviciu, nu ia nici o mǎsurǎ

Sfidând pur şi simplu legea şi alegǎtorii, o parte dintre aleşii locali din Curtea de Argeş nu şi-au depus declaraţiile de avare. De asemenea, de sfidare şi dezinteres pot fi acuzaţi şi funcţionarii din cadrul primǎriei care se ocupǎ de acest aspect şi care, nici acum nu au fǎcut publice, nici mǎcar declaraţiile care au fost depuse. Singurele documente de acest gen de pe pagina de internet a primǎriei Curtea de Argeş sunt cele ale primarului şi ale viceprimarului.

A trecut de mult termenul

Conform legii, noii aleşi locali aveau obligaţia ca în maxim 15 zile de la depunerea jurǎmântului sǎ îşi depunǎ declaraţiile. Conform juristului consiliului local, sunt cel puţin patru persoane care nu le-au adus, drept pentru care nici restul nu au fost fǎcute publice. Dintre cei care nu respectǎ legea ar putea fi amintiţi PNL-istul Jan Chefani sau social democrata Maria Dicu.

Cǎlin Budan, vinovatul de serviciu ?

Persoanele responsabile cu implementarea prevederilor referitoare la declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese, în cazul municipiului Curtea de Argeş, Cǎlin Budan, asigurǎ afişarea şi menţinerea declaraţiilor de avere şi ale declaraţiilor de interese pe pagina de internet a instituţiei, dacǎ aceasta existǎ, sau la avizierul propriu, în termen de cel mult 30 de zile de la primire, prin anonimizarea adresei imobilelor declarate, cu excepţia localitǎţii unde sunt situate, adresei instituţiei care administreazǎ activele financiare, a codului numeric personal, precum şi a semnǎturii.
Amenzile sunt mari dar pe consilieri nu îi intereseazǎ
Rectificarea declaraţiei poate fi iniţiatǎ şi de cǎtre persoanele prevǎzute de lege în termen de 40 de zile de la depunerea iniţialǎ. Declaraţiile de avere şi de interese rectificate pot fi însotite de documente justificative.

Nedepunerea declaraţiilor de avere şi a declaraţiilor de interese în termenele prevǎzute de lege, precum şi nedeclararea cuantumului veniturilor realizate sau declararea acestora cu trimitere la alte înscrisuri constituie contravenţie şi se sanctioneazǎ cu amendǎ de la 50 lei la 2.000 lei. In aceastǎ situaţie, Agenţia poate declanşa din oficiu procedura de evaluare.

 

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Ajutor umanitar pentru Siria, în contextul cutremurului din luna februarie din Turcia! În ce constă susținerea

Publicat

in

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis, luni, să scoată din rezervele de stat, lapte praf, saltele, alimente, dar şi dispozitive medicale, pentru a le trimite în Siria, pentru a veni în sprijinul victimelor cutremurului din luna februarie.

Sprijinul este acordat în baza solicitării de asistenţă umanitară iniţiat de Republica Arabă Siriană, prin Mecanismul European de Protecţie Civilă, mai arată comunicatul de presă al Guvernului.

Ajutorul constă în bunuri de strictă necesitate – alimente, dispozitive medicale şi articole pentru adăpostire. Acestea sunt oferite de către statul român prin Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, respectiv, Patriarhia Română, conform sursei citate.

Detaliile privind efectuarea transportului bunurilor sunt stabilite între Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Comisia Europeană, iar transportul va fi realizat pe cale aeriană cu sprijinul logistic al Ministerului Apărării Naţionale.

Cutremurul cu magnitudinea de moment de 7,8 care s-a produs la 6 februarie 2023 la mică adâncime a lovit sudul şi centrul Turciei şi nordul şi vestul Siriei. Seismul a fost urmat la câteva ore de un altul cu magnitudinea de moment aproape la fel de mare, de 7,7, cu epicentrul la circa 95 de kilometri distanţă faţă de primul. S-au înregistrat pagube pe scară largă şi zeci de mii de morţi.

Cutremurul a fost cel mai mare seism din Turcia de la cutremurul din 1939 din Erzincan, care a avut aceeaşi magnitudine, şi a fost al doilea cel mai puternic înregistrat în istoria ţării. A fost resimţit până în Egipt şi pe coasta turcească a Mării Negre. În cele trei săptămâni care au urmat au avut loc peste 10.000 de replici.

Secvenţa seismică a fost rezultatul unei falii de alunecare superficială.

Se estimează că au fost afectate aproximativ 14 milioane de persoane, adică 16% din populaţia Turciei. Experţii în dezvoltare de la Organizaţia Naţiunilor Unite au estimat că aproximativ 1,5 milioane de persoane au rămas fără adăpost.

Bilanţul confirmat al morţilor s-a ridicat la 59.259 de persoane: 50.783 în Turcia şi 8.476 în Siria.

Drumurile avariate, furtunile de iarnă şi întreruperea comunicaţiilor au îngreunat efortul de salvare şi ajutor al autorităţii pentru gestionarea dezastrelor şi a situaţiilor de urgenţă. În urma apelului Turciei la ajutor internaţional, peste 141.000 de persoane din 94 de ţări s-au alăturat efortului de salvare, scrie news.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Mircea Badea: ‘În stradă urmează cei care nu-și pot plăti ratele la casă. Eu vă tot spun de ceva vreme că o să vină apocalipsa’

Publicat

in

Jurnalistul Mircea Badea a atras atenția asupra protestelor care iau amploare în acest moment în România.

Mircea Badea avertizează că ”În stradă urmează cei care nu-și pot plăti ratele la casă. Eu vă tot spun de ceva vreme că o să vină apocalipsa. Ea așa a început”.

Dascălii se pregătesc de un nou protest major. Maine, vor merge din nou în faţa Guvernului. De asemenea şi CFR-iştii, poliţişti şi cei din domeniul sănătății anunţă că vor ieşi şi ei în stradă. Mai mult, polițiștii de penitenciare vor începe de miercuri blocarea penitenciarelor prin “exces de zel”.

Mircea Badea a analizat acest val de proteste şi a lansat un scenariu sumbru privind o nouă categorie ca va ieşi în curând în stradă. Iată ce spune şi despre inflaţie.

În stradă urmează cei care nu-și pot plăti ratele la casă. Sunt oameni care nu-și plătesc rata la casă, având în vedere că rata s-a mărit. Eu vă tot spun de ceva vreme că o să vină apocalipsa. Ea așa a început. Acum a început apocalipsa şi va continua.

Oricum, conducătorii nației nu au altă formulă și nu înțeleg și nici nu pot altă formulă decât populismul. Atunci ei vor încerca să facă pe populism și inflația va fi la cer.

Eu nu dau două cepe de generate pe prognozele acelor specialiști care până acum s-au înșelat absolut milimetric de fiecare dată când au deschis gura despre inflație.

Acuma, cu toate, uite, aoleu, aoleo, cu presiuni, cine știe, poate mâine la Cotroceni, Ciucă se execute întocmai și la timp la Guvern.

Deci, cu toată dragoste, în Statele Unite ale Americii a fost o întreagă încordare ca să se mărească prin lege, plafonul îndatorării.

Și republicani nu doreau, și aoleo ce facem, că o să intrăm în default. În sfârșit, republicanii au zis bine, poftim, dar știi ce formulă au ales?Că de asta vă spun ce o să fie România? Nu să mărească plafonul, ci să-l suspende.

Deci practic nu mai există plafon, ca să nu trebuiască peste câteva luni să îl mai mărească o dată. Deci au zis renunțăm de tot la plafon pentru următorii 2 ani. Vă dați seama dacă în Statele Unite este treaba asta, ce o să fie în România„, a spus Mircea Badea, la Antena 3 CNN.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend