Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Domnilor consilieri, aveţi averi de ascuns ? Nici acum aleşii locali nu şi-au fǎcut publice declaraţiile de avere

Publicat

in

#Cǎlin Budan, vinovatul de serviciu, nu ia nici o mǎsurǎ

Sfidând pur şi simplu legea şi alegǎtorii, o parte dintre aleşii locali din Curtea de Argeş nu şi-au depus declaraţiile de avare. De asemenea, de sfidare şi dezinteres pot fi acuzaţi şi funcţionarii din cadrul primǎriei care se ocupǎ de acest aspect şi care, nici acum nu au fǎcut publice, nici mǎcar declaraţiile care au fost depuse. Singurele documente de acest gen de pe pagina de internet a primǎriei Curtea de Argeş sunt cele ale primarului şi ale viceprimarului.

A trecut de mult termenul

Conform legii, noii aleşi locali aveau obligaţia ca în maxim 15 zile de la depunerea jurǎmântului sǎ îşi depunǎ declaraţiile. Conform juristului consiliului local, sunt cel puţin patru persoane care nu le-au adus, drept pentru care nici restul nu au fost fǎcute publice. Dintre cei care nu respectǎ legea ar putea fi amintiţi PNL-istul Jan Chefani sau social democrata Maria Dicu.

Cǎlin Budan, vinovatul de serviciu ?

Persoanele responsabile cu implementarea prevederilor referitoare la declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese, în cazul municipiului Curtea de Argeş, Cǎlin Budan, asigurǎ afişarea şi menţinerea declaraţiilor de avere şi ale declaraţiilor de interese pe pagina de internet a instituţiei, dacǎ aceasta existǎ, sau la avizierul propriu, în termen de cel mult 30 de zile de la primire, prin anonimizarea adresei imobilelor declarate, cu excepţia localitǎţii unde sunt situate, adresei instituţiei care administreazǎ activele financiare, a codului numeric personal, precum şi a semnǎturii.
Amenzile sunt mari dar pe consilieri nu îi intereseazǎ
Rectificarea declaraţiei poate fi iniţiatǎ şi de cǎtre persoanele prevǎzute de lege în termen de 40 de zile de la depunerea iniţialǎ. Declaraţiile de avere şi de interese rectificate pot fi însotite de documente justificative.

Nedepunerea declaraţiilor de avere şi a declaraţiilor de interese în termenele prevǎzute de lege, precum şi nedeclararea cuantumului veniturilor realizate sau declararea acestora cu trimitere la alte înscrisuri constituie contravenţie şi se sanctioneazǎ cu amendǎ de la 50 lei la 2.000 lei. In aceastǎ situaţie, Agenţia poate declanşa din oficiu procedura de evaluare.

 

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Florin Cîțu: Încă o promisiune onorată! Am promis și ne-am ținut de cuvânt

Publicat

in

De

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu a postat un mesaj, pe pagina sa de Faceboo, în care arată că  România nu mai este țara din Uniunea Europeană cu cea mai mare rată a inflației. Cîțu susține că PSD ținea voit rata inflației la un nivel ridicat, dar liberalii au reușit să o scadă.

”Încă o promisiune onorată!

În guvernarea PNL România nu mai este țara cu cea mai mare rată a inflației din UE. Am promis și ne-am ținut de cuvânt.

PSD a ținut VOIT trei ani de zile Romania în topul rușinii în UE.

În guvernarea socialistă România a avut CEA MAI MARE rata a inflației din UE, luna de luna. Trei ani la rând. PSD a crescut voit rata inflației de la 0% la peste 5% pe an.

Rata inflației mare și imprevizibila îi afectează pe românii cu venituri mici. Trei ani de zile PSD a avut o politica PREMEDITATĂ de a crește rata inflației care i-a lovit tocmai pe românii cu venituri mici.

Am promis că scoatem România din topul rușinii și am reușit. Astfel creștem puterea de cumpărare a TUTUROR românilor.

Nu ne oprim aici!”, scrie Florin Cîțu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Atac dur la adresa Guvernului, după apariția fotografiilor cu premierul și câţiva miniştri: Buna credință a românilor are o limită

Publicat

in

De

Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, reacționează dur după ce au apărut fotografii  în care premierul şi câţiva miniştri sunt fără mască, beau şi fumează în biroul lui Ludovic Orban de la Guvern.

„Orban scoate din priză educația, sănătatea, economia și pornește petrecerea la guvern

Doamnelor și domnilor miniștri PNL,

Sunteți Guvernul României pe timp și din motiv de pandemie.
Toleranța de care au dat dovadă parlamentarii când v-au trimis la Palatul Victoria are și ea o limită. Buna credință a românilor care s-au conformat interdicțiilor fără să primească în schimb prea multe explicații are de asemenea o limită.

Petrecerea cu alcool, tutun si măști pe masă a premierului și a miniștrilor săi ne arată cât de conectat este Guvernul la starea de alertă în care România (încă) se află.

Apoi, ne arată ce intuiam cu toții: că suntem foarte aproape să depășim o situație dificilă, fără precedent. Pentru că românii au fost responsabili, nu pentru că guvernului PNL i-ar păsa vreun pic!

PS. Credeți oare că sunt singurele cabluri care stau în calea petrecerii? Care să fie următoarele?
PPS. Cel mai bun răspuns va fi premiat cu singura sticlă rămasă nedesfăcută și cu un trabuc de foi”, scrie Robert Cazanciuc pe Facebook.

Vezi și:Scandal uriaș în Guvern! Ludovic Orban ar fi țipat la unul dintre miniștrii aflați pe ‘lista neagră’: ‘Iar te răzgândești?!’

EXCLUSIV Trădare pentru #Rezist! Jandarmeria s-a înrolat în USR

EXCLUSIV De necrezut! Ministerul de Interne și Ministerul Sănătății nu răspund la solicitarea LIDL: ‘Se contestă măsurarea temperaturii si se reclamă încălcarea drepturilor fundamentale’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend