Conecteaza-te cu noi

Campulung

Domnilor aleşi locali ar fi cazul să vă treziţi la realitate pentru a rezolva problemele majore ale Câmpulungului!

Publicat

in

Directorul Muscel TV Adrian Popa, cel care realizează şi emisiunea „Clubul Presei Muscelene” este iniţiatorul unei petiţii online prin care lansează un apel urgent către edilii câmpulungeni să identifice sursele financiare necesare pentru efectuarea unei reţele alternative de alimentare cu apă potabilă a municipiului Câmpulung şi a celor cinci comune limitrofe. Totodată apelul este adresat şi Consiliului Local, care va trebui să aprobe cât mai urgent această investiţie.
Autorul petiţiei, Adrian Popa, şi-a motivat petiţia, care deja a strâns în numai câteva ore peste 170 de semnături, prin faptul că:
„La sfârşitul săptămânii trecute, Câmpulungul şi localităţile limitrofe au rămas fără apă timp de mai bine de 50 de ore. În urmă cu aproape zece ani, conducerea Primăriei şi Consiliul Local al municipiului Câmpulung primeau, de la societatea furnizoare a apei (S.C. EDILUL CGA S.A), adresa înregistrată la registratura Primăriei cu nr. 21460/26.10.2005 în care se spunea, printre altele: <<considerăm că se impune ca în regim de urgenţă să se treacă la înlocuirea unor tronsoane care în ultimul timp au suferit mai multe avarii datorită fie vechimii mari a conductelor, fie a îmbătrânirii premature sau expirării perioadei de lucru normată. Această investiţie se poate face etapizat conform STUDIULUI DE FEZABILITATE întocmit de către S.C. Seta Bucureşti şi aprobat de Consiliul Local al Municipiului Câmpulung.>>
Acestei înştiinţări i-au urmat alte 8 în anii: 2006, 2007, 2010, 2012 şi 2015.
Mă aşteptam ca după avaria produsă la sfârşitul săptămânii trecute şi după 10 ani de dezinteres, Consiliul Local al Municipiului Câmpulung să fie convocat într-o şedinţă extraordinară în care să se identifice sursa de finanţare şi să se treacă DE URGENŢĂ la începerea lucrărilor de realizare a unei alternative la alimentarea cu apă a Câmpulungului şi a localităţilor limitrofe. Din păcate nu s-a întâmplat aşa şi, din păcatele lor, astăzi, 12 martie 2015, conducta de aducţiune a cedat din nou, lăsându-ne fără apă pentru cine ştie cât timp. Este clar că, din cauza vechimii de peste 30 de ani a conductei, aceasta va ceda din nou, mai devreme sau mai târziu. Aşa că am iniţiat această petiţie care sper să-i scoată din amorţire pe consilierii noştri şi vă invit să o semnaţi, dacă dumneavoastră consideraţi că acest demers este unul util. Vă mulţumesc!”.
Ziarul nostru se alătură iniţiativei colegului Adrian Popa, în condiţiile în care ani de-a rândul, cei 19 aleşi locali, ce ar trebui să reprezinte interesele câmpulungenilor, au tratat cu totală indiferenţă problemele majore ale comunităţii.
Investiţiile majore şi de lungă durată, aşa cum ar fi fost cele legate de mult prea învechita reţea de apă potabilă, nu au reprezentat pentru aleşii câmpulungeni o prioritate, fapt reliefat şi de şedinţele AGA, în care erau discutate problemele unicului furnizor de apă potabilă din Câmpulung – SC Edilul CGA SA, şi care au fost ţinute numai cu uşile închise.
Problema este că acţionar majoritar la SC Edilul CGA este Consiliul Local al municipiului Câmpulung, iar reţeaua aparţine municipiului şi este doar închiriată furnizorului de apă potabilă. Rezultând de aici că unicii vinovaţi de situaţia în care s-a ajuns, ca peste 48.000 de musceleni să nu mai aibă apă la robinete, sunt numai aleşii locali.
Este de precizat că în seara zilei de 12 martie la locul avariei a ajuns şi prefectul Mihail Oprescu, care a dorit să se convingă la faţa locului că s-a intervenit în forţă şi că cel târziu în dimineaţa zilei de 13 martie toţi muscelenii vor avea apă potabilă la robinete.
Lângă conducta avariată s-au adunat, încă de la început, directorul general al SC Edilul CGA SA, Melania Voinescu, primarul interimat al Câmpulungului, Liviu Ţâroiu, primarul localităţii Lereşti Ion Berevoianu alături de o armată de oameni pentru a remedia cât mai repede avaria reapărută la conducta de aducţiune a apei potabile care alimentează municipiului şi alte cinci localităţi limitrofe.
Problema foarte gravă este aceea că urgent trebuie intervenit pentru a se găsi soluţiile alternative, pentru ca mai apoi să se aibă în lista urgenţelor şi modernizarea reţelei de apă potabilă mult prea veche pentru a nu mai apărea avarii majore.
Este mult prea târziu să se mai caute vinovaţii şi poate este momentul ca aleşii locali să conştientizeze că sunt puşi pe acele funcţii pentru a lua decizii care să nu mai ducă spre astfel de situaţii.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Elena Lasconi, marele anunț: USR și PNL își unesc forțele pentru binele Câmpulungului

Publicat

in

Candidatul USR la Primăria municipiului Câmpulung, fosta jurnalistă Elena Lasconi, anunță că a demarat discuțiile privind o colaborare cu PNL în perspectiva alegerilor locale din 27 septembrie. Elena Lasconi dezvaluie că primii pași în lupta contra PSD și eliberarea Câmpulungului de sub talpa social-democraților a fost făcut. Mai exact, USR si PNL au convenit deja o unire a forțelor în Consiliul Local pentru a asigura o majoritate confortabilă care va permite validarea proiectele pentru Câmpulung. Cum timpul trece rapid iar alegerile se apropie, Elena Lasconi a dat de înțeles ca ambele partide sunt diponibile la a renunța la orgolii si a se prezenta in fața câmpulungenilor cu un candidat comun. Decizia ar urma să fie luată in cursul săptămânii viitoare, data la care ar putea fi anunțat si numele celui care va porni cu prima șansă de a-l învinge pe actualul primar, Liviu Țâroiu. Variantele sunt clare: fie Elena Lasconi, fie candidatul niminalizat deja de PNL.

“Cam așa stau lucrurile. Nu va fi ușor, dar nici imposibil. Părerea mea este că, dacă nu ne unim, cei care au de suferit sunteți voi, câmpulungenii. Eu merg înainte cu încredere în voi și în Dumnezeu că vom reuși să facem din Câmpulung o bijuterie de oraș. Nu voi înceta să lupt, nu voi ține capul plecat, pentru că aici nu este vorba despre mine, ci despre soarta unui oraș în care administrația, politicul, nu au reuşit, în mulți ani şi multe mandate, să răspundă aşteptărilor legitime ale unor cetățeni ai Europei secolului XXI. Sper din tot sufletul să ajungem împreună cu PNL Câmpulung la un consens și eu am toată deschiderea să lucrăm împreună”, a declarat Elena Lasconi, candidatul USR la Primăria Câmpulung

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

CUNOSCUT OM DE AFACERI DIN CURTEA DE ARGEȘ CONFIRMAT POZITIV cu COVID 19 – Se fac teste și celor cu care a intrat în contact

Publicat

in

De

Un cunoscut om de afaceri din Curtea de Argeș a fost depistat cu noul coronavirus după ce a fost testat de personalul medical. Cum acesta activeaza intr-un domeniu sensibil in acest context, toti cei cu care a luat contact – clienti sau parteneri de afaceri – înainte de a se afla că are infecţia, sunt testati sau au intrat deja in izolare pana la aflarea restultatelor testelor PCR.

Potrivit informatiilor, unul dintre angajatii sai, a fost deja testat pozitiv si are somptome specifice COVID 19.

Publicitate

Revenim cu detalii…

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend