Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

DOLIU LA MUZEUL CÂMPULUNG – Gheorghe Şerban a murit la doar 45 ani

Avatar

Publicat

in

Anunţăm cu durere şi regret că unul dintre colegii noştri, Gheorghe Şerban, a ales să ne părăsească la numai 45 ani.

Era unul dintre cei mai vechi şi de nădejde angajați al Muzeului Municipal Câmpulung.

Era mereu zâmbitor şi extrem de politicos atât cu colegii, cât şi cu publicul vizitator.

A fost un suflet mare, un om blând şi bun. Cei ce l-au cunoscut ştiu că era cel mai săritor om din lume, indiferent că era la servici sau în afara lui. Niciodată nu a spus vreo vorbă urâtă despre nimeni, niciodată nu ar fi deranjat pe cineva, fiind permanent o prezenţă discretă, dar foarte vizibil prin fapte.

Îl plângem pe cel ce ne-a fost bun coleg şi un foarte bun prieten.

Dumnezeu să-l ierte!

Sincere condoleanţe familiei!

Echipa Muzeului Municipal Câmpulung

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Iulian Bulai: ‘Ne dorim ca această coaliție de guvernare să facă din TVR o televiziune puternică’

Avatar

Publicat

in

De

Deputatul USR-PLUS, și Preşedintele comisiei pentru cultură Iulian Bulai a organizat miercuri dezbatere privind situaţia actuală şi viitorul TVR. El a transmis că cei de la USR-PLUS, doresc o reformă, inclusiv legislativă, a TVR.

La dezbaterea de miercuri au fost discuţii despre modalitatea de administrare a Televiziunii Publice, misiunea şi menirea acesteia, modul de alegere al conducerii, reglementarea legislativă prin care se poate începe reformarea TVR, dar şi următorii paşi care ar trebui realizaţi pentru a începe acest proces, arată un comunicat de presă al Alianţei USR-PLUS.

”Noi, USR-PLUS, ne dorim o reformă, inclusiv legislativă, a TVR, ne dorim ca această coaliţie de guvernare să facă din TVR o televiziune puternică. Alternativa ar fi fie să o desfiinţăm şi să conservăm arhiva, fie să o lăsăm într-o situaţie gri, în care cheltuieşte bani publici cu foarte puţină valoare adăugată. Niciuna dintre aceste variante nu e de preferat”, a afirmat Iulian Bulai la dezbatere.

La dezbatere au participat Ioana Avădani (Centrul pentru Jurnalism Independent), Vlad Tăuşance, Răzvan Chiruţă (Newsweek), Cristian Delcea (Recorder), Dan Tăpălagă (G4Media), Sorin Ioniţă (Expert Forum), Mircea Toma (ActiveWatch) şi Cătălin Teniţă (deputat USR-PLUS şi membru al Comisiei).

Caracterul de serviciu public, mai mult decât o pură instituţie de presă, informativă, al Televiziunii a fost subliniat şi de Sorin Ioniţă, şi de Mircea Toma şi Ioana Avădani, iar independenţa editorială a fost un aspect accentuat de toţi participanţii.

În contextul în care conceptul de „misiune” publică a TVR a fost intens criticat, s-a discutat despre nevoia de viziune, de definire a rolului social al Televiziunii (care ar trebui să combine informaţia de presă, inclusiv investigaţiile, cu divertismentul şi cultura, inclusiv cea înaltă), şi au existat puncte de vedere nuanţate despre necesitatea ca TVR să aibă câştiguri economice, în condiţiile în care publicitatea difuzate este limitată, în prezent, prin lege.

Potrivit sursei citate, audienţa a fost un alt subiect abordat, nu din perspectiva cifrelor absolute şi în competiţie cu ratingul comercial, ci în ceea ce priveşte reprezentativitate la nivel naţional şi acoperirea unor nevoi cât mai variate, însă reale, ale potenţialilor telespectatori.

Una dintre concluziile la care s-a ajuns în urma acestor discuţii este aceea că modelul actual de management al TVR este unul ineficient, iar pentru a începe remedierea situaţiei ar trebui separarea funcţiei de preşedinte al Consiliului de Administraţie de cea de director general.

Comisia pentru cultură a Camerei va organiza, în perioada următoare, întâlniri pe acelaşi subiect, al viitorului Televiziunii Publice, şi cu angajaţii şi colaboratorii TVR, alte dezbateri similare urmând să aibă loc şi în ceea ce priveşte Societatea Română de Radiodifuziune, informează news.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ion Cristoiu: ‘Rareș Bogdan are marele talent de a născoci etichete, porecle și formulări pitorești despre dușmani’

Avatar

Publicat

in

De

Jurnalistul și publicistul Ion Cristoiu precizează că ‘Revoluția din PNL s-a oprit înainte de a începe!’. El a transmis că ‘Zicerea despre Ludovic Orban „i s-a umflat capul” poate ocupa oricînd un loc de frunte în tezaurul de formulări memorabile născocite în focul bătăliilor politice postdecembriste’.

Rareș Bogdan, prim vicepreședinte al PNL mi-a acordat pentru Aleph News un interviu de o oră, înregistrat vineri, 15 ianuarie și difuzat duminică, 17 ianuarie 2021.

Acestui interviu i-am consacrat două comentarii scrise și două comentarii video pe cristoiublog.ro. Importanța acordată interviului se vede nu doar din numărul de comentarii, dar și din titlurile lor:

  • Dacă nu dă în clocot, PNL riscă să moară încetul cu încetul;
  • În PNL s-a declanșat războiul dintre Nordiști și Sudiști;
  • Revoluția lui Rareș Bogdan a fost întreruptă de divinitatea cu telefonul-mobil;
  • Prin Rareș Bogdan, gruparea reformistă din PNL a pornit ofensiva împotriva lui Ludovic Orban.

Așa cum spuneam chiar în cuvintele prefațatoare la interviu, Rareș Bogdan e un politician care spune ce gîndește și nu ce i se dă să spună de către responsabilii cu comunicarea ai partidului. Un interviu luat lui Rareș Bogdan în Pandemie, pe cristoiuTv, mi-a confirmat că prim-vicepreședintele PNL gîndește asupra realităților de la noi și de aiurea, ajutat și de lecturi temeinice, făcute atunci cînd trebuia. Altfel spus, el are o viziune proprie asupra problemelor de bază ale României. Nu numai în campanie, dar și mai înainte, el s-a afirmat ca liderul Grupării Creștin Democrate din PNL, în confruntarea cu Gruparea URSPLUS, condusă de Ludovic Orban, responsabilă de catastrofa de la alegeri prin hărțuirea Bisericii, disprețul față de ideea de națiune, de familie, de tradiții, prin internaționalismul vecin bolșevismului.

Interviul de duminică seara a fost unul de excepție prin explicarea cauzelor de fond ale eșecului PNL la alegeri și radiografia tăioasă a situației din PNL, partid condus cu o mînă de tip Liviu Dragnea de către Ludovic Orban. Caracterul de excepție al interviului a fost dat și de violența pamfletară a interlocutorului. Rareș Bogdan are marele talent de a născoci etichete, porecle și formulări pitorești despre dușmani. Zicerea despre Ludovic Orban „i s-a umflat capul” poate ocupa oricînd un loc de frunte în tezaurul de formulări memorabile născocite în focul bătăliilor politice postdecembriste.

Toate aceste lucruri sînt suficiente pentru a scrie c-a fost un interviu de excepție. Nu însă și pentru a scrie c-a fost unul istoric. Pentru că istoric poate fi doar un interviu care face parte dintr-un Plan, dintr-o Strategie mai largă decît ofensiva mediatică, incluzînd în chip necesar și acțiunea în planul faptelor. Dacă ar fi rămas la atît, la atacarea lui Ludovic Orban cu o violență șocantă dacă ne gîndim că Rareș Bogdan e prim vicepreședintele partidului căruia Ludovic Orban îi e președinte, n-ași fi scris patru comentarii. Am scris aceste comentarii, definind interviul drept istoric, deoarece – așa cum s-a înțeles din dialog – , el s-a vrut parte a unui Plan, cel de răsturnare a lui Ludovic Orban de la șefia PNL în perioada imediat următoare. Nu la viitorul Congres, despre care nu se știe nici măcar dacă va avea loc anul acesta, ci în perioada următoare, consecință a unei Ofensive angajate de o întreagă grupare din partid, a Nordiștilor, cum i-am zis eu, plecînd de la realitatea că, la fel ca în cazul PSD, partea modernă a PNL se află dincolo de Carpați. În numele acestei Grupări, Rareș Bogdan a formulat și oferta pentru Ludovic Orban:
Rămîne la șefia Camerei Deputaților, dar pleacă din fruntea PNL.
Pînă la Congres – a susținut Rareș Bogdan – va fi numit un interimar.

Principalul motiv al cererii îl reprezintă pierderea alegerilor de către PNL. Un dezastru de care e responsabil exclusiv Ludovic Orban. În campanie, președintele PNL a luat decizii de unul singur, fără a acorda vreo atenție părerilor celorlalți membri ai conducerii.

Debarcarea lui Ludovic Orban în perioada următoare, fără a mai aștepta Congresul amînat de Gruparea Orban la calendele grecești, se impune – potrivit lui Rareș Bogdan – pentru că altfel PNL riscă să aibă soarta PNȚCD.

Planul invocat de Rareș Bogdan presupunea o ofensivă a Grupării reformiste începînd chiar de luni dimineață. Ofensiva mediatică urma să fie continuată de Rareș Bogdan printr-un interviu unu la unu luni seară, la Sinteza zilei, avînd ca moderator o vedetă precum Mihai Gâdea, și începută de alți membri ai Grupării la diferite posturi tv. A doua zi și a treia zi au avut loc următoarele întîmplări ciudate:

  • Luni, Rareș Bogdan a plecat la Bruxelles. Emisiunea de la Sinteza zilei a fost anulată.
  • Cu excepția lui Robert Sighiartău, nici un membru al Grupării reformiste n-a intervenit în media.
  • Ludovic Orban a făcut să apară în presă informația că luni a avut o întîlnire cu Klaus Iohannis la Cotroceni. A fost această întîlnire? Probabil că da. A avut drept subiect scandalul din PNL? N-are importanță. Importanță are că Administrația prezidențială n-a dezmințit informația. Asta înseamnă c-a avut loc. Și chiar dacă nu s-a discutat despre Ofensiva Reformiștilor, convocarea lui Ludovic Orban a doua zi după interviul lui Rareș Bogdan a avut indiscutabil valoarea unui semnal pro Orban dat de Klaus Iohannis liderilor PNL. Nu întîmplător, după apariția știrii, Emil Boc, pe care Rareș Bogdan paria ca lider al Grupării, s-a delimitat de Rareș Bogdan invocînd necesitatea păstrării confruntării în interior. Sloganul ăsta – pe care-l știu încă din anii 90 – a fost și este arma folosită de cei care vor ca să păstreze conducerea partidului în bătălia cu cei care vor s-o schimbe. Invocarea păstrării în interiorul partidului a apărut încă de duminică seara și în intervențiile Ralucăi Turcan, o apropiată a lui Klaus Iohannis. După delimitarea lui Emil Boc, un alt PDL-ist, obișnuit cu slugărirea șefului, ca și Emil Boc, de pe vremea lui Zeus – Traian Băsescu, a ieșit la rampă pentru a ridica lui Ludovic Orban osanale grețoase. I s-a alăturat liderul filialei județene Teleorman. Revoluția din PNL s-a oprit înainte de a începe.

Presupunerea mea, avansată deja în Jurnalul meu video, de luni seara, a fost confirmată de intervenția de marți seara a lui Rareș Bogdan la Aleph News, o lovitură de presă dată de Marius Tucă. Prezent prin Zoom, am fost atent la zicerile lui Rareș Bogdan. Deși el a negat că operațiunea s-a oprit înainte de a începe, tot ceea ce a spus întărește ipoteza unui nou eșec al Grupării Reformiste, dacă aceasta există cu adevărat, după întreruperea puciului de sîmbătă, 19 decembrie 2020.

În interviul de duminică seara, Rareș Bogdan a spus explicit că Ludovic Orban trebuie să plece în perioada următoare și nu la Congres.
Marți seara el a declara invers:

„E o bătălie pe termen lung. Alegerile nu sunt mâine. Ea o chestiune pe termen lung. (…) Nu regret nimic din ceea ce am spus. Am spus purul adevăr și cred că am realizat un prim pas – am reușit să arăt că există opoziție în partidul de guvernământ și am cerut democratizarea deciziilor. (…) Nu dăm înapoi. Pentru moment ce am făcut este sufficient.”

Cum adică e suficient? E suficient un interviu anti Orban pentru a realiza ceea ce Rareș Bogdan definea drept unul dintre obiectivele ale Nordiștilor, Democratizarea PNL? Ludovic Orban n-a reacționat violent la acesta atac nu pentru că e democrat, ci pentru că e șmecher. El a ales drept tactică minimalizarea momentului prin comedia trecerii cu vederea și folosirea presei miluite, pe care a plătit-o din banii Guvernului și pe care o va plăti din substanțiala subvenție primită de PNL de la Stat, pentru a nu da proporții de eveniment atacului declanșat de Rareș Bogdan. Apoi a dat fuga la Cotroceni și exploatînd comoditatea lui Klaus Iohannis (asta îi mai trebuia lui Klaus Iohannis, o revoluție în PNL, care să-i dea peste cap programul zilnic de mărire a mușchilor?) a obținut semnalul dat activului PNL de delimitare de Ofensiva Grupării Reformiste.

Rareș Bogdan a susținut marți seara că Revoluția e pe termen lung, pînă la Congres (care congres), că PNL trebuie să se concentreze pe Guvernare, că interviul a avut deja un impact asupra vieții din PNL (s-a mai democratizat!!!), că interviul a arătat că în PNL e Opoziție. Mai rămînea să spună că PNL e un partid viu, pentru a crede că în personalitatea sa s-a transferat peste noapte personalitatea lui Ludovic Orban. Nu de alta, dar folosirea formulei PNL e un partid viu, un partid în care ne mai și certăm, dar pînă la urmă ne împăcăm și mergem împreună la un șpriț, e șiretlicul prin care Ludovic Orban înmormîntează orice tresărire de viață democratică în partid.

La întrebarea mea directă, Rareș Bogdan a răspuns că de data asta, spre deosebire de Oprirea Puciului din 19 decembrie 2020, Klaus Iohannis n-a jucat nici un rol.
Să-l cred?
Doamne ferește!, a scris Ion Cristoiu pe blogul său.

Citește și:

Guvernul pregătește o nouă ordonanță! Veste pentru toți șoferii din România

Lucian Bode își ia secretara după el! ‘Blonda lui Boc’ ajunge la Ministerul de Interne!

O nouă lovitură pentru Guvern! Polițiștii refuză să mai verifice persoanele izolate/carantinate la domiciliu

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend