Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

DOLIU LA CURTEA DE ARGEȘ – A MURIT DOCTORUL JEAN CHEFANI

Publicat

in

Veste tristă pentru mulți dintre locuitorii din Curtea de Argeș și comunele învecinate ! A murit cunoscutul doctor Jean Chefani, un om cu suflet mare dedicat sănătății argeșenilor. Acesta s-a stins din viață în aceasta dimineață după o grea suferință generată de complicații medicale mai vechi. Jean Chefani a fost si consilier local până în această săptămână, când urma sa ii expire mandatul.

“Nu îmi vine să cred!Un OM extraordinar, medic de referință, membru important al comunității locale și al Partidului Național Liberal.Dumnezeu să-l ierte! Condoleanțe familiei îndurerate!”, a transmis Cristian Mitrofan, liderul PNL Curtea de Argeș si bun prieten al doctorului Chefani.

|Dumnezeu să-l odihnească-n pace!

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Decizia lui Nicușor Dan, anulată! STB pierde din nou în scandalul privind achiziția de tramvaie de la Electroputere VFU Pașcani

Publicat

in

De

Lovitură pentru Societatea de Transport București! Curtea de Apel București (CAB) a respins, miercuri, contestația în anulare formulată de STB, după ce a fost obligată să continue licitația pentru 40 de tramvaie de 18 metri. Licitația fusese câștigată de Electroputere VFU Pașcani.

Concret, după ce Valer Blidar, omul de afaceri de la Astra Vagoane Arad, apropiat al PNL, a pierdut licitația pentru cele 40 de tramvaie, proaspătul primar Nicușor Dan a încercat sa anuleze procedura. Blidar era nemulțumit că nu a putut lua el contractul. În cele din urmă, Curtea de Apel a anulat decizia lui Nicușor Dan, informează Psnews.ro.

Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a chematei în garanţie UAT Municipiul Bucureşti şi constată că această parte nu are calitate procesuală pasivă.

Respinge excepţiile lipsei dovezii calităţii de reprezentant, netimbrării şi tardivităţii. Admite excepţia inadmisibilităţii. Respinge contestaţia în anulare, ca inadmisibilă. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi 15.09.2021”, potrivit sentinței postate pe site-ul instanțelor de judecată.

La finele lunii aprilie, Curtea de Apel București a decis definitiv că Societatea de Transport București trebuie să cumpere tramvaiele Electroputere VFU Pașcani, companie care a câștigat anul trecut licitația organizată de societatea de transport de suprafață din Capitală.

„Tip soluție: Respingere recurs. Soluția pe scurt: Respinge plângerea, ca nefondată. Definitivă. Pronunţată azi, 20 aprilie 2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei. Document: Hotarâre  969/2021  20.04.2021”, se arăta în decizia Curții de Apel București, așa cum a apărut ea pe portalul instanțelor de judecată din România.

Pe 31 iulie 2020, Electroputere VFU asociată cu Reloc SA a câștigat licitația de furnizare a 40 de tramvaie, cu posibilitatea de achiziție a încă 60 de tramvaie de 18 metri, organizată de STB SA, potrivit clubferoviar.ro.

Însă pe 31 decembrie 2020, când toată lumea se pregătea de revelion, s-a dat o lovitură de teatru: licitația a fost anulată de directorul general al STB de la vremea respectivă, Mihai Petcu. Decizia de anulare a licitației, luată în ultima zi a anului trecut, la ora 16,30, a fost ținută la secret atât de Primărie, cât și de conducerea STB, ea fiind dezvăluită de Club Feroviar.

Apoi, la finele lunii februarie 2021, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a admis contestația depusă de Electroputere VFU Pașcani și a dispus reluarea procedurii. „Admite contestația și dispune remedierea” – aceasta este concluzia Deciziei nr. 359 pronunțată de Completul C5 al CNSC vineri, 19 februarie 2021, în Dosarul nr. 75, în care contestatar este Electroputere VFU Pașcani, iar autoritatea contractantă – Societatea de Transport București.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Medicul Adriana Pistol avertizează: ‘Cu doar 30 % acoperire vaccinală în populația generală din punct de vedere epidemiologic nu poți să controlezi evoluția unei epidemii, indiferent de ce natură ar fi aceasta’

Publicat

in

De

Medicul Adriana Pistol, director al Centrului National de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, a avertizat sâmbătă că, la sfârşitul lunii octombrie, numărul cazurilor noi de coronavirus va depăşi 15.000 zilnic, dacă oamenii nu se vor vaccina şi nu vor respecta măsurile de protecţie.

Aceasta afirmă că dublarea numărului de cazuri în ultimele şapte zile are drept cauză acoperirea vaccinală insuficientă şi nerespectarea măsurilor de protecţie.

„Cu doar 30 % acoperire vaccinală în populaţia generală din punct de vedere epidemiologic nu poţi să controlezi evoluţia unei epidemii, indiferent de ce natură ar fi aceasta. (…) Al doilea motiv este că avem deja o transmitere comunitară extinsă, la nivelul întregii ţări, o nouă tulpină de virus, tulpina Delta care are o rata de transmisibilitate mult mai crescută faţă de tulpinile cu care ne-am confruntat în valurile anterioare. Al treilea motiv este nerespectarea în totalitate, acolo unde ar fi fost nevoie, a măsurilor de distanţare fizică, a portului măştii şi a celorlalte măsuri de igienă”, a declarat medicul într-o conferinţă de presă.

Adriana Pistol face apel la întreaga societate să contribuie la stoparea pandemiei, atrăgând atenţia că instituţiile singure nu pot rezolva situaţia.

„Atragem atenţia tuturor că este momentul în care să apelăm la ceea ce putem face fiecare dintre noi, că nu doar aparatul instituţional poate să rezolve o astfel de situaţie, ci întreaga comunitate trebuie să-şi aducă aportul la rezolvarea acestei situaţii prin o atitudine voluntară, individuală de a limita mobilitatea şi contactul în spaţii aglomerate cu foarte multe persoane şi nu în ultimul rând vaccinarea. (…) Din calculele făcute de noi, dacă această participare a tuturor la managementul acestei situaţii nu se va petrece, undeva la sfârşitul lunii octombrie vom depăşi 15.000 de cazuri pe zi. Ceea ce nu am avut în valurile anterioare (…) pentru că vorbim de o tulpină virală, cu o rată mai mare de transmisibilitate. (…) Dacă, din punct de vedere voluntar, fiecare dintre noi decidem să ne protejăm (…) sperăm că previziunea pe care am făcut-o să nu o vedem îndeplinită”, a adăugat Adriana Pistol, conform realitatea.net

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend