Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Doliu în România! A murit omul care avea în subordine sute de salariați – Era fondatorul unei celebre fabrici

Publicat

in

Doliu în România! A murit omul care avea în subordine sute de angajați. Era fondatorul uneia dintre cele mai cunoscute fabrici din țară.

Este vorba despre fondatorul AdePlast SA, Marcel Bărbuț. Acesta a încetat din viață sâmbătă, 9 februarie.

Advertisements

„Cu profund regret şi adâncă durere, va aducem la cunoștință ca sâmbătă, 09.02.2019, ne-am luat rămas bun de la domnul Marcel Bărbuț, fondatorul AdePlast SA, a cărui pierdere o deplângem cu toții.

Cu siguranță lipsa acestuia va fi puternic resimțită de toți cei care l-au cunoscut.

Domnul Marcel Bărbuț a conturat o strategie clară pentru companie, iar familia și echipa de management este determinată să continue pe această cale și să îi onoreze moștenirea, fiind pe deplin responsabili de activitățile de zi cu zi. Astfel, vă asigurăm că nu va exista un impact direct asupra operațiunilor companiei și suntem deschiși să răspundem oricăror preocupări specifice.

Sperăm să fiți în continuare alături de noi astfel încât să depășim împreună aceste moment extrem de dureros și să continuăm ascensiunea AdePlast SA, îndeplinind visele domnului Marcel Bărbuț, care va rămâne mereu viu în amintirea noastră.

Dumnezeu să-l odihnească şi să-i lumineze calea!”, se arată într-un comunicat al companiei transmis redacției Bugetul.ro.

Vezi și

Atenție, șoferi! Riscați o amendă usturătoare dacă faceți acest lucru în trafic

Se pun la punct ultimele detalii! Schimbarea uriașă pe care o pregătește Armata Română

Lovitură pentru acești angajați! Vârsta de pensionare va crește

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

NATIONAL

Eugen Tomac, după ce o lege inițiată de el a fost votată în Parlament: ‘Trăiesc astăzi una dintre cele mai fericite zile din viața mea!’

Publicat

in

De

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice cu începere de la 2 iunie 1992 şi care au fost condamnate în 9 decembrie 1993 de o instanţă de judecată nerecunoscută din regiunea transnistreană a Republicii Moldova. Cel care a inițiat legea a fost liderul PMP, Eugen Tomac. El susține că în acest fel statul român a făcut dreptate.

Citește că: Curtea Constituțională a României a decis: legea prin care se interzice vânzarea participaţiilor statului la companii naţionale este constituţională

Advertisements

Eugen Tomac: „Trăiesc astăzi una dintre cele mai fericite zile din viața mea! După mai bine de zece ani de efort constant, statul român a făcut dreptate. O inițiativă legislativă pe care am promovat-o cu toată convingerea este de astăzi Lege. Cei 4 cetățeni români, condamnați în 1993 la ani grei de închisoare de un tribunal ilegal de la Tiraspol vor beneficia de acum de o pensie de foști deținuți politici. Dincolo de componenta financiară, importantă este recunoașterea de către statul român a suferințelor pe care pe nedrept le-au îndurat.

Am inițiat acest demers acum mai bine de zece ani, în calitate de secretar de stat pentru românii de pretutindeni. Am considerat esențial ca foștii deținuți politici Ilie ILAȘCU, Alexandru LEȘCO, Andrei IVANȚOC și Tudor POPA, condamnați la 9 decembrie 1993 pentru simplul fapt că militau pentru păstrarea identității românești în R. Moldova, să aibă parte de un sprijin concret pe care îl meritau pe deplin.

Ilie Ilașcu a fost condamnat la moarte, dar a fost eliberat în 2001 fiind ales deputat în Parlamentul României și membru în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

Alexandru Leșco a fost condamnat la 12 ani de închisoare și a fost eliberat abia în 2004, după executarea întregii pedepse ilegale.

Andrei Ivanțoc și Tudor Popa au fost condamnați la 15 ani de închisoare și au fost eliberați în 2007.

În calitate de cetățeni români au acționat Guvernul R. Moldova și Federația Rusă în judecată la Curtea Europeană a Drepturilor Omului unde au și câștigat procesul. După eliberare, toți cei patru eroi au fost decorați de către Președintele Traian Băsescu cu Ordinul Național „Steaua României”, în grad de Cavaler.

Pentru că acești cetățeni români au nevoie de un suport real, am dorit ca statul român să le recunoască meritele și să le ofere în mod constant un sprijin prin acordarea unei pensii similare foștilor deținuți politici.

Din rațiuni pe care nu le-am înțeles niciodată, structurile executive ale statului român nu au dat curs demersului pe care îl inițiasem indiferent de culoare politică a Guvernului.

Nu am renunțat. În 2015, în calitate de deputat, am depus în Parlament o inițiativă legislativă prin care ceream ca cetățenii români condamnați ilegal la Tiraspol să beneficieze de o pensie de foști deținuți politici.

După aproape 5 ani de discuții, negocieri, dezbateri în comisii și foarte multe explicații, astăzi, Camera Deputaților a votat cu 279 de voturi pentru, 0 împotrivă și 18 abțineri inițiativa pe care am propus-o.

Le mulțumesc pe această cale tuturor parlamentarilor din toate grupurile politice pentru votul favorabil. În mod special, îi mulțumesc domnului deputat Silviu Vexler, cel care m-a sprijinit enorm în toți acești ani pentru reușita acestui demers, sprijin esențial pentru adoptarea proiectului de lege.

Mă bucur enorm că după ani de muncă, chiar dacă este foarte târziu, statul român face dreptate pentru cetățenii români Ilie Ilașcu, Alexandru Leșco, Andrei Ivanțoc și Tudor Popa”, a mai precizat Eugen Tomac pe pagina sa de Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

În timp ce România rămâne rușinea Europei, Polonia anunță că vrea să se lupte cu giganții economici: Crează un mega-grup energetic

Publicat

in

De

Polonia a prezentat, marţi, planurile ce prevăd fuziunea a patru din cele mai mari grupuri energetice ale ţării, Guvernul sperând să creeze un jucător capabil să concureze pe pieţele internaţionale de petrol, gaze şi electricitate, transmit DPA şi Reuters.

PKN Orlen, cea mai mare rafinărie poloneză, a obţinut marţi aprobarea condiţionată din partea Comisiei Europene pentru preluarea rivalei mai mici, Lotos, şi a anunţat că vrea să cumpere cea mai mare companie poloneză de gaze, PGNiG. Anul acesta, PKN Orlen a achiziţionat compania de utilităţi Energa.

Advertisements

Citește și: Raed Arafat reacționează după ce a fost amenințat cu moartea: Pe mine nu mă afectează deloc. M-am obișnuit

“Construim un grup energetic global puternic”, a afirmat ministrul Activelor Statului, Jacek Sasin, scrie agerpres.ro.

Premierul Mateusz Morawiecki a declarat că grupul energetic combinat ar putea genera un profit înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare (EBITDA) de 20 de miliarde de zloţi (5,07 miliarde de dolari) şi a dat asigurări că fuziunea cu Lotos nu va duce la concedieri.

Citește și: Lovitură pentru proprietarii de mașini! S-ar putea întâmpla din ianuarie 2021

“Vrem să operăm nu doar în Polonia şi să avem o prezenţă semnificativă în regiune”, a afirmat directorul general al PKN Orlen.

Marţi, acţiunile PGNiG au urcat cu 3,6% în timp ce titlurile Lotos înregistrau un avans de 6,6%.

Citește și: Vârsta de pensionare are parte de modificări! Cine sunt cei care vor beneficia de noile reguli

În schimbul obţinerii aprobării Comisiei Europene, PKN Orlen îşi vinde o parte din benzinăriile sale din Polonia, şi intenţionează să facă schimburi de active cu concurenţii din alte regiuni europene, a explicat Obajtek.

În 2019, PKN Orlen a generat venituri de peste 111 miliarde de zloţi (28 miliarde de dolari), în timp ce veniturile Lotos şi PGNiG s-au situat la aproape 30 miliarde de zloţi şi, respectiv, 42 miliarde de zloţi.

Citește și: Klaus Iohannis, apel urgent: Altfel, veți fi moralmente răspunzători de moartea a sute de români

Trezoreria Statului este cel mai mare acţionar al celor trei companii listate la Bursa de la Varşovia, deţinând 27,5% din Orlen, 53% din Lotos şi 72% din PGNiG.

Cea mai mare economie din Europa Centrală şi de Est, care se bazează pe cărbune pentru 88% din producţia sa de electricitate, vrea să reducă acest procent în următorii ani, deoarece nu mai este rentabilă exploatarea minelor. De asemenea, autorităţile de la Varşovia iau măsuri pentru reducerea dependenţei de gazele ruseşti, prin extinderea terminalului de import al gazelor naturale (LNG) de la Swinoujscie, pe ţărmul Mării Baltice, şi prin construirea unui gazoduct spre Norvegia.

Citește și: Mugur Mihăescu ‘amenință’ cu dovezi care vor răsturna situația: ‘Toate informațiile le veți afla’ .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Advertisements

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend