Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Doliu în muzica lăutărească! Cornelia Catanga a murit în această dimineață, după ce s-a infectat cu Covid

Publicat

in

Cornelia Catanga, cunoscuta interpretă de muzică lăutărească, a murit în această dimineață.

Aceasta era internată la Spitalul Universitar din Capitală, unde fusese internată după ce s-a infectat cu Covid-19.

Anunțul a fost făcut de jurnalistul Ovidiu Zară, pe pagina sa de Facebook.

Din nefericire, Cornelia Catanga a murit azi dimineață, pe la ora 4, la spitalul Universitar, unde era internată pe motiv de Covid.
Cauza morții: stop cardiorespirator …
Dumnezeu să o odihnească în pace!”, anunță Ovidiu Zară.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi interior

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

ACTUAL

Liderul PSD, Marcel Ciolacu: ‘Am finalizat tot pachetul de măsuri. Nu este admis să liberalizezi prețul în plină pandemie fără să gândești efectele care vor urma’

Publicat

in

De

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că pachetul de măsuri cu privire la preţurile la energia electrică şi gaze naturale este finalizat, iar aceste măsuri vor fi discutate în şedinţa de coaliţie de la ora 17,00.

„Am finalizat tot pachetul de măsuri, pe toate cele trei componente, astfel încât să stopăm această escaladare a preţurilor, să ieftinim facturile atât către populaţie, cât şi către economie şi, nu în ultimul rând, să încercăm să compensăm de la bugetul statului, atât cât îşi permite bugetul statului, astfel încât să nu afecteze zona de investiţii şi ce ne-am propus pentru acest an. Avem aceste măsuri finalizate, le mai discutăm acum, la ora 10,00, cu membrii Guvernului din partea PSD, cu Biroul Permanent Naţional şi, la ora 17,00, în coaliţie. Am avut discuţii inclusiv în cursul zilei de ieri cu domnul prim-ministru şi alaltăieri cu domnul preşedinte Cîţu, deci am funcţionat şi până acum”, a spus Ciolacu la sediul central al PSD, înainte de şedinţa Biroului Permanent Naţional al partidului.

El a adăugat că reducerea TVA de la 19% la 5% la energie electrică şi gaz „este suportabilă de către bugetul de stat” şi că îşi menţine părerea că această măsură trebuie luată de la 1 februarie.

„Sunt mai multe variante, inclusiv am văzut ce s-a întâmplat în Franţa cu plafonarea preţurilor, cu plafonarea preţurilor la energie la companiile de stat, la cea mai mare companie de stat, şi aceasta este o măsură pe care am putea să o luăm. După ce avem o decizie finală luată în coaliţie, o vom prezenta. (…) Sunt mai mult măsuri şi au o coerenţă între ele. La şedinţa de coaliţie este invitat şi domnul ministru al Energiei şi reprezentanţii ANRE şi ai ANPC”, a afirmat acesta.

Ciolacu a mai spus că de creşterea preţurilor la energie este afectată toată Europa şi nu consideră că acum este important să se găsească un vinovat pentru acest lucru în România.

„Dacă doriţi o părere personală, nu este admis să liberalizezi preţul în plină pandemie fără să gândeşti efectele care vor urma”, a conchis el, informează agerpres.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

Șeful Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu: ‘Avem o investigație în care suspectăm că unii furnizori de electricitate au blocat sau au îngreunat transferul clienților lor la alți furnizori. La gaze am aplicat amenzi de 10 milioane de euro legat de prețul și de procedurile conectărilor la rețele’

Publicat

in

De

Consiliul Concurenței a solicitat informații de la companiile de pe piața de electricitate și gaze, ca urmare a unei solicitări formulate de Guvernul Ciucă, astfel încât să analizeze modul în care acestea au aplicat mecanismul de compensare, a declarat președintele instituției, Bogdan Chirițoiu.

Șeful Consiliului Concurenței, pe B1 TV. Ce a spus Bogdan Chirițoiu despre situația de pe piața de energie

Întrebat dacă instituția pe care o conduce a sesizat că furnizorii de energie ar fi format „un cartel”, așa cum suspecta ministrul Energiei, Virgil Popescu, președintele Consiliului Concurenței a explicat:

„Legat de ceea ce a spus domnul ministru, da, Guvernul ne-a trimis o adresă în care ne solicită să analizăm ce se întâmplă pe piața de electricitate și gaze. Ca urmare a acestei solicitări a Guvernului, am cerut și noi informații din partea companiilor și a celorlalte autorități legat de modul cum e aplicată compensarea, pentru că în principiu supravegherea mecanismului de compensare, a aplicării legii, e într-adevăr atribuția ANPC și ANRE, de aceea au dat dânșii amenzile”.

„Dacă constatăm că în plus față de comportamentul acesta incorect al companiilor amendate avem de-a face și cu o înțelegere, deci ele n-au aplicat greșit legea individual, ci au încercat cumva să se creeze o presiune asupra Guvernului pentru a obține niște modificări favorabile ale legii, bun, atunci vom interveni și noi. Cazurile acestea sunt rare, dar e adevărat că recent am avut în Sănătate un caz de genul acesta, în care companiile au retras medicamentele de pe piață ca să pună presiune asupra Guvernului să modifice legea, deci nu e exclus că așa ceva se întâmplă. O să analizăm”, a adăugat Virgil Popescu.

Consiliul Concurenței suspectează că anumiți furnizori de electricitate ar fi blocat sau ar fi îngreunat transferul unor clienți la alți furnizori, a precizat oficialul. Totodată, instituția a aplicat amenzi de 10 milioane de euro în sectorul gazelor.

„În momentul de față, avem o investigație în care suspectăm că unii furnizori de electricitate au blocat sau au îngreunat transferul clienților lor la alți furnizori, deci aici avem o investigație pe zona furnizorilor de electricitate, iar la gaze am aplicat amenzi de 10 milioane de euro legat de prețul și de procedurile conectărilor la rețele. Să știți că și la ANRE amenda în sine nu e mare, dar ANRE, ca ANPC, au o pârghie foarte importantă că pot să te scoată de pe piață. ANRE poate să îți retragă licența de furnizor, moment în care nu mai poți să îți desfășori activitatea, deci nu e fără dinți nici ANRE. Amenda n-o fi mare, dar este o bâtă mare la ANRE și la această bâtă companiile trebuie să fie atente”, a mai spus Bogdan Chirițoiu,  vineri, pe B1 TV, la „Bună, România!”.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend