Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Dolarul are o ascensiune fulminantă: crește la maximul ultimelor 4 luni

Publicat

in

Dolarul a urcat joi la cel mai ridicat nivel din ultimele patru luni, iar indicii bursieri au evoluat în creştere, datorită aşteptărilor privind redresarea rapidă, peste estimări, a economiei SUA, din criza provocată de pandemia de Covid-19, investitorii trecând cu vederea creşterea numărului de cazuri de infectare cu coronavirus din Europa, transmite Reuters.

Citește și: Florin Cîțu își încalcă una dintre marile promisiuni ale mandatului: pune cruce depolitizării

Preşedintele american Joe Biden a susţinut, joi, prima sa conferinţă de presă oficială, în care a reiterat că viitorul proiect de lege major se va referi la infrastructură şi a spus că va dupla ţinta referitoare la vaccinarea împotriva Covid-19, după ce a atins obiectivul anterior de 100 de milioane de imunizări cu 42 de zile înainte de termenul stabilit, informează News.ro.

”Acţiunile americane au încheiat ziua în creştere, în condiţiile în care Biden a prezentat un plan care susţine o creştere excepţională a economiei americane pe termen scurt”, a spus Edward Moya, analist la platforma de tranzacţii valutare OANDA.

Indicele Dow Jones a închis în creştere cu 0,62%, S&P 500 cu 0,52%, iar Nasdaq Composite cu 0,12%.

În schimb, pieţele europene au închis în declin, după cea mai mare creştere a numărului de cazuri de Covid-19 în germania de după 9 ianuarie şi cel mai mare număr de pacienţi bolnavi de Covid-19 din Franţa care au necesitat terapie intensivă, din acest an.

Indicele dolarului a atins 92,697, cel mai ridicat nivel din noiembrie.

Indicele dolarului a urcat cu 0,298, în timp ce euro a scăzut cu 0,4%, la 1,1765.

”Dolarul are o importanţă majoră. Dacă dolarul începe să crească, acest lucru va deveni o problemă. Ar însemna o slăbiciune pe piaţa mărfurilor şi o slăbiciune a pieţei emergente, începând că ofere o naraţiune compensatorie dezinflaţionistă”, a spus James Athey, director de investiţii la Aberdeen Standard Investments.

Indicele global MSCI a crescut cu 0,14%.

Preţul petrolului WTI, de referinţă pe piaţa americană, a scăzut cu 4,38%, la 58,50 dolari pe baril, iar preţul petrolului Brent cu 4,19%, la 61,71 dolari pe baril.

Cotaţia aurului spot a coborât cu 0,4%, la 1.726,96 dolari uncia, iar bitcoin a scăzut cu 3,5%.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

O dronă s-a prăbușit pe un aerodrom militar rus la nord-est de Ucraina – guvernator regional rus

Publicat

in

De

O dronă s-a prăbușit pe un aerodrom militar din regiunea Kaluga din Rusia, la puțin peste 200 km nord-est de Ucraina, a anunțat vineri guvernatorul regiunii. „Astăzi a avut loc o explozie pe aerodromul militar Şaikovka din regiunea Kaluga”, a scris guvernatorul Vladislav Şapşa pe Telegram.

„O dronă, care venea probabil din direcția frontierei, s-a prăbușit”, a afirmat el, adăugând că „infrastructura aerodromului și echipamentele nu au fost deteriorate şi nu există nicio amenințare la adresa operațiunilor”, informează Rador.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

TikTok introduce noi instrumente de editare pentru a inspira creativitatea

Publicat

in

De

TikTok introduce o serie de instrumente creative de realizare şi editare a conţinutului. Disponibile acum în România şi în majoritatea regiunilor la nivel global, noile instrumente de editare încurajează oamenii să creeze, să distribuie poveşti mai complexe şi să dea viaţă ideilor de conţinut în diferite formate.

De la reţete editate cu atenţie şi până la tutoriale şi vloguri zilnice, o mulţime de videouri impresionante sunt realizate de oameni talentaţi care îşi exprimă creativitatea prin fiecare edit, clip sau tranziţie. Astfel, prin noile funcţii, TikTok îşi propune să ofere comunităţii şi mai multe oportunităţi creative pe platformă, informează News.ro.

Noile instrumente de editare TikTok le oferă utilizatorilor posibilitatea să ajusteze clipuri, sunete, imagini sau text mai uşor, într-un mediu de editare complet nou, toate în cadrul fluxului de creaţie TikTok, care include:

• Editarea clipurilor: Combinarea, scurtarea şi separarea clipurilor video.

• Editarea sunetelor: Decuparea, scurtarea şi setarea duratei sunetelor.

• Editarea şi poziţionarea textului: Editarea, poziţionarea şi setarea duratei textului mai uşor.

• Adăugarea conţinutul suprapus: Adăugarea imaginilor şi a clipurilor video suprapuse pentru conţinut picture-in-picture sau video-in-video.

• Ajustarea vitezei clipurilor video: Creşterea sau reducerea ritmului clipurilor video.

• Încadrarea conţinutului: Rotirea şi folosirea funcţiilor de zoom in sau zoom out a cadrului pentru fiecare video în parte.

• Adăugarea efectelor sonore.

Prin noile funcţii, TikTok îşi propune să le ofere creatorilor o experienţă de editare îmbunătăţită şi posibilitatea de a crea conţinut creativ mai simplu ca niciodată.

TikTok lansează funcţia Photo Mode

Photo Mode reprezintă un nou format tip carusel disponibil în varianta mobile a aplicaţiei şi este ideal celor care îşi doresc să distribuie imagini de înaltă calitate pe TikTok. Photo Mode a fost creat pentru utilizatorii care îşi doresc să îşi exprime creativitatea în diferite formate, pe lângă cel video. Astfel, prin funcţia Photo Mode, comunitatea TikTok are oportunitatea să distribuie conţinut tip carusel format din imagini statice afişate una după alta în mod automat. Mai mult, creatorii de conţinut pot să adauge sunete imaginilor, astfel încât utilizatorii să vizioneze conţinutul în propriul ritm.

Aceasta opţiune va fi disponibilă în curând pentru creatorii din România.

Descrieri mai lungi în Photo Mode

Comunitatea TikTok poate să adauge descrieri mai lungi, de până la 2200 de caractere, pentru fiecare postare realizată în Photo Mode. Prin spaţiul suplimentar, TikTok îşi propune să le ofere creatorilor încă o modalitate prin care se pot exprima şi pot crea conexiuni cu comunitatea TikTok, astfel încât să construiască poveşti în jurul conţinutului distribuit în noul format, Photo Mode.

Există o mulţime de formate prin care oamenii îşi pot exprima creativitatea pe platformă, iar TikTok îşi propune să construiască experienţe prin care aceştia să creeze conţinut în diverse forme – de la videouri, la LIVE-uri, imagini, text şi multe altele.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend