Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Doi tineri din Hunedoara au fost prinşi după ce au spart o grădiniţă

Publicat

in

Doi tineri cu vârstele de 17 şi 19 ani au fost prinşi de poliţişti după ce au spart clădirea unei grădiniţe din municipiul Hunedoara şi au furat de acolo mai multe scule electrice în valoare de 5.000 de lei, ce aparţineau unei societăţi comerciale, a informat joi IPJ Hunedoara.

Deoarece suspecţii au mai comis şi alte infracţiuni, tânărul de 19 ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, potrivit Agerpres.

În urma cercetărilor efectuate de poliţişti, s-a stabilit că tinerii au mai spart un autoturism parcat pe raza municipiului Hunedoara, de unde au sustras un telefon mobil.

Cei doi sunt anchetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Scandalul Partygate continuă în Marea Britanie: Premierul Boris Johnson are în vedere măsuri pentru a-şi întări poziţia

Publicat

in

De

Premierul britanic Boris Johnson ar fi fost “intervievat” în cadrul anchetei legate de scandalul cunoscut ca “Partygate”, în care continuă să apară acuzaţii privind petreceri organizate la Downing Street în pofida pandemiei, relatează luni dpa citând presa britanică, arată AGERPRES.

Cotidianul Daily Telegraph a scris că premierul i-ar fi împărtăşit coordonatoarei anchetei, Sue Gray, “ceea ce ştie” despre petrecerile care ar fi avut loc la reşedinţa guvernamentală. Raportul lui Gray privind acuzaţiile de încălcare a regulilor anticoronavirus pe Downing Street ar putea fi publicat chiar săptămâna aceasta.

Potrivit tabloidului The Mirror, Johnson a luat parte, înainte de Crăciunul din 2020, la o petrecere de rămas bun pentru consilierul său în domeniul apărării, cpt. Steve Higham, în timpul căreia a ţinut şi un discurs. Biroul premierului şi Ministerul Apărării nu au răspuns la solicitarea de comentarii.

În tentativa de a-l ajuta pe Johnson să supravieţuiască scandalului, scrie presa britanică, acesta şi-ar putea remania echipa de asistenţi şi ar putea lua şi alte măsuri “populiste”, între care, potrivit cotidianului The Times, s-ar putea număra un anunţ privind implicarea armatei în eforturile de oprire a traversărilor ilegale ale Canalului Mânecii.

O altă schimbare avută în vedere ar putea fi “îngheţarea” taxei de licenţă pentru compania publică de radio-televiziune BBC pentru doi ani.

Sir Graham Brady, liderul grupului parlamentar al Partidului Conservator – aşa-zisul comitet 1922 – a primit până în prezent din partea legislatorilor circa 20 de scrisori de neîncredere în premier, din totalul de 54 necesare pentru a scoate la concurs conducerea formaţiunii, a mai scris presa britanică.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

​Declarația 230. Ce este, cine poate dona o parte din impozitul pe venit și care este termenul de depunere

Publicat

in

De

Dacă ești nemulțumit de cum cheltuiește statul banii tăi, ai ocazia, ca în fiecare an, să depui Declarația 230 prin care poți dona până la 3,5% din impozitul pe venit. Practic, banii ăia nu vor mai fi păstrați de stat. Așadar, sumele respective pot merge, de exemplu, către ONG-uri care ajută copiii săraci, animale etc.

Ce este Declarația 230 și cine trebuie să o completeze

Declarația sau formularul 230 reprezintă cererea privind destinaţia sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul anual datorat.

Formularul se completează şi se depune de către persoanele fizice care:

• realizează din România venituri din salarii şi asimilate salariilor
• venituri din pensii
• venituri din activităţi independente/activităţi agricole, impuse pe bază de normă de venit,
• venituri din activităţi independente realizate în baza contractelor de activitate sportivă, pentru care impozitul se reţine la sursă,
• venituri din drepturi de proprietate intelectuală, altele decât cele pentru care venitul net se determină în sistem real
• venituri din cedarea folosinţei bunurilor, pentru care venitul net se determină pe baza cotelor forfetare de cheltuieli sau pe baza normelor de venit, în următoarele situaţii:
– au efectuat în anul de raportare cheltuieli pentru acordarea de burse private, conform legii, şi solicită restituirea acestora;
– dispun asupra destinaţiei sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul anual pentru susţinerea entităţilor nonprofit care se înfiinţează şi funcţionează în condiţiile legii sau unităţilor de cult.

*se completează de către contribuabili sau de către împuterniciţii acestora

Ca să dăm un exemplu, dacă ești salariat într-o firmă, poți depune Declarația 230.

Singurii care nu vor depune sunt angajații din IT, Construcții, Cercetare pentru că ei nu plătesc impozit pe venit. Dacă își doresc să facă bine, ei pot dona în mod direct.

La fel și în cazul celor care au fost în șomaj tehnic sau au primit indemnizația respectivă.

De unde poți descărca D230

Declarația 230 se poate descărca de pe site-ul ANAF.

Din ce vedem, la momentul publicării acestui text figurează că aceasta a fost actualizată pe site-ul instituției pe data de 13 ianuarie 2022.

În ceea ce privește completarea, este una dintre cele mai simple. Majoritatea ONG-urilor pun la dispoziție o varianta precompletată cu datele lor, la care poți adăuga nume, prenume etc.

Unde depui formularul

Acesta trebuie depus la ANAF, adică instituția de la care ai și descărcat Declarația 230.

Varianta cea mai simplă este să o depui prin Spațiul Privat Virtual. Adică online (e vorba de câteva click-uri).

Pentru că anul trecut a apărut o Ordonanță (8/2021), aceasta poate fi depusă și la ONG-ul sau entitatea către care vrei să redirecționezi cei până la 3,5%. În curând o să fie publicat și ordinul ANAF privind procedura ONG-urilor, deoarece acestea trebuie să centralizeze declarațiile și să completeze un formular.

Se mai poate depune în format hârtie, direct la registratura organului fiscal competent sau prin poştă, cu confirmare de primire.

Care este termenul de depunere al Declarației 230 în 2022

În 2022, Declarația 230 trebuie depusă până la 25 mai.

Practic banii ăia oricum sunt încasați de stat. Singurul lucru pe care îl poți face este să le dai o destinație, să se întâmple ce vrei tu cu ei.

Să nu ne lăsăm influențați, totuși, de cei care spun că „tot aia e”. Mai sunt totuși și oameni care fac lucruri bune în țara asta. Poate banii ăia pot salva o viață sau îmbunătăți condițiile celor care au nevoie de ajutor.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend