Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Doi pescăruși ar fi vinovați pentru prăbușirea avionului de război rusesc din Krasnodar

Publicat

in

Avionul de vânătoare Sukhoi Su-34 s-a prăbușit, în urmă cu o săptămână, peste un bloc de apartamente în orașul sudic Yeysk, în apropiere de Ucraina, ucigând cel puțin 15 persoane, din cauza a doi pescăruși care ar fi intrat în motoarele bombardierului, notează agenția rusă de presă TASS.

Momentul în care s-a produs incendiul după prăbușirea avionului de vânătoare rusescFoto: Kooperativ Telegram Channel, / AP / Profimedia

Prăbușirea bombardierului rusesc în Yeisk, regiunea Krasnodar, a fost provocată de doi pescăruși, care au intrat în motoarele avionului de vânătoare în timpul decolării, au transmis autoritățile ruse.

În aceste împrejurări s-a produs un incendiu care a dus la prăbușirea aeronavei.

„Rămășițele lor (ale pescărușilor) au fost găsite de experți în timpul examinării epavei avionului”, au declarat agențiile de aplicare a legii.

În urmă cu o săptămână, un avion de luptă rusesc s-a prăbușit peste un bloc din orașul Yeysk, în sudul țării, la scurt timp după decolare, apartamentele blocului fiind cuprinse de o enormă explozie ce a provocat moartea a cel puțin 15 persoane, a anunțat agenția de presă Interfax.

Pilotul a reușit să se catapulteze și a scăpat cu viață.

Avion prăbușit în Siberia

Nu este primul incident de acest gen. Un avion militar rusesc s-a prăbușit duminică într-o clădire rezidențială din orașul siberian Irkuțk, a declarat guvernatorul regiunii, potrivit Reuters.

Agenția Interfax a transmis, citând autoritățile ruse, că cei doi piloți ai aeronavei și-au pierdut viața.

Agențiile de presă rusești au afirmat că avionul implicat în incidentul de duminică a fost un Su-30. Într-o declarație, Ministerul pentru Situații de Urgență a precizat că avionul s-a prăbușit în timpul unui zbor de testare.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Greenpeace: Rusia a livrat Franței 25 de containere cu uraniu

Publicat

in

ONG-ul Greenpeace a denunţat livrarea, luni, către Franţa, a unei „importante” încărcături de uraniu îmbogăţit provenit din Rusia şi care acreditează „dependenţa” Franţei de industria nucleară rusă, un sector care nu este încă vizat de sancţiunile internaţionale adoptate după invazia asupra Ucrainei, informează AFP, potrivit Agerpres.

Un cargou a descărcat luni dimineaţa în portul Dunkerque mai multe cilindre de uraniu provenit din Rusia, a constatat un jurnalist al AFP.

Citeste mai mult

NATIONAL

SUA: statul Idaho va permite utilizarea plutonului de execuție pentru pedepsirea celor condamnați la moarte

Publicat

in

Condamnaţii la moarte din Idaho, un stat din vestul SUA, ar putea fi ucişi de un pluton de execuţie dacă injecţia letală nu este posibilă, potrivit unei legi adoptate luni de parlamentul local, notează AFP, citat de Agerpres.

Aprobat cu 24 de voturi pentru şi 11 împotrivă de Senatul acestui stat conservator, textul urmează să fie ratificat de guvernator.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend