Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Doi medici psihiatri, trimişi în judecată pentru luare de mită

Publicat

in

Doi medici psihiatri din Piteşti, Valerian Azamfire şi Eli Morman, au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului General pentru luare de mită, fiind acuzaţi că au cerut bani de la sute de pacienţi, în schimbul eliberării de documente medicale fictive pentru încadrarea în grad de invaliditate sau handicap.

În acelaşi dosar, au fost trimise în judecată şi două asistente medicale, Eleonora Stoicescu şi Carmen Cristina Constantinescu, acuzate de luare de mită.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, în perioada 27 aprilie – 23 iunie 2015, în calitate de medici psihiatri ai Laboratorului de Sănătate Mintală Piteşti, contra unor sume de bani ce variau între 10 şi 100 de lei, Valerian Azamfire şi Eli Morman au procedat la diagnosticarea, internarea uneori fictivă a unor persoane interesate, cărora le-au eliberat documente medicale necesare pentru încadrarea ori menţinerea în grad de invaliditate sau handicap, deşi în realitate unii beneficiari nu sufereau de acele afecţiuni.

De asemenea, în unele situaţii, medicii au eliberat reţete medicale unor pacienţi sau au avizat programe de recuperare, documentele fiind necesare şi pentru comisia de expertiză medicală.

Procurorii susţin că, prin acordarea deciziilor de încadrare în grad de invaliditate şi implicit a unor drepturi de asigurări sociale unor persoane care, în lipsa unor dosare medicale întocmite pe baza unor evaluări medicale corecte, nu ar fi beneficiat de această încadrare în grad de invaliditate, se aduce atingere bugetului asigurărilor sociale de stat, cu toate consecinţele ce decurg din acest fapt.

Medicul Azamfire este acuzat că a luat bani de la 483 de persoane, iar Eli Morman de la 14 persoane. În aceeaşi perioadă de timp, Eleonora Stoicescu şi Carmen Constantinescu, în calitate de asistente medicale în cadrul aceluiaşi laborator, au primit sume de bani (aproximativ 5 lei/pacient) sau produse de la pacienţi, cu ocazia menţionării în registrul de consultaţii sau pentru eliberarea unor documente medicale ori avizarea programelor de recuperare.

Asistentele, potrivit atribuţiilor de serviciu, au în competenţă consemnarea în registrele de evidenţă a pacienţilor raportările către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Argeş, printarea reţetelor etc., astfel încât ele intermediau relaţia pacient – medic.

Existau chiar situaţii când interveneau pe lângă doctori pentru eliberarea unor astfel de documente, la cererea unor pacienţi care nu erau consultaţi în mod efectiv de către medici.

Cât priveşte sumele de bani primite cu titlu de mită de către inculpaţi, acestea erau remise fie direct, în mână, fie erau puse în carnetele de sănătate. În cauză a fost dispusă măsura asiguratorie a sechestrului asupra unor sume de bani ridicate de la inculpaţi, după cum urmează: 81.665 lei, 11.985 euro, 4.564 USD şi 10 lire sterline. Dosarul se va judeca la Tribunalul Argeş. 

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

BREAKING Eroare umană în cazul tragediei de la ‘Victor Babeș’. Două persoane au fost reținute

Publicat

in

De

Eroare umană în cazul TIR-ului de la Spitalul Victor Babeș, acolo unde instalația de oxigen s-a oprit, iar trei pacienți au murit.

Două persoane au fost reținute pentru 24 de ore în cazul tragediei de la Spitalul Victor Babeş, după ce trei oameni au murit sufocați într-un TIR de Terapie Intensivă. Este vorba despre șeful Serviciului tehnic și un instalator, potrivit unor surse judiciare.

Concluziile anchetatorilor arată că instalația de oxigen a fost închisă din greșeală de personalul medical.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

FOTO – Şobolani la raftul de patiserie din Mega Image, în Sectorul 1

Publicat

in

De

Mizeria din Sectorul 1 începe să se vadă şi în alte zone, nu numai în grămezile de gunoaie de pe străzi. O imagine virală pe Facebook arată doi şobolani la raftul de produse de patiserie dintr-un magazin Mega Imagine.

“Mega Image 1 Mai București, Sectorul 1, s-a adaptat la situația pieței și a adus șobolani la ofertă: iei un covrig, primești doi șobolani. Poftă bună!”, scrie persoana care a publicat imaginea.

Amintim că, în urma intenţiei de a închide toate companiile înfiinţate de fosta administraţie, actuala administraţie a Capitalei a omis etape importante din procesele de deratizare şi dezinsecţie din Bucureşti. Astfel, faţă anii trecuţi, când compania Eco Igienizare realiza o primă etapă de deratizare la începutul anului, odată cu migrarea şobolanilor din ascunzători spre spaţiile deschise, anul acesta deratizarea nu s-a efectuat la timp. Acelaşi lucru este valabil şi pentru prima etapă de dezisecţie, pentru larve, care a fost omisă.

content-image

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend