Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Recordul mitei la Pitesti ! Doi medici au luat mită de peste 900 de ori în câteva luni!!!

Avatar

Publicat

in

policlinicaDetalii de-a dreptul incendiare reies din ancheta procurorilor din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Pitești în cazul medicilor de la Policlinica de Stat nr. 2, de  pe strada IC Brătianu din Pitești. Incredibil este faptul că în biroul celor doi medici ai Serviciului de Expertiză Medicală din cadrul Casei Judeţene de Pensii, anchetatorii au găsit plicuri cu bani în diferite dosare pe care cele două cadre medicale le aveau în lucru. Din probe reiese că în doar 55 de zile medicul Mihai Iulia Maria a luat mită de 375 de ori, iar medicul Săndulescu Camelia în 50 de zile a luat mită de 484 de ori, sume cuprinse între 100 şi 200 lei. În urma analizei faptelor şi pe baza probelor de la dosar, unul foarte stufos, procurorii DNA au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pe o durată de 24 ore (începând de la data de 11.06.2014, ora 23:50, până la data de 12.06.2014, ora 23:50) a inculpatei MIHAI IULIA MARIA, medic șef al Serviciului de Expertiză a Capacității de Muncă din structura Casei Județene de Pensii și Asigurări Sociale Argeș și (începând de la data de 11.06.2014, ora 20:50 până la data de 11.06.2014, ora 20:50) a inculpatei SĂNDULESCU CAMELIA, medic în cadrul Serviciului de Expertiză a Capacității de Muncă din structura Casei Județene de Pensii și Asigurări Sociale Argeș în sarcina cărora s-a reținut infracțiunea de luare de mită în formă continuată.

Din ordonanța de reținere întocmită de procurori a rezultat că există probe și indicii temeinice din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt :
În perioada februarie – iunie 2014, inculpata MIHAI IULIA MARIA, în calitate de medic expert al Asigurărilor Sociale, a primit, în mod repetat, sume de bani cuprinse între 100 și 200 de lei, precum și alte foloase, de la persoanele care se prezintă la cabinetele de expertiză pentru încadrarea într-un grad de invaliditate, revizuirea medicală sau prelungirea concediului medical peste 180 de zile.
Din dosar rezultă faptul că Mihai Iulia Maria își desfășoară activitatea în calitate de medic expert al asigurărilor sociale în cadrul Cabinetului de Expertiză Medicală, îndeplinind totodată și funcția de șef al Serviciului de Expertiză a Capacității de Muncă din cadrul Casei Județene de Pensii Argeș. În această calitate, Mihai Iulia Maria avizează pensionarea de invaliditate și emite decizia de încadrare în grad de invaliditate care, printre altele, conține încadrarea bolnavului într-un grad de invaliditate și termenul de revizuire. De asemenea, realizează revizuirea medicală a pensionarilor încadrați în grade de invaliditate la termenul stabilit de medicul expert care are în evidență pensionarul. După examinarea persoanei și a documentației medicale întocmite de unitatea sanitară, în raport de starea de sănătate, constatată cu ocazia revizuirii medicale, medicul expert emite decizia medicală și stabilește termenul de revizuire. De asemenea, medicul expert al asigurărilor sociale prelungește concediul medical peste 90 de zile și propune prelungirea concediului medical peste 180 de zile.
În legătură cu atribuțiile sale de serviciu, medicul Mihai Iulia Maria a primit sume de bani, cuprinse între 100 și 200 de lei, de la persoanele care s-au prezentat la cabinetul de expertiză medicală, direct sau printre înscrisurile aflate în dosarele medicale ori prezentate de persoanele respective, precum și alte foloase, existând date cu privire la comiterea a 357 acte materiale de luare de mită comise în perioada 18.02.2014 – 09.04.2014, 13.05.2014 și 19.05.2014 – 26.05.2014. Astfel, au existat situații în care, într-o singură zi, medicul Mihai Iulia Maria a primit într-o singură zi sume de bani și alte foloase de la peste 20 de persoane care s-au prezentat la cabinetul de expertiză.
De asemenea, din actele de urmărire penală efectuate în cauză, a rezultat faptul că inculpata SĂNDULESCU CAMELIA, medic expert al asigurărilor sociale, în legătură cu atribuțiile sale de serviciu, în perioada noiembrie 2013 – februarie 2014, a primit diferite sume de bani cuprinse între 100 și 200 de lei, precum și alte foloase, de la persoanele care se prezintă la cabinetele de expertiză pentru încadrarea într-un grad de invaliditate, revizuirea medicală sau prelungirea concediului medical peste 180 de zile.
Din dosar rezultă faptul că Săndulescu Camelia participă în principal la evaluarea capacității de muncă în vederea stabilirii gradului de invaliditate, întocmește raportul de expertiză medicală a capacității de muncă și emite decizia medicală asupra capacității de muncă. De asemenea, efectuează revizuirea medicală a pensionarilor încadrați în grad de invaliditate la termenul stabilit și prelungește concediile medicale în condițiile legii.
Actele de urmărire penală efectuate în cauză au relevat faptul că în perioada 05.11.2013 – 23.01.2014, precum și în data de 13.02.2014 inculpata Săndulescu Camelia a primit sume de bani cuprinse între 100 și 200 de lei, precum și alte foloase săvârșind 484 de acte materiale ale infracțiunii de luare de mită în formă continuată, în următoarele modalități concrete:
– persoana solicitantă inserează sumele de bani printre actele prezentate medicului; 
– persoana solicitantă pune sume de bani pe masa de lucru a medicului sau i le înmânează; 
– persoana solicitantă se aproprie de medicul expert și îi introduce în buzunare sume de bani; 
– persoana solicitantă îi remite medicului separat sau împreună cu sumele de bani diverse foloase în marea majoritate produse alimentare, cosmetice, cafea precum și alte produse.
Celor două persoane li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală de inculpat și acuzațiile în conformitate cu art. 309 din Codul de procedură penală. Inculpatele Mihai Iulia Maria și Săndulescu Camelia urmează a fi prezentate, joi, 12 iunie 2014, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile la Tribunalul Argeș.
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și au colaborat cu Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei. 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Nelu Tătaru: ‘Nu putem să ne imunizăm, decât trecând prin boală sau făcând un vaccin. Eu mă voi vaccina oricum!’

Avatar

Publicat

in

De

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

CTP: ‘Dacă nu mă duc la vot, atunci virusul dictaturii este prezent. El nu dispare niciodată din nicio societate’

Avatar

Publicat

in

De

“Ce spun oamenii, cei mai mulți dintre ei, cei care nu vor să vină la vot? Spun: «Toți sunt la fel. Am fost la vot și în alți ani și degeaba. Vin ai noștri, pleacă ai noștri, noi rămânem tot ca proștii. N-are rost să ne ducem la vot, pentru că nu e mai bine. Niciodată nu se întâmplă să fie mai bine după vot». Aici este o neînțelegere fundamentală a rolului votului în societate.

Este o idee pe care eu am văzut-o acum 30 de ani în toată splendoarea ei, reprezentată când au venit 80% dintre românii cu drept de vot la primele alegeri din 1990, convinși fiind că îndată ce bagă acea hârtie în urna de vot, vor ieși tot ceea ce își doreau fiecare dintre ei. Unul își dorea un salariu mai mare, altul banane, altul desene animate, altul avorturi la liber, adică tot ceea ce lipsise în ceaușism urma să iasă din această urnă în schimbul acelei hârtii. Era o viziune aproape magică.

Firește că de-a lungul anilor s-a întâmplat această serie de dezamăgiri, spunând omul acum că «n-am de ce să mă duc la vot». Este greșit să gândești votul în sensul de mai bine, că «mă duc la vot ca să fie mai bine». Mă duc la vot ca să nu fie mai rău, ca să nu fie foarte rău!

Aici intervine vaccinul. Vaccinul te face să te simți mai bine? Nu. Dimpotrivă. Poate să-ți dea niște efecte secundare neplăcute. Fiecare vaccin are niște efecte secundare nu tocmai plăcute. Te vindecă vaccinul dacă suferi de diabet, de hipertensiune, de obezitate, de depresie? Nu. Nu te vindecă de nimic.

În schimb, te apără de ceva foarte rău care ți se poate întâmpla, și anume poți să mori. Dacă faci vaccinul, nu se întâmplă nimic bine. Dacă nu faci vaccinul, atunci poți să mori și poți să și omori pe alții.

Același lucru este și cu votul. Dacă te duci la vot, nu trebuie să te aștepți că ieri întunericul, azi lumina. «De mâine, după ce am votat, vine apa caldă, căldură, medicamente, tot ceea ce nu aveam».
Că o să avem politicieni care o să vină, mai buni, mai frumoși, mai lăptoși, mai devreme acasă. Nu.

Progresul în ființa umană se realizează extrem de greu. Nu la scara vieții unui om.

Aici e o altă sursă a frustrării celor care își pierd încrederea în a vota. Își setează o așteptare la durata vieții lor și sunt de înțeles într-un anume fel. «Am votat acum 30 de ani, acum am cât am, și nu s-au întâmplat, după părerea mea, lucrurile bune pe care așteptam. Cât să mai votez? Că o să trec dincolo». Judecând la dimensiunile unei vieți omenești, da.

Dar omul și societate se schimbă încet. Se schimbă tehnologia în jurul nostru cu o viteză uluitoare. Se schimbă tot felul de relații politice, economice. Dar, ființa umană se schimbă de un milion de ani foarte încet. Asta este problema. De aceea și această frustrare.

Atunci, trebuie să te duci la vot cu această viziune realistă lipsită de iluzii. Mă duc acolo ca la vaccin. Dacă votez, atunci apăr această societate, o vaccinez împotriva dictaturii, asigur supraviețuirea democrației.

Nu mă duc în primul rând ca să votez un partid sau altul. Dacă nu mă duc la vot, atunci virusul dictaturii este prezent. El nu dispare niciodată din nicio societate. E acolo, încuibat. Omenirea a descoperit de vreo 150 de ani acest vaccin, votul împotriva dictaturii.

Dacă mulți dintre cetățeni spun «Nu mă duc domle, n-am pe cine să votez. Toți sunt la fel», este o aberație. Să spui în clipa de față, în evantaiul de partide aflate în ofertă, că toate sunt la fel este o afirmație nerațională”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

El nu este de acord cu cei care spun că nu se duc la vot pentru a-i sancționa pe politicieni.

„E vorba de o prostie. Îi doare fix în pix pe politicieni.

Am văzut ce se întâmplă dacă nu venim la vot. Trei ani de zile am simțit pe pielea noastră ce se poate întâmpla dacă foarte mulți oameni nu vaccinează democratic societatea.

Vedem ce se întâmplă acum în Republica Moldova. Acolo se întâmplă ce se întâmpla cu puțin timp în urmă cu România. În orice moment se poate întâmpla ce s-a mai întâmplat. Semnificația maximă a votului e prezența. Lucrurile rele se întâmplă întotdeauna când prezența la vot e mică.

Când nu vin la vot oamenii care nu sunt neapărat înregimentați în partide și stau acasă, atunci apar malformațiile care pot duce la moartea organismului social-democratic”, a afirmat CTP, conform Digi24.ro.

Citește și:

Veste bună pentru mii de elevi! Cresc bursele pentru anul școlar 2020-2021

EXCLUSIV Reguli diferite în privința înmormântărilor, în România! Deciziile semnate de Raed Arafat sunt diferite chiar și în zonele carantinate

EXCLUSIV Răsturnare de situație! Decorarea asistentei lui Marcel Vela nu a fost ilegală!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend