Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Doi luptători americani au fost dați dispăruți în Ucraina și se crede că au fost capturați de ruși

Publicat

in

Doi americani care luptă alături de forțele ucrainene la nord de Harkov, în Ucraina, sunt dați dispăruți de aproape o săptămână și există temeri că ar fi putut fi capturați de forțele ruse, potrivit familiilor lor și a unui coleg de luptă, relatează CNN.

Razboi UcrainaFoto: Viktor Antonyuk / Sputnik / Profimedia Images

Bărbații sunt Alexander John-Robert Drueke, 39 de ani, din Tuscaloosa, Alabama, și Andy Tai Ngoc Huynh, 27 de ani, din Hartselle, Alabama.

Un bărbat care a dorit să rămână anonim din motive de securitate, care este sergent al trupei, a oferit pentru CNN fotografii cu pașapoartele ambilor bărbați și ștampilele lor pentru intrarea în Ucraina.

Bărbatul a spus că unitatea lor lupta sub comanda celei de-a 92-a brigăzi mecanizate a Ucrainei pe 9 iunie, lângă orașul Izbytske.

El a spus că Drueke și Huynh au dispărut în timpul bătăliei, iar misiunile ulterioare de căutare au fost fără succes. O postare de a doua zi pe un canal de propagandă rusesc de pe Telegram susținea că doi americani au fost capturați lângă Harkov.

„A fost un haos absolut”, a spus el pentru CNN. „Erau peste o sută de infanteriști care înaintau spre pozițiile noastre. Am avut un T72 care trăgea asupra oamenilor de la 30, 40 de metri distanță.”

Bunny Drueke, mama lui Alex, a declarat pentru CNN că „se presupune că sunt prizonieri de război, dar acest lucru nu a fost confirmat”. Ea a spus că Ambasada SUA în Ucraina nu a putut verifica dacă fiul ei a fost capturat.

„Nu au putut verifica dacă a fost luat de ruși. Tot ceea ce pot verifica ei este că el este dat dispărut în acest moment”, a spus ea. „Ei rămân în legătură strânsă cu mine și am toată încrederea că lucrează la situație.”

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe rus, Maria Zakharova, a dat de înțeles că toți străinii care luptă de partea Ucrainei care sunt capturați vor avea aceeași soartă ca cei doi britanici și cetățeanul marocan care au fost condamnați la moarte.

Condamnările la moarte primite de cei doi britanici și cetățeanul marocan care au fost capturați de forțele pro-ruse în timp ce luptau în Ucraina vor constitui un „exemplu clar pentru alți soldați” care luptă de partea ucrainenilor, a spus ea.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat miercuri că „au cunoştinţă de rapoarte neconfirmate despre doi cetăţeni americani capturaţi în Ucraina”.

„Monitorim îndeaproape situația și suntem în contact cu autoritățile ucrainene”, a spus purtătorul de cuvânt. „Din cauza unor considerente de confidențialitate, nu avem alte comentarii.”

Urmărește ultimele evoluții din a 112-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

VIDEO – Pericol la Sala Sporturilor din Arad: Arsenal de luptă descoperit în rucsacul unui tânăr la intrarea la un meci de baschet

Publicat

in

De

Jandarmii au descoperit un adevărat arsenal de luptă în rucsacul unui tânăr care încerca să intre în Sala Sporturilor din Arad la un meci de baschet feminin.

Jandarmii arădeni care asigurau ordinea publică la meciul de baschet feminin între UAV Arad și Rapid București au descoperit un bărbat in vârstă de 21 de ani care încerca să intre în Sala Sporturilor din Arad cu un rucsac în care deținea un întreg arsenal de luptă.

Jandarmii au găsit în rucsac o petardă cu fitil, 3 cutii de materiale pirotehnice, un pumnal de 16 centimetri și un lanț invelit in material textil de un metru lungime.

Tânărul le-a spus jandarmilor că a cumpărat bunurile din București și că le poartă permanent cu el pentru autoapărare.

Jandarmii au întocmit actele de sesizare, care împreună cu bunurile, vor fi predate IPJ Arad în vederea continuării cercetărilor.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

SUA: Democratul Hakeem Jeffries devine primul afro-american ales liderul unui partid în Congres

Publicat

in

De

Hakeem Jeffries a fost ales miercuri de colegii săi din Partidul Democrat ca lider al acestora în Camera Reprezentanţilor, înlocuind-o pe Nancy Pelosi, transmite AFP.

Hakeem Jeffries devine primul afro-american care va ocupa astfel de responsabilităţi în Congresul american.

Votul de miercuri s-a desfăşurat cu uşile închise, iar Jeffries a fost singurul candidat, potrivit Agerpres.

În vârstă de 52 de ani, el deţine posturi de responsabilitate în statul major al democraţilor începând din 2019.

Alegerea sa marchează un schimb de generaţie semnificativ în Congresul american, Hakeem Jeffries fiind cu 30 de ani mai tânăr decât Nancy Pelosi, preşedinta (‘speaker’) Camerei Reprezentanţilor.

Pelosi a anunţat la mijlocul lunii că renunţă la funcţia de lider al democraţilor în viitoarea Cameră, spunând că vrea să lase locul unei ‘noi generaţii’. Ea va rămâne simplă reprezentată a statului California.

Din ianuarie, Jeffries va conduce tabăra democraţilor într-o Camera a Reprezentanţilor în care aceştia nu vor mai fi majoritari, după ce republicanii au câştigat controlul în urma alegerilor din noiembrie.

Chiar dacă majoritatea lor va fi mai redusă decât se prognoza, republicanii vor dispune de o putere în materie de inspecţie, pe care au promis că o vor folosi pentru o serie de anchete cu privire la felul în care preşedintele Joe Biden a gestionat pandemia sau retragerea trupelor din Afganistan.

Tabăra preşedintelui Biden şi-a asigurat totuşi controlul în Senat.

Lipsit de acum înainte de un Congres pe care l-a controlat total timp de doi ani, partidul preşedintelui democrat nu va mai putea trece mari proiecte legislative, o situaţie în care se va afla însă şi tabăra opusă, republicană.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend