Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Doi bărbați au fost găsiți morți în vila lui Gianni Versace în ziua în care s-au împlinit 24 de ani de la uciderea sa

Publicat

in

Doi bărbați au murit în circumstanțe misterioase în dormitorul de la etaj al unei vile din Miami Beach unde Gianni Versace a fost ucis în data de 15 iulie 1997, relatează The Daily Beast.

Morțile au fost descoperite de personalul care se ocupă de curățenie în vilă la aniversarea a 24 de ani de la uciderea lui Versace.

Creatorul de modă, atunci în vârstă de 50 de ani, a fost împușcat de două ori în ceafă în timp ce deschidea poarta de fier a vilei sale după ce a luat micul dejun la o cafenea din apropiere.

Criminalul a fost identificat drept Andrew Cunanan, un criminal în serie care viza bărbați homosexuali în timp ce călătorea din California către Florida.

Charles Podesta, majordomul lui Versace, a povestit ulterior despre ziua uciderii șefului său, relatând că a crezut că sunetul de pocnet auzit provine de la artificii.

Vocea lui Podesta poate fi auzită în apelul făcut la 911, acesta spunându-i operatorului că „un bărbat a fost împușcat. Vă rog, imediat, vă rog”.

Când operatorul i-a cerut mai multe informații, Podesta a răspuns: „nu știu, se plimba în fața casei sale. Este Gianni Versace”.

Cunanan s-a sinucis 8 zile mai târziu într-o casă plutitoare după o confruntare îndelungată cu poliția.

Nu se știe cu siguranță dacă ucigașul îl cunoștea intim pe Versace însă fotografii cu cei doi bărbați la un eveniment organizat cu câteva luni înainte de crimă sugerează că aceștia s-ar fi putut întâlni anterior.

Familia Versace a respins ferm speculațiile că Versace și Cunanan ar fi fost iubiți.

Poliția din Miami a răspuns la un apel al angajaților vilei de lux la scurt timp după ora 13:20 după ce aceștia au descoperit trupurile neînsuflețite ale doi bărbați în camera de la etaj.

O sursă apropiată de angajații vilei a declarat pentru jurnaliștii de la The Daily Beast că dormitorul nu prezenta urme de violență și că aceștia suspectează că bărbații s-au sinucis ca urmare a unui pact bizar.

Poliția din Miami nu a oferit detalii cu privire la scena crimei însă a anunțat că investighează o moarte – nu crimă – lucru care sugerează că nu suspectează comiterea vreunei crime.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

ACTUAL

Vești bune! Marius Budăi: ‘Niciun pensionar nu o să încaseze mai puțin de 1000 de lei’

Publicat

in

De

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marius Budăi, a declarat că a semnat cele două ordonanțe care se referă la majorările de la 1 ianuarie 2022.

„Ieri am semnat cele două ordonanțe de urgență, una împreună cu doamna ministru Firea, care se referă la distribuirea celei de-a 13-a indemnizații pentru persoanele cu dizabilități și majorarea alocațiilor, care intră în vigoare la 1 ianuarie 2022 și a doua care se referă la majorarea punctului de pensie, de la 1.442, la valoarea de 1.586 de lei și majorarea pensiei minime de la 800 la 1000 lei. Începând de astăzi își urmează cursul în avizarea interministerială să le putem aproba pe ambele în ședință de Guvern, să fie bază pentru construcția bugetului pe anul 2022. Suntem deja la Casa Națională de Pensii pregătiți cu infrastructura, calculele sunt făcute, totul este oficial”, a declarat Marius Budăi la Realitatea PLUS.

„Este un curs firesc, nu se poate construi bugetul dacă nu sunt actele normative aprobate în guvern. La construcția bugetului se ia în calcul acest lucru. Cu siguranță această coaliție și-a asumat în programul de guvernare și aceste lucruri vor fi puse în practică.

Orice persoană care din contribuție îi iese o pensie mai mică de o mie de lei se completează suma până la o mie de lei, astfel încât niciun pensionar să nu încaseze mai puțin de 1000 de lei”, a mai spus ministrul Muncii.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

​Sărbători în pandemie: 92% dintre români se pregătesc să petreacă Sărbătorile acasă, 48% și-au redus bugetul față de anul trecut

Publicat

in

De

Românii se pregătesc pentru al doilea an consecutiv să-și petreacă Sărbătorile în condiții de pandemie: mai mult acasă, decât în deplasări și cu bugete în scădere, rezultă dintr-un sondaj realizat de CEC Bank. Astfel, 92% dintre români spun că vor petrece sărbătorile acasă, cu familia, și doar 3,5% au planuri să plece în vacanță, în timp ce 4,6% plănuiesc ieșiri în oraș. Bugetul mediu pe care românii vor să-l cheltuie cu ocazia sărbătorilor – incluzând cadouri și masa de Crăciun, este 1 017 lei, în condițiile în care 29% dintre respondenți spun că vor cheltui sub 500 de lei și doar 4,13% își permit să cheltuie de sărbători mai mult de 3 000 de lei. 48% dintre respondenți spun că își vor reduce cheltuielile de sărbători față de anul trecut, iar la polul opus, doar 18% își permit să cheltuie mai mult decât anul trecut.

Pentru masa de Crăciun, 42,5% dintre români sunt dispuși să cheltuie mai puțin de 300 de lei, 33,8% între 300 și 600 de lei și doar 23,6% alocă un buget mai mare de 600 de lei. Bugetul mediu alocat cadourilor este 509 lei, iar 65% dintre respondenți vor să se încadreze sub acest plafon, în timp ce doar 9,5% plănuiesc să cheltuie mai mult de 1 000 de lei. În ceea ce privește bradul de Crăciun, 13% spun că nu vor împodobi un brad, 56% vor folosi bradul artificial din anii trecuți, iar 30,5% spun că și-ar cumpăra un brad, cu un buget maxim de 150 de lei.

64% dintre respondenți plătesc cash pentru cumpărăturile de sărbători, iar cardurile de debit și de credit au o pondere de puțin peste 24%. Mall-urile rămân destinația preferată pentru cumpărăturile de sărbători (39% dintre respondenți), iar producătorii locali urcă pe locul doi (circa 27% dintre respondenți), devansând cumpărăturile online (18,5%).

Românii nu obișnuiesc să plănuiască din timp bugetul de sărbători: marea majoritate suportă cheltuielile mai mari din salariul lunii curente (42%) și doar 36% fac economii din timp. 9,5% dintre români speră că vor primi prime cu care să-și finanțeze aceste cheltuieli, iar 12,5% apelează la împrumuturi sau carduri de credit.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend