Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Dodon optează pentru consolidarea rolului Parlamentului în Republica Moldova

Avatar

Publicat

in

Fostul preşedinte Igor Dodon este în favoarea consolidării rolului Parlamentului în ţară în actuala situaţie de criză. El a vorbit despre acest lucru în emisiunea sa “Preşedintele Igor Dodon răspunde” postat pe reţelele de socializare.

El a salutat faptul că preşedintele Parlamentului Zinaida Greceanîi este implicată în gestionarea situaţiei şi săptămâna aceasta i-a invitat pe membrii actualului guvern la ea.

“Aceasta este o decizie foarte corectă. Am văzut că preşedintele şi consilierii ei încearcă să guvernul de partea sa, să dea indicaţii miniştrilor.

Administraţia prezidenţială nu are astfel de puteri, noi avem o republică parlamentară. Nu mi-am permis niciodată acest lucru, deşi am fost preşedinte şi am avut sprijinul majorităţii parlamentare, care a aprobat guvernul.

Într-o ţară parlamentară, ar fi bine ca Parlamentul să preia controlul asupra situaţiei în asemenea condiţii, iar rolul speakerului ar fi decisiv”, a spus Dodon, care, fiind preşedinte, i-a invitat în mod regulat pe membrii guvernului şi le-a dat instrucţiuni.

În calitate de preşedinte, în 2020, Dodon a creat o comisie pentru modificarea Constituţiei cu scopul tranziţiei la o formă prezidenţială de guvernare.

Unul dintre primele decrete ale Maia Sandu în calitate de preşedinte a fost decretul privind dizolvarea acestei comisii.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

CUTREMUR în fotbal! 12 mari cluburi vor să abandoneze Liga Campionilor și să facă o Superligă privată

Avatar

Publicat

in

De

Juventus, AC Milan, Manchester United, Liverpool, Real Madrid și Barcelona s-au pus de acord pentru înființarea unei noi competiții: Super Liga Europei, care ar urma să înceapă din 2022 și să fie sprijinită financiar de JP Morgan, bancă de investiții, anunță gsp.ro.

Prestigioasa publicație The New York Times anunță că unele dintre cele mai bogate și cunoscute cluburi de fotbal din lume au convenit, în principiu, să participe la o nouă competiție europeană, care ar duce economia sportului la un alt nivel.

Conform sursei citate, giganții Europei ar urma să-și anunțe public planurile privind Super Liga Europei până luni. Motivul? UEFA va promulga săptămâna viitoare modificările pe care Champions League urmează să le adopte din 2024, iar astfel mișcarea de branding a forului condus de Aleksander Ceferin va fi umbrită.

Cel puțin 12 echipe și-au asumat statutul de cluburi-fondatoare, între care cele 6 grupări de tradiție de mai sus – venite din Italia, Anglia și Spania.

Se încearcă negocierea și cu alte formații de renume, precum Bayern, Dortmund sau PSG, care nu se arată încă dornice să părăsească Champions League, o competiție ce urmează să fie serios zdruncinată.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Presiunea continuă la ATI! Andrei Baciu anunță că vor fi inaugurate zeci de paturi pentru bolnavii COVID în stare gravă

Avatar

Publicat

in

De

Secretarul de stat Andrei Baciu a anunțat că spitalele din România vor avea încă 73 de paturi pentru terapie intensivă. Acestea vor fi folosite pentru bolnavii COVID în stare gravă.

Andrei Baciu a declarat că în prezent, în spitalele din România sunt 20 de paturi libere la secții ATI. Baciu a dezvăluit faptul că, în curând, vor fi inaugurate zeci de paturi pentru bolnavii COVID în stare gravă.

„Presiunea cea mai mare rămâne în continuare pe secțiile de Terapie Intensivă. Însă, potrivit analizelor făcute de colegii noștri din țară, aveam disponibile 20 de paturi ATI și se lucrează pentru operaționalizarea a încă 73. Căutăm soluții pentru a suplimenta numărul acestora, iar pacienții infectați cu SARS-COV2 și care au o formă gravă a bolii să fie transferați cât mai repede în secțiile de Terapie Intensivă”, a spus secretarul de stat la Ministerul Sănătății.

Andrei Baciu a mai spus că numărul persoanelor infectate cu virusul SARS COV-2 este în scădere ceea ce ar putea duce la anularea unor restricții.

„Specialiștii ne-au informat că rata de pozitivare este în scădere și sperăm să rămânem pe acest trend descendent. Important este că sunt tot mai multe persoane vaccinate, iar acest lucru ne dă speranța că într-un timp cât mai scurt putem să renunțăm la unele măsuri restrictive”, a precizat Andrei Baciu.

Declarația a fost făcută în urma ședinței de duminică a Centrului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend