Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Documentul Comisiei Europene ce recomanda ca termenul “Crăciun” să fie înlocuit cu “sezonul sărbătorilor” a fost retras

Publicat

in

Un document intern al Comisiei Europene care îi sfătuia pe oficiali să folosească termeni precum „sezonul sărbătorilor” mai degrabă decât Crăciunul a fost retras după un protest din partea politicienilor de dreapta, scrie marți The Guardian, citat de News.ro.

Executivul UE a decis retragerea documentului lansat de comisarul pentru egalitate, Helena Dalli, la sfârşitul lunii octombrie, după un articol din tabloidul italian Il Giornale, care susţinea că este o încercare de „anulare a Crăciunului”.

O serie de politicieni de dreapta, inclusiv fostul preşedinte al parlamentului european Antonio Tajani, membru al partidului Forza Italia al lui Silvio Berlusconi, s-au războit ulterior asupra problemei pentru a-şi exprima opoziţia faţă de sfatul „absurd”.

„Incluziunea nu înseamnă negarea rădăcinilor creştine ale UE”, a scris Tajani pe Twitter.

Ca răspuns, Dalli a emis o declaraţie de scuze.

„Iniţiativa mea de a elabora linii directoare ca document intern pentru comunicarea către personalul comisiei în sarcinile lor a fost menită să atingă un obiectiv important: să ilustreze diversitatea culturii europene şi să prezinte natura incluzivă a Comisiei Europene în toate categoriile sociale. şi convingerile cetăţenilor europeni. Cu toate acestea, versiunea ghidurilor publicate nu serveşte în mod adecvat acestui scop. Nu este un document matur şi nu îndeplineşte toate standardele de calitate.. În mod clar, liniile directoare necesită mai multă muncă. Prin urmare, retrag orientările şi voi lucra în continuare la acest document”, a spus ea.

Comisia Europeană, împreună cu alte instituţii ale UE, a fost mult timp criticată pentru lipsa de diversitate în rândul personalului său. Nu există comisari de culoare.. Ca parte a unei actualizări a limbii care va fi folosită de personalul său, comisia le-a cerut oficialilor să fie mai sensibili în comunicările lor.

Potrivit The Guardian, oficialii care lucrează cu colegiul comisiei de 27 de oameni, condus de Ursula von der Leyen, au fost sfătuiţi să evite să presupună că toată lumea este creştină, albă şi căsătorită. În loc să se refere la Crăciun, oficialii ar trebui să spună “sezonul sărbătorilor”, sugerează documentul.

Oficialii au fost sfătuiţi să evite pronumele specifice genului şi cuvintele şi expresiile bazate pe gen, cum ar fi “preşedinte”, “doamne şi domni” sau “făcută de om”.

S-a sugerat ca oficialii să întrebe oamenii care sunt pronumele lor şi să fie atenţi folosind termeni precum “gay” şi “lesbiene” ca substantiv. “Transgender, bi sau intersexual nu sunt substantive.” … “Spuneţi persoane trans, homosexuale etc. sau referiţi-vă explicit la persoana respectivă”, a fost sugerat.

Sophie in ’t Veld, un europarlamentar liberal olandez, a spus că este îngrijorată de retragerea bruscă a comisiei pe această problemă. Ea a spus: “Comisarul Dalli merită lăudat pentru că a avut curajul de a aborda problema, fie că este într-un mod oarecum stângaci. Dezinformarea concertată şi atacurile asupra ei de către extrema dreaptă şi răspunsul ulterior la acestea din partea comisiei sunt îngrijorătoare. Trebuie să recunoaştem că Europa şi instituţiile sale reprezintă pe toată lumea. Instituţiile ar trebui să fie strict neutre: să nu uităm că majoritatea europenilor nu sunt religioşi”, a spus ea.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Coronavirus în România, date parțiale: Puțin peste 14.000 de cazuri de COVID-19, după trei zile cu peste 19.000 de îmbolnăviri

Publicat

in

De

Puțin peste 14.000 de cazuri de COVID-19 au fost raportate duminică în România, după trei zile în care au fost peste 19.000 de îmbolnăviri, însă în weekend numărul testelor este mult mai mic. De asemenea, s-au înregistrat 22 de decese, arată datele parțiale anunțate de către autorități.

Conform datelor existente la data de 23 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore au fost raportate 14.088 de cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2.

De asemenea, au fost raportate 22 decese. Nu au fost raportate decese anterioare.

Datele complete vor fi transmise de autorități la ora 13.00.

Cu o zi în urmă, au fost raportate 19.371 de cazuri de COVID-19. Vineri, au fost raportate 19.649 de cazuri noi de coronavirus – un record absolut de la începutul pandemiei – , după ce joi fuseseră peste 19.100 de îmbolnăviri. Recordul de cazuri COVID într-o singură zi în România fusese până atunci în 19 octombrie 2021, când au fost raportate 18.863 de îmbolnăviri.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

‘Rapsozii Botoșanilor’ va susține un concert de muzică populară dedicat împlinirii a 163 de ani de la Unirea Principatelor Române

Publicat

in

De

Orchestra Populară “Rapsozii Botoşanilor” va susţine, luni, un concert dedicat împlinirii a 163 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Concertul este intitulat “Unire pe vecie!” şi va avea loc, de la ora 17,30, în sala de spectacole a Cinema Unirea din municipiul Botoşani.

În spectacol vor evolua soliştii vocali şi instrumentiştii Orchestrei Populare “Rapsozii Botoşanilor”, avându-l ca dirijor pe Ion Oloieru.

În deschiderea spectacolului, istoricul Gheorghe Median va vorbi despre importanţa Unirii Principatelor Române.

Intrarea la spectacol va fi liberă în limita locurilor disponibile. Pentru cei care nu vor putea participa la spectacol din cauza restricţiilor şi a numărului limitat de locuri, va exista posibilitatea de a urmări live spectacolul pe pagina de Facebook a orchestrei.

Fiecare persoană va prezenta la intrare certificatul verde sau testul PCR negativ, respectând măsurile de prevenire şi control al răspândirii coronavirusului

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend