Conecteaza-te cu noi

Anchete

DOCUMENTE ! Un primar din Argeş a “tocat” miliarde din banul public pentru plimbări externe

Avatar

Publicat

in

– Aproape 2 miliarde jumătate a scos din bugetul primariei pentru deplasari in ţări îndepărtate

După ce, la început de an, primarul Stancu de la Bascov ajungea celebru in toată ţara prin performanţa de a cheltui aproape un miliard de lei  din banul public pe SMS-uri trimise la un concurs organizat de o televiziune centrala, un nou set de documente arata faptul ca edilul pare a avea o pasiune nestăvilita pentru cheltuieli uriase din bugetul comunităţii locale. Din păcate, aceste cheltuieli nu se regăsesc şi in creşterea calităţii vieţii in Bascov ci doar in portofoliul turistic al primarului si acolitilor sai dar şi in materie de chckin-uri ale acestora pe facebook.

Astfel, potrivit unui document oficial al Primăriei Bascov, primarul Stancu a “tocat” din banul public  aproape 2,5 miliarde de lei vechi doar pentru turism sau, mai oficial, deplasari pentru schimburi de experienţă. Din documentul ce poarta antetul primăriei Bascov aflăm că “baronaşul” de Bascov şi “curtenii” săi nu prea au ma hălăduit în ultimul timp pe meleaguri româneşti. Nu, ei au plecat pe banii bascovenilor cât mai departe de ţară, prin China sau Singapore de exemplu. Aşa se facă că, în aproape doi ani de mandat, baronaşul” de Bascov şi “curtenii” săi au tocat aproape 2, 5 miliarde lei vechi, din care bună parte justificati drept „diurne şi alte cheltuieli”! De precizat că anul nu s-a încheiat şi sunt şanse mari ca suma sa creasca destul de consistent.

Dar ciupiturile din bugetul local nu se rezuma doar la plimbări externe, un calcul simplu arata ca daca la cele doua miliarde jumătate cheltuite pentru acest moft, adăugăm si banii pe care primarul Stancu îi dă cu acceasi mână largă în alte directii…favorabile, suma se aproape se dubleaza. Printre directiile amintite se numara banii pentru  presă pentru a-l peria si a-l ascunde atunci când mai face vreo boacănă, dar si sumele  si pentru o revista proprie sau  pentru o echipa de fotbal, tot proprie, spun unii cârcotaşi.

Comenteaza cu profilul de FB

Anchete

După 2 săptămâni, Lucian Bode s-a răzgândit! Prima promisiune pe care nu și-o respectă ministrul de Interne

Avatar

Publicat

in

De

Dezvăluire Bugetul.ro. La două săptămâni după ce a promis că va renunța la delegări și că va sprijini sistemul de ocupare a funcțiilor prin concurs, ministrul de Interne, Lucian Bode, s-a răzgândit și a sistat, temporar, două concursuri: cel pentru ocuparea funcției de șef al DGPI, urmașa fostului serviciu de informații „Doi și-un sfert”, și cel pentru ocuparea funcției de director general al Direcției Generale Anticorupție (DGA). Practic, „Revoluția lui Bode” a durat doar două săptămâni.

Motivul? Lucian Bode ar pregăti execuția numărului 2 în MAI, chestorul Bogdan Despescu. De aceea, șeful Internelor încearcă să taie din influența pe care Bogdan Despescu o are în interiorul ministerului.

Pentru a înțelege mai bine jocurile din Ministerul de Interne, în cele ce urmează, vă vom explica totul cronologic:

La 15 decembrie 2020, Bugetul.ro vă dezvăluia că se vor face pune „șefi plini” în Ministerul de Interne, în ianuarie 2021, după cum scriam AICI. La acea dată anunțam că Ministerul Afacerilor Interne a scos la concurs posturile de director general al Direcției Generale de Protecție Internă, urmașa fostului serviciu de informații „Doi și-un sfert”, și cel de director general al Direcției Generale Anticorupție (DGA). Ambele funcții-cheie fuseseră scoase la concurs la 9 decembrie 2020. Termenul-limită de înscriere în concurs era chiar 15 decembrie.

Vezi și Document. Mutări la vârful Ministerului de Interne, în ianuarie 2021! Vor fi puși șefi ‘plini’ la ‘Doi și-un sfert’ și DGA

La 18 decembrie anul trecut, surse au dezvăluit, pentru Bugetul.ro, că în concurs a intrat și actualul șef al DGPI, generalul de brigadă Tiberiu Silviu Dumitrache, ceea ce în Sistem a dat naștere la o serie de controverse, anume că jocurile ar fi deja făcute în privința câștigătorului.

Vezi și SURSE Șeful ‘Doi și-un sfert’ intră în concurs! Au fost zarurile aruncate deja?

La 24 decembrie, la preluarea mandatului de ministru al Internelor, Lucian Bode anunța că va continua munca lui Marcel Vela și aici „mă refer, evident, la ocuparea prin concurs a posturilor care în acest moment sunt ocupate prin preluare de atribuţii sau delegaţi”.

Îmi doresc ca, în cel mai scurt timp, să avem o echipă completă, funcţională la MAI, mă refer la secretari de stat, subsecretari de stat, şefi de structuri. Voi continua toate proiectele de reformă demarate de ministrul Marcel Vela şi aici mă refer, evident, la ocuparea prin concurs a posturilor care în acest moment sunt ocupate prin preluare de atribuţii sau delegaţi şi foarte important şi asta va comunica domnul preşedinte astăzi, suntem implicaţi în campania naţională de vaccinare şi în aceste condiţii le-am cerut colegilor să depună toate eforturile, să contribuie cu tot ce au la dispoziţie pentru reuşita acestei campanii”, a spus Lucian Bode, în Ajunul Crăciunului 2020.

Tot la acea dată aveam informații că Lucian Bode pregătește destituirea secretarului de stat în MAI, chestorul general de poliție Bogdan Despescu, după cum am scris AICI.

Marea REFORMĂ a durat 2 săptămâni

6 ianuarie 2021După doar două săptămâni de când a promis că va continua munca lui Marcel Vela, Lucian Bode a sistat brusc concursul pentru pentru ocuparea postului de conducere vacant de director general la Direcția Generală de Protecție Internă, confirmând, practic, dezvăluirea făcută de Bugetul.ro, la 18 decembrie 2020, anume că jocurile privind numirea unui șef plin la „Doi și-un sfert” ar fi fost deja făcute.

7 ianuarie 2021. Ministrul Bode sistează și concursul pentru ocuparea funcției de șef al DGA.

Surse au dezvăluit, pentru Bugetul.ro, că cele două concursuri au fost amânate, cel puțin, până în vară.

14 ianuarie 2021. După doar o săptămână, la urechile noastre ajungea o nouă informație privitoare la „execuția” lui Bogdan Despescu și la cum i-a atras „informal” atenția Lucian Bode. De altfel, Bugetul.ro a publicat, la momentul respectiv, informația AICI.

Vezi și SURSE Lucian Bode ar urma să dea startul la ‘execuții’! Bogdan Despescu ar avea zilele numărate în fruntea MAI!

La 18 ianuarie 2021 se anunță că, din 22 ianuarie, Ștefania Gabriella Ferencz, fost secretar general al lui Lucian Bode la Ministerul Transporturilor, va fi detașată ca secretar general la Ministerul de Interne.

Vezi și Lucian Bode își ia secretara după el! ‘Blonda lui Boc’ ajunge la Ministerul de Interne!

Practic, prin aducerea Ștefaniei Ferencz la Ministerul de Interne, Lucian Bode începe operațiunea de a-și numi propriii oameni la MAI și de a-i scoate din joc pe cei din vechea tabără. 

Ce înseamnă asta? Că mult promisa reformare a Ministerului de Interne și a instituțiilor din subordinea sa nu se mai face și că vom avea din nou șefi numiți politic în fruntea Poliției Române.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

VIDEO EXCLUSIV ! Fiul nelegitim al regelui Mihai vorbește despre Prințul Paul: “Mi-a zis că facem jumi-juma toată averea. Mi-a luat fire de păr să facă ADN”

Avatar

Publicat

in

De

Are 75 ani, îl cheamă Radu Curteanu, duce o viata normala, seamana izbitor de mult cu Regele Mihai  si spune ceea ce spun si cred multi, inclusiv Printul Paul al României: ca este fiul lui Mihai I dintr-o relaţie pe care fostul suveran ar fi avut-o  cu servitoarea unui celebru avocat. Intr-un interviu exclusiv acordat PROFI 24 TV, Radu Curteanu, cel care este cunoscut drept fiul Regelui Mihai, explica cum prințul infractor Paul al României și prințesa Lia au incercat sa profite de la maxim de acesta poveste pentru a pune mana pe averea regelui Mihai.

” Regele Mihai intra la mama pe fereastra vilei unde slujea si acolo s-au consumat multe nopti fierbinti”, spune omul care nu si-a dorit averi regale ci doar sa se intalneasca fata in fata cu Regele si sa ii spuna tata.  Nu a cazut prada ispitelor dupa 1990 , nici macar atunci cand Printul Paul de Romania si Lia sau un enigmatic cetatean german au venit acasa la el, l-au aranjat, i-au cumparat costume de fite  si i-au facut pasaport pentru a fi dus in afara tarii cu promisiunea ca va capata mari averi din care va trebui sa restituie si celor care au incercat sa il ajute. E convins ca i s-au luat fire de par fara sa stie pentru a se putea face test ADN….

Fascinanta poveste o  aflati mai jos din interviul acordat PROFI 24 TV de cel care stie ca este fiul regelui Mihai.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend