Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

DOCUMENTE – UN COTEȚ PLIN DE DATORII…PENALE ÎN PRIMĂRIA PITEȘTI? PNL și USR ar trebui să oprească această sfidare a piteșteanilor

Avatar

Publicat

in

Situație atipică la Pitești, orașul devenit unicat în țară după ce, nici la această dată, administrația locală nu poate funcționa cu motoarele turate la maxim. Motivul?  Nici acum, la aproape patru luni de la alegerile locale, Primăria Pitești nu are viceprimar. Nici macar unul din cei doi permiși de lege.  Și se pare că nu va avea nici în această săptămână. Mai mult, există riscul ca într-unul dintre birourile  primăriei Pitești  să fie plasat un coteț plin cu datorii  și cu probleme penale.  Potrivit documentelor oficiale,  este vorba de Mihai Coteț,  liberalul care se dorește a fi impus de alți liberali ca unul dintre viitorii viceprimari ai Piteștiului. Acest scenariu  ar trebui să dea frisoane atât piteștenilor dar mai ales partenerilor de opoziție ai PNL.  Spunem asta, deoarece  USR  își menține corecta strategie de a nu promova penali în funcții publice.  Cum alegerea celor doi viceprimari depinde exclusiv de votul consilierilor PNL și USR,  dacă aleși locali ai acestor două formațiuni politice nu vor fi pe aceeași lungime de undă, vom avea un viceprimar cu serioase probleme ce duc spre penal,  fie alegerea viceprimarului va fi amânată iar de aceasta ar profita chiar PSD. 

Dar cum s-a ajuns la această situație?  După cum bine se știe, PNL Pitești a stabilit și anunțat  deja numele celui care va fi propus din partea partidului pentru a ocupa funcția de viceprimar.  Este vorba de Gelu Tofan,  un politician și un liberal care a muncit extrem de mult în campaniile electorale de anul trecut.  Numai că, între timp,  un grup rebel din PNL  dorește cu tot dinadinsul  eliminarea lui Gelu Tofan din schemă și impunerea ca viceprimar liberal  al Piteștiului  pe omul de afaceri Mihai Coteț.  Singurul argument adus de rebelii din PNL în favoarea lui Mihai Coteț  ar fi acela că numele său a figurat pe afișele de campanie ale lui Sorin Apostoliceanu,  afaceristul fiind promovat ca viitor viceprimar în eventualitatea câștigării alegerilor de către Sorin Apostoliceanu. Cum  acest lucru nu s-a întâmplat,  este clar  că Mihai Coteț a ieșit din calcule  dar, din păcate,  unii nu vor să înțeleagă acest lucru.  Ba, mai mult, se fac că nu știu de problemele pe care Mihai Coteț  le are cu legea fiscală și chiar cea penală.

Astfel, potrivit documentelor oficiale  și a unui dosar aflat pe rolul Tribunalului Argeș,  omul de afaceri Mihai Coteț are mari probleme care ar putea duce spre penal.  În primul rând,  potrivit unei Decizii a Ministerului Mediului Apelor și Pădurilor prin Administrația Fondului pentru Mediu, firma Radical Zero SRL patronată de liberalul Mihai Coteț a acumulat datorii istorice și uriașe la bugetul statului.  La acestea se adaugă și penalități, potrivit inspecțiilor fiscale efectuate la compania patronată de liberalul care se vrea viceprimar al Piteștiului.  Practic, Mihai Coteț,  prin firma sa,  a încălcat legislația în vigoare prin neplata către bugetul de stat,  în speță către Administrația Fondului pentru Mediu  a sumei  aproape 200.000 de euro. Trebuie precizat că inspectorii fiscali au constatat că încă din anii 2010, 2011 Mihai Coteț ,  prin neplata obligațiilor fiscale,  a încălcat legea mai exact a încălcat ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ Nr. 196/2005 din 22 decembrie 2005 privind Fondul pentru mediu.  Potrivit articolului 15 din  acest act normativ,  încălcarea prevederilor Ordonanței atrage răspunderea civilă contravențională sau penală. 

În aceste condiții, și moral și legal, a insista cu impunerea în funcția de viceprimar al Piteștiului a unui om de afaceri care nu respectă legea și se află pe marginea laturii penale a acesteia,  arată  fie că cei care îl susțin pe Mihai Coteț  au apucături pesediste,  fie  se dorește ca piteșteanul simplu să fie batjocorit  prin proptirea  în fruntea orașului  tocmai a unui om care nu respectă legile.

Comenteaza cu profilul de FB

Editorialist, realizator TV, directorul si fondatorul publicatiilor PROFIT si a unei televiziuni. Cu o experienta de 20 ani in presa scrisa a colaborat de-a lungul timpului cu ziare nationale si agentii de presa pentru care a publicat nenumarate reportaje si anchete jurnalistice, multe dintre acestea devenind subiecte pe plan national. Este implicat in televiziune si realizeaza cunoscuta emisiune CHESTIUNI ARZATOARE. Contact e-mail iulian.uta@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Monica Pop, despre Ivermectină: ‘Trebuie folosit după părerea mea imediat, mai ales într-o maladie care nu are alt tratament exact’

Avatar

Publicat

in

De

Doctorul Monica Pop a comentat în cadrul unei emisiuni TV, cu medicul Ion Alexie, din Statele Unite ale Americii, despre tratamentul cu Ivermectină administrat celor infectați cu COVID-19.

„Este o prezentare a unui profesor de microbiologie de la Universitatea din Liverpool unde a făcut o analiză care arată clar că, per total, Ivermectina a scăzut mortalitatea cu 75%. Deci o eroare chiar dacă nu era de 75% sau să zicem că scade la 50% sau chiar și cu 20%, dar e un rezultat imens, pentru că Remdesivirul nu s-a dovedit niciodată să scadă mortalitatea, Arbidolul nu s-a dovedid niciodată să scadă mortalitatea, pentru că Favipiravirul nu s-a dovedit niciodată să scadă mortalitatea, ci numai steroizii s-au dovedit”, a spus dr. Ion Alexie.

Informațiile prezentate de reputatul medic român din America au fost comentate de dr. Monica Pop. Întrebată de ce există reticență față de Ivermectină, aceasta a răspuns:

„Știți foarte bine de ce există această reticență, pentru că din păcate scopul comercial predomină în lumea terapeutică. Atâta timp cât ai văzut un rezultat pozitiv la un medicament trebuie folosit după părerea mea imediat, mai ales într-o maladie care nu are alt tratament exact.

Și vreau să-l contrazic pe domnul doctor Alexie, pentru că nu trebuie minimalizat niciun medicament pentru că oamenii au făcut ce au putut și au folosit ceea ce au avut la îndemână în momentul respectiv. S-au salvat foarte multe vieți pentru că infecționiștii spun că la fiecare infectat există cam cinci contacți care au făcut boala aceasta și care nu au ajuns niciodată în atenția autorităților pentru că s-au vindecat, deci numărul de vindecați e mult mai mare decât știm noi că este, însă – încă o dată spun – orice fel de medicament în plus e un pas și duce la salvare de vieți”, conform Antena3.ro.

Citește și:

Super veste pentru români! Această categorie de salariați ar putea ieși la pensie mai devreme

Ușor-ușor, se confirmă informația publicată de Bugetul.ro! Ministrul de Interne îi taie atribuțiile lui Bogdan Despescu

Toți pensionarii sunt vizați! Ce se va întâmpla cu banii

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Raluca Turcan rupe tăcerea: ‘Pensiile vor fi recalculate pe o formulă. Formula aceasta va fi introdusă în noua lege a pensiilor’

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, a transmis, miercuri, seara că  mâine va declanşa ceea ce trebuia făcut încă din iulie 2019 şi anume să dea un ordin de ministru prin care să fie revizuite toate dosarele de pensie în baza unor informaţii care vor fi necesare în formula de recalculare a acestora.

„În acest moment aş putea spune că anul acesta pensiile vor fi calculate pe baza legii în vigoare, iar legea care a fost vânturată în faţa a milioane de pensionari într-un mod cât se poate de cinic practic va fi cel mai probabil prorogată, astfel încât, în paralel cu calcularea pensiilor pe actuala formulă, să pregătim o nouă lege a pensiilor sustenabilă din punct de vedere financiar, care să aducă contributivitate şi echitate în sistemul de pensii, iar undeva anul viitor pensiile să intre la plată în acest sistem nou, în baza unei noi legi a pensiilor.

Ca atare, mâine voi declanşa ceea ce trebuia făcut încă din iulie, cred, 2019 şi anume să dau un ordin de ministru prin care să fie revizuite, evaluate toate dosarele de pensie în baza unor informaţii care vor fi necesare în formula de recalculare a acestor pensii. Începem acest proces de evaluare a dosarelor de pensie, aproximativ 5 milioane, cu structura actuală, cu toate că inclusiv din anul 2019 ar fi trebuit pregătită infrastructura, echipamente, softuri şi oameni”, a spus Turcan, la postul public de televiziune.

Ea a precizat că va începe cu actuala structură din casele de pensii, urmând ca în perioada următoare, după ce se definitivează programele pe fonduri europene, instituţia să încerce să atragă fonduri cu care să plătească personal suplimentar pe o perioadă determinată, dar şi soft şi echipamente, astfel încât să fie grăbit procesul de evaluare şi recalculare a pensiilor.

Potrivit acesteia, ar fi nevoie de încă 500 – 1.000 de oameni pentru a fi implicaţi în acest proces de recalculare a dosarelor de pensie.

Ministrul Muncii a susţinut că procesul va fi extrem de laborios şi presupune ca toate dosarele să intre într-un format electronic pe anumiţi indicatori, după care se va termina procedura legislativă. Când va fi gata procedura legislativă şi legea, se va declanşa procesul de recalculare şi într-o perioadă scurtă de timp pensiile vor intra la plată recalculate.

Întrebată dacă vor exista şi scăderi de pensii, ea a afirmat că nu se vor opera scăderi de pensii, ci o recalculare, pentru a se introduce mai mulţi indicatori care să reflecte contributivitatea în valoarea pensiei, iar cei care ar obţine pe noua formulă cu pensii mai mici vor rămâne la nivelul actual.

„Voi anunţa mâine în conferinţa de presă care sunt indicatorii pe care îi vom lua în considerare în evaluarea acestor dosare…Mai merită spus un lucru. Pensiile vor fi recalculate pe o formulă. Formula aceasta va fi introdusă în noua lege a pensiilor. Până când eu nu negociez această formulă cu toate partidele din coaliţie, cu partenerii sociali, eu nu voi putea s-o fac publică. De aceea, mâine eu voi prezenta indicatorii pe care îi vom lua în calcul în evaluarea acestor dosare. Îi voi introduce în acel şablon electronic, astfel încât eu, în momentul în care am formula finală, să pot să jonglez cu el”, a explicat Raluca Turcan.

Ea a adăugat că în momentul în care va fi finalizată legea, aceasta va include şi un mecanism predictibil de calcul al pensiilor.

Referitor la pensiile speciale, ministrul Muncii a afirmat că există şase categorii, iar cele mai mari sunt pentru magistraţi.

„De ce nu s-a reuşit până acum? O dată pentru că nu sunt foarte mulţi beneficiari. Sunt 9.500 de beneficiari cu pensii speciale, dar care şi-au obţinut aceste pensii speciale prin diferite tipuri de lobby în Parlament, astfel încât, după ce în anul 2010 aveam o lege bazată pe contributivitate, în decursul timpului au tot apărut legi speciale pentru diferite categorii, ceea ce înseamnă că s-a politizat foarte tare acest subiect”, a răspuns ministrul, informează agerpres.ro

Citește și:

Super veste pentru români! Această categorie de salariați ar putea ieși la pensie mai devreme

Ușor-ușor, se confirmă informația publicată de Bugetul.ro! Ministrul de Interne îi taie atribuțiile lui Bogdan Despescu

Toți pensionarii sunt vizați! Ce se va întâmpla cu banii

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend