Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

DOCUMENTE – UN COTEȚ PLIN DE DATORII…PENALE ÎN PRIMĂRIA PITEȘTI? PNL și USR ar trebui să oprească această sfidare a piteșteanilor

Avatar

Publicat

in

Situație atipică la Pitești, orașul devenit unicat în țară după ce, nici la această dată, administrația locală nu poate funcționa cu motoarele turate la maxim. Motivul?  Nici acum, la aproape patru luni de la alegerile locale, Primăria Pitești nu are viceprimar. Nici macar unul din cei doi permiși de lege.  Și se pare că nu va avea nici în această săptămână. Mai mult, există riscul ca într-unul dintre birourile  primăriei Pitești  să fie plasat un coteț plin cu datorii  și cu probleme penale.  Potrivit documentelor oficiale,  este vorba de Mihai Coteț,  liberalul care se dorește a fi impus de alți liberali ca unul dintre viitorii viceprimari ai Piteștiului. Acest scenariu  ar trebui să dea frisoane atât piteștenilor dar mai ales partenerilor de opoziție ai PNL.  Spunem asta, deoarece  USR  își menține corecta strategie de a nu promova penali în funcții publice.  Cum alegerea celor doi viceprimari depinde exclusiv de votul consilierilor PNL și USR,  dacă aleși locali ai acestor două formațiuni politice nu vor fi pe aceeași lungime de undă, vom avea un viceprimar cu serioase probleme ce duc spre penal,  fie alegerea viceprimarului va fi amânată iar de aceasta ar profita chiar PSD. 

Dar cum s-a ajuns la această situație?  După cum bine se știe, PNL Pitești a stabilit și anunțat  deja numele celui care va fi propus din partea partidului pentru a ocupa funcția de viceprimar.  Este vorba de Gelu Tofan,  un politician și un liberal care a muncit extrem de mult în campaniile electorale de anul trecut.  Numai că, între timp,  un grup rebel din PNL  dorește cu tot dinadinsul  eliminarea lui Gelu Tofan din schemă și impunerea ca viceprimar liberal  al Piteștiului  pe omul de afaceri Mihai Coteț.  Singurul argument adus de rebelii din PNL în favoarea lui Mihai Coteț  ar fi acela că numele său a figurat pe afișele de campanie ale lui Sorin Apostoliceanu,  afaceristul fiind promovat ca viitor viceprimar în eventualitatea câștigării alegerilor de către Sorin Apostoliceanu. Cum  acest lucru nu s-a întâmplat,  este clar  că Mihai Coteț a ieșit din calcule  dar, din păcate,  unii nu vor să înțeleagă acest lucru.  Ba, mai mult, se fac că nu știu de problemele pe care Mihai Coteț  le are cu legea fiscală și chiar cea penală.

Astfel, potrivit documentelor oficiale  și a unui dosar aflat pe rolul Tribunalului Argeș,  omul de afaceri Mihai Coteț are mari probleme care ar putea duce spre penal.  În primul rând,  potrivit unei Decizii a Ministerului Mediului Apelor și Pădurilor prin Administrația Fondului pentru Mediu, firma Radical Zero SRL patronată de liberalul Mihai Coteț a acumulat datorii istorice și uriașe la bugetul statului.  La acestea se adaugă și penalități, potrivit inspecțiilor fiscale efectuate la compania patronată de liberalul care se vrea viceprimar al Piteștiului.  Practic, Mihai Coteț,  prin firma sa,  a încălcat legislația în vigoare prin neplata către bugetul de stat,  în speță către Administrația Fondului pentru Mediu  a sumei  aproape 200.000 de euro. Trebuie precizat că inspectorii fiscali au constatat că încă din anii 2010, 2011 Mihai Coteț ,  prin neplata obligațiilor fiscale,  a încălcat legea mai exact a încălcat ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ Nr. 196/2005 din 22 decembrie 2005 privind Fondul pentru mediu.  Potrivit articolului 15 din  acest act normativ,  încălcarea prevederilor Ordonanței atrage răspunderea civilă contravențională sau penală. 

În aceste condiții, și moral și legal, a insista cu impunerea în funcția de viceprimar al Piteștiului a unui om de afaceri care nu respectă legea și se află pe marginea laturii penale a acesteia,  arată  fie că cei care îl susțin pe Mihai Coteț  au apucături pesediste,  fie  se dorește ca piteșteanul simplu să fie batjocorit  prin proptirea  în fruntea orașului  tocmai a unui om care nu respectă legile.

Comenteaza cu profilul de FB

Editorialist, realizator TV, directorul si fondatorul publicatiilor PROFIT si a unei televiziuni. Cu o experienta de 20 ani in presa scrisa a colaborat de-a lungul timpului cu ziare nationale si agentii de presa pentru care a publicat nenumarate reportaje si anchete jurnalistice, multe dintre acestea devenind subiecte pe plan national. Este implicat in televiziune si realizeaza cunoscuta emisiune CHESTIUNI ARZATOARE. Contact e-mail iulian.uta@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Marcel Ciolacu: Avem în față numai austeritate, tăieri de pensii, salarii, venituri și disponibilizări

Avatar

Publicat

in

De

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, acuză actuala guvernare şi consideră că executivul condus de Florin Cîțu trebuie să demisioneze, dacă până în septembrie nu vor fi vaccinați 10.400.000 de români, așa cum a promis.

Mai mult, social democraţii spun că vor depune o moţiune clară contra ministrului Sănătăţii, care a contestat recent datele oficiale privind rata de incidentă a infectării cu virusulul SARS-COv-2 raportate de Grupul de Comunicare Strategică aflat în subordinea sa.

”Nu sunt în stare să ducă la capăt un act administrativ. Vom chema la audieri responsabilii pentru campania de vaccinare și testare

Au rupt tot globul pentru tot ce au făcut. Asistăm la cea mai mare anomalie. Guvernul nu își asumă nimic, doar vine și fac promisiuni. Cîțu a spus că până în septembrie vom avea 10,4 milioane de români vaccinați. Ce se întâmplă dacă nu vom avea? Orice om responsabil și-ar da demisia”, a spus Marcel Ciolacu la România TV.

Numărul total de doze de vaccin împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech administrate de la începutul campaniei de vaccinare, din 27 decembrie 2020, este de 528.378, la un număr de 487.711 persoane, din  care 447.044 persoane au primit o doză, iar 447.044 persoane au fost vaccinate cu două doze

“Vom merge cu presiunea publică ca oamenii politici, când au de-a face cu sănătatea românilor și cu viața noastră, să își asume responsabilitatea. Am ajuns în situația în care ministrul Sănătății spune că nu are încredere în datele pe care le face el.

Vom depune o moțiune clară contra ministrului Sănătății. Când trece o moțiune simplă, în Uniunea Europeană, un ministru este schimbat”, a explicat Marcel Ciolacu.

“Vrem o țară ca afară, trebuie să intrăm într-o normalitate. Nu cum face Iohannis, care aduce perdanții la guvernare. Ne dorim să inventăm apa caldă în România, cum se întâmplă cu vaccinarea și testarea, să fim originali? Noi deschidem școlile fără să testăm măcar rapid profesorii”, a mai spus Marcel Ciolacu.

„Mâine (n.r miercuri)  vă vom prezența propunerea noastră de buget alternativ. Și din discuțiile avute cu liderii de sindicat am tras cu toții o concluzie evidență: toată lumea este îngrijorată de România anului 2021 și de această propunere de buget de austeritate a actualului Guvern.

Este o abordare greșită. Prioritățile bugetare ale actualului Guvern nu sunt la fel de prioritare că și ale românilor.

„Ramane o majoritate nu consistenta, una fragila in Parlament, si speram chiar si din arcul guvernamental sa ne gasim corespondenta si sustinere in propunerile noastre de modificare bugetara.

Este o ingrijorare in ceea ce priveste viitorul Romaniei. Nu avem investiții majore, nu avem consum. Avem în față numai austeritate, tăieri de pensii, salarii, venituri și disponibilizări.”

Vezi și:

Toți pensionarii sunt vizați! Ce se va întâmpla cu banii

Vești importante de la Casa Națională de Pensii Publice: Au crescut contribuțiile lunare pentru pensii. Cât costă cumpărarea unui singur an de vechime

Mare atenție, români! ANAF vine cu noi proceduri pentru acest tip de taxe. Pe cine va afecta decizia

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Avertismentul specialiștilor! Urmează creșteri uriașe anul acesta

Avatar

Publicat

in

De

Potrivit unei analize a CFA România, analiștii au ajuns la concluzia că inflația va crește în următoarele 12 luni, la o medie de 2,64%, şi un curs de schimb în urcare, la o medie de 4,98 lei/euro

În cazul evoluţiei dobânzilor părerile sunt împărţite în mod egal între ei care văd majorare şi stagnare, media prognozată a Robor la 3 luni fiind de 2,18%.

Conform celor mai recente date statistice, rata inflaţiei se situa la 2,06% la finele lui 2020. Cursul de schimb afişat de BNR este de 4,87 lei/euro, iar Robor la 3 luni este de 1,56%.

Indicatorul de Incredere Macroeconomica al Asociatiei CFA Romania a înregistrat în luna decembrie 2020 valoarea de 50,4 puncte, un plus de 5,9 puncte față de valoarea înregistrata în luna noiembrie 2020, dar cu 11 puncte sub decembrie 2019.

În opinia analiştilor, cele mai mari riscuri pentru economie sunt în prezent legate de evoluția crizei induse de coronavirus şi de deficitul bugetar.

În ceea ce priveşte evoluţia economiei, jumătate din analiştii participanţi la sondaj cred că impactul pandemiei se va menţine până în T3 2021, iar un sfert cred că termenul va fi T4.

În medie, membrii CFA prognozează o creştere de 3,3% a PIB în 2021 şi un deficit bugetar de 6,9% din PIB.

Vezi și:

Vești importante de la Casa Națională de Pensii Publice: Au crescut contribuțiile lunare pentru pensii. Cât costă cumpărarea unui singur an de vechime

Mare atenție, români! ANAF vine cu noi proceduri pentru acest tip de taxe. Pe cine va afecta decizia

Vești importante pentru mii de români: Cine se implică în acest tip de proiect poate obține venituri considerabile

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend