Conecteaza-te cu noi

POLITICA

DOCUMENTE – Uite legea depusa azi in Parlament care reduce numarul de parlamentari la 300

Avatar

Publicat

in

Fostul presedinte Traian Basescu anunta inca de duminica seara ca MP va depune o lege in Parlament pentru reducerea numarului de parlamentari la 300, asa cum au solicitat o parte din protestatarii din Piata Universitatii.

Luni presedintele executiv al formatiunii a precizat ca proiectul a fost depus si solicita sa fie dezbatut urgent.

“Din respect pentru români, am depus astăzi propunerea legislativa pentru reducerea numărului de parlamentari la 300.

Dacă partidele mari sunt în acord cu interesele românilor, nu cu propriile interese, propunerea trebuie dezbătută şi adoptată urgent.

Coinițiatorii propunerii sunt colegii parlamentari din Mișcarea Populară”, a scris Tomac pe pagina sa de Facebook.

l8 l1 l2 l3 l4 l5 l6 l7

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Alin Tișe iese la atac: ‘Demisia lui Ludovic Orban nu e destul. Demisia tuturor acelora care au girat prin vot deciziile luate în BPN al PNL se impune’

Avatar

Publicat

in

De

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, liberalul Alin Tişe  a transmis că ‘Unii se urcă în aceste funcţii, considerând ca le-au adus de acasă, de la mama lor, iar apoi doar cu SMURD-ul mai poţi să îi dai jos’.

„Cascadorii râsului politic. Noi va trebui să demisionăm, nu ei! În ultima perioadă am văzut că se discută mult în PNL despre demisii din funcţii, se cer capete şi se caută responsabilii ultimelor rezultate la alegeri. (…) Demisia lui Ludovic Orban nu e destul. Demisia tuturor acelora care au girat prin vot deciziile luate în BPN al PNL se impune. Dar, tocmai pentru că unii sunt politicieni autentici, nu mă aştept ca cineva să demisioneze sau să-şi recunoască vreo responsabilitate”, a scris, marţi, într-o postare pe pagina sa de Facebook, Alin Tişe.

El mai punctează faptul că îşi doreşte în fruntea partidului oameni „mai performanţi politic”, care au ceva concret de arătat şi de spus.

„Dar, stimaţi colegi reformatori, nu vreau să înlocuiesc pe cineva cu altcineva doar pentru că îi vânează scaunul de mult timp. Sau pentru că are costume mai frumoase şi este mai tânăr. Vreau oameni mai performanţi politic în fruntea partidului! (…) Oameni care s-au validat politic şi administrativ de-a lungul timpului, nu oportunişti, povestitori obosiţi, politicieni de paie, oameni fără caracter. Oameni care au ceva concret de arătat şi de spus.

Nu oameni pe care nu îi votează nici propria lor familie. Nu oameni care stau la vânătoare de scaune şi oscioare. Nu mă va putea conduce nimeni, niciodată, inferior politic. Sunt deja de prea mulţi ani în politică, am muncit enorm şi nu mai accept incompetenţi şi incapabili să mă conducă. Cum să reformezi o ţară cu un partid nereformat condus de indivizi, unii dintre ei fără valoare politică, combinagii (dar bine orientaţi în gaşca care trebuie sau susţinuţi de cine trebuie!)?! Unii se urcă în aceste funcţii, considerând ca le-au adus de acasă, de la mama lor, iar apoi doar cu SMURD-ul mai poţi să îi dai jos”, mai scrie Alin Tişe, informează agerpres.ro

Citește și:

O nouă lovitură pentru Guvern! Polițiștii refuză să mai verifice persoanele izolate/carantinate la domiciliu

Informații utile pentru toți șoferii români! Câți bani veți scoate anul acesta din buzunar

SURSE Omul lui Marcel Vela ar putea ajunge la șefia unei instituții de forță!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ion Cristoiu: ‘Klaus Iohannis știe că nu poate face nimic pentru ca lucrurile să meargă mai bine. Și atunci preferă să contrazică realitatea’

Avatar

Publicat

in

De

Jurnalistul și Publicistul Ion Cristoiu este ”convins că președintele știe dezastrul regimului său de după alegeri. Și atunci preferă să contrazică realitatea. Sindromul clar de îmbătare cu apă rece pentru a nu vedea că e groasă rău”.

”Luîndu-ne pe toți prin surprindere Klaus Iohannis a susținut, marți, 12 ianuarie 2021, o conferință de presă la Cotroceni. În mod obișnuit, dînd cursul unor proceduri reclamate și de bunul simț, un demnitar își anunță conferința de presă. Dacă nu cu o zi, atunci măcar cu cîteva ore. Absența unei programări cu o zi înainte și-a avut de fiecare dată, cum e și normal, cauza în ivirea unui eveniment neprevăzut.

Conferința de presă de marți, 12 ianuarie 2021, n-a izvorît însă din nevoia președintelui de a răspunde întrebărilor născute în popor de o întîmplare năprasnică. Singura întîmplare mai deosebită, care la o adică ar putea fi văzută ca ieșită din comun, a fost ninsoarea. Nu însă în cantitate suficientă pentru ca românii să exclame, făcînd haz de necaz: Iar ne-a luat iarna prin surprindere.

Declarația de presă pregătită anterior Conferinței, ca și răspunsurile la întrebări s-au limitat la comentarea unor realități petrecute de la ultima conferință de presă, cea de dinainte de alegeri, ținută pe 30 noiembrie 2020, din vizita electorală la Spitalul de Urgență București. Lăsînd în grija detectivilor răspunsul la întrebarea Ce l-a împins pe Klaus Iohannis să susțină o conferință de presă intempestivă? e musai să observăm că președintele nu s-a mai întîlnit cu presa de o lună și ceva.

În această perioadă, în destinul României și al lui Klaus Iohannis s-au petrecut cîteva mari dezastre:

  • Prezența la alegerile parlamentare a fost cea mai slabă din cei 30 de ani de postdecembrism.
  • Ca urmare a slabei prezențe, Klaus Iohannis nu mai poate paria pe sprijinul românilor în ceea ce el numește resetarea țării.
  • PNL, Partidul Meu, a pierdut alegerile, cîștigate de PSD.
  • Conducerea PNL a respins varianta cu premier Nicolae Ciucă și a impus varianta cu Florin Cîțu. Varianta celui mai slab premier din istoria modernă a României (Constantin Dăscălescu era un geniu față de Florin Cîțu) a fost impusă de Gruparea lui Ludovic Orban din PNL din credința șefului PNL că astfel va putea repeta situația lui Liviu Dragnea în anii Guvernării PSD. Premierul de la Victoria era doar de formă. Adevăratul premier era în Kiseleff, unde-și avea biroul președintele PSD.
  • Coaliția de Guvernare – PNL, USRPLUS – merge Hăis-Cea chiar din primele zile. În absența unui premier în stare să se impună celor trei guverne din care e alcătuit Guvernul actual, fiecare partid își continuă campania electorală luptînd împotriva celorlalte două.
  • O dată depășită faza Ceremoniilor de tip Ceaușist, vaccinarea a mers din eșec în eșec. Trecerea la etapa a doua se anunță de pe acum un dezastru.
  • Nici n-au apucat bine să se instaleze la Putere că liderii Coaliției au trecut la cea ce știu politicienii români să facă mai bine: Să ia Ciolanul din mîinile PSD și, o dată ajuns în mîinile lor, să se păruiască pentru împărțirea lui.
  • Uniunea Europeană a respins Planul trimis înainte de alegeri de Guvernul Orban în care banii de la Bruxelles urmau să fie cheltuiți pe infrastructură, cerîndu-ne un Plan Nou, axat aproape exclusiv pe Green Deal.

Conferințele de presă a lui Klaus Iohannis dinainte de alegerile din 6 decembrie 2020 au stat sub semnul unei nenorocite vopsiri în roz a realităților. Toate semnalele îngrijorătoare venite dinspre viață prin intermediul jurnaliștilor erau respinse de un Președinte euforic pînă la nivelul beției. La vremea respectivă am pus această prăpastie dintre realități și prezentarea lor de către Klaus Iohannis pe seama posturii președintelui de agent electoral al PNL.

PNL se afla la Guvernare.

Orice recunoaștere a aspectelor negative ale realităților trecea în ochii lui Klaus Iohannis ca periculoasă electoral. Parfumarea prezentului era dublată de idilizarea viitorului. În viziunea lui Klaus Iohannis alegerile pe care le dădea cîștigate zdrobitor de către PNL, aveau să marcheze un început de Eră în Istoria României. Dincolo de 6 decembrie 2020 se întinde un timp al basmului devenit realitate.

Conferința de presă de marți, 12 ianuarie 2021 ne-a dezvăluit un Klaus Iohannis cu nimic schimbat în abordarea euforică a realităților.
Toate semnalele critice din întrebările ziariștilor au fost respinse de un președinte beat de fericirea de a avea în față priveliștea unei țări de vis.

Despre vaccinare Klaus Iohannis a declarat fără să șovăie:

„Campania de vaccinare până acuma este un succes, chiar dacă unii încearcă să diminueze acest succes.”

La cîteva ore de la această aserțiune, Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, în Coaliția tutelată de Klaus Iohannis, declara la un post de televiziune:

„Trebuie spus că nu totul a fost perfect în etapa I. ”

Culmea beatitudinii a fost atinsă prin proclamarea certurilor din Coaliția de Guvernare drept dezbatere de idei. În rest, România lui Klaus Iohannis e la fel ca România lui Klaus Iohannis de acum o lună întruchiparea perfectă a Celei mai bune dintre lumile posibile.

În Jurnalul meu video încerc să deslușesc originea prăpastiei dintre realitățile din ultimul timp și viziunea lui Klaus Iohannis asupra lor.
La un moment dat fac trimiteri la Nicolae Ceaușescu din decembrie 1989, care a murit la Târgoviște convins că Poporul îl iubește.
Nu cred că asta e explicația idilizării deșănțate a realității de către Klaus Iohannis.
Eu sînt convins că președintele știe dezastrul regimului său de după alegeri.

De ce nu-l recunoaște?
Pentru că românii s-ar întreba de ce nu face nimic președintele pentru a-l micșora măcar, dacă nu pentru a-l elimina.
Klaus Iohannis știe că nu poate face nimic pentru ca lucrurile să meargă mai bine.

Și în plus nici n-are chef să facă vreun efort.
Și atunci preferă să contrazică realitatea.
Sindromul clar de îmbătare cu apă rece pentru a nu vedea că e groasă rău”, conform cristoiublog.ro.

Citește și:

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend