Conecteaza-te cu noi

Anchete

Document intrat în posesia Bugetul.ro. USR îi plătește partenerei de viață a primarului USR din Brașov, Allen Coliban, chirie pe 2 apartamente

Publicat

in

Recent, filiala USR Brașov a recunoscut că îi plătește chirie partenerei de viață a primarului USR al Brașovului, Allen Coliban.  Liderul filialei, Marian Spiridon, a confirmat informația apărută în spațiul public, anume că USR Brașov bagă bani în buzunarul Cameliei Clem, iubita primarului Coliban. Reprezentanții USR susțin că Allen Coliban, de când e primar, nu contribuie la plata chiriei pentru sediul cumpărat de Camelia Clem, iar contractul de închiriere a fost încheiat între USR și PF Camelia Clem, a anunțat, în exclusivitate, Newsbv.ro.

Vezi și USR îi bagă bani în buzunar partenerei de viață a primarului USR al Brașovului, Allen Coliban

Ei bine, conform unui document intrat în posesia Bugetul.ro, USR Brașov îi plătește chirie Cameliei Clem pentru două apartamente. 

Sediul USR Brașov este situat pe Bd-ul 15 noiembrie, Nr. 1, Et. 1, Ap. 9 și 10, Brașov.

După cum se poate observa din captura pe care Bugetul.ro v-o prezintă în exclusivitate, ambele apartamente se află în proprietatea Cameliei Clem, partenera de viață a primarului USR din Brașov, Allen Coliban.

Facem precizarea că nu este nimic ilegal în povestea închirierii celor două apartamente de către Camelia Clem filialei USR Brașov.

Însă vorbim de un partid care în campania electorală a condamnat nepotismele și contractele oferite către clientela de partid. Așadar, putem spune că este imoral.

USR Brașov a confirmat că îi plătește chirie partenerei de viață a primarului USR din Brașov, Allen Coliban

„Pentru eliminarea oricăror speculații publice și pentru clarificarea oricăror dubii cu privire la situația chiriei sediului filialei noastre, apărute după o discuție internă transmisă neasumat în spațiul public, într-un mod care nu ne face cinste, ca practică, USR PLUS Brașov vine cu clarificări în linia transparenței, valoare definitorie pentru partidul nostru:

Între data la care USR și-a câștigat dreptul legal de a beneficia de un spațiu pentru sediu, în urma alegerilor naționale din 2016, și data încheierii primului contract de închiriere cu un terț, filiala a adresat nu mai puțin de 5 cereri către instituțiile abilitate, după cum urmează:

  • – 74656/22.09.2016 (Primăria Mun. Brașov)
  • – 6739/01.11.2016 (RIAL)
  • – 7776/30.12.2016 (RIAL)
  • – 102468/30.12.2016 (Primăria Mun. Brașov)
  • – 16082/28.02.2017 (Primăria Mun. Brașov)

Ca urmare a lipsei unui răspuns din partea autorităților locale sau a RIAL, necesitatea unui sediu fiind evidentă, filiala Județeană USR Brașov a încheiat, la începutul anului 2017, un prim contract de închiriere pentru sediul filialei și birourile parlamentare, în Centrul Civic.

Din luna septembrie 2017, partidul nostru fiind în continuare privat de un drept legal al partidelor parlamentare, a fost încheiat contractul de închiriere pentru sediul din Bd. 15 noiembrie.

Plata chiriei a fost suportată, în tot acest timp, de Biroul Județean al Filialei USR Brașov, prin contribuția membrilor, și de către birourile parlamentare ale deputatului Tudor Benga și senatorului Allen Coliban. Ulterior alegerilor locale și naționale din anul 2020, Allen Coliban și-a închis biroul parlamentar, devenind primar, iar deputatul Andrei Miftode, deputatul Victor Ilie și senatorul Irineu Darău și-au deschis birouri parlamentare, contribuind la rândul lor la plata chiriei.

În cursul anului 2019, persoanele private care au dobândit prin moștenire spațiul în cauză ne-au anunțat intenția de a vinde, existând în acel moment și un cumpărător. Dat fiind că Primăria Municipiului Brașov sau RIAL nu puseseră la dispoziție nicio soluție de sediu pentru filiala noastră, Camelia Clem a venit atunci cu propunerea de a cumpăra imobilul, cu tot cu sarcinile contractuale existente. În urma consultărilor cu membrii filialei, soluția a fost acceptată de forurile de conducere ale partidului. În octombrie 2019, Camelia Clem devine proprietar asupra imobilului, preluând drept obligație contractul de închiriere, cu același beneficiar, respectiv fostul proprietar, până la 1 ianuarie 2021, data predării în stăpânire prevăzută în contractul de vânzare-cumpărare.

Până la data de 1 ianuarie 2021, plata chiriei s-a făcut conform prevederilor din contractul de vânzare-cumparare către fostul proprietar, la prețul pieței. Prețul respectiv, negociat cu acesta din urmă în septembrie 2019, a rămas neschimbat până la data expirării contractului de închiriere, 31 decembrie 2021.

Numai după data de 1 ianuarie 2021, deci după alegerile locale, contractul de închiriere a spațiului a fost încheiat cu colega noastră Camelia Clem pe o perioadă de 6 luni, termen prelungit ulterior cu alte 6 luni, până la identificarea unui spațiu oferit de Primăria Municipiului Brașov în urma altor două cereri:

  • – 5155/17.01.2020 (Primăria Mun. Brașov)
  • – 1800/25.03.2021 (RIAL)

Prin urmare, afirmația potrivit căreia biroul parlamentar al senatorului Allen Coliban ar fi contribuit în vreun fel la plata chiriei din fondurile fortfetare, beneficiar fiind Camelia Clem, este o informație falsă, căreia nu-i analizăm scopul. (Nu se precizează dacă primarul Allen Coliban a contribuit la plata chiriei – n.a.) (…)

Nu în ultimul rând, menționăm că AEP a efectuat toate controalele privind legalitatea de formă și de fond, de la înființarea partidului și până la 31 decembrie 2020, data ultimului raport.

Pentru o corectă informare a cetățenilor pe astfel de subiecte, îi rugăm pe cei interesați ca, înainte de publicarea informațiilor primite pe diverse canale, să ne contacteze prin email la bfj.bv@usr.ro”, scrie, într-un comunicat de presă, Marian Spiridon, președinte Filiala Județeană USR PLUS Brașov, conform Newsbv.ro.

Vezi și Să fie de la USR pentru USR! Primarul USR a semnat un contract prin atribuire directă pentru consilierul județean USR

Omul lui Clotilde Armand, contract prin atribuire directă de la Primăria USR a Brașovului! Cornel Bărbuț, fost candidat USR la CL Sector 1, va face politica de parcări din Brașov

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

Anchete

EXCLUSIV Ciudatul caz al vicepreședintelui CJ arestat pentru luare de mită, considerat ‘Mâna Dreaptă’ a lui Gheorghe Flutur! Iz de ilegalitate în menținerea sa în Arestul IPJ

Publicat

in

De

Silviu Crețu, vicepreședinte al CJ Suceava la data comiterii faptelor, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, la 27 mai, pentru luare de mită. Crețu este considerat de presa suceveană drept „Mâna Dreaptă” a lui Gheorghe Flutur, președinte al CJ Suceava și lider marcant al PNL. Conform legii, după trimiterea sa în judecată, Silviu Crețu trebuia transferat, DE ÎNDATĂ, din Centrul de Reținere și Arestare Preventivă (CRAP) al IPJ Suceava în penitenciar. Pentru a rămâne la CRAP și a nu fi transferat la penitenciar, acolo unde condițiile sunt mai aspre, Crețu a găsit o portiță legislativă. A făcut cerere de a presta muncă în folosul Centrului Reținere și Arestare Preventivă. Solicitarea i-a fost aprobată, însă, conform surselor Bugetul.ro, Silviu Crețu nu ar fi efectuat nici măcar o zi de muncă. Potrivit surselor Bugetul.ro, șeful IPJ Suceava, comisarul-șef Constantin Poenari, ar fi consătean și fin al lui Gheorghe Flutur. Despre gradul de rudenie dintre Poenari și Flutur a scris și Ziuanews.ro. Astăzi Bugetul.ro a făcut o solicitare către IPJ Suceava, pentru a afla cum de a rămas Silviu Crețu în Centrul de Arestare Preventivă. Când vom primi un răspuns, îl vom publica. Totodată, Bugetul.ro vă prezintă și paginile din registrul CRAP IPJ Suceava, unde se poate observa că Silviu Crețu nu a efectuat nici măcar o zi de muncă.

Surse ale Bugetul.ro ne-au dezvăluit că Silviu Cristinel Crețu, fost vicepreședinte al CJ Suceava, ar fi fost „menținut ilegal în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă” din cadruI IPJ Suceava. Potrivit sursele noastre, Silviu Crețu trebuia transferat către penitenciar, după ce a fost trimis în judecată pentru luare de mită, la 27 mai.

Conform surselor Bugetul.ro, pentru a nu ajunge în penitenciar, acolo unde regimul de detenție este mai sever, Silviu Crețu a făcut cerere, pe 31 mai, să iasă la muncă în folosul Centrului de Reținere și Arestare Preventivă. La 9 iunie, solicitarea i-a fost aprobată. Tot la acea dată, Silviu Crețu a semnat angajamentul că va presta activități în folosul CRAP al IPJ Suceava, fără a fi remunerat.

Potrivit paginilor din registrul Centrului de Arestare Preventivă, obținute de Bugetul.ro, Silviu Crețu nu a efectuat nici măcar o zi de muncă. Trebuie precizat că paginile au fost anonimizate, însă se poate observa că niciunul dintre numele care apar în registru nu începe cu litera „C” (n.r. – Crețu).

Ce spune legea

Articolul 260 privind „Transferarea persoanelor private de libertate în penitenciar” din Regulamentul de aplicare a Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal precizează la alin. (1) că „Şeful centrului de reţinere şi arestare preventivă dispune, de îndată, transferul persoanei private de libertate în penitenciar sau în penitenciarul-spital, în următoarele cazuri:

a) după trimiterea în judecată şi verificarea legalităţii şi temeiniciei măsurii preventive potrivit prevederilor art. 348 alin. (2) din Codul de procedură penală coroborate cu dispoziţiile art. 207 alin. (2) – (4) din Codul de procedură penală (…)”.

De asemenea, conform Art. 115 din Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal:

(1) După trimiterea în judecată, persoanele arestate preventiv sunt transferate în penitenciar.

(2) Persoanele arestate preventiv aflate în curs de judecată care au fost selecţionate pentru a presta activităţi în interesul centrului pot fi menţinute, cu acordul lor, pe o perioadă de maximum 6 luni, în centrul de reţinere şi arestare preventivă”.

DNA Îl acuză pe Crețu că ar fi luat mită 40.000 de euro

În cauza mediatizată prin comunicatele 326/VIII/3 din 5 aprilie 2022 și nr. 324/VIII/3 din 4 aprilie 2022, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată a inculpatului CREȚU SILVIU-CRISTINEL, la data faptelor vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:
În cursul lunii decembrie 2020, inculpatul Crețu Silviu-Cristinel, în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, ar fi primit, de la administratorul unei societăți comerciale, suma de 40.000 euro, lăsându-l să creadă că va interveni pe lângă persoanele din cadrul Consiliului Județean Suceava cu atribuții de decizie în derularea contractelor de reabilitare de drumuri, astfel încât derularea a două acorduri contractuale încheiate de instituție cu o asociere la care firma omului de afaceri este parte să decurgă fără impedimente. Aceste demersuri ar fi avut loc in contextul unor neînțelegeri intre autoritatea județeană Suceava beneficiara proiectului si asocierea din care face parte firma omului de afaceri, iar contractele de lucrări vizau reabilitarea unor loturi din cadrul Proiectului regiunea nord-est axă rutieră strategică 1: Iași-Suceava.
Într-un context diferit, la data de 16 martie 2022, în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, având atribuții de coordonare a Direcției județene de Drumuri și Poduri Suceava, ar i-ar fi pretins aceluiași om de afaceri o sumă de bani, neindividualizată, pentru desfășurarea fără impedimente a unui acord cadru având ca obiect lucrări de reparații pe drumurile județene, pe timp de vară și iarnă, acord încheiat de o asociere la care firma omului de afaceri era parte.
Ulterior, la data de 29 martie 2022, inculpatul ar fi precizat care este suma pretinsă, respectiv 40.000 euro, bani primiți de inculpat la data de 4 aprilie 2022, când a fost prins în flagrant.
În vederea confiscării speciale, s-au dispus măsuri asiguratorii asupra unor bunuri imobile deținute de inculpat.
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Suceava cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, a transmis, la 27 mai, Direcția Națională Anticorupție.

Tribunalul Suceava a decis ca Silviu Crețu să fie plasat în arest la domiciliu. Decizia nu e definitivă

Ieri, 29 iunie, Tribunalul Suceava a decis să înlocuiască măsura arestării preventive a lui Silviu Crețu cu cea a arestului la domiciliu, „cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare pentru inculpat şi procuror”.

Solutia pe scurt: Respinge cererea formulată de inculpatul Cre?u Silviu-Cristinel, trimis în judecată pentru săvâr?irea infrac?iunilor de: trafic de influen?ă prev. de art. 291 alin. 1 Cod penal rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000 ?i luare de mită, prev. de art. 289 alin. 1 Cod penal rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000, ambele cu aplic. art. 38 alin. 1 Cod penal, vizând înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a controlului judiciar. În temeiul art. 207 alin. 6 Cod procedură penală raportat la art. 242 alin. 2 Cod procedură penală cu trimitere la art. 218 Cod procedură penală, admite cererea inculpatului formulată prin apărător şi înlocuieşte măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpatul Cre?u Silviu-Cristinel, cu măsura preventivă vizând arestul al domiciliu, pentru o perioadă de 30 zile conform prev. art. 222 alin. 1 Cod procedură penală, începând cu data rămânerii definitive a prezentei încheieri, când va fi pus în libertate de sub puterea mandatului de arestare preventive nr. 25/UP din data de 05.04.2022, dacă nu este reţinut, deţinut sau arestat în altă cauză. În temeiul art. 221 alin. 1 şi alin. 2 Cod procedură penală, pe durata măsurii arestului la domiciliu inculpatul Cre?u Silviu-Cristinel trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să nu părăsească imobilul în care locuieşte, respectiv cel din com. Ipoteşti, sat Tişăuţi, nr. 129D, jud. Suceava, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. b) să se prezinte în faţa judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată, în funcţie de stadiul în care se află cauza, ori de câte ori este chemat; c) să nu se apropie şi să nu comunice, pe nicio cale, direct sau indirect, cu martorii din lucrări: Rîpan Ion Vasile, Zelinschi Cătălin, Florea Vasile, Litvinchevici Ana Maria, Vasilciuc Irina, Reguş Maria, Nenec Narciza, Munteanu Laurenţiu Cezar, Greceanu Robert, Avrămia Andrei George. În temeiul art. 221 alin. 4 Cod procedură penală, atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Măsura dispusă va fi comunicată conform art. 221 alin. 8 Cod procedură penală, inculpatului, I.P.J.-Serviciul de Investigaţii Criminale – Biroul Supraveghere Judiciară, poliţiei în a cărei rază locuieşte acesta, Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date Bucureşti şi Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, pentru a proceda în consecinţă potrivit competenţelor ce le revin. În temeiul disp. art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare pentru inculpat şi procuror. Pronunţată în cameră de consiliu, astăzi, 29.06.2020”, se arată pe portalul instanțelor de judecată.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

RUȘINE! PSD ARGEȘ obligat de TRIBUNAL să plătească zeci de mii de euro unui pensionar piteștean – AU FOLOSIT TERENUL OMULUI FĂRĂ SĂ PLĂTEASCĂ

Publicat

in

De

PSD Argeș demonstrează, încă o dată, că batjocura și nesimțirea la adresa argeșenilor au ajuns la cote de neimaginat atâta timp cât organizația județeană a ajuns să fie stăpînită de indivizi precum Bughiu, Mînzînă sau Bucura Oprescu. Timp de ani buni, trupa lui Mânzînă și Bughiu, și-au bătut joc de un pensionar piteștean căruia au refuzat să-i plătească o modică chirie pentru terenul proprietatea acestuia unde functionează sediul PSD Argeș, pe strada str. Republicii, nr.68. Mai pe scurt, PSD Argeș a folosit acel teren fără a și plăti contravaloarea folosinței lui. Pensionarul a incercat cu vorba bună, dar cu cine să te înțelegi la partidul pușcăriașului deputat fost trezorier și al condamnatului deputat revoluționar. Așa se face că pensionarul argeşean, sătul să tot fie „dus cu zăhărelul” de către PSD-ul cucoanei deputat, a cerut în iunie 2019 ajutor justiţiei din România pentru a recupera suma importantă de bani. Avocații cunoscutului argeşean A.Z au demarat procedurile legale de chemare în judecată pentru ca argeşeanul să recupereze suma de 60.000 de euro de la PSD.

După trei ani pierduți prin sălile de judecată și amânări, zilele trecute, magistrații Tribunalului Argeș au decis că PSD Argeș e bun de plată și obligă trupa PSD lui Mânzînă și Bughiu să-și plătească datoriile, plus dobanzi calculate la rata inflatiei.

Iată, mai jos, decizia magistraților.

Admite cererea aşa cum a fost precizată. Obligă pârâtul la repararea prejudiciului constând în lipsa de folosinţă a terenului situat în Piteşti, str. Republicii, nr.68, Judeţul Argeş anterior formulării cererii de chemare în judecată, respectiv de la 11.02.2016 până la 11.02.2019 în cuantum de 101.845 lei. Obligă pârâtul la repararea prejudiciului constând în lipsa de folosinţă a terenului sus-menţionat de la data introducerii cererii de chemare în judecată până la data efectuării raportului de expertiză respectiv de la 11.02.2019 până la 16.09.2021 în cuantum de 87.700 lei. Obligă pârâtul la repararea prejudiciului constând în lipsa de folosinţă pentru acelaşi teren, de la data raportului de expertiză, 16.09.2021, până la încheierea unui contract între părţi cu privire la acest teren, în cuantum de 2829 lei/ lună la care se adaugă rata inflaţiei. Ia act că reclamantul şi-a rezervat dreptul de a solicita cheltuieli de judecată pe cale separată. Cu apel în 30 de zile de la comunicare, la Tribunalul Argeş.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend